Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ja nemam APN, a radi mi net. :D

Možeš skinuti APNdroid ili SwitchPro sa marketa i ugasiti data preko toga.

Meni APNDroid nije završio posao, telefon je išao na 3G/EDGE čak i sa promenjim apn-om. Ali sledeće rešenje jeste

1. Idi u dialpad, upiši sledeće *#*#4636#*#* i pritisni ikonu za zvanje, ovako se unosi kod
2. Odaberi "Phone Information"
3. Pritisni "Menu" soft key na ekranu
4. Odaberi "More"
5. Odaberi "Disable Data on Boot"
6. Ugasi i upali telefon, ikone 3G/E/H neće više biti, i to je disablovano. Ako hoćeš opet da je upališ, ista procedura, samo se u koraku 5 bira druga opcija. I opet naravno restart

Highl1, onda sa SwitchPro, on radi 100% jer ga ja koristim, mislim da je lakše imati na ekranu toggle za to. :)

Btw. flešovao sam JM2, brži je nego JG1 definitivno + lagfix. Nadam se da neće biti potrebe za lagfixom kada izađe 2.2 official firmware.

Meni APNDroid nije završio posao, telefon je išao na 3G/EDGE čak i sa promenjim apn-om. Ali sledeće rešenje jeste

1. Idi u dialpad, upiši sledeće *#*#4636#*#* i pritisni ikonu za zvanje, ovako se unosi kod
2. Odaberi "Phone Information"
3. Pritisni "Menu" soft key na ekranu
4. Odaberi "More"
5. Odaberi "Disable Data on Boot"
6. Ugasi i upali telefon, ikone 3G/E/H neće više biti, i to je disablovano. Ako hoćeš opet da je upališ, ista procedura, samo se u koraku 5 bira druga opcija. I opet naravno restart

obrisao sam APN-ove i uradio ovo sad definitivno nece moci da se nakaci :banana:
hvala i pozzz

Dajte predloge za neke dobre aplikacije i widgete! Sta vi koristite ..preporuke.. pozz :wave:
e da i ako neko zna da li ima Weather & Toggle Widget, ja nisam mogao da nadjem na marketu...

Poslednja izmena:
Planiram da uzmem SGS sa VIP ugovorom, ali me zanima da li ih zakljucavaju ili ne?
Verovatno je neko vec rekao, ali ne mogu da najdem medju 'volikim postovima. Vidim samo da im skidaju default nalepnice, nesto podesavaju, pa lepe svoje, pa reko mozda radi zakljucavanja..

uzeo sam ga pre 5 dana u VIP-u i mogu ti reci da provereno nije zakljucan!!! stavio sam 063 i radio... ;) Koliko ja znam ni jedan kupac iz VIP-a nije napisao da mu je tel bio zakljucan. pozz :)

Nisu zakljucani Galaxy-i iz VIP-a.

Hvala momci, uzimam definitivno za neki dan.
Pozdrav.

I da jesu zaključani, pojavio se način na xda-developers forumu da se otključa bilo koji Galaxy S telefon. :)

Danas sam na Galaksiju primetio da su mi se na ekranu pojavile senke,zatamnjenja u obliku simbola u gornjem desnom uglu(GSM i wi-fi mreža,baterija i sat).Na engleskom se to zove burn in ili shadow... Znam da se to događa na plazma tv,ali nisam znao i da S-AMOLED ima problem sa tim.

Istina,nije baš vidljivo ali ipak je reč o uređaju starom 20 dana i ne bi trebalo da se to ovako rano pojavi.

Telefon je uzet u VIP-u i imam 2 godina garancije.Da li da idem da se žalim?

Ko želi da to proveri na svom telefonu,neka ukuca *#0*# i neka u meniju odabere boje za testiranje ekrana.

Poslednja izmena:
Oficijalno... preko KIES-a...

Gde li je sad onaj vizionar...

Još jednom da pitam, hoće li se uskoro naći ili kod drugih operatera ili kod uvoznika?

Posto mi se bas svideo ovaj telefon, a nisam bas toliko strucan kada su u pitanju smart-telefoni vidim da ste pominjali da nema istu podrsku u softweru (aplikacijama) kao npr HTC, pa me zanima zasto, posto oba rade na androidu?

Hvala

Ne radi se o podršci za aplikacije, već za UI, odnosno način na koji je HTC preobrazio stock Android, a to je HTC SENSE. Drugim rečima kompletan doživljaj telefona sve dok ne startuješ bilo koju aplikaciju.
Samsung je na GALAXY-ju S napravio TOUCH WIZ koji nije tako dobar, ali nije ni loš, dok s druge strane postoje i druge mogućnosti za UI, da ne detaljišem previše.

Imao sam tatto sa sense-om (ženin), imao sam HD2 sa winmob verzijom sens-a, a sada imam galaxy s, i ne smatram da sam toliko izgubio, koliko sam dobio sa fenomenalnim ekranom i jakim hardverom. Sad to je moje mišljenje, a ima i drugih...

upravo, TouchWiz uopšte nije loš, i ništa mu ne fali

dok ne probas LauncherPro :)

Ja necu da se zezam sa updateom za sada, jer mi Eclair radi bas lepo i glatko.

A inace sto se interfejsa tice, Caesar, slobodno uzmi ovaj telefon, to sto su ti ljudi pricali je cisto stvar ukusa kako je uradjen deo interfejsa, meni npr mnogo vise lezi TouchWiz nego HTCov Sense. A ostalo je naravno sve isto, aplikacije su za android, widgeti itd

Ionako ono nije skroz-naskroz :) finalna verzija, malo se zeznuse ovi sa GSM Arene... iako ide preko KIES-a, pa zaista deluje sve oficijalno.
Ipak telefon mora da ide u test mod da bi se instaliralo i malo da se procacka pritom... ah well, ocito da je samo pitanje dana ;)

Probao sam ovaj Froyo i ipak sam na kraju vratio na stari JM2.Ipak je to BETA verzija.
Sačekaću finalnu verziju.

A inace sto se interfejsa tice, Caesar, slobodno uzmi ovaj telefon, to sto su ti ljudi pricali je cisto stvar ukusa kako je uradjen deo interfejsa, meni npr mnogo vise lezi TouchWiz nego HTCov Sense. A ostalo je naravno sve isto, aplikacije su za android, widgeti itd

Hvala na odgovoru

Probao sam ovaj Froyo i ipak sam na kraju vratio na stari JM2.Ipak je to BETA verzija.
Sačekaću finalnu verziju.
Kakve si mu falinke nasao... onako ukratko, najosnovnije, bez zalazenja u detalje :)

2 duler:
I to je samo US trziste...

Posto gledam da uzmem I9000, a bitan mi je GPS, da li bi neko mogao da napise utiske o koriscenju telefona i navigacije, tj koja radi i kako se ponasa?

Hvala

Vrh Dno