Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Pozdrav svima, molio bih za malu pomoć!

Posle flešovanja jvp stock roma kad uđem u settings - sd card and phone storrage više mi ne vidi sd card, piše total space unavailable isto i za available space a opcije za mount sd card i format su mi nedostupne. Ali zato mi se sad pojavio usb storage piše total space 5.7gb itd...

Jel sam nešto zeznuo ili je to tako normalno?

Poslednja izmena:
Ja sam imao tu gresku na pocetku, al je bila fora sto sam pogresno formatirao karticu u logical... Vrlo je moguce da si u Odinu nesto zeznuo, al to neka ti neko drugi ko vise zna pomogne...

Pošto sam bio zauzet u poslednje vreme, nisam pratio ni ovde, XDA...

Imam ponudu za SGS2 (nov, nekorišćen - tačnije još nekupljen :D, iz VIPa) za 400e, pa sam mislio da se upgradeujem. Kako se kreću sada cene novih SGS2 i polovni SGS1? Moj SGS kec je iz VIPa, kupljen januara i ima 3 godine garancije, jel ima šanse da izvučem 250e za njega?

Takođe, da li postoji neka bolja opcija trenutno od SGS2 u okviru ove doplate od 150ak evra?

Poslednja izmena:
Ako odustaneš od te opcije uputi me na čoveka. :D

Dobra je to ponuda. Za SGS mislim da nećeš moći više od 230e da uzmeš.

oko 450 se krece za SGS2, a sto se tice SGS1 to je od 200-250 za polovan i sve zavisi od stanja...Inace imas 2 godine garancije, a ne 3 godine, a tome kome prodas nece vip uvaziti garanciju jer se garancija vodi na tvoje ime...

Garancija je 3 godine jer je doplaćeno još godinu dana, ona VIP superstar kartica. Mislim da se garancija priznaje, svi kupuju-prodaju sa takvom garancijom. Garantni list je BG Electronics, a tu nije upisano ima kupca. Problem može biti eventualno za tu treću doplaćenu godinu jer nju (valjda) pokriva VIP, pa bi u tom slučaju reklamacija išla preko njih. U krajnjem slučaju originalni kupac može da se iscima do VIPa ako baš krenu da prave problem oko imena. :)

Edit:
Sad vidim da piše:
Kućna dostava
Kreirali smo sofisticirani sistem kućne dostave i preuzimanja mobilnih uređaja koji zahtevaju popravku u servisnom centru. Svi Vip SuperStar korisnici imaju pogodnost da koriste ovu uslugu. Ukoliko mobilni uređaj zahteva odlazak u servisni centar, jednostavno pozovite: 060 1212, a eksperti našeg Korisničkog servisa za brigu Vip SuperStar korisnicima će se pobrinuti o svim detaljima i preuzimanju telefona sa Vaše kućne adrese.

Tako da bi u slučaju eventualnog kvara sve moglo da se obavi preko kurira, ne može VIP ni da zna ko šalje, kurir pokupi sa određene adrese i posle vrati na tu adresu. Nadam se da je tako. Imao neko iksustvo sa ovom uslugom? :)

Poslednja izmena:
Ja sam imao tu gresku na pocetku, al je bila fora sto sam pogresno formatirao karticu u logical... Vrlo je moguce da si u Odinu nesto zeznuo, al to neka ti neko drugi ko vise zna pomogne...

****m li ga, uradio sam sve po ovom uputstvu odavde http://forum.benchmark.rs/showthread.php?234450-Samsung-Galaxy-S-GT-i9000/page393&highlight=galaxy

Pre jvp-a bio mi je jpy (tako stigao iz mts-a) a onda sam mu bio flešovao voodoo kernel, bio je rutovan cf rootom i otključan sa galaxy s unlock. Pre flešovanja jvp-a sam samo disableovao lagfix

Buni me što npr. adeo file manager prepoznaje sd karticu normalno dok je telefon kroz settings vidi kao usb storage

Poslednja izmena:
Ljudi moji, state mislite cemu vodi Odin +nekoliko vise fajlova plus jedno 7-8 mohita + galaxy s? Najmanje 4 pogresna flesa :) NA kraju ispada da je rezultat miui.us I funkcionalan telefon. Pozdrav iz Sevilje.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Jel ima neko problema sa WiFi Tethering na JVR?

