Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 9

Meni najjači utisak lag na svim Samsung telefonima kada se uzmu da se čačkaju u poslovnicama. Na svim telefonima uključen retail mode. Otključaš telefon od 1000e i treba mu 2 sekunde da prikaže sve ikonice od aplikacija. Posle šljaka sve ok, ali taj prvi utisak užasan. Nije baš relevantno, jer jelte svako čačka te telefone, ali bre samo na Samsung telefonima viđam tu vrstu laga.
Pa zato što je demo... Isto tako i na s9 kada sam gledao

S9+

Ma ok, verujem da jeste. Ali sve jedno sramota. Odem sa namerom da me telefon ubedi da dam pare a on me na prvu loptu frapira. I tako svaki Samsung koji je izložen. S8, S9, Note8,9. Uzmem huawei p20 pro sve ok, iphone x, isto tako. Inače ekran je nerealno dobar. Kada se pusti u hdr-u, boli glava. Koliko je oled ispred ips...

Poslednja izmena:
@ix9n

Jesam jer je od 4 do 8 radio neprestano na siriju, skidao sam aplikacije, drndao ga najstrašnije, i bio je na 20 posto. Ako se ne varam, bio je na 60% kada sam ga uzeo..

Videćemo za par dana kako stoje stvari ali generalno veliki skok sa s7e na note 9..

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Mislim da su uvek na oko 60% kad su novi....
Rano je još za utiske o bateriji, sacekaj dan dva dok se instalira lepo sve, pa dok se podesi pa dok sta....

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Pu! da se prijavim i ja ;)

Jedno pitanje, da li mogu da koristim originalni brzi punjac sa Note5? Naravno sa adapterom na usb-c.

Ne vidim ni najmanji razlog što ne bi mogao da koristiš, sve je to isto kod Samsunga, zabijeni su na istom standardu već godinama ;)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Ma ok, verujem da jeste. Ali sve jedno sramota. Odem sa namerom da me telefon ubedi da dam pare a on me na prvu loptu frapira. I tako svaki Samsung koji je izložen. S8, S9, Note8,9. Uzmem huawei p20 pro sve ok, iphone x, isto tako. Inače ekran je nerealno dobar. Kada se pusti u hdr-u, boli glava. Koliko je oled ispred ips...

Nije to samo na izloženim modelima, i mene iritira koliko S8+ zapinje prilikom otključavanja, ili nekad bez bilo kakvog razloga, naročito posle OP6 koji nije štucnuo praktično nikad.

uzeh i ja. Dao sam Note 8, računali su ga u Vip-u 66000 dinara sa jednom cakom. Naime, u mom paketu je telefon bio 79200 i nisu racunali 10 odsto popusta na tu cenu nego na ostataka od 13200.

Sent from my F3211 using Tapatalk

@ Joca89
Inače ekran je nerealno dobar. Kada se pusti u hdr-u, boli glava. Koliko je oled ispred ips...

Naravno da je ovo najbolji displej na smartfonu ikada (uz ostale samsung super amolede novijih generacija) ali nije svaki oled bolji od IPS-a, posebno ne za prikaz multimedije, sa ili bez hdr-a :)
(kratak primer 4k hdr IPS vs Vivo nex oled) Sony tu objasnjava vec godinama, cak i 1080p rezoluciji (uz x-reality) pregled multimedije deluje super i uporedivo sa najboljim Samsung amoledima (sve osim crne, naravno mada se tada glow pri takvoj upotrebi i ne primeti). Dodatni primer je to sto pregled fotografija i videa izgleda bolje na XZP IPS-u nego na Pixelu 2 XL (ko ne veruje moze da proba)
Samsung ima najbolje displeje vec godinama i to je cinjenica (uz iPX), Note 9 samo nastavlja taj niz a kada (i ako) Note 10(X) dobije 4k s-amoled (2k default i aktivaciju 4k za multimediju) to ce biti sjajno i prakticno tacka na unapredjenja prikaza smartfon displeja.

