Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

E strava, pricaj Gizmo sta radi, sta ne? Kako sljaka, generalni neki utisak u odnosu na rom koji si do sada koristio...
Probao bih ja ali sam na putevima jos nedelju dana tako da mi treba pouzdan fon dok se ne vratim. Onda cu i ja instalirati da vidim to cudo.

Nisam ga nesto mnogo maltretirao jer mi treba fon iz istih razloga kao i tebi (radim sa njim :)), tako da sam terao JB
nekih 15-tak minuta. Nisam osetio taj Butter efekat, podmazanost, cak naprotiv, ali to pripisujem ranoj fazi razvoja. :trust:
Uvek optimista. Probao sam ga jer mi je trenutni F1 Galaxy Nexus ROM odjednom iz cista mira poceo da usporava, radi trzavo
i slicno, pa rekoh ako vec menjam ROM da probam JB. Trenutno sam na F4k MOD ROM-u (nije los). JB-u radi ono sto su napisali
da radi, ali kao sto rekoh nedostaje mu ona svezina, "podmazanost" sto sam je ocekivao. Naravno dacu mu priliku jos jednom
kada RIL poprave, pa videcemo...

Trenutno u Kies pise da imam firmware verziju: PDA:JM6 / phone:JM3 / CSC:JM1 (AUT) i u kies mi pise "your device does not support upgrading via kies".
U telefonu stoji firmware: 2.1-update1, baseband version I9000XXJM3, build number: ENCLAIR.XFJM6.

Potreban mi savet koji ROM da stavim i kako, jer mi je za sada sve vezano za ovo totalno nejasno.

Hvala na preporuci.

Ako neko od Vas sto se dosta razume u rom-ove itd ima visak vremena da mi step by step sve objasni, i preko team viewera mozda i pokaze kako i sta da odradim, mogao bi nesto da uradim za uzvrat, platim il sta vec. Imam manjak vremena, a treba mi stabilan i brz fon... Pokusao sam sam i vec sam jednom sve zasro :(

Sacekati sta? Ne postoji savrsenstvo nicega, a sto se ROM-ova tice potpuno su upotrebljivi. Uskoro izlazi source JB-a za Nexus S pa ce vecina developera preci na tu "platformu". A osim toga imaju manje bug-ova od stock ROM-ova. :)

Ja mogu da potvrdim ovo zadnje sto je Gizmo rekao, bolji je od stock-a sigurno. Nemoj cekati bezveze nesto. Ne znam uopste odakle ti takve informacije.

Ima na svakom ROM-u lista bagova, ali da su brži jesu. Trenutno testiram Slim_ICS i zasad ima samo po koji bag ništa bitno čak mi deluje da baterija duže traje nego na stock gb-u.

@Goran6189
-Skini prvo http://d-h.st/4nP u arhivi imaš sve potrebno za flešovanje na GB, raspakuj sve u jedan dir.
-Instaliraj usb drajver ako ga već nemaš i formatiraj internu SD (naravno bekapuj sve što ti treba, slike kontakti itd...)
-Ugasi telefon i priključi na USB, kad budeš palio telefon treba da stisneš volume down + home button + power button da bi ušao u download mode treba da dobiješ ovakvu sliku download.jpg
-Sada startuj program Odin čekiraj Re-Partition i dodaješ redom fajlove (klikneš na dole navedene tastere i nađeš ih u dir gde si raspakovo arhivu):
PIT - /PIT/s1_odin_20100512.pit
PDA - /ROM/GT_I9000_XWJW5_XDJV1_OXXJVC_Sbl/PDA_XWJW5_Sbl.tar.md5
PHONE - /ROM/GT_I9000_XWJW5_XDJV1_OXXJVC_Sbl/PHONE_XDJV1.tar.md5
CSC - /ROM/GT_I9000_XWJW5_XDJV1_OXXJVC_Sbl/CSC_OXXJVC.tar.md5
- Kad sve lepo složiš klikni na START u Odinu i sačekaj da završi, kad je gotovo restartuj telefon i uđi ponovo u download mod
- U Odinu klikni na RESET i dodaj pod PDA - /CF-Root Kernel [ODIN]/CF-Root-XX_OXA_JW4-v4.4-CWM3RFS.tar i naravno START
Kad ti ovo završi restart i imaš flešovan GB 2.3.6

Ako hoćeš ICS evo ti uputstvo za Slim ICS koji sam stavio kod sebe skini prvo sledeće fajlove :
-Slim_Common.zip -http://charlie.d-h.st/ZUk?key=1342239946
-I9000_4.2.zip -http://charlie.d-h.st/HPR?key=1342239918
-cm-9-20120710-NIGHTLY-galaxysmtd.zip -http://oss.reflected.net/jenkins/4160/cm-9-20120710-NIGHTLY-galaxysmtd.zip