Ja imam prob na jvq, bolje receno ne radi :)

Dobro je da nisam jedini :) Ne radi ni meni, izbaci Error.

Koji kernel korisite?

Meni ne izbacuje nista. Konektovan je laptop ali ne prolazi net konekcija, tj nema protok a kada stavim.preko usb-a diskonektuje se kroz pola minuta max. Instalirani su drajveri na laptopu. Ovo se desava samo sa ovim novim FW. Na stock telenor mi je radilo, a nije htelo ni na 2.3.4. JVQ JVR rootovani u oba slucaja

Ljudi skinuo sam neke stripove sa neta, ali su uradjeni kao slike i sad mi se pojavljuju kao folderi u galeriji... Kako mogu da uzbegnem to? A da mi stripovi ostanu...

ako koristis quicpic galeriju koja je inace mnogo bolja od default imas opciju da sakrijes te foldere. Takodje i iz file expert file managera imas opciju da sakrijes ceo folder od skeniranja... Tako sam barem ja resio identicni problem.

Posto sam podesio telefon kako ja zelim, dali postoji neki program koji bi ceo telefon bekapovo i u slucaju da nesto zeznam da mogu da ga vratim na danasnje stanje sa svim programima i podesavanjima?

Mozes preko Titanium Backup-a da napravis backup svih aplikacija sa njihovim podesavanjima. Ili, jos bolje, kompletan backup image celog telefona putem custom recovery-ja. Ja koristim oba, za svaki slucaj.

Koji ti je "custom recovery" program nema ga pod tim imenom na marketu, a za ovaj titanijum kaze da telefon mora biti rutovan kako to da odradim?

Ok a šta ja da radim bez kernela? Mislim nemam pojma da li Stock JVQ ima kernel i koji mu je :s

Trazio je Pittsburgh a i za ostale kome treba JVP (2.3.4)

Skini ovo
http://hotfile.com/dl/120782210/8ac6b60/XXJVP.rar.html
pass samfirmware.com

i ovo
http://www.megaupload.com/?d=A3TTLYNJ

1. napuni bateriju do 100%
2. Instaliraj Kies zbog drajvera pa ga ugasi
3. U windows procesima ugasi procese Kies (ima ih 2)
4. Pokreni ovaj drugi sto si skinuo (Odin) ali kao Run as administrator
5 U PIT stavljas fajl iz prvog skidanja s1_odin_20100512.pit
6 U PDA ----------II-------------------------- CODE_I9000XXJVP_CL264642_REV03_user_low_ship.tar.md5
7 U PHONE -----------II ------------------- MODEM_I9000XXJVP_REV_00_CL1019177.tar.md5
8 U CSC ----------- II ------------------- GT-I9000-CSC-MULTI-OXAJVP.tar.md5
9 OBAVEZNO STIKLIRAJ RE-PARTITION a tu ti je i slika kako treba da izgleda u Odin folderu
10 Pokreni tel u download mode
11 Ubodi kabal i sacekaj da ga Odin prepozna (pojavice se zuti pravougaonik u gornjem levom uglu gde pise ID:COM)
12 klikni na start
13 kad se restartuje imas 2.3.4 (ne diras nista dok se telefon ne pokrene skroz)

Za root:
1 Isto pokreni Odin onako kao gore
2 stavi ovaj root sto sam ti poslao u PDA
3 NE STIKLIRAJ RE-PARTITION (ostaje stiklirano Auto reboot i F.reset time)
4 Pokreni tel u download mode i ubodi kabal (isto kao i gore)
5 klikni na start

Sad ti je i rutovan

Jos uradi Factory reset

U prvom fajlu je folder Odin3-v1.85. NJega nemoj da koristis. Zato sam i postavio drugi fajl Odin v1.3

