Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Pozdrav ljudi,

Kako da organizujem ikone na desktop, odnosno kako da ih sortiram po svojoj zelji a ne po azbucnom redosledu, trenutno sam na Juwes Smart romu,

Hvala.

Ono malo sto sam trazio ne mogu da nadjem jednostavno resenje za ROM, tj link za ROM? Uspt meni nije potreban root, telefon je rootovan vec. Zanima me kako da proverim da li je taj kernel odgovarajuci ili ce JVP sljakati sa bilo kojim kernelom?

Izgubio bi. A sto ti je problem to. Ako znas da flesujes neki rom, rutovanje je 10 puta lakse. Nadjes odgovarajuci cf-root za tvoj rom koji ubacujes, stavis ga u odinu u pda i gotovo

Ja prvo ocistim pa onda uninstall. Ne treba ti aplikacija za to, a za fejs koristim mini operu

RanGo@

NIsam se mnogo bavio time, ja odem na manage application, ako moze uradim force close i onda uninstall... Nisam primetio neki problem kada se tako uklanjaju aplikacije....

Ok posle mesec dana, možda malo više, imam jedan problem. Prvo nije bilo učestalo ali je poslednjih dana baš postalo.

Dakle, malo malo pa mi nestane mreža i neće nikako da se vrati dok ne resetujem telefon. Nekada ima signal 3g ili H ili tako nešto, i signal je uvek skoro pun, ali nekada nestane oznaka ili se signal zaglavi na 3g i tri crte i jednostavno neće da proradi, ne mogu da zovem, šaljem poruke, net ne radi itd itd....

Nikada ni sa jednim telefonom mi se nije dešavalo nešto ovako. Any help???

Inače, 2.2.1. stock telenor, root-ovan.

Moj predlog ti je factory reset. Ako ne pomogne neverujem ni da će neki drugi rom

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

To sam i ja razmisljao. Ako ne bude htelo unroot-ovacu ga i pravo Telenor.

Hvala :)

Mada znacilo bi mi jos neko misljenje.

Tapatalk

Ok posle mesec dana, možda malo više, imam jedan problem. Prvo nije bilo učestalo ali je poslednjih dana baš postalo.

Dakle, malo malo pa mi nestane mreža i neće nikako da se vrati dok ne resetujem telefon. Nekada ima signal 3g ili H ili tako nešto, i signal je uvek skoro pun, ali nekada nestane oznaka ili se signal zaglavi na 3g i tri crte i jednostavno neće da proradi, ne mogu da zovem, šaljem poruke, net ne radi itd itd....

Problem moze biti i u telenoru, nemoj odmah na prvu da nosis kod njih. Ako ti se to dogadja kod kuce, kao sto predpostavljam da jeste, otidi negde u drugi deo grada pa probaj. Svi operateri imaju problem sa baznim tackama i preklopnicima, pogotovo kada se sirila infraktura radi poboljsanja HDSPA protoka. Sve se to resava u kratkom roku, ali navodi korisnika da misli kako je uredjaj u pitanju.

Imao sam ja istih/sličnih problema i još grđih od tih. Pokušao factory reset, radio telefon 10 dana ok i opet krenulo sve jovo nanovo, povezao sam sa instaliranjem nekih aplikacija, ali ne znam kojih, nisam mogao ponaosob svaku da instaliram/uninstaliram, nemam vremena za to. Onda sam se odlučio bio da odnesem u Telenor i ova riba mi kaže "neće to 20 dana", i reko, neću vala da čekam 20 dana da neko stavi nov rom, došao kući, iščitao na miru sve šta i kako i stavio 2.3.4 stock i radi pu pu da ga ne ureknem. Nikakvih problema niti sa mrežom niti sa baterijom, ni sa čim, sve zaista sjajno radi...

