Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ne radi, tačnije više ne radi nego što radi.

E da, otkrio sam odličan program za čuvanje baterije - JuiceDefender. Tražio sam kako da ograničim sync sa Googlom u jedinici vremena i naleteo na ovo čudo. Obično mi baterija sastavi 1 dan, danas od 100% je došla tek do 65 iako se sinhronizovao na svakih pola sata.

Ne radi ni kod mene, ali btw jedno pitanje.
Od kada sam kupio ovaj fon, sve aplikacije koje sam ikada na njega metnuo, skinuo
sam direktno sa appbrain sajta. Ukratko, uopste ne koristim market aplikaciju. Jer
sve te iste aplikacije koje su na marketu, postoje i na appbrain-u.
Da li nesto propustam ili ... ?

Meni je market uvek radio, tj. nikad mi nije zakazao!

Probaj sada! Vec tri dana ne radi kako treba tj. ne radi uopste moze se reci!

Meni radi :)

Ali zato neće Juice da se instalira :S:

Poslednja izmena:
Da li bi mi neko ucinio uslugu i preuzeo jedan polovan Galaxy u Beogradu i poslao za Nis? Nasao sam dobru priliku za kupovinu ali taj lik koji prodaje ne zali da salje brzom postom!
Izvinjavam se za offtopic!

Da li bi mi neko ucinio uslugu i preuzeo jedan polovan Galaxy u Beogradu i poslao za Nis? Nasao sam dobru priliku za kupovinu ali taj lik koji prodaje ne zali da salje brzom postom!
Izvinjavam se za offtopic!

Mogu ja da ti preuzmem i posaljem, samo da mi posaljes pare i adresu

1.put:
Mislim da ne mora root, ne zahteva ništa od toga, a i lako se isključuje, samo se na sd kartici napravi prazan fajl bez ekstenzije koji se zove disable-lagfix. :)

2.put:
U folderu voodoo (na internoj memoriji) napravis novi folder disable_lagfix, restartujes telefon i to je to.

3.put:
I ja sam tako uradio, prešao sa iPhone na Android. :)
Nemoj brisati voodoo folder, ne pokreće on update.zip, već taj kernel koji je flashovan u sebi ima instrukcije da kada postoji folder disable lagfix on vraća ili ostavlja u RFS, a ako ne postoji onda vraća ili ostavlja EXT4.

4.put:
@trenje

Hteo sam da disable lagfix cisto da vidim jos jednom razliku. Napravio sam foder sdcard/Voodoo/Disable lagfix, restartovao sam fon on se bootovo nekih 10min medjutim i dalje mi stoji da je kernel Voodo lagfix. Kad odem na karticu i dalje postoji folder voodoo. Gde sam pogresio?

Jel dosta?

@djurkash

Svaka cast, kad te nije mrzelo da izvuces te postove :)
Elem, jedno pitanje za tebe ili bilo koga drugog ko zna...
Spomenuo si pre 10-ak strana da koristis BT. Tacnije Plantronics Discovery 975.
Ja koristim discovery 925 i radi dobro. Upario sam pored SGS-a i staru nokiu,
medjutim, nikako nisam uspeo da dobijem muziku (ringtone) iz slusalice kad mi zvoni
SGS, samo tri brza tona kao indikaciju da imam poziv. Dok se na nokiji cuje lepo
ringtone u slusalici za svaki poziv i za svaku poruku, kao sto se uvek i cuo (dok sam koristio samo nokiju).
Da li i ti ili neko drugi ko ima slicne Plantronics-e imas isti problem ili je to do nekih BT podesavanja na SGS-u, koja nikako nisam uspeo da nadjem ?

@djurkash

Svaka cast, kad te nije mrzelo da izvuces te postove :)
Elem, jedno pitanje za tebe ili bilo koga drugog ko zna...
Spomenuo si pre 10-ak strana da koristis BT. Tacnije Plantronics Discovery 975.
Ja koristim discovery 925 i radi dobro. Upario sam pored SGS-a i staru nokiu,
medjutim, nikako nisam uspeo da dobijem muziku (ringtone) iz slusalice kad mi zvoni
SGS, samo tri brza tona kao indikaciju da imam poziv. Dok se na nokiji cuje lepo
ringtone u slusalici za svaki poziv i za svaku poruku, kao sto se uvek i cuo (dok sam koristio samo nokiju).
Da li i ti ili neko drugi ko ima slicne Plantronics-e imas isti problem ili je to do nekih BT podesavanja na SGS-u, koja nikako nisam uspeo da nadjem ?

Ma, ova mladež, sve moraš da im crtaš...Daćeš mi malo vremena da to isproveravam ...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Bocilius,
Isto se dešava i kod mene, koliko sam video nema podesavanja da se to promeni...
Na nokii, se svaki zvuk prebacuje u sluške, i ton tastature i zvonjava, alarm i sl.

Evo posle 10ak dana koriscenja froyo 2.2 androida da saberem utiske i izlozim neke sitnice.

