Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ja sam nabacio cm10.1 nightly verziju od 26-og i odusevljen sam kako radi. Sinoc i danas ga koristim i rom leti. Odlicno mi je sljakao i cm10 ali od prvog trenutka sam osetio da radi 20% brze. 24h ga koristim i nisam jos primetio da nesto ne radi kako treba.
Malo mi je samo pravio problem pri pocetnom setup-u kada treba da se ulogujem na google acc. Ukucam sve ali ne stize kod od googla na mob i sve vreme sam kao zauzet. Uglavnom, bilo je dovoljno da prekinem taj setup i posle toga normalno sljaka mreza i ulogujem se bez frke. Eto, cisto ako neko zaglavi da zna za foru ;)

Ja sam nabacio cm10.1 nightly verziju od 26-og i odusevljen sam kako radi. Sinoc i danas ga koristim i rom leti. Odlicno mi je sljakao i cm10 ali od prvog trenutka sam osetio da radi 20% brze. 24h ga koristim i nisam jos primetio da nesto ne radi kako treba.
Malo mi je samo pravio problem pri pocetnom setup-u kada treba da se ulogujem na google acc. Ukucam sve ali ne stize kod od googla na mob i sve vreme sam kao zauzet. Uglavnom, bilo je dovoljno da prekinem taj setup i posle toga normalno sljaka mreza i ulogujem se bez frke. Eto, cisto ako neko zaglavi da zna za foru ;)

Ako ke brzi za 20% mogu misliti kako leti onda. Meni je i CM10 dovoljno brz. Ima li kakvih noviteta na oko.:)

Imao si CM10, a stavio si CM10.1, zato si izgubio podatke. Obriši sve i instaliraj na čisto, a ipak je to probni Rom

Nisam skontao, a u prvom postu nije pisalo ništa posebno za 10.1, pa sam računao da važi ovo:
- Upgrading from another CM10 Build?
Do a Nandroid Backup! WARNING: Upgrading from version before 20120817 will wipe your phone
Install the ROM from internal sdcard using ClockworkMod Recovery
Optionally install the Google Addon

No dobro, nije ni bitno više, wipeovao mi je podatke i to je to. :)

Blagao vama kad primetite 20% ubrzanja sa 10.1, meni je isto sve kao i na 10. Ne kažem da niste u pravu, ali ja prosto ne primetim, meni svaki ROM radi super u početku i posle nekog vremena postane očajno trom, iako ne preterujem sa instalacijama aplikacija. Nisam baš u fazonu da flešujem fon svakih par dana, ostavim svaki ROM po 2 meseca minimum i do sada bukvalno nijedan custom ROM nije izdržao duže od 3-4 meseca, a da fon postane praktično neupotrebljiv... u suštini najbolje su se pokazali stock ROMovi posle Froyo-a.

Poslednja izmena:
Ako ke brzi za 20% mogu misliti kako leti onda. Meni je i CM10 dovoljno brz. Ima li kakvih noviteta na oko.:)

Ma de je brzi 20% nemoj loziti ljude :) elem 10.0 po meni bolje radi, ima nekih sitnih kocenja koje ce nadam se uskoro resiti. Kocenja su u vidu lag-a kad se otkljucava fon, zakljucava i tako.
- Kamera nema onu 4 wide rezoluciju, nego samo 5,3,2 i valjda jos koji megapixel :)
- Neke aplikacije ne rade, meni konkretno adfree, mozda i neke druge. nije drama ima drugih koje shljakaju.
- Ne radi mi rds na spirit FM :)
- cini mi se da baterija krace traje, iam extended i evo drugi put je punim vece za vece, sto mi se nije desavalo do sada.

Sve su ovo sitnice, instalirajte ROM bez razmisljanja.

Ne kažem da niste u pravu, ali ja prosto ne primetim, meni svaki ROM radi super u početku i posle nekog vremena postane očajno trom, iako ne preterujem sa instalacijama aplikacija. Nisam baš u fazonu da flešujem fon svakih par dana, ostavim svaki ROM po 2 meseca minimum i do sada bukvalno nijedan custom ROM nije izdržao duže od 3-4 meseca, a da fon postane praktično neupotrebljiv... u suštini najbolje su se pokazali stock ROMovi posle Froyo-a.

