Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 9

Ja sam whitestone imao od s9 pa n9 pa sad neko tog tipa na m20pro posro ws ne pravi za m20,samo treba patiti uputstvo i nema problema,sve iz prve zalepljeno bez ikakvih problema,nalepio sam jos 3kom drugarima isto bez problema tj na jednom mi je samo ostao neki mehur u cosku,mrzelo me da odlepljujem i ponovo lepim

@Zeha što bi čistio lepak sa stakla, i sam si svestan i znaš da je poželjno staviti više od jedne boce lepka. I sve sam ja lepo uradio i pročitao, samo sam preskočio onaj " veži ukućane" deo ;) Videću da slikam za dan dva ako nađem čime. Za sada sam zadovoljan kako je ispalo ali ws dva-tri dana "radi".

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Ja sam whitestone imao od s9 pa n9 pa sad neko tog tipa na m20pro posro ws ne pravi za m20,samo treba patiti uputstvo i nema problema,sve iz prve zalepljeno bez ikakvih problema,nalepio sam jos 3kom drugarima isto bez problema tj na jednom mi je samo ostao neki mehur u cosku,mrzelo me da odlepljujem i ponovo lepim

I taj mehuric u ćošku se mogao lako popraviti odizanjem samo tog ćoška pre tretmana lampom.
Ako je pak ostalo u cosku ili po rubu nesto nepopunjeno lepkom, onda se moze i sada popraviti, samo malo lepka na to mesto sa neke plasticne "kartice" (špahtle) da se sa nje razlije (podvuče samo, klizne) pod staklo i opet istretira uv lampom... Veoma lepo je to bilo na video tutorijalu za InvisShield True Fit prikazano.

@Proday Nisam imao problem sa WS lepkom po pitanju kolicine, samo sa lepkom od InvisShield True Fit zastite, tu sam dodao skoro 1/2 druge bocice.
Ne bi falilo da je barem 20% vise lapka i u WS tubi lepka, brze i lakse bi se razlilo, a visak iscurio bocno...
Neka si ti zadovoljan, da ti ne bude zatrebala u svojoj nameni zastita a za ostalo ces lako. ;)

Uhvatila me manija da menjam svoj S9+. Kolika je realna doplata sada za Note 9? S9+ je netaknut i još u garanciji.

Sjajnoća, onda mi se čini da će zamena uskoro doći. Hvala :).

Stavio PIE sinoć, većinom zbog night moda i opcije za rotaciju ekrana, čekam da se utisci slegnu. Na prvu definitivno nešto fluidnije radi tel (mislim na kretanje groz app drawer, meni i sl).

@kvazar što mogu da forsiram rotaciju na ono malo dugme dole desno kad okrenem telefon u landscape kada je auto rotete isključen.

Sto znaci i cemu sluzi optimizacija scene kad ukljucis kameru s desne strane se mize ukljuciti i iskljucitit?! Hvala

Poslano sa mog SM-N960F koristeći Tapatalk

Ako niste videli, stigao je Good Lock 2019.

Najzanimljivije mi je za podešavanje notification panela. Sat sam stavio na sredinu, bateriju sklonio. Nekako stičem utisak da je ekran još veći.
6f6a42976bedee6f20c7e25e2487d21c.jpg

Pa nema jos, to stize kroz sistemski update ?

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Nema kod nas to, samo odredjena tržišta. Moraš sam da nabaciš.

Bukvalno svaki Samsung telefon sa 8.0 i novijim može da ima good lock 2018/2019

Poslednja izmena:
Čarobno pitanje, kako na PIE da namestim da mi se vide notifikacije na lock screenu a ne samo ikonice?

Yes, samo sam davno nameštao..zaboravio da može da se klikne na to. Tnx druže

Izgleda da je ovo maksimum sto N9 moze sa baterijom
4033e54709c178f9b3d0638dc041e794.jpg

Fino, skoro 3 dana [emoji106]

Daleko je to druze od maksimuma... cini mi se da fon nista ne trosi kad je u mirovanju, preko noci skine 1%, trebalo bi da moze da gura preko 3 dana, ali ne mogu da ga koristim manje... Januarski 9.0, Adhell, nekoliko ugasenih aplikacija (facebook i drugi pozadinski servisi), Wifi+data 3G, neko normalno koriscenje u dva dana sa crnom temom, bez AOD...
faa877368b945bf11fd377e3607b346f.jpg

Dosta su utegli 9.0 sto se tice baterije i potrosnje...