Prvo sam imao JPM verziju i OCLF fix umesto voodoo fixa i kad sam se prebacio na JP6 + voodoo 5 sve je ok.
Dosuse posle backupa contacta i sveih ostalih settingsa,par stvari zeza.
npr:
1) u launcherpro Bookmark widgetu stoje stranice,tj speedial,iako u browseru nema bookmarks. S obzirom da se launcherpro refreshuje s onim sto je u podesavanjima u drugim aplikacijam,ukoliko ne mogu da izbrisem bookmark u glavnoj aplikaciji(koji ne postoji)nece moci da mi se uklone i bookmark widgeta.
Ovo je sitan problem,nista mi ne smeta al sam primetio pa da iznesem.
2) kontakt slike raznih ljudi stoje samo u aplikaciji CONTACT ali u bilo kojoj message app.ne pojavljuju se slike.
To je bilo sredjeno tako sto sam izbrisao sve kontakte pa ih ponovo sa SIM kartice prebacio
3) jako retko iz nepoznatih razloga desi mi se neki bag,telefon freezuje,onda se pojavi kraca vibracija(manje od 0.5 sekundi) zatim tajac od sekund-dva i sve to praceno sa 2-3 brze vibracije i FORCE CLOSE (tj zaglupi se i iskljuci bilo koju app u kojoj se to desilo. Nekad u browseru sa 1 otvorenim tabom,nekad sa 4-5-6 tako da miskim da nije do preopterecenosti sistema
4) kad u launcherpro prebacujem fon u landscape (bilo koji homescreen s bilo kojim widgetima)treba mu pozamasno vremena,za razliku od bilo cega drugog.tj prebaci on,al onda ucitava sve widgete ponovo i traje to do 3-4 sekunde.
5)smeta mi sto postoji flash podrska u browseru,ali navigacija u nekom npr playeru je nemoguca. Premotavanje youtube klipova,pojacavanje tona,i ne samo na youtube-u nego svugde,je prakticno nemoguca. Zato nisam odusevljen flash-om...jos kad se uzme da secka browser kad se enable-uje...
6) navigaciju nisam ni skinuo jer cujem od vas a i na drugim forumima da bas i ne klizi...a takav sam kakav sam,jako ne zelim na ovako dobrom fonu da imam nesto sto ne klizi. Poredjenja radi,na 3GS-u mi je iGoMyway klizela kao luda. A gde je 3gs hardverski od galaxya...sramota.

Eto...sve je inace zaista ok i brzo. Navigacija,kompas,kamera ekran,baterija koja vidno duze traje,reprodukcija multimedije(slike,muzika,video)...mozda je sve za nijansu bolje od 2.1....

Nadam se da ce official froyo SVE srediti...(znam da npr neke aplikacije,tipa navigacija koja secka,nisu do froyo-a ali moram se pozaliti) :)

Bocilius,
Isto se dešava i kod mene, koliko sam video nema podesavanja da se to promeni...
Na nokii, se svaki zvuk prebacuje u sluške, i ton tastature i zvonjava, alarm i sl.

Hvala djurkash
Elem, bas bezveze. Jedino da probam da iscimam dev. likove na xda da vidim da li ima nacina da se to resi.
A, izmedju ostalog, jel ti se desava da neki put nece automatski da se konektuje na slusku, nego mora rucno ?
Neki put hoce "iz cuga", a neki put nece. Kao da "pamti" koji je uredjaj bio poslednji povezan preko BT, pa
u zavisnosti od toga ili hoce ili nece :(

Poslednja izmena:
6) navigaciju nisam ni skinuo jer cujem od vas a i na drugim forumima da bas i ne klizi...a takav sam kakav sam,jako ne zelim na ovako dobrom fonu da imam nesto sto ne klizi. Poredjenja radi,na 3GS-u mi je iGoMyway klizela kao luda. A gde je 3gs hardverski od galaxya...sramota.

Nadam se da ce official froyo SVE srediti...(znam da npr neke aplikacije,tipa navigacija koja secka,nisu do froyo-a ali moram se pozaliti) :)

Ma to sam se ja zalio da ne klizi, jer sam jos uvek na 2.1. Doduse, vidim da se i na xda zale neki da i njima ne klizi, ali sa druge strane, ima ljudi (cak i ovde) koji tvrde da im je sve OK, a oni su uglavnom na jp6 ili jpm.
Tako da sam ja ipak rad da verujem da je to do fw-a, a ne do aplikacije.

Evo posle 10ak dana koriscenja froyo 2.2 androida da saberem utiske i izlozim neke sitnice.
...
..

Navigacija iGo MyWay korektno radi na froyo 2.2, na 2.1 je radila nenormalno sporo.