Najcesca usporenja ili pucanja romova su uzrokovana instaliranjem velikog broja aplikacija koja ostaju integrisana u ramu i traze stalni idle mod, pa tako jedu memoriju i usporavaju rad, jer ovaj nas s1 ima samo 512 rama pa i ovako se kuburi sa slobodnim. Na primer facebook aplikacija, secam se pre i google mape, gomila aplikacija koje se pokrecu cim osete da je fon zakacen na mrezu. Kako sam presao na cm10, nisam preterivao sa aplikacijama, samo ono osnovno sto mi je potrebno i evo posle par meseci fon radi kao sat, nikad brzi rom i stabilniji imao nisam.

Napuni se /datadata particija zato i laguje posle duzeg vremena. Mora se kontrolisati i redovno brisati cache i prebacivati vece app na SD.

Ja sam instalisao App Cache Cleaner Pro i stavio da automatski brise cache posle 8 sati. Nakupi se dosta od tapatalka i browsera. Tako da zauzece nikad ne prelazi 150mb dakle skoro 300mb slobodno u telefon dise i sljaka mjesecima kao prvog dana :D

Ljudi, ne lozim uopste. Ja sam cm10 koristio od starta i promenio sam 50 verzija sigurno i zadnjih 2-3 meseca radi stvarno super. 10.1 nisam odmah hteo da probam i kad sam ga instalirao odusevio sam se. Bez zezanja ali stvarno primecujem kad otvaram poruke, mail, wa, da brze otvara. Mozda to nije ne znam koliko brze ali meni je to sasvim primetno. Najbolje od svega je sto nisam ocekivao ovako dobar rom toliko brzo.
Videcu kako ce se vremenom ponasati ali za sada sam prezadovoljan. Ne postoji nijedan razlog da ne probate rom.

Stavicu ga kad izadje CM 10.1 Stable. Smaraju NIGHTLY-i i konstantno flesovanje jer ti ne da mira da koristis neki NIGHTLY a postoji noviji! :)

Zadovoljan sam i sa Cm10 Stable, ne vidim razlog za flesovanje, sumnjam da ce mi bolje raditi. Mozda mrvu brze, ali *ebes to!

Installation

- First time flashing CM10.1 to your Galaxy S (or coming from another ROM)?
1. Root your device and install ClockworkMod Recovery.
2. Reboot into Recovery using 3-button-combo
3. Do a Nandroid backup!
4. WIPE (wipe data/factory reset + wipe cache partition)
5. Install the ROM from internal sdcard using ClockworkMod Recovery
6. Optionally install the Google Addon

- Upgrading from CM7/CM9/CM10?
1. Do a Nandroid Backup!
2. WIPE (wipe data/factory reset + wipe cache partition)
3. Install the ROM from internal sdcard using ClockworkMod Recovery
4. Optionally install the Google Addon

- Upgrading from another CM10.1 Build?
1. Do a Nandroid Backup!
2. Install the ROM from internal sdcard using ClockworkMod Recovery
3. Optionally install the Google Addon

Note: The partition layout of CM10.1 is identical to that of CM10 and thus you may use CWM to backup/restore.

Ti si sa 4.1.2 otišao na nov ROM 4.2.1, ali sada nebitno.
Meni se na 10.1 mnogo sviđa kamera, nekako brže radi mada nisam probao 720p

Aha kamera je super mada mi se ne svidja onaj krug za fokus. Brze se pali kamera, galerija brze radi... Svidja mi se i sat, alarm kako sada izgleda, kompletno su izmenili. Ima tu dosta stvari koje su promenili i opeglali.

Ja jedino ne kontam lockscreen widgete, glupost.