Uradio sam ovo i sve šljaka ok. Hvala puno. E sad, godinu dana imam hd2, od nove godine teram android na njemu, ud3.3. Sada sam se pridružio vama (dobio sgs na poslu). Pošto tema ima strana ko rat i mir par pitanja. Šta sad ja imam na fonu? Jel to stock? Kernel, jel to ko radio na wm? Da li da stavljam lagfix u ovoj kombinaciji pošto mi je hd2 sa ud radio osetno brže pogotovo u igo (doduše, moj sgs sada radi kao munja u odnosu na ranije dok je bio na 2.1). da li se i kuvani romovi stavljaju na istu foru preko odina i da li ima neki brz i sličan ultimate Droidu na hd2?
Ako nekog ne mrzi, Hvala.
I još, da li ja sada iman cwm? Pošto prilikom fabričkog reseta mi se pojavilo nešto slično kao cwm na hd2.

Poslednja izmena:
Imam jedan problem ...
Koristim stock gingerbread Baseband version : I9000XXJVO ; Kernel : 2.6.35.7-I9000XWJVH-CL184813root@DELL101 #2
Internet mi radi iz marketa, iz fb aplikacije, prognozu refreshuje normalno, ali iz opere ili default browsera dobijam poruku : Could not connect to proxy server.
Da li neko zna resenje ? Kontam da je negde u podesavanjima blokiran neki port, ili ga blokira neka aktivna aplikacija. Od aktivnih aplikacija imam : Go keyboard, voice search, Beautiful widget lite, widgetlocker, i battery watcher.
Nisam menjao rom, i na ovom romu mi je normalno radio internet ranije.

Ides na settings-about phone-kernel version.... pa vidi koji je....

2.6.35.7-I9000JVQ-CL281085se.infra@SEP-39 #2

To je kernel

Kako se stavlja drugi kernel? Sve češće i češće mi pucaju aplikacije na Force Closed... a najčešće drajveri za tastaturu... What to do?

2.6.35.7-I9000JVQ-CL281085se.infra@SEP-39 #2

To je kernel

Kako se stavlja drugi kernel? Sve češće i češće mi pucaju aplikacije na Force Closed... a najčešće drajveri za tastaturu... What to do?

Tebi bi preporucio novi ROM, neki custom ili clean install fabrickog...

Ovaj trenutno koristim i bas sam zadovoljan. Totalno je clean i lepo radi + OK baterija.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1203047

Inace kernel se stavlja na dva nacina, zavisno da li je extenzija .tar ili je .zip

.tar flash-ujes sa SGS kernel flasher dok .zip iz CWM-a.

Radio sam clean instal fabričkog, jel to mislimo npr na Stock JVQ/R? Prvo sam stavio R pa onda Q i iste probleme sam imao sa oba... Nije mi jasno zašto tolika nestabilnost stvarno...

Kako se flešuje custom rom? Isto kao stock ili ne? Može neki mali tut na pm ili ovde? I šta sa ovim silnim addon-ovima?

Moram da napomenem da meni sasvim ok izgleda stock rom, znači nije mi u interesu da mi telefon bude bling bling nego da bude stabilan i funkcionalan sa baterijom koja može da mi izdrži 8h puta uz povremeno slušanje muzike, jer u poslednje vreme stalno putujem. To je JVQ ispunjavao, samo što posle 3-4 dana moram da resetujem telefon da bi sve ponovo normalno funkcionisalo -.- a procesi pucaju nekada po par puta na dan...

Mogu nešto da s****m :D?

Jutros ustanem ,ukljucim telefon, a ono samo logo s se pojavi i nista vise.Posle toga crn ekran.Vadio i bateriju i kartice ,ali nista.Sta moze da mu bude.Telefon star ,deset dana ,uzet u telenoru.

Ide li u recovery i download? Jesi li stavljao neke custom romove? Ako je odgovor na oba pitanja ne, pravac servis.

Vrh Dno