Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ja već danima na MIUI rom-u. Što ga više testiram sve više mi se dopada. Još malo i završavam svoju temu. Ne verujem da ću se više vraćati na klasični GB, jer isti je utisak kao kada bih morao nakon sedmodnevne vožnje bmw-a da se ponovo vratim na fiću. :)

Šta su "vrh teme" shvatio sam tek nakon korišćenja miui rom-a.

Poslednja izmena:
Ja sam juče instalirao CM7, sve je radilo fino do prvog reboota, onda nije mogao da mi nađe mrežu i izbacivao com.android.phone force close, pa sam odustao i vratio JVH koji mi radi kako treba.

CM ima još uvek neke bubice, mada dok sam ga ja koristio sve sam uspeo lako da rešim.

CM7 ima bugova, a MIUI je baziran na njemu pa je sve ono iz CM7 included. :) Ne znam, meni se ti ROMovi bazirani na AOSP ne dopadaju kao rešenje za "svaki dan" jer su puni bug-ova, a drugo da je SGS tek krenuo, nego je već na zalasku, developeri se okreću polako ka novijim modelima, tako da sumnjam da će to ikada biti na nivou da apsolutno sve bitno radi.

Više mi se sviđaju ROMovi koji su bazirani na stock GB ROMovima, pa samo malo nešto utegnuto, doterano, izbačene nepotrebne, ubačene neke potrebne aplikacije. Ali opet, nekako mi se čini da se masom tih ROMova i tema bavi klinčadija nedovoljno profi, pa sve to brzo zaliči na vašar, gradijenti, šarenilo, prebudžene ikonice i tome slično. Mislim da ću se držati stocka + neke umerene teme.

Konkretno, izašla je Gingerbread theme v6.1 (ispravljen string bug koji sam pominjao), a pošto je na XDA postavljen deodexed JVO, mislim da ću ubaciti JVO deodexed + CF Root + Gingerbread theme v6.1. Samo tu me nervira malo onaj narandžasti overscroll glow, bar da je zelen tj. u tonu sa ikonicama u status baru...

Poslednja izmena:
Više mi se sviđaju ROMovi koji su bazirani na stock GB ROMovima

Nesto si ti tu lose razumeo. Stock GB rom je onaj koji se od googla direktno prosledjuje proizvodjacima telefona. A to sto ti kazes stock gb ti je ustvari google gb + sljamsung shit (ili stock google gb + htc shit it'd).
CM rom ti je najblizi stock gb google romu + neka modifikovanja od strane komjunitija. Kada bih kupio nexus s tada bi dobio pure google stock gb na kome je cm I zasnovan.

Ja sam na cm zandji put bio pre nekih mesec dana, a na miui pre dve nedelje. Jedino me nervira battery drain od cele te price.

Sto se tice teme koje si naveo ona je stvarno najbolja. Trazicu ja u temi tamo na xda da ubace green overscroll I stock battery icon sa %, jer se I meni tako vise svidja...

Nesto si ti tu lose razumeo. Stock GB rom je onaj koji se od googla direktno prosledjuje proizvodjacima telefona. A to sto ti kazes stock gb ti je ustvari google gb + sljamsung shit (ili stock google gb + htc shit it'd).
CM rom ti je najblizi stock gb google romu + neka modifikovanja od strane komjunitija. Kada bih kupio nexus s tada bi dobio pure google stock gb na kome je cm I zasnovan.

Ja sam na cm zandji put bio pre nekih mesec dana, a na miui pre dve nedelje. Jedino me nervira battery drain od cele te price.

Sto se tice teme koje si naveo ona je stvarno najbolja. Trazicu ja u temi tamo na xda da ubace green overscroll I stock battery icon sa %, jer se I meni tako vise svidja...

Nisam pogrešno razumeo, nego se možda nisam dovoljno precizno izrazio. Kad sam rekao "stock", mislio sam na Samsung stock ROM jer ovde u temi kad kažemo da ćemo da flešujem stock ROM mislimo na ono što dolazi "fabrički" od Samsunga, a ne na AOSP ROM.

Problem je što pravi custom ROMovi (kad kažem pravi mislim na one koji se baziraju na AOSP, a ne na Samsungovom ROMu) često imaju krupne nedostatke tipa ne radi GPS, WiFi se zaglupljuje, ne radi FM radio, kamera, dakle tako neke "osnovne" stvari. Recimo ja volim da slušam FM radio ponekad, pa mi je glupo da flešnem ROM sa kojim mi neće raditi FM radio.