Realno cemu to sluzi, a jos ima 3 ekrana za to, od kojih je najgluplji onaj gde skrolujes desno i upali ti se kamera. Gospode! Treba da dodaju opciju da se to ugasi :)

Pa imas mod-ove pa ga skloni ako ti smeta. Naleteo sam na njih par puta na XDA. I sam ga ne koristim ali ne smeta mi mada mi je 3-4 puta odlicno dosao zbog zurbe da pokrenem kameru. :)
Btw: nisam duze vreme na SGS-u vec na GNex-u ali cenim da je skoro isto.

Poslednja izmena:
Drugar ima problem sa browser-ima.Jedino preko mozile hoce net da mu radi i otvara sve bez problema.Opera nece nista da otvori i fabricka aplikacija za internet koja se nalazi u njemu takodje nece nijednu stranu na netu da otvori.Instalirao je novi softver,uradio wipe svega,vratio na fabricke postavke i opet isto.Ima li neko ideju sta moze biti problem.Inace do skoro je bio na vip-u a onda je preneo broj u mts.Inace play store,Facebook i skayp otvara normalno.Tako da mislim da do mts-a nije problem.

Poslednja izmena:
Realno cemu to sluzi, a jos ima 3 ekrana za to, od kojih je najgluplji onaj gde skrolujes desno i upali ti se kamera. Gospode! Treba da dodaju opciju da se to ugasi :)

Ima dosta ljudi koji drze widgete na lockscreenu, pogotovo ako si korisnik Widget Locker-a. Ne znam sta je toliko lose u koriscenju widgeta na lockscreenu ali se mogu sloziti sa konstatacijom da Google nije bas najbolje odradio ceo koncept. Mislim da nas u narednim verzijama sigurno ceka znacajno poboljsanje novih stvari koje su dosle sa 4.2.1

Naravno da widgeti na lockscreenu mogu biti korisni, dobra ideja ali za sada losa izvedba.

Pozdrav svima :) Kupio sam ovaj fantastican mobilni preko neta ali se ispostavilo da je sa losim displejom [amoled burn in] :/ jel moze telefon tako da gura ili sam bacio pare?

Ako tebi ne smeta, mozes da ga koristis i tako.

Sta da radim prevario me covek fino... Tel je stigao sa eclair sistemom o_O morao sam 2x da azuriram do GB. jel mozes da okacis neki link kako se rutuje telefon hteo bih da probam neki ics i uopste odakle da pocnem ovo mi je prvi android :) hvala

Pozdrav svima :) Kupio sam ovaj fantastican mobilni preko neta ali se ispostavilo da je sa losim displejom [amoled burn in] :/ jel moze telefon tako da gura ili sam bacio pare?
Nije to loš displej, to je jednostavno odlika samoled-a, ja na oba imam burn in, i evo rade više od 2 godine a burn in mi se pojavio posle par meseci.

CM 10.1 zadnji nightly-i super rade, cak fon radi najbolje ikad... Kad bi morao da vratim sad na stock GB, to bi bilo ravno samoubistvu :-D

CM 10.1 zadnji nightly-i super rade, cak fon radi najbolje ikad... Kad bi morao da vratim sad na stock GB, to bi bilo ravno samoubistvu :-D

Baš sam to sad hteo da kažem, misleći na ovaj sinoćni nightly, odličan je :)

Kod mene GB radi bez greske, mogu da zamislim samo JB :D :) Telefon je fenomenalan, narocito ekran <3 :D

Ja taj sinocni nisam jos ni probao ali zadnjih 5 dana pricam da mi fon leti kao nikada do sada. Jedino malo smori kad pali kameru iz lock screena. To je jedino sto sam primetio da radi za nijansu sporije ali kako ne koristim tu opciju opste... bas me briga :D

Bas sam hteo da pitam da l' da se drzim CM10(zbog stabilnosti) ili da probam CM10.1 a ne bi voleo da moram da flesujem svaki drugi dan zbog nekih baova... Ali vidim da ste nahvalili poslednji najtli pa cu probati.

Slobodno koristi 10.1

Da li može da se ubaci serbian latin sa gesture typing podrškom? (neću hrvatski i neću srpsku ćirilicu)

Nazad
Vrh Dno