Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Liverpool, da ti se ne downloaduju programi automatski pri prvom podizanju sistema, nemoj da stavljas google account odmah kad ti trazi... Idi later ili sta ti vec pise... Kad digne sistem i ocita karticu internu, eksternu, e onda stavi google account...

A Aroma blesavi u verziji 1.9.6. U prethodnoj treba samo obratiti paznju da ne oznacis Sammy app.

upravo skidam tiramisu 1.9.6. nakon nedelju dana koriscenja pored sve brzine i svega ostalog sto nudi, baterija je kriminalno losa a danas nisam primo tri poziva, sto mi se ni sa jdenim romom nije desilo. vracam se na 1.9.5. on valjda nije toliko bagovit.

Ja sa baterijom nemam nikakvih problema na Tiramisu 1.9.5 ali to što kažeš za propuštene pozive mi je zanimljivo, i ja sam imao par poziva koji mi uopšte nisu stigli, a i SMS-ova. Ne bih ni znao za to da mi nisu rekli da su me zvali i slali mi SMS, a meni to nije stiglo. Baš sam i mislio ovde pitati u vezi toga, da vidim da li se još nekome to desilo. To je znači bug u ROM-u? Da li se taj bug inače zna tu i tamo pojavljivati u ovakvim custom ROM-ovima? Mada to je ozbiljan bug, ne bi smio da se dešava.

Sa pozivima i porukama nisam imao problema, mozda zbog modema (radia) koji sam odmah menjao. Koristio sam ZSJPG.

Ja sam taj naknadno stavio. Mislim da imam bar jedan poziv i SMS koji mi nisu stigli sa njim.

Ja sa baterijom nemam nikakvih problema na Tiramisu 1.9.5 ali to što kažeš za propuštene pozive mi je zanimljivo, i ja sam imao par poziva koji mi uopšte nisu stigli, a i SMS-ova. Ne bih ni znao za to da mi nisu rekli da su me zvali i slali mi SMS, a meni to nije stiglo. Baš sam i mislio ovde pitati u vezi toga, da vidim da li se još nekome to desilo. To je znači bug u ROM-u? Da li se taj bug inače zna tu i tamo pojavljivati u ovakvim custom ROM-ovima? Mada to je ozbiljan bug, ne bi smio da se dešava.

Meni se na 1.9.6 desavalo da mi zakuca kad nekoga zovem i posle se kao otkuca i sve radi kako treba ali ne stizu mi ni poruke ni pozivi, a ljudi kazu da mi zvoni kad zovu, pa sam posle video da ne mogu ni ja da zovem ni da saljem poruke, pokazuje mi da mi je onaj prvi poziv i dalje nekako aktivan... Ja sam mislio da mi je to zbog titanium backupa sto sam sve vracao( sto je mozda i bio problem kod mene, nisam ispitivao posle), ali sam posle video da se vise ljudi na to zalilo, a koristio sam ZSJPG i midnight kao i na 1.9.5 koji mi je skroz fino radio i posle toga sam se i vratio na njega i radi mi super.

Poslednja izmena:
Ja imam 1.9.5, Midnight-ICS (202LR) i ZSJPG. Danas sam šetao u prirodi i nije mogao da uhvati GPS (to se dešavalo i na GB, inače mi SGS djeluje dosta mušičav kad je GPS u pitanju, a i mnogi drugi to kažu) a takođe ikonica za packet data (GPRS/3G) u notifikaciji nekad ne radi, tj. ostane u upaljenom stanju i nakon što isključim GPRS, u settings vidim da je GPRS isključen ali ikonica u notification baru prikazuje da je uključen, a i nema protoka tada kad je uključen, to mi se desilo i prije desetak dana. Takođe u toj šetnji u prirodi prikazivao mi je jako slab signal, samo jednu crticu. Resetovao sam telefon i signal je tada bio pune snage a i GPS je proradio, kao i GPRS. To blokiranje GPS-a i GPRS-a sam imao i nedavno ali se tada nisam sjetio da resetujem telefon, danas sam resetovao i tada je proradilo. Ali ipak su to neki bugovi u pitanju.

Najavljen je Tiramisu 2.0.0

Poslednja izmena:
I ja koristim ZSJPG... Ok je za bateriju,ali za GPS je losiji-po mom iskustvu.

@Vader
Moze najavljivati sada sta hoce, presao sam na Elit 1.2 na kojem mi sve radi... Za sada ;)

Sto se tice brzine (subjektivno), za 3% sporije. Promenio sam i launcher (sa Nove na Apex), mozda je do toga? Ali nisam za ovih 6 dana jos nasao bug :) Me happy.

Poslednja izmena:
Ajd opet ja sa istim pitanjem, pošto nikako nemam vremena: nisam stigao da uradim update mesecima. Kojom mukom da ga mučim a da sve radi 100% stabilno, znači brzina nije prioritet. Ostavili ste mi ovde ranije neke linkove sa zvaničnim MTS verzijama, jel to i dalje OK rešenje ili možda predlažete nešto novije? Na 2.2 sam preko godinu dana sa Voodoo lagfixom, tako da sve bolje od toga dolazi u obzir.

