Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

I ja sam ga batalio, flešnuo sam juče poslednji nightly... ne samo baterija, nego sam primetio i anomalije u pojedinim aplikacijama kada rade u backgroundu.

Koristim 10.1 i semaphore. Posle dan i 10 sati baterija mi je bila na 10% pre nego što sam ga stavio na punjač pola sata.

A što se tiče tastature, probao sam sve žive, i bolje od swype—a nisam našao. Položaj naših slova je gde i inače stoje.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1357562725084.jpg
    uploadfromtaptalk1357562725084.jpg
    52.7 KB · Pregleda: 132
  • uploadfromtaptalk1357562848625.jpg
    uploadfromtaptalk1357562848625.jpg
    80.5 KB · Pregleda: 126
Ljudi, evo imam ovaj telefon skoro dve godine i baš se lepo igram sa ROMovima, i drago mi je kada vidim da neko ulaže svoj trud da ja i danas imam 4.2 kod sebe iako Samsung neće da nam ga pusti, i zato, pošto sada imam posao, želeo bih da zahvalim nekako teamhacksungu na nightly buildovima, kao i stratosu za semaphore kernel, koji koristim godinama. Kako to da uradim, znam da na xda postoji onaj thanks button, i vidim da svi šalju kodove neke, pa ako neko može da me uputi u isto, tj. kako da pošaljem njima tih par dolara ili koliko već. Ja imam samo dinarski račun u Banci Intesa. Pozdrav svima.

Koristim 10.1 i semaphore. Posle dan i 10 sati baterija mi je bila na 10% pre nego što sam ga stavio na punjač pola sata.

A što se tiče tastature, probao sam sve žive, i bolje od swype—a nisam našao. Položaj naših slova je gde i inače stoje.

Ali sudeći po ovom skrinu, fon si slabo i koristio, nema neke igre, voice calls, media playera i sl. da je preko 10%... mislim phone idle je 18%...

Instalirao CM 10 i odlicno radi, jedino mi je kalendar nesto cudan, nema nijednog rodjendana :/

Probao sam i sad prikazuje rodjendane u kontakte ali je i dalje kalendar prazan... Hvala :)

Jel bolji cm 10 od 10.1 ?

Sad sam na v9 Nightly pa zato pitam, dal bi dobio nesto bitno ?

Poslednja izmena:
Ja sam na CM10, ne znam koja je razlika...

Inače, pošto mi je baterija dotrajala (8 sati jedva uspe da poveže), uzeo sam onu hinorx bateriju, i evo, uz umereno drndanje i wifi, kraj drugog dana, 20%

gde si uzeo bateriju i po kojoj ceni?

dulsrules je napisao(la):
Jel bolji cm 10 od 10.1 ?

Sad sam na v9 Nightly pa zato pitam, dal bi dobio nesto bitno ?
Bolji je. Promenjen je skroz, kalendar, alarm, kamera, ko zna sta sve, ne mogu ni da se setim. Radi odlicno. Nema razloga da ne predjes na 10.1 ;)

Stvarno, posto baterija i gde? Napisi ovde u temi slobodno.

vidim sada po netu da nema veze sa baterijom veceg kapaciteta i da sve zavisi kakav ti primerak zapadne, nekome traje dobro - nekome ode u djubre za mesec-dva.

Pa nije većeg kapaciteta, 1500mAh je... 1200 dinara, onaj supermarketić

Ljudi, evo imam ovaj telefon skoro dve godine i baš se lepo igram sa ROMovima, i drago mi je kada vidim da neko ulaže svoj trud da ja i danas imam 4.2 kod sebe iako Samsung neće da nam ga pusti, i zato, pošto sada imam posao, želeo bih da zahvalim nekako teamhacksungu na nightly buildovima, kao i stratosu za semaphore kernel, koji koristim godinama. Kako to da uradim, znam da na xda postoji onaj thanks button, i vidim da svi šalju kodove neke, pa ako neko može da me uputi u isto, tj. kako da pošaljem njima tih par dolara ili koliko već. Ja imam samo dinarski račun u Banci Intesa. Pozdrav svima.