Kad se već javljam, da okačim skrin... Baterija se zaista popravila :)

Prilozi

• snap20110704_192352.png
    snap20110704_192352.png
    80.3 KB · Pregleda: 108
Trazio je Pittsburgh a i za ostale kome treba JVP (2.3.4)

Skini ovo
http://hotfile.com/dl/120782210/8ac6b60/XXJVP.rar.html
pass samfirmware.com

i ovo
http://www.megaupload.com/?d=A3TTLYNJ

1. napuni bateriju do 100%
2. Instaliraj Kies zbog drajvera pa ga ugasi
3. U windows procesima ugasi procese Kies (ima ih 2)
4. Pokreni ovaj drugi sto si skinuo (Odin) ali kao Run as administrator
5 U PIT stavljas fajl iz prvog skidanja s1_odin_20100512.pit
6 U PDA ----------II-------------------------- CODE_I9000XXJVP_CL264642_REV03_user_low_ship.tar.md5
7 U PHONE -----------II ------------------- MODEM_I9000XXJVP_REV_00_CL1019177.tar.md5
8 U CSC ----------- II ------------------- GT-I9000-CSC-MULTI-OXAJVP.tar.md5
9 OBAVEZNO STIKLIRAJ RE-PARTITION a tu ti je i slika kako treba da izgleda u Odin folderu
10 Pokreni tel u download mode
11 Ubodi kabal i sacekaj da ga Odin prepozna (pojavice se zuti pravougaonik u gornjem levom uglu gde pise ID:COM)
12 klikni na start
13 kad se restartuje imas 2.3.4 (ne diras nista dok se telefon ne pokrene skroz)

Za root:
1 Isto pokreni Odin onako kao gore
2 stavi ovaj root sto sam ti poslao u PDA
3 NE STIKLIRAJ RE-PARTITION (ostaje stiklirano Auto reboot i F.reset time)
4 Pokreni tel u download mode i ubodi kabal (isto kao i gore)
5 klikni na start

Sad ti je i rutovan

Jos uradi Factory reset

U prvom fajlu je folder Odin3-v1.85. NJega nemoj da koristis. Zato sam i postavio drugi fajl Odin v1.3

svaka cast za tutorijal...

jel potrebno raditi Factory reset i pre fleshovanja?...cini mi se da je negde ranije to pominjano

Ne treba Kies nego samo Samsung drajveri za Galaxy S.

sent from TT

@j sasa
Hvala za tut..
Pri prelasku na 2.3.4 sta ostaje na telefonu? (tipa sms, kontakti, aplikacije, nalozi..) Ili se sve gubi?

Poslednja izmena:
aj nek kutija ili neki drugi moderator kopira ovaj tutorijal na prvu stranu sto je j sasa objasnio, pa da ne piskaramo po 500 puta, a i lakse je za ove odmah na prvoj strani to da vide...

@j sasa
Hvala za tut..
Pri prelasku na 2.3.4 sta ostaje na telefonu? (tipa sms, kontakti, aplikacije, nalozi..) Ili se sve gubi?

Sve se gubi. Kontakte cuvaj uvek na google i neces ih nikad izgubiti, a za poruke ja licno koristim Go sms. Uradim bekap pre flesovanja i posle samo vratim. Aplikacije se gube, titanium je resenje

Sve se gubi. Kontakte cuvaj uvek na google i neces ih nikad izgubiti, a za poruke ja licno koristim Go sms. Uradim bekap pre flesovanja i posle samo vratim. Aplikacije se gube, titanium je resenje

Super, i ja sve to isto koristim.. znaci moci ce da se vrate aplikacije sa Titanium backup .. to je extra :)

Većina može ali neke zezaju, force close na pr. Ja ih uvek ponovo instaliram, ne traži puno vremena. Sa marketa sta je free, sa kartice sta je paid i gotovo

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Jedno pitanje, da budem siguran. Da li pre postupka navedenog u tutorijalu treba prvo da otključam telefon, s obzirom da sam ga kupio u Telenoru (stock 2.2.1, nije rootovan), ili mogu da ga flashujem i bez unlocka?

Poslednja izmena:
Ja sve radio bez unlock-a, ali nije zgoreg, za svaki slučaj, da ne juriš posle isti rom.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Meni nije jasno sledece: U slucaju da ja predjem na 2.3.4. ( a trenutno preko kiesa nema update-a vec iz telenora dolazi 2.2.1 i to je to) a treba da ga iz nekog razloga saljem na servis.. kako cu ja da se vratim na default rom iz Telenora kad ga nema nigde da se skine :D?

Nazad
Vrh Dno