Šta je novo?

Samsung Galaxy S Advance camera failure

PeeT

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2007
Poena
319
Pozdrav svima

Juče mi je otkazala kamera na pomenutom telefonu, svaki put kada pokušam da otvorim kamera aplikaciju dobijam error, isto je i kada pomocu instagrama pokusa da slikam ili kad koristim bilo koji drugu kamera aplikaciju

Pokušao sam sve što mio je palo na pamet, factory reset, formatiranje memorije i na kraju sam flešovao drugi rom (oficijelni) ali ništa nije pomoglo, bojim se da je u pitanju otkazivanje hardvera, ali se pitam zasto, niti mi je padao telefon, niti se nakvasio mozda, postoji li neka šansa za popravku?

Zamena kamere je jedino rešenje.

Jel telefon u garanciji? Sta pise tacno kada izbaci gresku?

Da, sve što si uradio otklanja softverski problem kao uzrok.
Kao što rekoše kolege, ako je u garanciji njihov je problem (vrati je na stock stanje pre slanja u tom slučaju) a ako nije u garanciji ishod u servisu je vrlo neizvestan (i skup gotovo sigurno)
Edit: zakasnih minutu :)

U svakom slucaju jedino rešenje bi bila zamena ploče sa kamerom, ma koliko to koštalo, jedino mi ostaje da vidim šta je bolje, da li da ga prodam jeftino u ovakvom stanju i da kupim novi telefon, ili da mu zamenim kameru pa tek onda da ga prodam, jer ako ga vec popravljam to vise nije isti telefon

Kao što rekoše kolege, ako je u garanciji njihov je problem (vrati je na stock stanje pre slanja u tom slučaju) a ako nije u garanciji ishod u servisu je vrlo neizvestan (i skup gotovo sigurno)

Sad guglao o S Advance kvaru kamera i nadjem slicnu temu, uglavnom predlaze se hard reset itd ali PeeT je to vec odradio tako da.. :S:

A sto se garancije tice.. izgleda se i tu izvlace, ovo je odgovor na temu o S Advance problemu sa kamerom
Same here for Galaxy S2. Sent for repair as only had phone for 34 days and Samsung say it`s "physical damage" and refuse to repair. Apparently it`s "not economically viable" to repair - ie. cost is more than the phone is worth. I`m disgusted with Samsung and will never buy another but in the meantime, I have a phone that does not fully fuction with another 23 months left on a contract!

Nije bas za poredjenje ali i meni je kamera na matorom x600 pocela da izbacuje error i popravka nije bila isplativa ali je ta rotirajuca kamera crkla jer nema ko je nije ''vrteo prstom'', prvi ja na casovima kada sam se smarao pa sam cak i davao fon po odeljenju da to isto rade :d Inace kamera je crkla po izlasku iz garancije od 12 meseci sto je pre 9 godina bila nestvarna garancija (6 meseci su davali uglavnom).

Poslednja izmena:
Same here for Galaxy S2. Sent for repair as only had phone for 34 days and Samsung say it`s "physical damage" and refuse to repair. Apparently it`s "not economically viable" to repair - ie. cost is more than the phone is worth. I`m disgusted with Samsung and will never buy another but in the meantime, I have a phone that does not fully fuction with another 23 months left on a contract!

Da i ja sam isto to procitao, videcu koliku cenu za popravku ce traziti

@PeeT

Sta da ti kazem brate.. osim da nisi imao srece i da se ne lazemo - popravka ce biti vrlo verovatno skupa i neisplativa..:wall:

Ali probaj u svakom slucaju, mozda nije najgora ''opcija'' u pitanju..

@PeeT

Sta da ti kazem brate.. osim da nisi imao srece i da se ne lazemo - popravka ce biti vrlo verovatno skupa i neisplativa..:wall:

Ali probaj u svakom slucaju, mozda nije najgora ''opcija'' u pitanju..
Pa ništa šta da se radi, shit happens, ako bude skupa popravka tj >100€ , pokusacu da ga prodam u takvom stanju jefitno, ako ne budem uspeo za njega da izvucem barem 60-70 evra, onda ću ga čuvati kao rezervni telefon, šteta jedino jer sam bio veoma zadovoljan telefonom godinu dana, dobio je čak update na Jelly Bean 4.1.2 i za moje potrebe bio je sasvim ok

Bedak..
Mozda da trazis primerak koji je ''havarisan'' na neki drugi nacin pa da prodjes jeftinije..

@ corvux, to bi bilo odlicno (u slucaju da je samo to a nadam se da jeste).

Poslednja izmena:
@PeeT, raspitaj se po servisima. Kamere za SGS2 se prodaju za 25-30e. Za taj telefon ne bi smela da predje sumu od 20e.

Vrh Dno