Javi se meni

Evo i ja sam postao član kluba SGS korisnika. Telefon sam rootovao, instalirao cm10.0 kojim sam iznenadjen koliko lepo radi, otključao telefon sa mts-a.

Sve je super sem stanja maske pa sad gledam šta raditi, može li neka preporuka gde i koju kupiti.

Drugi problem je sočivo kamere koje je ogrebano pa mu treba poliranje jer su slike zamagljene, neki savet ili ideja po tom pitanju su dobrodošli.

Kolika je otprilike realna cena za ovaj fon, odlično očuvan (koliko je to moguće za telefon star 2 godine, jel)?

Racunaj da je upotrebna vrednost daleko veca od trzisne. Za daleko jadniji Galaxy Ace traze vece pare nego za Galaxy S, a SGS gura Jelly Bean

Ma gde bre 100e? Ne vidjam ga ispod 130-140 uopste a iskreno i vredi toliko. Pored svih ostalih krseva ovo je telefon i po i dalje. Ja sam telefonom i dalje zadovoljan i necu ga menjati skoro.
Jadna Nokia ima jednu dobru prednost a to je baterija. Imam sluzbeni C5 i odlicna je stvar kad fon punih svakih 10 dana i ne razmisljas o njemu. Osim toga je krs.

Poslednja izmena:
Da li je to kod mene ili nešto GPS na CM10.1 luduje? Endomondo mi na svakih 100m trčanja zaračuna 1km. Najnovija verzija sa marketa, a probao sam i PRO staru par meseci koja mi je super radila na stock ROMu, tako da najverovatnije nije do aplikacije.

Imam I S1 i S3... S1 je i dalje mašina... Rade čak i zahtevnije igrice... Do 150 evra jedan od best buy, ali naravno, NIKAKO stock rom:)

Evo i ja sam postao član kluba SGS korisnika. Telefon sam rootovao, instalirao cm10.0 kojim sam iznenadjen koliko lepo radi, otključao telefon sa mts-a.

Sve je super sem stanja maske pa sad gledam šta raditi, može li neka preporuka gde i koju kupiti.

Drugi problem je sočivo kamere koje je ogrebano pa mu treba poliranje jer su slike zamagljene, neki savet ili ideja po tom pitanju su dobrodošli.

Ja imam negde kod kuce ispravan kompletan kamera modul (prednja i zadnja), nije komplikovano da se zameni, javi se ako te zanima.

Da potvrdim ovo u vezi zamene, posto sam otvarao svoj i rasturao skroz. Lako je zameniti kameru. U principu kad otvoris fon unutra su lako izmenjivi moduli vezani flat kablovima na plocu tako da nije frka.
Ja samo okvir ne mogu da zamenim, plasim se da cu polomiti ekran, sve ostalo je smejurija.

Da potvrdim ovo u vezi zamene, posto sam otvarao svoj i rasturao skroz. Lako je zameniti kameru. U principu kad otvoris fon unutra su lako izmenjivi moduli vezani flat kablovima na plocu tako da nije frka.
Ja samo okvir ne mogu da zamenim, plasim se da cu polomiti ekran, sve ostalo je smejurija.

Ma slobodno skidaj, nece nista da pukne :) Uzmi samo nesto plasticno kad odvajas da ne izgrebes

Swiper je napisao(la):
Ma slobodno skidaj, nece nista da pukne :) Uzmi samo nesto plasticno kad odvajas da ne izgrebes

Ceo sam telefon rasturio u delice i dosao do ekrana i ne vredi, nisam smeo to da cackam. Toliko je tanko sve da mislim da nema sanse da ne slomim. Sve ja super uradim ali znam sebe, izgubim strpljenje na kraju. A kupio sam ram s namerom da ga menjam i odustao kad sam video da cu da slomim.
Jesi ti to odlepljivao?

Jel ima neka fora da se poboljsa baterija na cm10? Nesto sam citao da stavim semaphor kernel?

Nazad
Vrh Dno