Upališ telefon i povežeš sa kompom, uključi mass storage i prebaci ove gore fajlove na SD karticu (najbolje u root da ne tražiš posle)
Restartuj telefon drži volume up + home button + power button i udji u recovery mode ovde treba malo tajminga čim se pojavi slika pustiš power a druga dva zadržiš dok se ne pojavi cwm.jpg.
-Kroz meni se krećeš sa SMANJIVANJE/POJAČAVANJE, selekcija je HOME a BACK je BACK :)
-Izabereš opciju wipe data/factory reset - potvrdi
-Izaberi mounts and storage pa format /system - potvrdi
-Vratiš se na početak menija izaberi install zip from sdcard zatim prva ili zadnja opcija u zavisnosti gde si prekopiro fajlove.
-Izaberi cm-9-20120710-NIGHTLY-galaxysmtd.zip i potvrdi kad završi uđi ponovo u recovery mode
-Flašuj prvo I9000_4.2.zip pa zatim i Slim_Common.zip i to je to uživaj u podešavanju ICS-a

Da se nadovezem na post: Novije verzije Odina same cekiraju Re-partition kada se ubacuje i *. pit file a skidaju cekirano ako nema potrebe. Ne znam koja je verzija ovde ali SKINI cekirano re-partition kada flashujes CF Root.

zaxxon hvala ti puno na ovako detaljnom objasnjenju, a gizmoid takodje hvala za savet. Uspeo sam staviti 2.3.6 i odraditi nakon toga ovaj flash.

Samo me zanima cemu sluzi to flesovanje?

I ako ja sada ovo ostavim ovako na 2.3.6 i ovako flesovano, da li ja jednog dana ako hocu mogu samo da nastavim ovaj drugi deo kao sto si napisao ukoliko hocu da instaliram neki custom rom, uputstvo je isto?

I vidim da sada imam instalirano programe: "CWM", "SuperSu" i "Tweaks", cemu mi to sluzi?

Poslednja izmena:
Jednostavno flešovanjem zamenjuješ postojeće podatke novim. Moćeš kasnije da dodaš nove romove a kad skidaš novi rom baciš oko na uputstvo (u osnovi je isto).
Sa CWM možeš da bekapuješ rom koji imaš na telefonu pa ako se nešto zezne posle ga vratiš. Pošto ti je "root"-van telefon flešovanjem sa SuperSu određuješ koje aplikacije mogu da dobiju privilegiju korišćenja fajlova koji inače nisu dozvoljeni, na primer startuješ neki fajl menadžer i pokušaš da radiš sa sistemskim fajlovima iskočiće ti prozor gde te pita da li je to dozvoljeno. Neki programi ne mogu da rade ako nemaju root privilegiju zbog toga je to. Tweaks su razna podešavanja najbolje ne diraj ništa :)

Ne pogledam thread 2 dana i devovi poprave data2G/3G na JB-u!? :eyebrows: Likovi su neverovatni!

mene nije bilo 15 dana i napravio se pravi BOOM...danas stize nova V-5.0 i najavljuju da ce raditi Call/SMS tako da Ivan prelazi na JB :D

Može neki link za taj download? Na sajtu ne može da se skine, a na xda ne mogu da se snadjem sa onim mirrorima.

Sta mu dodje ovaj error: "Error downloading, there is insufficient space on the device"

A kartica skoro pa prazna, cim je neka veca aplikacija odmah izbaci taj error.

Da, da, da...ja sam ga danas sa njim fleshovao i radi mi super. Tecno, brzo, stabilno bar za sad. Nesto mi je slabiji WiFi signal ne znam zasto, sve ostalo je u redu.

Evo i ja sam sveže instalirao cm10 unofficial i za sada sve radi kao i na cm9. Svaka čast cm timu, da je do samsunga kupovali bismo nove modele telefona na mesec dana.

Da dodam da su konačno sredili veličinu kontakt slika na Jelly beanu. Sada i posle sinhronizacije sa gmail accountom, kontakt slike izgledaju oštro.

Kako radi JB u odnosu na ICS! Jel se osjeti da ide brze sve...kako baterija? Najpametnije mi je sacekati jos malo da izadje iz ALPHA-e barem mjesec dana! CM9 Nightly je extra, vec stabilan ROM :D

Svakako nije brži ali nije ni sporiji. Za sada nisam našao zamerku u odnosu na ICS.

Kao sto rece neko ovde nijedan rom nije savrsen niti ce biti, slobodno mu nalupaj JB i uzivaj. Hvali se drugovima i nabijaj im na nos sto imas najnoviju verziju OS a oni jos cekaju ICS :)))

[YOUTUBE]0U6GiKEDjOU&feature[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]0U6GiKEDjOU[/YOUTUBE]

Nece da otvori nisi fino postavio u Tapatalku sam. ;)
Koliko vidim na klipu dobro gura, vec sad, i uglavnom sve radi.

Poslednja izmena:
Hsv hoces naučiti da kacis YouTube klipove? :D

Ja ne znam o cemu vi pricate, to sto se ne vidi iz jbnog tapatalka ne znaci da ne kacim kako treba, uostalom ne bi se ni pojavili na forumu da negde gresim ;)

Vrh Dno