Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ko želi da snima razgovore, evo konačno načina koji isprobano radi tako da se obe strane čuju podjednako dobro. Isprobao sam na Docs XWJS3 romu, kažu da radi i na JPX i JPY. Update se koristi iz CWM, postavlja novi phone.apk i neke library fajlove, tako da prvo obavezno uradite backup tih fajlova.

Snimanje se vrši na dugme REC prilikom početka razgovora, a razgovori se snimaju u sounds direktorijumu kao amr.

Poslednja izmena:
Kako radi navigacija na Galaxy S, i koliko treba da pohvata satelite?
Koja je najbolja navigacija za Srbiju?

Ja koristim NDrive i prezadovoljan sam. Satelite hvata brzo za desetak sekundi,zavisno od okruzenja u kome se nalazis... Nikada do sada nisam imao nekih problema sa GPS-om,odlicno zavrsava posao,jedina mana ali tako je kod svih telefona sto dosta jede bateriju. Ali ukoliko ga kao i vecina koristis u kolima,kupis auto punjac i miran si...

Hvala svima na pomoci. Danas je i za Vibrant izdata podrska za official 2.2. Mada, koliko sam uspio na XDA da vidim, bolja varijanta je i9000, bas zbog veceg broja "kuvara".
Ja bih ti ipak savetovao i9000. Jb*s 25 eur ovde svi mi imamo taj tel i mozemo ti mnogo pomoci vezano za flesovanje itd...i da, podrska devova je mnogo veca nego za vibrant
Za i9000 imas 2.2.1 froyo :)

sinoć odradim fleš na I9000XXJPY i CF-Root-XX_XEU_JPY-v1.3-BusyBox-1.17.1 instaliram rom menadžer i titanijum i sad više neće ni u download mod ni u recovery preko 3 dugmića,inače sve radi ok.šta može da bude problem?

Ništa se ne dešava sa volume down, home i power tasterom istovremeno pritisnutim? A ranije ti je radio download mod?

ulazio bez problema u download i recovery preko dugmića,a sad neće pa neće,da li je neko imao sličan problem.

Odradi opet 3button combo fix...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=785201

Verovatno si čekirao update bootloader ili tako nešto. Uradi ovo što ti kaže xcentric, potpuno je bezbedno.

Pozdrav svima od novopecenog korisnika Samsung Galaxy S telefona :) Dosta sam iscitao, i pre nego sto bilo sta uradim, hteo bih da pitam sta mogu da uradim da sacuvam originalno stanje telefona (u nekom fajlu ili kako to vec ide) u slucaju da bude potrebe da se vrati na originalno stanje? Video sam da ume da bude nekih problema sa imei brojem i sl. Drugo, u prvom postu jos nije opisano root-ovanje telefona, da li neko moze da me uputi na konkretan tutorial? I poslednje, treba mi neki sajt za programe i igre, i eventualno savet sta da instaliram od najvaznijih programcica, mada sam ovo i video.

Zahvaljujem!

Pozdrav i dobrodosao... Trenutno pravim mini tutorijal u kome ce biti pokrivene osnovne stvari kao sto su: 3button combo fix,2e recovery,rootovanje,backup IMEI-a,i osnovni postupci flashovanja preko odina i cwm-a. Posto sam trenutno u nekoj guzvi tutorijal jos uvek nije gotov ali pretpostavljam da cu ga 99% zavrsiti do sutra uvece pa ako mozes strpi se pa ces sutra sve natenane odraditi. Ili sacekaj da ti se neko ovde javi ili ti je treca solucija da odes na:

http://forum.xda-developers.com registrujes se,pronadjes deo foruma namenjen galaxy s-u i procitas sticky teme...

Ja bih ti ipak savetovao i9000. Jb*s 25 eur ovde svi mi imamo taj tel i mozemo ti mnogo pomoci vezano za flesovanje itd...i da, podrska devova je mnogo veca nego za vibrant
Za i9000 imas 2.2.1 froyo :)

Skontao sam to juche, hvala :)
Trazim ovih dana gdje mi je najblize da ga pazarim:)

Da li neko koristi najnoviji firmware. I9000XWJS3, trenutno sam na XXJPY + voodoo, pa ne znam da li mi se isplati prelaziti. I jos jedno pitanje, da li prilikom prelaska na recimo drugi firmware moram prvo da iskljucim voodoo? Hvala svima unapred :)

probao sam darkijev 9.02, nešto ne leti kao što kaže ili mi se to samo čini,mada simpa izgleda,vidi se da je radio na njemu.

ja sam na fabrickom 2.2 firmware-u jos uvek (baseband jpp, build jpo, pa sad koji je j...m li ga), pa ovo je kriminalno... punim bateriju 2 puta dnevno. cim je napunim posle par minuta pogledam u status 98%, posle 30-45min 68-70%, a sve vreme mi je na main screenu baterija u full-u ili eventualno jedna crta ispod full-a. posle 6-7 sati cao, vreme je za charger. punio sam ga iskljucenog, pa pustio da se ugasi, pa upaljenog do kraja, pa opet nista.

