Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ajde i ja da se javim da sam iz radoznalosti posle dva meseca stok froyo-a ubacio stok JVH ... Imam par pitanja :

1. Kako vam se ponasa JVH po pitanju performansi? Ubacio sam samo CF-Root-XW_NEE_JVH-v3.2-CWM3RFS i skor u quadrantu je ocajnih 1000
2.Da li bi neki drugi kernel resio problem i koji preporucujete?

Poslednja izmena:
Probao da rootujem telefon, ali odin3 stane na zImage i dalje ni makac. Sad imam onu slicicu (mobilni) ! (racunar).
Pomoc? :(

Brickovao si ga, imas u ovoj temi par strana unazad uputstvo sta i kako sad...
Na xda jos opsirnije sve imas...

TT Pro by SGS

Ma nasao ja gomilu uputstava, prebacim ga opet u download mod, ali nece da uploaduje, uvek zaglavi :(
Jel zna neko koji firmware da skinem posto je zakljucan na telenor (nisam stigao da ga otkljucam)?

Ajde i ja da se javim da sam iz radoznalosti posle dva meseca stok froyo-a ubacio stok JVH ... Imam par pitanja :

1. Kako vam se ponasa JVH po pitanju performansi? Ubacio sam samo CF-Root-XW_NEE_JVH-v3.2-CWM3RFS i skor u quadrantu je ocajnih 1000

jel imas trzanja i lag? Ostavite se tog quadranta to je nista, to je samo da se hvalis kako imas najbolji quadrant score u selu... Ako tebi sljaka telefon, to je prava stvar... Mnogi kazu cf root da im odradi posao i do sad evo vidis i sam, ne zale se ljudi, a ako su se zalili otisli su na jvp i eto, vec nekoliko nedelja nije pisano o problemima...

Pokusao sam da refleshujem JPY firmware (taj je imao), ali opet zakuca kod modem.bin (prvi fajl koji treba da se uploaduje). Reparticionisanje uradi.
Probao sam sa vise verzija odin3 programa. Ima neko neku ideju?

Nadji neki 3 file stock rom ali sa bootloaderima pa probaj ponovo sve iz pocetka ,Repartition ON . (znaci rom koji u sebi ima naziv > Sbl < ,ne cekiras u Odinu bootloader update) Proveri USB drajvere ,restartuj komp pa probaj.

jel imas trzanja i lag? Ostavite se tog quadranta to je nista, to je samo da se hvalis kako imas najbolji quadrant score u selu... Ako tebi sljaka telefon, to je prava stvar... Mnogi kazu cf root da im odradi posao i do sad evo vidis i sam, ne zale se ljudi, a ako su se zalili otisli su na jvp i eto, vec nekoliko nedelja nije pisano o problemima...
Nemam neka trzanja,samo mi se cini da je scrol bio nekako tecniji na 2.2.1 ... Mozda mi se cini samo :)

Pokusao sam da refleshujem JPY firmware (taj je imao), ali opet zakuca kod modem.bin (prvi fajl koji treba da se uploaduje). Reparticionisanje uradi.
Probao sam sa vise verzija odin3 programa. Ima neko neku ideju?

Ja sam pre dve noci imao zapucan fon ...Nisam dovoljno citao i onda sam morao da guglam resenje, preznojio sam se...
Nasao sam resenje na ovom linku http://briefmobile.com/how-to-android-2-2-on-galaxy-s
S tim sto ne treba da koristis ODin v.1 koji je tamo postavljen jer je matora verzija, ja sam radio sa v. 1.7
Sa ovim ga vracas na 2.2 froyo .. Imas dve varijante, ja sam probao prvu sa i9000XXJP1 i proradio mi je fon ... Probaj ...

Poslednja izmena:
Nadji neki 3 file stock rom ali sa bootloaderima pa probaj ponovo sve iz pocetka ,Repartition ON . (znaci rom koji u sebi ima naziv > Sbl < ,ne cekiras u Odinu bootloader update) Proveri USB drajvere ,restartuj komp pa probaj.

Moze neki link pliz. Vec sam dosta zabrljao. Mada mi nije jasno zasto stane na pola.

Evo sta dobijem. I tu stoji...

