Uspeo sa.Otkljkučao sam telefon. Kada ne može legalnim kodom, može pomoću programa Galaxy S Unlock. Što je najgore, ovaj program imam u telefonu mesecima, ali ga nisam koristio jer mi telefon nije bio rutovan.
Odradio sam kako je Daxyco rekao (hvala mu):
Ja ću dodati još malo detaljnije, ako je neko nov da mu bude lakše.
Pre početka, a i na kraju možete pomoću koda: *#7465625# da proverite da li vam je telefon zaključan. Ukoliko jeste, prva opcija (zaključavanje mreže) biće označena sa ON, a ukoliko ste obavili uspešno otključavanje, pisaće OFF.
Sa marketa skinete program Galaxy S Unlock. Telefon mora da bude rutovan i da bude povezan na net. Moj je F1 V6 rom, 2.3.4 verzija androida (da vas ne zbuni što tamo piše da treba da bude 2.1 ili 2.2.1). Pokrenete program i uđete u opciju Unlock. Tada pokrenete opciju 1 i potvrdite polje Yes. Onda pokrenete polje dva i potvrdite opciju Yes (ako nije pokrenut net, opomenuće vas da ga uključite). Tada će se telefon restartovati. Kada se pokrene, ponovo uđete u program i u opciju Unlock. Tada pokrenete polje tri, potvrdite na yes i... eto sreće. Ja sam to radio dok je u telefonu bila kartica mtsa na koju je i bio zaključan telefon.
Što se F1 roma tiče, nisam rekao da je trom, osim u navedenim primerima i to samo kada se prvi put pokrene opcija galerije ili opcija imenika. To mi je prvi rom i nisam baš nešto oduševljen, ali ni razočaran. Dosta je sličan kao i stock rom koji sam koristio. Hvala svima koji su mi pomogli oko otključavanja. da ne zaboravim, proverio sam i IMEI nakon otključavanja, hvala Bogu, isti je.