Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

otvori ta j pda sto si flesovao sa winrarom ili slicnim i vidi ima li unutra boot.bin i sbl.bin. Ako ima flesovao si i bootloader

Moras ponovo da odradis 3-button combo fix. Imas na XDA kako.

btw. I meni se ovaj loop desio pre neki dan kada sam flashovao CM7 ali posle vadjenja baterije lagano je usao u download mode odakle sam uspesno flashovao stock.

Poslednja izmena:
Bas hm. Ja bi probao cf-root pa iz CWM da udjem u download. Mozda hoce. Ako to ne uspe vratio bi se na 2.2.1. To je onaj JPU, koliko se secam. On sigurno dolazi sa starim bootloaderom. Ako tada proradi moras opet noviji rom da trazis sa bootloaderom kao na pr taj sto si sad ili darky

Spucao sam mu deodexed JVT by Ramad pa CF Root. Radi CWM kao i download mode. Sati je 00:27. Sutra je radni dan pa da zavrsim sa
zahvalnicama: j sasa, trenje (hvala za hint vadjenje kartica iz fona), VladaP85, mobilx, Laza, fcinterbgd, vlab. Hvala Vam momci na vasoj
nesebicnoj pomoci citavo posle podne i citavo vece. Ne znam sta bih da vas nije bilo uz menei. Ako vas put nanese blizu Doboja, cimajte :).

Bez smijeha molim, odradio je posao. :)

BTW u CWM i Download mode ulazim iz aplikacije sa fona, uz pomoc VolUp il Down + Power, samo se restartuje.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1318329943585.jpg
    uploadfromtaptalk1318329943585.jpg
    615.5 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena:
Instalirao sam C7.1 uz malo "loop" problema, radi dobro, ima finih stvari ali srce bateriju... Ja se vracam se na Darky...

Ajde ljudi koji koriste custom romove da preporuče neki koji je OK, probao sam jetpack i simplicity i ne sviđaju mi se, jedini uslov da ga probam je da ima lepu (ako ništa drugo stock) temu, nemojte mi predlagati romove od "temera" koji su uzeli delove iz 33 različite teme i sklopili u jedan rom.

Sa jednog naseg bloga, urednik kaze "Na kraju sam uradio ono sto sam trebao od prvog momenta i instalirao poslednju stabilnu verziju Darky Rom-a. Darky Rom je kodirao klinac iz Švedske..."...

Paz' da ga nije kodirao. :D

Meni je dovoljno da vidim naziv "Darky" i onaj njegov prvi post na XDA, pa da ne poželim da ikada probam taj ROM makar i na 5 minuta...

BTW, koliko je meni poznato, Darky je iz Indije. A mislim da se relativno skoro preselio u Švajcarsku.

Poslednja izmena:
Ma nije iz Indije, beo je kao sir :) A nemojte ocenjivati knjigu po koricama, probaj pa daj svoje misljenje...

onda sam se nešto "istripovao", jer sam bio ubeđen da sam na XDA još kada je počeo da pravi ROM-ove video Indijsku zastavu ispod njegovog imena :(
Hrkljuš :lupko:

Elem, i meni se u prvom trenutku učinilo da je neozbiljan, pa sam se opredelio za Doc-ove ROM-ove, pošto su negde u istom periodu počeli da rade, međutim probao sam pre par meseci Darky 10.2 i 10.2.2 i uopšte nisu loše odrađeni. Međutim, pošto mi ginger ne odgovara, trenutno sam na njegovom 9.5 froyo i iskreno, zadovoljan sam.

Poslednja izmena:
Mislim da je Svajcarac rodjenjem, no to nije vazno, hteo sam dodati da on sada ima tim koji radi sa njim i da je podigao nivo roma od ranije, cak ima i coveka koji pravi kernel za njegov rom... Mada je i Semaphore kernel dobar...

Nja nije ni bitno, završila se moja *******c... sa custom romovima, vratio sam stock, ni jedan mi se ne sviđa, plus toga svi izgledaju odvratno.

Koji, JVT?

Jel ima za njega neka lepa tema ili bar mod za ikonice da ih ne menjam ručno?

Stock jvt, nema lepih tema, raspada mi se telefon treba mu podhitno neka tema smorio sam se žestoko od one standardne, ali *** ljudi na xda su operisani od ukusa.

Mene tu muči i pitanje sigurnosti/privatnosti. To sam već pominjao ranije, ali sam izgleda jedini sa tim problemom. Ima li zgodnijeg mesta od smartphonea da se uglavi neki maliciozni softver? Sve na jednom mestu, kontakti, telefoni, mejlovi, privatne beleške, slike, a mnogi obavljaju i novčane transakcije preko telefona. Iz tog razloga najviše volim stock i ne moram da razmišljam da li je Darky ili neki njegov pajtos ubacio nešto što će da mi krade podatke sa telefona i šalje ko zna gde... OK, neki projekti tipa CM koji su open source i kojima pristupa veći broj developera, ali to što neki anonimus spakuje i okači na XDA je meni poprilično riskantno za svakodnevnu upotrebu.

Zaboravljas da je proslog meseca taj tvoj stock na samfirmware bio darkijev

Dobro, ne govorim za Draky-ja konkretno, pomenuo sam ga primera radi, nego pričam generalno za ROMove koji se pojavljuju svakodnevno na XDA.

Inače, ne znam na koji stock misliš i kako je bio Darky-jev?

Bio je prvo kod Darkija pa je posle 20 dana postavljen tamo i cak je pisalo crvenim slovima Darky

Hoćeš da kažeš da ga je Darky napravio, pa onda Samsung preuzeo od Darky-ja i pustio kasnije kao official update? Sumnjam.

Hoćeš da kažeš da ga je Darky napravio, pa onda Samsung preuzeo od Darky-ja i pustio kasnije kao official update? Sumnjam.

Ne kazem da je on napravio. Napravio ga je samsung pa su ga pustili prvo njemu. Zasto? Neznam? Moguce zbog nekog testa a moguce je i da bi podigao rejting samom sebi. To je sve mozda. Uglavnom taj rom (mislim JVH) se pojavio kod darkija na njegovoj stranici 10 dana pre samfirmware. A i kad se pojavio na samfirmware u odeljku gde je CSC pisalo je Darky

Pa OK, šta god da je od tih "možda" tačno, ni u kom slučaju nije Darky ugradio nešto u ROMa, pa potom to Samsung pustio kao update. To je suština. To što je ROM prvo stigao iz Darky-jevih kanala nije bitno, svaki leak nađe neki kanal.

Naravno, uvek je moguće i da kompanija namerno ili slučajno nešto ugradi kako bi špijanurala korisnike, ali ipak je manja verovatnoća da ti podaci budu zloupotrebljeni, dok ROM nekog nikad-čuo-lika iz Izraela koji se pojavio na XDA i postao popularan preko noći - može da sadrži ko-zna-šta u sebi. :) Verujem da razumeš šta želim da kažem...

Poslednja izmena:
Stock jvt, nema lepih tema, raspada mi se telefon treba mu podhitno neka tema smorio sam se žestoko od one standardne, ali *** ljudi na xda su operisani od ukusa.

Jel si probao UOT Kitchen? Ja sam tamo menjao izgled stok roma nedavno kako meni odgovara i radilo je sve normalno...

Jel u CM7 final popravljena kamera ili radi kao i pre?

Jako mi se svideo CM, pa se pitam da li postoji neki fix za kameru, posebna app ili šta već?

Vrh Dno