Prvo sam imao JPM verziju i OCLF fix umesto voodoo fixa i kad sam se prebacio na JP6 + voodoo 5 sve je ok.
npr:
1) u launcherpro Bookmark widgetu stoje stranice,tj speedial,iako u browseru nema bookmarks. S obzirom da se launcherpro refreshuje s onim sto je u podesavanjima u drugim aplikacijam,ukoliko ne mogu da izbrisem bookmark u glavnoj aplikaciji(koji ne postoji)nece moci da mi se uklone i bookmark widgeta.
2) kontakt slike raznih ljudi stoje samo u aplikaciji CONTACT ali u bilo kojoj message app.ne pojavljuju se slike.
To je bilo sredjeno tako sto sam izbrisao sve kontakte pa ih ponovo sa SIM kartice prebacio
3) jako retko iz nepoznatih razloga desi mi se neki bag,telefon freezuje,onda se pojavi kraca vibracija(manje od 0.5 sekundi) zatim tajac od sekund-dva i sve to praceno sa 2-3 brze vibracije i FORCE CLOSE (tj zaglupi se i iskljuci bilo koju app u kojoj se to desilo. Nekad u browseru sa 1 otvorenim tabom,nekad sa 4-5-6 tako da miskim da nije do preopterecenosti sistema
4) kad u launcherpro prebacujem fon u landscape (bilo koji homescreen s bilo kojim widgetima)treba mu pozamasno vremena,za razliku od bilo cega drugog.tj prebaci on,al onda ucitava sve widgete ponovo i traje to do 3-4 sekunde.
5)smeta mi sto postoji flash podrska u browseru,ali navigacija u nekom npr playeru je nemoguca. Premotavanje youtube klipova,pojacavanje tona,i ne samo na youtube-u nego svugde,je prakticno nemoguca. Zato nisam odusevljen flash-om...jos kad se uzme da secka browser kad se enable-uje...

Eto...sve je inace zaista ok i brzo. Navigacija,kompas,kamera ekran,baterija koja vidno duze traje,reprodukcija multimedije(slike,muzika,video)...mozda je sve za nijansu bolje od 2.1....

Za ove stavke gde spominješ launcherpro bagove mislim da to ne mozes da vezujes za froyo posto je lp custom home i nije default, tako da svi njegovi bagovi idu na ruku, bar po mom mišljenju, devu koji ga je pravio i razvijao.

2.) Ja ovaj problem nikada nisam imao

3.) Ovo se i meni dešava. Stvarno ne znam sta je uzrok

5.) *** nije ovo pc :)

6.) Probaj NavDroyd navigaciju

Meni je NavDroyd loš, nema brojeve u ulicama, iGo MyWay prilagođen za 480x800 mi za sada super radi na 2.2.

Poslednja izmena:
Hvala djurkash
Elem, bas bezveze. Jedino da probam da iscimam dev. likove na xda da vidim da li ima nacina da se to resi.
A, izmedju ostalog, jel ti se desava da neki put nece automatski da se konektuje na slusku, nego mora rucno ?
Neki put hoce "iz cuga", a neki put nece. Kao da "pamti" koji je uredjaj bio poslednji povezan preko BT, pa
u zavisnosti od toga ili hoce ili nece :(

Dešava se to i meni, ali klikom na glavni taster bt sluške, on se automatski poveže...

Šalje SGS uz pomoć Tapatalk-a

npr:

3. kada kod phone/favoruites ili frequent otvorim kontakt zatim pokusam da izadjem sa back desava se pomenuti problem, sa ispisanom porukom: sorry! the application phone(proces com.sec.android.app.dialertab) has stopped unexpectedly. please try again. " force close "...

Navigacija u flešu je moguća, ali pomalo pipava. Svaku kontrolu koju hoćeš da aktiviraš ne pipneš tačno na tom mestu nego za nijansu ispod. Npr, ako hoćeš na YT da premotaš klip na određeno mesto, pipneš malo ispod, taman toliko da se to mesto koje hoćeš da pipneš vidi, a ne da bude ispod prsta. Get it? ;)
Nije probano na Samsungu, ali pretpostavljam da radi isto.

3. kada kod phone/favoruites ili frequent otvorim kontakt zatim pokusam da izadjem sa back desava se pomenuti problem, sa ispisanom porukom: sorry! the application phone(proces com.sec.android.app.dialertab) has stopped unexpectedly. please try again. " force close "...

Heheheh kod mene slicno ali ne na tom koraku gde tebi zapucava nego SAMO i iskljucivo vezano za browser...Desilo se mozda jos negde van browsera al retko... Naime,kad se udje u browser pa pored adress bara ima bookmark dugme,onda iskoci nov ekran i ima pored bookmarka jos i HISTORY i MOST VISITED..e kad udjem u most visited kod onih sajtova koji su mi bookmarks,mi je s desne strane zuta zvezdica (nesto slicno favorite contacts)i sve sam na taj nacin uspeo iz bookmarksa da izbacim(tako sto dodirom na zvezdicu deaktiviram i prakticno izbacim iz bookmarksa) SVE SEM eBay-a..... :/
Svaki put kad kliknem zvezdicu pored eBay-a,desi se vibracija ta, force close sa isto tim google.com.android.app...lupio sam sad al isto kao i tebi... I nikako ne mogu da ga izbacim iz bookmarka....hahahaha :) nije da mi smeta,sam sam ga i stavio u tu listu,al eto,problemcic....

Nazad
Vrh Dno