<ID:0/004> Added!!
<ID:0/004> Odin v.3 engine (ID:4)..
<ID:0/004> File analysis..
<ID:0/004> SetupConnection..
<ID:0/004> Initialzation..
<ID:0/004> Set PIT file..
<ID:0/004> DO NOT TURN OFF TARGET!!
<ID:0/004> Get PIT for mapping..
<ID:0/004> Firmware update start..
<ID:0/004> modem.bin

Ja sam pre dve noci imao zapucan fon ...Nisam dovoljno citao i onda sam morao da guglam resenje, preznojio sam se...
Nasao sam resenje na ovom linku http://briefmobile.com/how-to-android-2-2-on-galaxy-s
S tim sto ne treba da koristis ODin v.1 koji je tamo postavljen jer je matora verzija, ja sam radio sa v. 1.7
Sa ovim ga vracas na 2.2 froyo .. Imas dve varijante, ja sam probao prvu sa i9000XXJP1 i proradio mi je fon ... Probaj ...

Hvala, stavio sam da se skida. Odoh sad da spavam, previse sam pospan, samo cu nesto jos gore da zeznem. Sutra cu hladne glave, polako. Mada nisam siguran da li ce uspeti da flashuje, mozda je problem sa drajverima ili sl...

"ermax", ;D
cuj vako...imam apsolutno isto postavljen sistem sa JVP i CFroot 3.2 i meni je kvadrant ocajnih 980...ali...s obzirom da sam ukapirao da kvadrant nije ni za sta i da mi telefon stabilnije i duze radi nego ikada, eto,vec dobre 3-4 nedelje sam na tome i ne planiram duze vreme da uzjasim drugo nesto, jer sve me je razocaralo a ova kombinacija stock roma i cfRoot-a zabija...sta vise,danas sam bio u telenoru i prvi put cackao gs2....razlike u normalnom cackanju i ulazenju u aplikacije i meni skoro da nije bilo... (sve dok nisam usao u galeriju u browser,tu sam bio oduvan) tako da, cak poredeci sa gs2 poprilicno je brz iako je quadrant LEJM

Kao sto je djilkosh rekao,ako ti nigde ne secka, ne menjaj! :)

Poslednja izmena:
@zevs

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1102881

Tu imas sve. Skini Firmware koji zelis ali da ima Sbl u nazivu ... Skini i taj Odin iz Ramadove teme ... I onda lagano ,svaki fajl na svoje mesto PDA u PDA itd... kao na slici u temi + dodaj 512 pit na mesto PIT-a (Onda se Repartition automatski cekira) ...Upadni telefonom u Download mode i kad to uradis zakaci fon na Odin i kad se pojavi "Added! " cepni start i pomoli se :)

@Otac
Hvala na odgovoru... Bio sam prezadovoljan sa 2.2.1 i reko ajde da probam... Naravno prvo sam zeznuo stvar, ali sam uspeo sve d sredim na kraju ( boot loop , can't mount , itd stvari.. )
Probao MIUI extra izgleda zaista ,pa onda probao F1 i smorio se od cackanja...
Ostajem pri ovoj kombinaciji koju i ti imas ;) Sigurica :)

Hvala, stavio sam da se skida. Odoh sad da spavam, previse sam pospan, samo cu nesto jos gore da zeznem. Sutra cu hladne glave, polako. Mada nisam siguran da li ce uspeti da flashuje, mozda je problem sa drajverima ili sl...

Skinuo medjutim opet zaglavi prilikom prebacivanja prvog fajla i stoji stoji... :(

@zevs

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1102881

Tu imas sve. Skini Firmware koji zelis ali da ima Sbl u nazivu ... Skini i taj Odin iz Ramadove teme ... I onda lagano ,svaki fajl na svoje mesto PDA u PDA itd... kao na slici u temi + dodaj 512 pit na mesto PIT-a (Onda se Repartition automatski cekira) ...Upadni telefonom u Download mode i kad to uradis zakaci fon na Odin i kad se pojavi "Added! " cepni start i pomoli se :)

Dzabe meni molitve, odin jednostavno ne uploaduje... Koji kies vi koristite (za drajvere), ja sam imao poslednji, sad cu da skinem 1.5 i da deinstaliram ovaj pa da probam...
A ne znam da li je do mene ili do njih, ali ne otvara mi xda forum.

Poslednja izmena:
Sad mi ne ulazi ni u download mode. Tj imam onaj telefon ! komp sve vreme...

Samsung_Galaxy_S_Black_Screen_of_Death.jpg

Pomagajte ljudi.
Kad probam volume down + menu + power dobijem isto ovo. Ne znam da li postoji jos neki nacin za ulazak u download mode. Planiram da napravim i onaj USB JIG, pa da probam tako, ali ako moze jos neka kombinacija tastera napisite pliz :rupa:

Kad sam ja brikovao moj Galaxy Ace, ovo je pomoglo (copy+paste mog posta sa XDA) and sorry, is in english :) Deluje previse opsirno ali tako mora sa novajlijama.