Ne vidim ni najmanji razlog što ne bi mogao da koristiš, sve je to isto kod Samsunga, zabijeni su na istom standardu već godinama ;)

Hvala bolje da potvrdim, brljiv sam nesto od jutros.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Opušteno. Savet da uzmeš bežični punjač, mnogo dobra stvar ;)

Pa da, zato i jeste najbolji.

Sent from my D6503

Hsv nisam ni rekao da je svaki oled ispred ips. :) Ovaj snimak poređenja je kriminalan... :d
Dobar telefon nema šta. Još jedna stvar koju samsung konstantno radi je overexposing. Tako je na s8, tako je i na note9. Neverovatno koliko slike izgledaju bolje samo kada se smanji exposure.

Da li je moguce da od S9+ nisu sredili zvuk za notifikacije? I dalje se cuje samo na donjem zvucniku i skroz je tiho. Idem kasnije da ga uzmem i veceras/sutra ide ovde na oglase

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka

Da li je moguce da od S9+ nisu sredili zvuk za notifikacije? I dalje se cuje samo na donjem zvucniku i skroz je tiho. Idem kasnije da ga uzmem i veceras/sutra ide ovde na oglase

Iskreno nisam ni mislio da će biti nešto drugačije po pitanju zvuka u odnosu na s9 seriju

^ Zvuk je odlican kada se pusta multimedija. Zvuk za notifikacije,katastrofa,slabo se cuje,ide samo na donji zvucnik. Prosto neverovatno da to nisu resili

Preuzeo
8ab37857e7246b30d26fb26a16443fbb.jpg

S9+

^ Zvuk je odlican kada se pusta multimedija. Zvuk za notifikacije,katastrofa,slabo se cuje,ide samo na donji zvucnik. Prosto neverovatno da to nisu resili

Ja iskreno nemam nikakav problem ni sa tim mono zvukom za notifikacije, čujem iz aviona što se kaže. A ako ti je to najveći problem, uzmi neki smartwatch, upali da vibrira za notifikacije i problem rešen ;)

@dejan1001 čestitam, i čekam utiske za par dana! Inače ovo play prodavnica (pola latinica pola ćirilica) kad vidim, mislim da bi izlupao telefon!

Poslednja izmena:
^ Ja u gradu nema sanse da cujem. 90% vremena sam po gradu,kuci samo prespavam. Zbog tog bezobrazluka ide na oglas

A, kako si cuo notifikacije na telefonima sa mono zvukom?
Meni je zvuk notifijacija uvek na prvom stepenu (1/15), ali sada sam probao da pojacam, nista znacajno slabije od drugih telefona...

Sent from my Samsung Galaxy S9+ using Tapatalk

Cestitke svima koji su nabavili telefon, nek vas lepo sluzi.

Trka za prvi N9 na forumu je zavrsena, sad krece trka ko ce prvi razbiti svoj [emoji3]

Ne secam se da je nekada toliko mnogo ljudi na forumu nabavljalo Note u prvim danima prodaje. Deluje da je interesovanje odlicno. Verovatno i zato sto nikada nije postojala veca razlika izmedju Note, Galaxy S9 i drugih Android telefona. Oba bas odskacu od konkurencije kao retko kad.

Na S7e i P20 lite koji je trenutno kod mene zvuk je glasniji. Ko ne veruje slobodno neka dodje da proverimo,moze i opklada da padne.

Necu da platim nesto boga oca a da to isto nije najbolje

Poslednja izmena:
Ima i note 4 infra red port, note 9 nema...pa ne znači da je note 4 bolji ;)

Tu si u pravu i tu nema sta, zvuk za poruke je ocajan na s9+ koji koristim, dosta poruka sa Vibera nisam cuo dok nisam ukljucio i vibraciju, resio sam donekle tako problem, al ajde to mu jedina mana po meni.

^ Neverovatno da je pun xda sa tim problemom na S9+ i oni sada gospoda isto tako urade i na N9

Za tih soma evra koliko su stavili cenu mogli su bar jedan prekidac da stave,pa korisnici da biraju,mono ili stereo zvuk,a ne ovako.

Jel si probao sa nekom app da pojačaš zvuk notifikacije, ako ti je toliko bitno?

Vrh Dno