Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

probaj ovo:

Install the following patch only if you experience Android.Phone app force closes
· Phone app from JVH ROM (All latest JVP/JVQ/JVR ROMs have this bug which happens on some phones. This patch, which is basically the app from older ROM fixes the fc bug)

Skines onaj zip fajl sa linka koji sam ti ostavio i instaliras iz rekoverija sa CWM.

TT SGS

Poslednja izmena:
OSAM meseci cuvam telefon ko k***c na čelu, niko ga nije pipnuo da nisam video i bio tu, i sad mi cimer ovde čačka telefon i ispadne mu i ogrebe onu srebrnu lajsnu, šta li je već! Uh... Nikad sam svoj telefon, koji god da sam imao nisam sjebao, uvek neko drugi. Bem ti život, kako sam popizdeo! Mogao sam valjda sam da to uradim, da sam baš hteo...

Anyway, uskoro bi trebalo da stavim galnet miui, pa ću da prenesem utiske.

Stavis 2.2, moras da ubacis cwm rekaveri, uradis format system, data, cache (pod mounts and storage), i onda flesujes rom.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Koliko znam, sada ne mora da ima 2.2, evo ja sam i GalnetMIUI i CM7 flešovao sa 2.3.3 i Gingerbread bootloaderima iz CWMa.

Inače, CM7 radi bolje nego MIUI.

Stavio sam galnet miui, i prvi utisak je... WOW, kako dobro izgleda! Sad sam se malo igrao sa njim, i sad jos bolje izgleda! Prvo nisam mogao da sacuvam podesavanja, svaki put kada kliknem back sve se resetuje, nisam mogao ni da otvorim notifications. Restart sve resava (ako neko bude imao isti problem). Cini mi se da je baterija ok, wifi radi, bt isto, domet je cini mi se bolji nego na onom f1 jvp. Tek cu to kuci da isprobam jer tamo najcesce imam jednu ili dve crtice.

Moram da isprobam jos i miui.us i cm7 pa da vidim da li ce moci da se koristi normalno, naravno da sacekam da vidim kako ce baterija da se ponasa.

Sinoć sam stavio CM7... Sve je normalno radilo do trenutka kada sam završio jedan poziv, pritisao end i počelo da mi baca force close svuda. Nedovoljno je ovo stabilno za svakodnevno korišćenje, tako da ću bataliti CM7/MIUI opciju i vratiti se na dobar stock rom.

Ja nikakvih problema nisam imao sa CM7. Apsolutno stabilan. Instalirao iz cwm-a, tako što sam ubacio cfroot kernel u stock JVQ rom. Više problema sa imao sa adolescentskim ultimate, superbattery, giga ultra romovima.

Prethodno sam kotistio Galnet MIUI još na froyo bootloaderu i jedini problem je što je srkao bateriju ali je svakako vizuelno najprijemčljiviji. I auto brightness je bio nedovoljno svetao za moj ukus. Zato sam se sad zadržao malo duže na CM7 ali ću probati ponovo Galnet MIUI kad izbaci sledeću verziju.

Izgleda da Galnet MIUI Twoeey III ima neke sitne bubice koje će biti iapravljene u sledećoj verziji.

***, meni normalno radio do danas do ove situacije koje sam naveo. Evo sad i Tapatalk i Calendar bacaju force close.

Popularan android rom, sa izmenjenim korisničkim interfejsom u odnosu na stock android - po mnogima lepše izgleda. Postoji za mnoštvo telefona. Preporučujem da probaš.

Iphone UI, mnogima se svidja taj izgled, meni je jednostavno odvratan. Sto se tice funkcionalnosti, nista posebno osim bat draina.
Sent from my Galaxy Skin

Hvala Lazo i fc Milan :)
Znao sam ja to, samo mi je malo glupo dizati toliku frku da nesto lici na iphone. Zar nije bolje kupiti ga?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Uopšte ne mora liči na iphone. Primeni se neka od bezbroj tema.

Evo ukratko neki utisci: izgleda mnogo dobro, ne iphone look, nego be generalno o svemu vodjeno racuna. Baterija korektna, ceo dan uz telefon i 25% posle neki 16 sati, mada bas nisam pustao telefon iz ruku, ali valjalo bi da je malo bolja. Sta sve moze da se menja, to je neverovatno. Mozda je malo bolja mreza sada. Nedostaje mi swype, bas sam se bio navikao.

Meni je najdraze to sto je telefon nenormalno brz. Za sada ostajem na ovome.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Mislim da postoje neka rešenja za swype ali nisam 100% siguran jer ga ne koristim.

Za izmenu status bara CM7 preporučujem UOT kitchen, verovatno radi i sa MIUI ali nisam još isprobao.

Danas sam probao da undervoltujem CM7 i smanjio sve vrednosti za 50-75mV pomoću Voltage control aplikacije i nisam doživeo nikakvu neprijatnost za ovaj dan intenzivnog korišćenja. Kakva su vaša iskustva sa UV/OC?

Ikone na home ekranu koje se nalaze pri dnu ekrana kog galaxija (Phone, Contacts, Message, Apllications) kako da ih promenim i stavim neke svoje ili je to nemoguce, cackam ga ceo dan i nista?

Udjes u app drawer ides meni pa edit (tako nekako nemam sada tw), ako hoces da stavis nove precice, ako hoces bas izgled ikonica da promenis ne moze.

Poslednja izmena:
Blah... stavio Darky 10.2 pre 2 dana, medjutim nisam izdrzao da rollback na GingerReal. Naime, problem je bio prilikom restarta, gube se widgets i moj google account. Neko sa preporukom za ROM na JVQ?

Uh, sve je bilo super do sinoc. Mislio sam da mi se baterija prazni zbog akanja telefona, ali ipak nije. Imam neverovatan battery drain, ali samo kada enable-ujem data connection. Kada nema konekcije, sve je super. Sta da mu radim? Da li da probam da ga flesnem sa gb bootloader-ima? Neki kazu da tada nema battery drain-a.

Pa da, mnogo je bolje sa GB bootloaderima, kao što sam ranije i napisao.

U njihovom uputstvu stoji da se stavi 2.2.1, pa sam pomislio da nesto ne zeznem. Koji da stavim fw, da ima u sebi gb bootloadere? Pretpostavljam, posle, sve ponovo formatiram?

EDIT: Naravno, da ima cwm.

Poslednja izmena:
Preko Odina flešuj neki JVO, JVP, svi oni imaju Gingerbread bootloadere i ima CF-Root za njih.

Ok, sećam se kad su se pojavili oni prvi 2.3, valjda jv1 i slično da je bilo nekih problema sa bootloaderima. Hvala!

Ljudi sta je uopste CWM? I kako da znam imam li ga instaliranog? AKo nemam kako da ga instaliram?Nisam se preterano cimao sa telefonom u smislu stavljanja raznih riomova, vise ga cinio sebi prakticniim za koriscenje putem aplikacija al mi je to potrebno zbog instaliranja patcha za JVP...

Idi na XDA, nadji Chainfire root za tvoj ROM i instaliraj po uputstvu i dobices CWM i onda mozes iz Recovery moda da vrsis dodatne funkcije

TT SGS

Jel Chainfire root ustvari CF Root? Posto njega imam... Uradjeno po sasinom uputstvu...

E to... udji u Recovery i instaliraj onaj zip...

TT SGS

Nazad
Vrh Dno