Poslednja izmena:
Android kada bude rešio stand by potrošnju, biće vrhunski OS. Toliko nerazumne potrošnje baterije kada nešto radiš, gledaš ili je jednostavno u stand by-u. Kao na lutriji. Kod iOS-a, telefon kada je u stand by-u, baterija ne mrda, 1% preko noći.

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Daleko je to druze od maksimuma... cini mi se da fon nista ne trosi kad je u mirovanju, preko noci skine 1%, trebalo bi da moze da gura preko 3 dana, ali ne mogu da ga koristim manje... Januarski 9.0, Adhell, nekoliko ugasenih aplikacija (facebook i drugi pozadinski servisi), Wifi+data 3G, neko normalno koriscenje u dva dana sa crnom temom, bez AOD...

Ovo je odlicno, moracu ubaciti adhell.

Šta mu daješ, čime se dopinguje? [emoji16]

*mjau**mjau**mjau*, imam i ja adhell 3 al' nisam ni blizu kolege... Ceo dan 4g na poslu, dosta loš signal. Prisutni svi klasični žderači :)
a1dca69e681fde647fed8a001ee30a06.jpg

Po meni ne treba azurirati softver cesto, ako sve radi ok i baterija je solidna.. bila bi npr. ludost da idem na martovski a sad izvlacim oko 10 sati SOT u dva dana u proseku.. U fonu je fabricki malezijski 9.0 januar..
Preko adhella ugaseno je sve gde se pominje bixby, facebook, instagram, yahoo i jos neki bzv. procesi, nista nije dirano u knoxu i samsung account i slicno. Mreza spustena na 2g/3g bez 4g. Osvetljenje na 40-50% i automatika. Wifi oko 60% vremena.. Bez igrica, samsung browser, viber, poruke, pozivi, tapatalk, twitch, youtube i gmail se najvise koriste..
Trenutno stanje: Secam se samo na Note 4 i 4.4.4 sam imao slicno trajanje baterije.. pre N9 sam imao S8+ sa oreom, isto koriscenje max: 6 sati SOTa...
840400bda1f316342431a784ac848bdd.jpg

Poslednja izmena:
U januaru sam update-ovao Note 9 pomocu Odina koristeci CSA7 build za Nordic Countries (NEE). Naravno, nasa zemlja je dobila drugaciji build tako da sada ne dobijem OTA updates. Posto je za NEE umedjuvremenu izaslo jos 2 builda (CSB3 i CSC1), da li neko zna da li mogu da instaliram samo poslednji, ili moram oba, u hronoloskom redosledu. Dakle, da li moze da se preskoci poneki update, ili moraju svi redom da se instaliraju? I da li ovo znaci da ne mogu dobijati OTA updates, sve dok se slucajno ne desi da NEE i mi dobijemo istu verziju builda? Da li i PDA i CSC verzije moraju da se poklope ili samo CSC?

U januaru sam update-ovao Note 9 pomocu Odina koristeci CSA7 build za Nordic Countries (NEE). Naravno, nasa zemlja je dobila drugaciji build tako da sada ne dobijem OTA updates. Posto je za NEE umedjuvremenu izaslo jos 2 builda (CSB3 i CSC1), da li neko zna da li mogu da instaliram samo poslednji, ili moram oba, u hronoloskom redosledu. Dakle, da li moze da se preskoci poneki update, ili moraju svi redom da se instaliraju? I da li ovo znaci da ne mogu dobijati OTA updates, sve dok se slucajno ne desi da NEE i mi dobijemo istu verziju builda? Da li i PDA i CSC verzije moraju da se poklope ili samo CSC?
Lepo nabaciš poslednji SEE i dobijaćeš OTA

Nazad
Vrh Dno