"Remove battery, memory card and sim card.
Plug phone to usb cable.
The best is to turn phone face down (I know it sound stupid, but just do it).
Put battery slightly in socket (not completely, you are gonna put it after).
With your right middle finger hold home button, with left hand hold volume down button and power button.
Hold it for 5 seconds and WHILE YOU HOLDING IT, place battery fully into socket using your right thumb.
Screen should be on now, in downloading mode.
Open Odin and flash with FW that actually works"

Probaj sa tim da udjes u download mode.

Izvadi bateriju pa probaj ponovo bez priključenog kabla, mora da hoće.

Rešio sam da flešujem ponovo JVP, ali rekoh kad već flešujem da isprobam pre toga MIUI (Galnet v2) i bogami zadržaću se na njemu ovih dana, interfejs baš deluje prijatno.

Izvadi bateriju na par minuta pa probaj ponovo da ga upališ u download modu, e sada ne znam da li ubodeš telefon čim upališ odin (meni se jednom desilo da sam ga mahinalno priključio dok nisam podesio odin) ali treba prvo sve fajlove da ubaciš u odin pa tek onda da ga priključiš na komp.

Rešio sam da flešujem ponovo JVP, ali rekoh kad već flešujem da isprobam pre toga MIUI (Galnet v2) i bogami zadržaću se na njemu ovih dana, interfejs baš deluje prijatno.

Hajd' pa javi kakva je baterija, svi MIUI/CM7 romovi imaju problem sa baterijom.

Probao ja MIUI Galnet v2 pre dva dana. I dalje postoji problem sa baterijom, mada sada nekako malo duže izdrži. Ipak nije to ono što bi trebalo da bude. Najviše me iritiraju smajlići u poruci. Ako ubaciš tačkice i zagradice sve je ok ali se samo to i vidi, a ako izabereš sliku, automatski zauzme 60-70 slovnih mesta, totalno bez-veze. I dalje kod dužih poruka stiže po par izveštaja o prispeću, za neke brojeve jednostavno neće da prikaže ime već samo broj (ovo je stari problem), podešavanje kamere totalno bez-veze odrađeno... Ista melodija za poruku ili poziv i dalje se slabije čuje u odnosu na stock ili neki drugi rom.

Poslednja izmena:
Skinuo medjutim opet zaglavi prilikom prebacivanja prvog fajla i stoji stoji... :(

Dzabe meni molitve, odin jednostavno ne uploaduje... Koji kies vi koristite (za drajvere), ja sam imao poslednji, sad cu da skinem 1.5 i da deinstaliram ovaj pa da probam...
A ne znam da li je do mene ili do njih, ali ne otvara mi xda forum.

Ne znam dal Kies ima veze sa svim tim problemima... Ja sam citao da kada se flesuje fon sa Odinom Kies i sve u vezi njega se brise. Instaliraju se USB drajveri za Galaxy S zavisno dal imas x64 ili x86 sistem:

http://drivers.softpedia.com/get/MOBILES/Samsung/Samsung-Galaxy-S-USB-Driver-for-Windows-x86.shtml

http://drivers.softpedia.com/get/MOBILES/Samsung/Samsung-Galaxy-S-USB-Driver-for-Windows-x64.shtml

i nikad nisam tako zaglavljivao,tj jesam jednom,ali svojom krivicom u zurbi :D : .rar i .tar extenzija kod mene imaju iste ikone i umesto da raspakujem .rar u kome je kernel ja stavim da flesujem fon sa .rar a ne .tar i naravno da ce da zakuca :wall:

Probao ja MIUI Galnet v2 pre dva dana. I dalje postoji problem sa baterijom, mada sada nekako malo duže izdrži. Ipak nije to ono što bi trebalo da bude. Najviše me iritiraju smajlići u poruci. Ako ubaciš tačkice i zagradice sve je ok ali se samo to i vidi, a ako izabereš sliku, automatski zauzme 60-70 slovnih mesta, totalno bez-veze. I dalje kod dužih poruka stiže po par izveštaja o prispeću, za neke brojeve jednostavno neće da prikaže ime već samo broj (ovo je stari problem), podešavanje kamere totalno bez-veze odrađeno... Ista melodija za poruku ili poziv i dalje se slabije čuje u odnosu na stock ili neki drugi rom.

Jedino sto mi se svidja je interfejs ...
Takodje i mene smara jacina zvuka i naravno batt. :) blagi uzas ... Stock rules ! :D

Izasao JVQ isto 2.3.4.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno