Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Otišla je i moja baterija, nego imam problem
Zvao sam promobi i žena mi kaže da imaju bateriju samo za C model, ja joj kažem da je to ista baterija, a ona kaže da taj telefon nije za naše tržište dok model C jeste pa da odnesem telefon kod njih da vide... više mi se isplati da telefon bacim u Begej nego da putujem za BG

Šta mislite da li je ista baterija za C i za F model?
Moja baterija je: EB-BN910BBE
Ako neko ima C model neka mi kaže da li je ista
Ako ti se ne žuri i možeš sačekati dve nedelje, pa da ja odem do njih sa telefonom. Naravno, ako imaš poverenja u mene i kurire...

A mogu ti izmeriti digitalnim kljunastim merilom originalnu C bateriju pa da uporediš.

@nemanja123
Hvala brate, javili su mi na drugom forumu da odgovara baterija i postao je dostupan i drugi servis pa sam čoveku pročitao moj model baterije i on kaže da odgovara pa ću sutra da naručim.
Nervira me sada telefon sa 4 sata SoT-a pa što pre da se rešim ove baterije :)

Pozdrav ljudi,evo i ja da se ubacim u temu.Planiram da narucim Note 4 preko Aliexpress-a,N910 C,jer nije preskup,a vidim da je fenomenalan i za danasnje standarde.Procitao sam ovde,a i na drugim sajtovima da je samsung zeznuo stvar sa 6.0.1 update-om.Pa ako biste mi dali par saveta,sta da uradim cim ga kupim(da li da instaliram novi update,ili da ostavim kitkat),koje programe treba da instaliram da bi telefon radio fluidno,i tako to,videh da je neko instalirao i neki program koji zamrzava aplikacije,pa ako biste me uputili u to malo detaljnije,da instaliram update-ove cim mi stigne,a ne da ga napunim,pa da radim bekap za sve. :)

Nema fluidnog rada bez petljanja sa rutovanjem i ubijanjem aplikacija, pa i tad nece da radi kako treba. Bolje kupi od nas i probaj iz prve ruke jer Note 4 ima problem sa eMMC cipom.

Ja kada sam kupio Note 4 imao je Android 5 i što se mene tiče ružno je radio, trzao, imao lag...

Kada sam prešao na Android 6.01 radio je mnogo bolje i lakše nego sa Androidom 5. Dakle fluidnije. Android 4 nisam imao na Note 4 pa samo za ova dva sistema pišem.

Čitao sam na internetu kod nekih ljudi je bilo obrnuto, da ih šestica zeza pa hoće da vrate peticu.
Tako da to se ne može znati dok ne probaš sam.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Restartovanje i zamrzavanje do besvesti za sta je privremeno resenje neka aplikacija koja radi namerni partial wakelock tako da uredjaj uvek radi nesto.

Nema fluidnog rada bez petljanja sa rutovanjem i ubijanjem aplikacija, pa i tad nece da radi kako treba. Bolje kupi od nas i probaj iz prve ruke jer Note 4 ima problem sa eMMC cipom.

A je l' znas gde mozda ima dase kupi N910C,jer u telekoplusu ne vidim da nude tu verziju,o Logic shop-u sve najgore cuo,cak i da uvaljuju polovnjake.Gogatron i ostale radnje tehnike odavno ne nude,ako imate predloga,dajte neki.I nov da bude,naravno :)

A odakle bi ste preporucili da ga kupim.Na Aliju je N910C 290 evra sa sve carinom i pdv-om.Kod nas 300,i to samo u telekoplus-u,ali nema n910C.Ako imate predlog za prodavca,slobodno :D

A je l' znas gde mozda ima dase kupi N910C,jer u telekoplusu ne vidim da nude tu verziju,o Logic shop-u sve najgore cuo,cak i da uvaljuju polovnjake.Gogatron i ostale radnje tehnike odavno ne nude,ako imate predloga,dajte neki.I nov da bude,naravno :)

A zasto bas Note 4, imas toliko boljih telefona za te pare sad, ovaj telefon stvarno nije nista specijalno. Ne znam gde bi ga kupio na novo, neki polovan ocuvan jedino. Ja sam prodao moj koji sam licno proveravao na sve defekte u perfektnom stanju nekad pre nove godine za 210 evra, sad vredi jos manje.

A zasto bas Note 4, imas toliko boljih telefona za te pare sad, ovaj telefon stvarno nije nista specijalno. Ne znam gde bi ga kupio na novo, neki polovan ocuvan jedino. Ja sam prodao moj koji sam licno proveravao na sve defekte u perfektnom stanju nekad pre nove godine za 210 evra, sad vredi jos manje.

