Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 9

Meni nekako bolje radi nakon februarskog. I animacije.

Sent from my Note 9 using Tapatalk

Drugari jedno pitanje... ima li neke razlike u modelu za Azijsko i Evropsko trziste sem u punjacu?

Hvala unapred.

Mislim da ima u CPU. SD845 vs Exynos.

Hahaha, taman u pravoj temi :)

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

A šta ću kada se namestilo :D

za sve kojima na Pie nedostaje snimanje u "Pro mod-u" instalirajte Cinema 4K, ja sam je kupio kosta oko 4 usd, ima sve moguce... iso ide do 6400, noise reduction, flat, aspect ratio, veliki bitrate, jedino ne moze da se namesti 60fps.... ima samo 24, 25 i 30fps ono klasicno filmski da kazemo

Ne znam da li je sala...? Ozbiljan sam imam ponudu N9 duos za Azijsko beli pa me zanima ima li razlike jer nisam u toku 2 godine bukvalno sto se tice telefona a resio konacno da zamenim N3...

poz

Nema razlike, kupi ga slobodno.

Šala je na račun neke druge teme :). Razlikuju se uvek telefoni za Aziju i Evropu. Mislim da osim razlika u CPU imaš razlike i u mreži. Neke podržavaju drugi LTE, 4G itd. Ukoliko je aparat simfree, onda bi trebalo legitimno da možeš da ga koristiš kod nas.

A to ti je vezano za band, da ti bude jasnije :). EE koristi B20.

4g/LTE na 800mhz. Bitan za korišćenje 4g kod nas

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Cime brisete ekran telefona onako usput a da nije krpa i neka tecnost? Posto od farmerki, duksa, kosulje se ne brise bas dobro.

Pitam za ove ove koji ne koriste folije napred?

Npr. ekran iPhona 7 se fantasticno brise od farmerke [emoji16]

Mikrofiber krpa za prašinu. Kao nov bude posle nje. Male krpice mi samo razmusave sve pa posle moram da brišem i trljam kao lud. Ovako mikrofiber i milina za koristiti.

70% alkohol i mikrofiber krpica.

Zar to ne odstrani oleofobni premaz?

Ama znam kad sam kuci. Nego kad sam vani ovako. [emoji4]

Ne znam da li je sala...? Ozbiljan sam imam ponudu N9 duos za Azijsko beli pa me zanima ima li razlike jer nisam u toku 2 godine bukvalno sto se tice telefona a resio konacno da zamenim N3...

poz

Zavisi za koji deo Azije. Moj je uzet preko KP i za Malezijsko je trziste, Exynos procesor, sve radi savrseno, kao i LTE/4g. Najbolje da ga malo isprobas pri preuzimanju, sa svojom katicom.

Da li neko od vas ima iskustva sa "Mobile Outfitters" radnjom u Uscu? Vidim da ste ih vec ranije preporucivali za screen protection, ali sam bas skeptican i ne mogu da zamislim kako bilo kakava folija uspe dugorocno da stoji na ovom zakrivljenom ekranu. Da li ubrzo pocne da se odlepljuje sa strana, od slucajnog zakacivanja, da se uvlaci prasina po krajevima i slicno?

Da li neko od vas ima iskustva sa "Mobile Outfitters" radnjom u Uscu? Vidim da ste ih vec ranije preporucivali za screen protection, ali sam bas skeptican i ne mogu da zamislim kako bilo kakava folija uspe dugorocno da stoji na ovom zakrivljenom ekranu. Da li ubrzo pocne da se odlepljuje sa strana, od slucajnog zakacivanja, da se uvlaci prasina po krajevima i slicno?

Ja sam hteo da odem da odradim svoj S9+, ALI...gledam klipove kako se folija odlepi ali kako oni mogu da ti zalepe to za 1000 dinara opet, pa se pitam ako već izujem 5000 da ga oblepe celog i ako krene malo po malo da se odlepljuje u čemu je poenta i ko je lud da svako malo daje po 1000 rsd ako i kada krene da se odlepljuje a novodno daju lifetime na folije.

Hoće da se odlepe kad kreneš da ih guraš po nekim futrolama pa ih zakačiš, kao što se staklo podigne ako staviš futrolu koje mu ne odgovara. Inače telefon je druga dimenzija za korišćenje tako, kao da nema ništa na njemu, milina koristiti bez buckavih maski i loših stakala koji malo malo pa se dolepe.

Ne bih se ipak usudio da mi samo folija štiti ekran i ceo telefon od pada, mada sam video kako čuka i baca iPhone po patosu.

Neka ga ISPUSTI na beton ili asfalt, bez bacanja vec samo ispusti sa visine pupka ili jos bolje grudi odraslog coveka (ne patuljka), sa nekih 1,2-1,5m pa da vidimo kako i koliko stiti ekran od pucanja... a onda zamislite situaciju kad vam ispadne telefon a vi ga pokusavate uhvatiti i samo ga jos vise i brze ćušnete u stranu a on dobije na brzini i još dalje odleti i većom silinom tresne o beton ili asfalt (neravan naravno, Marfi je to)...

Jedino za iPhone imaju Fusion Bumper. Mislim da je u najavi i to već duže vreme za druge modele. Čini mi se da za jabuku košta oko 11k rsd da se cela zaštiti.

Edit:

Premotajte na 0:21 sekundu

https://www.youtube.com/watch?v=nF_Bgrn7S9s

Poslednja izmena:
A primetite da ga baca ploštimice, da padne sto sirom povrsinom, ne baca ga na ćoše.
Poklon koji je dobio (S9 zasticen folijom) ima stavljen i bamper od strane poklonodavca, znaci da su ćoškovi i bočne strane nedovoljno zaštićene...
Pukne telefon u silikonskoj debeloj futroli kad udari ćoškom a da neće u foliji.
folija ce zastitit plostimice i klizno kad padne (udari) telefon o ravnu podlogu ali ko ima ispupcenja na mestu udara, kamenčića i sl. o šta će udariti telefon i sile udara koncetrisati u jednoj tački, o malu površinu, ma puca staklena obloga telefona samo tako...

Poslednja izmena:
Ne bih se ipak usudio da mi samo folija štiti ekran i ceo telefon od pada, mada sam video kako čuka i baca iPhone po patosu.

Kada sam video izvadio sam samo telefon i rekao "stavljaj".
Imaš osiguranje ekrana, ako platiš neko staklo 50e ispod kog opet može da pokne ekran, pa što tu lovu da umesto za stkalo ne iskoristim za drugi ekran i osiguranje ako već do toga dođe? Ako hoće ono hoće. Ne možeš pobeći od Marfija.

Vrh Dno