Jel probao ko TiramiSlim beta 1? Koliko vidim danas je izasao i za sada ima pozitivne kritike. Skidam ga upravo i idem da spavam, probacu ga verovatno sutra uvece kad se vratim s posla ako ne budem preumoran, eventualno prekosutra kad ustanem.
Aj ako proba neko pre mene neka javi utiske. Ja cu ga sigurno probati samo da ugrabim malo vremena.

Meni baš kratko traje baterija na tiramisu 1.9.5, moraću da menjam... Samo mi je uber-smor da instaliram sve aplikacije opet... (nikad nisam uspeo da sklopim primirje sa titanium backupom)

@[SAJ]ber Kurajber
Ako volis da budes tester, be my quest. Koliko vidim samo 3-ca ljudi su ga flash-ovala za sada. Teme ne rade, za sada. DPI je standardnih 240 prilikom instalacije (posle moze da se promeni).
Inverted Gapps rade (mislim na merket, inverted market nije dozvoljavao kupovinu).
Navodno nema dupliranja pesama, mada ne vidim nacin kako je lik uspeo to da skonta za 5 minuta
koristenja??? Kako hoces, ja bih jos sacekao malo.

Poslednja izmena:
A sta ja imam od menjanja DPI-a? Zar nije bolje da je sto veci, zar ja ne smanjujem kvalitet slike kad smanjujem DPI(dots per inch)??
A sto se novog Tiramisua tice, najbolje je sacekati par dana, za sada ga svi hvale i kazu da je odlican, ali bagove primecujemo tek posle par dana..

Poslednja izmena:
Manji DPI veci smoothness. Mada je meni (slomih jezik i prste dok napisem ove karafeke na engleskom), i sa 240
sve glatko i klizi.

Nakon flashovanja CM9 (prethodno teamhacksung ics), telefon nece da se upali tj. da udje u recovery.
Nije mi se ovo ranije desavalo, a odin sam upalio samo jednom, jos kad sam uzeo tel da flashujem voodoo kako bi dobio cwm :D
Pa ako moze samo ukratko sta da ubacim (i otkacim) u odin-u za flash kroz download mode?

Probaj izvaditi bateriju na recimo....10 minuta, pa je vratiti i onda pokusaj ucu u recovery. Ako nece ne gine ti ODIN,
samo sto nema ICS ROM-ova za flash-ovanje preko Odin-a (bar ja ne znam, ako neko zna, neka napise).
Znaci da ces morati na GB pa na ICS. Naravno gubis sve podatke. Preporuka pit512 i zakaci repartition.

Edit: Sammy-evo uputstvo za flash-ovanje 1 ili 2
Zadnji firmwares: http://www.sammobile.com/firmware/?page=3&t=1&o=1&m=GT-I9000&r=1#regiona

Poslednja izmena:
Gizmoid je napisao(la):
@[SAJ]ber Kurajber
Ako volis da budes tester, be my quest. Koliko vidim samo 3-ca ljudi su ga flash-ovala za sada. Teme ne rade, za sada. DPI je standardnih 240 prilikom instalacije (posle moze da se promeni).
Inverted Gapps rade (mislim na merket, inverted market nije dozvoljavao kupovinu).
Navodno nema dupliranja pesama, mada ne vidim nacin kako je lik uspeo to da skonta za 5 minuta
koristenja??? Kako hoces, ja bih jos sacekao malo.
Mislio sam da idem na 1.9.5 ali je ovo izaslo u medjuvremenu pa cu probati. Videcemo do sutra kakva je situacija.
Sada sam na Teamhacksung build 16 ali pocela je da mi curi baterija zadnjih 20 dana i ne mogu da nadjem uzrok nikako a posto me bas nervira moracu da ga puknem svakako.

Nakon flashovanja CM9 (prethodno teamhacksung ics), telefon nece da se upali tj. da udje u recovery.
Nije mi se ovo ranije desavalo, a odin sam upalio samo jednom, jos kad sam uzeo tel da flashujem voodoo kako bi dobio cwm :D
Pa ako moze samo ukratko sta da ubacim (i otkacim) u odin-u za flash kroz download mode?

Probaj izvaditi bateriju na recimo....10 minuta, pa je vratiti i onda pokusaj ucu u recovery. Ako nece ne gine ti ODIN,
samo sto nema ICS ROM-ova za flash-ovanje preko Odin-a (bar ja ne znam, ako neko zna, neka napise).
Znaci da ces morati na GB pa na ICS. Naravno gubis sve podatke. Preporuka pit512 i zakaci repartition.

Edit: Sammy-evo uputstvo za flash-ovanje 1 ili 2
Zadnji firmwares: http://www.sammobile.com/firmware/?page=3&t=1&o=1&m=GT-I9000&r=1#regiona

Probao sam vec sa vadjenjem baterije.

Flashovao sam I9000XXJW4 (UK) preko odina, nakon instalacije zavrsim u 3e recovery-u sa par gresaka (E:failed to mount... /dbdata....) , rebootujem i samo ide ona galaxy s animacija u krug...

Mislim da sam sve dobro odradio u odinu: pit 512, rom(tar) u pda. Otkaceno: re-partition, auto reboot, f. reset time.

U cemu bi mogao biti problem?

Pa mozda je problem jer si otkacio repartition :)

Nazad
Vrh Dno