Pazi, prvog maja mi galaxy S3 puni 4 godine, i bilo koji telefon da uzmem danas, bice bolji od njega, ali Note 4 mi deluje kao dobar izbor jer je dosta jeftin, bas zato sto je zastareo, a od mog s3 je svakako ispred 2 generacije, tako da ce biti znatno velike razlike.A za te pare(budzet mi je 300 evra,sa sve carinom) jedini ima OIS,koliko znam(bitna mi je kamera i audio,v10 je ekstra,ali ima bootloop problem,kao i v20). Naravno, kamera za danasnje standade je ******, ali za moj s3 je bomba, pa zato ovaj, ali ako imas neki predlog za bolji fon, daj. :D

kao neko ko je imao s3, pa g2, pa sad n4, a usput sam video i ove savremenije modele, ipak bih ti savetovao da preskocis n4 i za te pare uzmes neki noviji model za 300 evra .. jeste n4 bolji od s3, ali za 300 evra mozes drugacije da razmisljas :)

Zavisno od toga sta mu je potrebno,ali telefon sa prosirivom memorijom,olovkom,izmenjivom baterijom,s.amoled ekranom i bez nedostataka kakve imaju pojedini modeli i dalje je odlican izbor za kupovinu.Ako neko zeli telefon za pokazivanje (za kafice,restorane,splavove),za njega je zastareo model,takodje i za korisnika kome olovka nista ne znaci tj.telefon mu sluzi za igranje.Ugovor mi istekao,mogu odmah uzeti bilo koji novi model ali mi se ne svidjaju zakrivljeni ekrani,integrisane baterije,nerealne cene tako da Note 4 ostaje jos moj telefon jer prosao sam taj period kad sam menjanjao telefon samo sto je izasao noviji model.

Izaslo mi je azuriranje softvera,oznaka N910CXXU2DQK3/N910COXXADQL1/N910CXXU1DQG1 od 607,26 mb,da li azurirati,da li donosi neka poboljsanja?

Dali iko zna gde moze da se kupi dobra baterija za note 4 N910C ?

Originalna u promobi? Čak mislim i u samsungu u big-u da sam video.

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Jedan momak je uzeo u promobiju orginalnu, ne znam dal je ili 2600 ili 3600rsd, uglavnom salju i brzom poštom...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Ja sam kupio u promobi pre nekih mesec dana, oko 2700 je bila plus poštarina.
Ali nisam je ni probao jer sam prodao telefon i neotpakovanu bateriju

Sent from my Huawei Mate 9 using Tapatalk

Kupljena nova baterija u ProMobi, 2760din.
"Mala" izmena u garanciji - više nije 12 već 6 meseci. Meni je ovo treća baterija (1 u kupljenom i 2 zamenske), i za sve prethodne je bila garancija godinu dana. Jel' još neko saznao za ovaj ne baš tako prijatan novitet? Kažu "do proizvođača je"...

Da baterija je generalno krs na notu 4. Meni se svaka na 10 posto gasila posle 6 meseci.
Ako ti treba baterija javi se u pm.

Da li neko od forumasa ima mozda n910v verizon verziju i da li radi na nasim mrezama bez problema? Hvata 3g i 4g ili ne? :)

@kurtrasel, kupi mhl hdmi kabel, i povrzes telefon sa tvom a i dalje mozes da ga upravljas olovkom kad je razbijen a na tvu gledas sliku. Udjes u opcije i otkljucas fon i uradis factory reset na taj nacin. Hdmi kabel je oko 5-10e

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Dobio sam za dz. polumrtav telefon, verzija uredjaja N910C, sa novom baterijom...verovatno je imao do sada stock 6.0.1

Telefon nakon paljenja pokaze logo telefona i onda krece loop...takodje, prilikom konektovanja ugasenog telefona na komp on se pali i opet krece logo loop, znaci ne stize do animacije i OS boot loop-a. Probao sam std kombinaciju tastera ali u recovery nece da udje. Download mode radi pa sam probao putem Odina da ubacim prvo custom recovery i nista pa sam onda ubacio nazad stock firmware posto sam procitao neko online uputstvo da to brise i custom recovery itd ali opet nista nisam dobio.

Ima li neko ideju da li je mozda hardverski problem u pitanju ili je nesto sto ipak Odin moze da izleci? :)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Probaj da flesujes original stock rom, poslednji dostupan koji postoji preko Odina, da vratis i recovery i rom na stock definitivno, naravno brises i data i cache da izbegnes konflikte, nikako dirty flash.

Medjutim meni to mirise na plocu/emmc cip.
Cim ubacis stock rom treba ti neki Wakelock program da ga drzi budnim, ako to ne pomogne onda zamena ploce najverovatnije sledi.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Pa koliko sam pročitao čovek je ubacio stock formware i dalje ima problem...kakve veze ima jel poslednji ili ne ako je stock, mora da radi...jedino da je pogrešio pa stavio za F umesto C ali sumnjam u to.
Kako god, ja bih probao flešovanje još jednom (desi se nekad da i odin zabutuje pa ne uradi do kraja; možeš probati i sa drugom verzijom) pa ako opet neće, prosledi ga i ti nekom džabe dalje ;)

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Mozda je probao dirty flash, pa zbog toga. Mora clean za svaki slucaj

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Hvala na brzim odgovorima:type:...nisam omasio u verziji stock firmware :) a probao sam stock 6.0.1 a posle cak i stock 5.1.1 ali nista...posto ne mogu da dodjem do recovery-a, ne mogu putem njega da radim ni wipe ni f. reset ni nesto trece nego mi jedino Odin opcija...probacu jos da promenim kabl, usb port itd posto sam citao da zna Odin da se ubaguje mada nisam do sada imao neki error prilikom prethodnih pokusaja. Da li se treba igrati sa onim NAND clear opcijama u Odinu?

U slucaju da je crkla ploca/emmc cip, da li se to isplati popravljati, imajuci u vidu trenutne cene polovnih Note 4 na oglasima?

Kako na stock ROM-u da sprečim konverziju SMS-a u MMS?

Svaki put mi konvertuje i troši kredit uludo...

Vrh Dno