Poslednja izmena:
ja sam na fabrickom 2.2 firmware-u jos uvek (baseband jpp, build jpo, pa sad koji je j...m li ga), pa ovo je kriminalno... punim bateriju 2 puta dnevno. cim je napunim posle par minuta pogledam u status 98%, posle 30-45min 68-70%, a sve vreme mi je na main screenu baterija u full-u ili eventualno jedna crta ispod full-a. posle 6-7 sati cao, vreme je za charger. punio sam ga iskljucenog, pa pustio da se ugasi, pa upaljenog do kraja, pa opet nista.
wifi gps isključen?
vipov zadnji rom i meni je jeo bateriju ali izgura uglavnom 1 - 1,5 dan,probaj da kalibrises bateriju
1. Connect the phone to the charger with the phone powered on, and allow the phone to charge until it shows 100%

2. Disconnect the phone from the charger, and power it off.

3. Reconnect the phone to the charger with the phone powered off, and allow the phone to charge until the battery indicator shows 100% (you can use vol-up/vol-down to make the indicator come back up when the screen goes to sleep).

4. Disconnect the phone from the charger and power it on.

5. Once the phone is powered completely on, power it off again and reconnect it to the charger until the battery indicator shows 100%.

6. Disconnect the phone, power it on, and use it.

You should only need to use this sequence one time.

wifi gps isključen?
vipov zadnji rom i meni je jeo bateriju ali izgura uglavnom 1 - 1,5 dan,probaj da kalibrises bateriju
1. Connect the phone to the charger with the phone powered on, and allow the phone to charge until it shows 100%

2. Disconnect the phone from the charger, and power it off.

3. Reconnect the phone to the charger with the phone powered off, and allow the phone to charge until the battery indicator shows 100% (you can use vol-up/vol-down to make the indicator come back up when the screen goes to sleep).

4. Disconnect the phone from the charger and power it on.

5. Once the phone is powered completely on, power it off again and reconnect it to the charger until the battery indicator shows 100%.

6. Disconnect the phone, power it on, and use it.

You should only need to use this sequence one time.

wi fi ne koristim uopste, gps je iskljucen. igram malo igrice, ali nista preterano. mislim nije mi normalno da posle pola sata igranja angry birds baterija bude na 45-50%, zar ne? 3g mi je je konstantno ukljucen do duse i vidim u servisima da je i avg konstantno tu, za ostale servise nemam pojma cemu sluze (ima ih 7-8 ukupno). sad mi se puni mob dok je ukljucen, pa kad se napuni probacu ovu kalibraciju. hvala na brzom odgovoru.

Poslednja izmena:
Da vas pitam, koliku potrosnju da ocekujem mesecno, zapravo koliki protok ako koristim gmail, malo tapatalk, malo facebook... ? Uzeo sam mixnet m, hoce li tih 600MB biti dovoljno?
P.S. Uzeo sam telefon juce i potpisao ugovor, ali na novu tarifu prelazim tek prvog februara, da li mogu nekako potpuno da iskljucim gprs - edge, da mi ne nabiju racun za ovih par dana?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Bice ti i vise nego dovoljno. Ja mesecno potrosim oko 300MB za ono sto si ti nabrojao,a uvek mi je ukljucen gprs sem kada sam kod kuce,tada je na wifi-ju kao i sinhronizacija sa faceom,twitterom,vremenskom prognozom i dva mail accounta. Samo izbegavaj you tube koji jede protok kao i neki veci download i uopste nemoj da gasis gprs,nema sanse da potrosis 600MB...

Pazi ispada da mozes da trosis po 20MB dnevno sto je i vise nego dovoljno.

A za ovih nekoliko dana skini sa marketa neki toggle data widget izbaci ga na home screen i preko njega iskljuci data protok. Takodje mozes i da obrises APN podesavanja ili samo izmenis jednu kolonu pa ces posle lako vratiti.

Sve to može i jednostavnije, pojavi se opcija dužim držanjem on/off tastera.
I iz mog iskustva 300 MB mesečno je sasvim OK.

@daxyco: Ako si na postpaidu možeš da aktiviraš neki dodatak za MB. I obavezno da ga isključiš za naredni mesec.

Bezveze mi sad za par dana to da aktiviram, ionako sam uglavnom kod kuce pa ide sve preko wifi. Videcu da nekeko zaustavim gprs sada pa cu omoguciti od februara. A sta mislite, da li da aktiviram 3g, znam da je bio 100din mesecno, koliko je sad? Koliko je brzi nego edge?

Mozete li mi reci kakav je kvalitet izrade Galaxy S? Ja sam ga nakratko drzao i dosta je laksi i nekako jeftinije izgleda od HD2 koji sam imao. Medjutim to je samo prvi utisak koji sam stekao? Hoce li se posle par mjeseci upotrebe "rasklimati i poceti da zvace" ili i dalje ostaje kompaktan i chvrst?