Inače, što se teme tiče, slažem se 100%, boja glow i ikonica za bateriju su mi jedine primedbe, ali bateriju nisu pomenu čisto da ne bude da sitničarim. :D

Ne znam zašto forsiraju CM7 battery ikonu, skroz je nekako nedefinisana ona linija pored broja. Ako bih baš sitničario do kraja, meni se više sviđa bounce efekat nego overscroll glow. :)

vo ljudi postigoh licni rekord u trajanju baterije...:D Do sada uz normalno koriscenje u najidealnijim uslovima uspeo sam da izguram max 1 dan i nesto malo preko. Ali evo juce instalirao Darky v10 RC6 i prvim punjenjem izgurah gotovo 2 dana a stvarno se nisam libio da ga koristim znaci sigurno je 40h bio na WIFI-u 5-6h 3G,b92,tapatalk,dvadesetak min razgovora i tridesetak poruka. E sad problem je u tome sto prvo punjenje uvek izgura najvise a kasnije mi se cini da svakim sledecim punjenjem sve vise i vise smanjujem trajanje baterije.:guitar:

Prilozi

• snap20110519_223648.jpg
    snap20110519_223648.jpg
    117.3 KB · Pregleda: 72
  • snap20110519_223652.jpg
    snap20110519_223652.jpg
    87.3 KB · Pregleda: 66
4h 43m. :) doduse smanjen brightness,ne odgovara mi kada je jako osvetljenje...

marko , jesi probao onaj mix ? :)

jvo -jvh ?

Ne,spavanju se nikako ne odupirati, just go with the flow :) javi kad napravis tog frankestajna da cukemo utiske

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Saljem telefon u servis (Roaming) pa da pitam da li nekako mogu da provale da sam menjao fw i sve ostalo ako: vratim phone, csc, pda (valjda s ovim ide i stari kernel), restore efs folder i ponovo ga zakljucam za mrezu? Product code i imei mi se nije promenio i pored xx flesovanja 2.2 i 2.3.

Naravno, sve u cilju priznavanja garancije :)

Upravo sam zavrsio sa rootovanjem.Kada resetujem fon na pocetku mi se pojave neke linijice pre logoa, da li je to u redu ili treba da se ispravi nesto?

Poslednja izmena:
Konkretno, izašla je Gingerbread theme v6.1 (ispravljen string bug koji sam pominjao), a pošto je na XDA postavljen deodexed JVO, mislim da ću ubaciti JVO deodexed + CF Root + Gingerbread theme v6.1. Samo tu me nervira malo onaj narandžasti overscroll glow, bar da je zelen tj. u tonu sa ikonicama u status baru...

Green overscroll JVH:

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=13937080&postcount=596

verovatno ce isti lik napraviti i za JVO...

Sredio sam one linijice, citao sam forum celu noc, oci su mi pobelele, ali isplatilo se na kraju, evo sta sam ubacio
snap20110520065334.png
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

CM7 ima bugova, a MIUI je baziran na njemu pa je sve ono iz CM7 included. :) Ne znam, meni se ti ROMovi bazirani na AOSP ne dopadaju kao rešenje za "svaki dan" jer su puni bug-ova, a drugo da je SGS tek krenuo, nego je već na zalasku, developeri se okreću polako ka novijim modelima, tako da sumnjam da će to ikada biti na nivou da apsolutno sve bitno radi.

Za CM7 i MIUI sam slično i sam pričao sve dok nisam počeo intenzivno da koristim MIUI. Tačno je da FM ne radi, ali ja ga za godinu dana ni jednom nisam uključio. Ako o nedostacima pričaš na osnovu onoga što si čitao, ili ako se nisi potrudio ili uspeo da ih otkloniš, onda je to nešto sasvim drugo. 80% stvari na koje se žale, kukaju... veoma lako se srede.

Caesar samo sam voodoo ubacio posto mi je na pocetku pokazivalo neke linijice posle rootovanja, voodoo je to ispravio, posto me ono onako nerviralo. A ovaj fw je bio kad sam ga uzeo nisam to nista dirao.

Jok ujutru ako stignem. Sad mi je bat na 70%, a opšte je poznato da se moj fon puni pola dana :d, a pošto mi se opsano prispavalo, ne vredi da čekam. :)

Sta učini ti. Jel si probao taj mix? Meni keva zaglavi operaciju pa nisam sinoć ništa čačkao. I ovaj SPB SHELL 3D. Kako on radi na SGS-u?

Nisam, evo punim fon, pa ću noćas, najverovatnije.

Danas sam se igrao sa launcher-ima. Isprobavao sam redom sa marketa LauncherPro, GO Launcher EX, ADW Launcher... Ova tri su dosta slična naručito LP i GO, ADW mi se čini da je sporiji od ovih, dok mi LP baguje u app draweru kada menjam landscape i portrait orijentaciju. Tako da je moj izbor GO Launcher EX, nekako ima sve što treba, čak i previše, a radi brzo, glatko, ne baguje. Na kraju naleteh na Zeam koji me je oduševio, najmanje opcija, ali kao da developer i ja imamo isti ukus, stavio je sve što treba + je ovo ubedljivo najbrži launcher, sve je max glatko i ništa ne baguje. Posebno mi se svidelo što muože da se konfiguriše i akcija za double-tap po ekranu. :) Tako da planiram nadalje da koristim Zeam.

Naravno, ako neko ima predlog šta bi još vredelo probati, naručito nešto poput Zeam-a.

Nazad
Vrh Dno