Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Samo da se zahvalim useru J SASA na linkovima koje mi je poslao i na uputstvu kako da instaliram temu za galaxy s.Bez njegove pomoci nista ne bih uradio.Jos jednom hvala.Pozdrav.

Nema na cemu.
Sad poredim jacinu wifi signala na sgs, sgs2 i desire. Uzas. Htc mnogoo bolji

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Otisao u kuhinju (4 zida). Sljamsunzi presli na 3g a desire jednu crtu. Laptop dva crte

bzv, ja bio ubedjen da hljatece ima losiji prijem , jer sam slicno kao ti poredio nexus one, wildfire i galaxy s gde su ova dva cesto gubila vezu dok je sljamsung na 1-2 crte samo brijao...

uzmite Wifi Analyzer i izmerite kvalitet signala vase mreze. takodje, proverite i pokrivenost kanala - moguce je da je vas ruter u zagusenju od komsija... najgori je 6 kanal, a bolje vam je oko 11og

Tacno tako, vecina rutera po defu jashi na kanalu 6 pa je samim tim bolji svaki drugi.

Da li mozda ima neko podesavanje parametara za samsung galaxy za vip mrezu?Za gprs i mms.Treba mi za drugara da mu podesim i nasao sam ovde na forumu za telenor i mts a za vip ne mogu da nadjem pa ako moze neko da pomogne.Na vip sajtu nemaju za galaxy.Imaju za dosta samsunga ali za galaxy nemaju.

Name: VIP internet
APN: vipmobile
Proxy: 212.15.182.82
Port: 8080
Username: vipmobile
Password: vipmobile
Server: <Not set>
MMSC: <Not set>
MMS proxy: <Not set>
MMS port: <Not set>
MMS protocol: WAP 2.0
MCC: 220
MNC: 05
Authentication: CHAP
APN type: default

Name: VIP MMS
APN: vipmobile.mms
Proxy: <Not set>
Port: <Not set>
Username: vipmobile
Password: vipmobile
Server: <Not set>
MMSC: http://mmsc.vipmobile.rs/
MMS proxy: 212.15.182.82
MMS port: 8080
MMS protocol: WAP 2.0
MCC: 220
MNC: 05
Authentication: CHAP
APN type: mms

Hvala.Na brzom odgovoru.

Potreban mi je mali savet!
Koristim stock JVP (odex), a interesuje me kakva bi bila razlika ako bih instalirao deodex varijantu tj. koje bi bile prednosti i eventualne mane deodex varijante?

Ako se ja dobro secam, deodex je malkice (za koji mb) veci od odex verzije...ali prednost je to sto mozes svakakve teme da stavljas, koje naravno odgovaraju tvojoj verziji firmwarea(jvp).

Koji je format najpogodniji za video na SGS-u ne pada mi na pamet da bezveze trpam neke formate koji ce mi zauzimati prostora a necu imati neke realne dobiti od toga. Dakle ako se ne varam najpogodniji je mp4 koje rezolucije?

Nema na cemu.
Sad poredim jacinu wifi signala na sgs, sgs2 i desire. Uzas. Htc mnogoo bolji

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Ne znam za SGS (a ni za Desire kad smo vec kod toga :)), ali za Galaxy S II je ziva istina - crap. Tezak.
Pre neki dan u onom parku kod Studentskog trga nisam ama bas nista mogao da uradim - uhvatio signal, to da, ali ima tek crtu il' dve, a ne mogu ni homepage da otvorim. Malo je reci da sam popizdeo.

Uostalom, sta vise da pricam kad na 2 i po metra od mog rutera telefon nema sve crte popunjene, vec malo-malo pa smakne jednu.
Prethodnik, Wave, ga je ubijao na ovom polju. Taj mi je 'vatao signal iz kafica prekoputa. Sa ovim mislim da ne bih mogao da ufatim signal sve i da sam u samom kaficu...

Takodje slab prijem na SGS i to od kad je krenuo gingerbread cini mi se. Pre toga sam imao mnogo bolji signal.

Na gingeru je slabiji prijem dosta nego na froyo-u.

Isto i kod mene, i na Froyo-u je bio slabiji nego recimo na HTC Desire-u.

E sada, da li je samo do indikatora... jer sam primetio iako pokazuje samo tackicu, on radi bez ikakvih problema ili primetnih gubitka u perfomansama (JVQ modem) ....

Primer, stojim na ulici, 30m od moje zgrade, gde mi je stan na 4 spratu i dalje imam svoj WiFi signal (TP-Link ruter)

Ne znam za SGS (a ni za Desire kad smo vec kod toga :)), ali za Galaxy S II je ziva istina - crap. Tezak.
Pre neki dan u onom parku kod Studentskog trga nisam ama bas nista mogao da uradim - uhvatio signal, to da, ali ima tek crtu il' dve, a ne mogu ni homepage da otvorim. Malo je reci da sam popizdeo.

Uostalom, sta vise da pricam kad na 2 i po metra od mog rutera telefon nema sve crte popunjene, vec malo-malo pa smakne jednu.
Prethodnik, Wave, ga je ubijao na ovom polju. Taj mi je 'vatao signal iz kafica prekoputa. Sa ovim mislim da ne bih mogao da ufatim signal sve i da sam u samom kaficu...

Eh, kada sam još o tome pričao, ali su mi tada svi pišali po glavi, te faličan ti je telefon, te ruter ti je njesra, te evo god mene kroz 4 zida ima full signal itd. :)

Nije to neka kritika čisto zanovetanja radi, nego se i meni već xy puta desilo da uhvatim signal i ono jedva radi ili ne radi uopšte, pa izgubim vreme i živce i na kraju pustim taj YT klip ili update aplikacije preko 3G-a. :)

Poslednja izmena:
kako da namestim na camera da uvek snima video a ne slike?

U ADW launcheru, na primer, možeš da postaviš shortcut za kameru na home screenu, zatim da ideš na opciju edit/activities i da pod Kamera izabereš aktivnost Kamkorder.

U ADW launcheru, na primer, možeš da postaviš shortcut za kameru na home screenu, zatim da ideš na opciju edit/activities i da pod Kamera izabereš aktivnost Kamkorder.

Radi! Hvala puno.

Ne vidi mi se externa SD kartica kada je Galaxy na USB, vidi se samo interna. Imam Voodoo instaliran. Postoji li neki nacin da pristupim kartici a da je ne vadim iz telefona?

O boga mi baterija mi se poprilično lepo sredila. Moderate usage, prvi dan playerpro oko 3 sata, telefoniranje svakog dana i izdržalo 2 dana i 2.5 sata... i više nego zadovoljan u odnosu na froyo od 8h...

Upravo ga skidam i flashujem. Ala sam se iznenadio kada sam video da ispod novo izaslog JVR roma na samfirmware.com stoji DARKY's ROM...:D Cemu to?:)

Nazad
Vrh Dno