Poslednja izmena:
Po meni to sto je laksi moze samo biti veliki plus a nikako minus... Dizajn se ni meni u pocetku nije svidjao ali sad mi je skroz super ako volos minimalisticki dizajn bez suvisnih dugmica i ostalih dzidzabidza,izuzetno ces ga zgotiviti vremenom. Sa prednje strane izgleda totalno kulturno,zadnja strana mu je malo shiti ali i ona ima neki blesavi "carbon fiber look" kada se malo bolje zagledas. Mada iskreno su mogli bolje da odrade zadnju stranu... A inace nista nema da krcka i skripi,iako na prvi pogled izgleda jeftino ubrzo se posle koriscenja shvati da je skroz ok. Na you tube-u i slikama stices totalno drugaciji utisak nego kada ga uzmes i pocnes da ga koristis.

Ma ne, naravno da tezina nije minus, nego da je malo tezi izgledao bi mozda kvalitetnije. Ovako i lagan i plastican... I upravo zbog toga sam stekao utisak da je loseg kvaliteta. Drzao sam ga na kratko u ruci, i cvrst je on, ne klima, ne skripi. Dizajn mi je super, sve pohvale. Samo sam pitao zbog toga da se vremenom ne rasklima ne pocne skripati na sastavima.

Poslednja izmena:
Na prvi pogled, naravno da je losiji od npr HD2, sa njim sam se duze vreme igrao, a ovaj telefon sam juce uzeo. Sa zadnje strane poklopac na HD2 je metalni, a Galaxy je ceo od plastike. Ipak, nije to ona plastika od koje se prave najjeftiniji telefoni, ali svakako da je moglo i kvalitetnije. Cini mi se da je robustan, nema krckanja, ali ne znam sta bi bilo da nekoliko puta padne.

Pa ja ga imam nekih dva i po meseca i od tada mi je 3 puta ispao doduse sva tri puta na tepih (etison,dakle uopste nije toliko debeo) jedan od ta tri puta je pao sa jedni metar visine i to dok je bio prikljucen na punjacu (na mom bivsem htc wizardu sam tako zeznuo konektor) i nista mu ne fali,ni ogrebotina. Iako sam mislio da je u najmanju ruku ostao bez displaya.:D evo pogledaj,kada sam ovo video totalno sam bio iznenadjen.

http://www.youtube.com/watch?v=3by5u9ax2EU&feature=youtube_gdata_player

Izgleda da uopste nije toliko nezan koliko izgleda,posebno me iznenadio ovaj test displaya,gorilla glass.

i meni je bio takav 'plastican' osecaj u pocetku, ali vremenom sam skapirao da to sto je lagan je samo pozitivna stvar...pao mi je samo jednom(ono sa kreveta na tepih ne racunam) i to sa nekih 1,5m visine , uspeo sam da ga zakacim nogom dok je padao pa sam valjda ublazio pad, docekao se na zadnjoj masci na nekim plocicama na faxu, i onako pri padu je klizio po tome...dobio je samo jednu ogrebotinu koja se vidi pod odredjenim uglom.
ekran je i dalje k'o nov, ni najsicusnije ogrebotine nema na njemu, donekle pazim kako nosim fon(ne sa kljucevima i sl) ali ga koristim od pocetka bez zastitne folije i nista

A sta mislite, da li da aktiviram 3g, znam da je bio 100din mesecno, koliko je sad? Koliko je brzi nego edge?

Ne treba ti 3G pretplata da bi imao veću brzinu. Pretplata treba za video poziv i pristup nekim delovima mondo portala, streaming sadržajima i sl.

Hocu javno da se zahvalim xcentric-u, covek je potrosio ceo dan da mi pomogne da odradim custom rom, stavili smo darky 9.0.2, I za sad mi se cini ok. Mada ovo mi je prvi custom rom, pa moje misljenje I nije bas relevantno :)

Odmah sam se smorio bio, zakovali smo bili par puta, posle je proslo sve ok. Onda nije bilo vibracije dok kucam poruku, ali sam nasao kako da podesim.

Jos jednom, najdublja zahvalnost xcentric-u!

Heh nema na cemu...,)

E da,ne mogu da verujem da je ovaj darky napravio ovakav krsh... Ok,preterujem ga malo,ali me nervira to sto covek zuri da izbaci milion verzija koje su tako bagovite da nemam reci. Evo upravo sam imao iskustvo gde se coveku po flashovanju roma javlja force close svih mogucih aplikacija,pa je morao da se odradi ponovni reflash... Sto je darky i sam naveo na XDA.

Stvarno se vidi da je dete od 16-17 god,umesto da malo saceka dotera,ispegla rom sto je moguce vise,on je u poslednje vreme poceo da ibacuje POLUPROIZVODE! kada to kazem mislim na v8.2 i evo sada v9.0.2 (ja sam nekih dvadesetak dana koristion v8.0 i nikakvih problema niti kakav force close)... Mislim krajnje neozbiljno.

Nazad
Vrh Dno