Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Poslednja izmena:
Ufff, moram priznati, barem neko olaksanje. :D
Videcu u svakom slucaju sa servisom prvo i predlozicu opciju. Puno ti hvala. Javicu sta sam napravio, cim bude gotovo. :type:

Otkljucan za overseas bar se meni cini da znaci imas roaming ali sa sprint sim karticom.Ali verovatno u nekom boljem servisu znaju u cen je catch22

To lici na onaj regional lock... Trebalo bi da obavis 5min razgovor koristeci karticu sa tog podrucija. Tako je meni dogodilo sa S6 iz Malezije. Ako si dobio celo pakovanje pise ti sigurno na jednom od papira.

To lici na onaj regional lock... Trebalo bi da obavis 5min razgovor koristeci karticu sa tog podrucija. Tako je meni dogodilo sa S6 iz Malezije. Ako si dobio celo pakovanje pise ti sigurno na jednom od papira.
Imam dve knjizice koje su stigle uz njega. Kazem, meni bi odgovaralo da znam sta je. Probacu. :/

Cdma je skroz drugi standard u odnosu na gsm i sumnjam da ce to da radi. Otvor za karticu je ostavljen samo zbog lte ali opet njihovog. Ne pravi se bez razloga svaki telefon u usa u dve verzije (sprint i verizon sa jedne strane, at&t i ne secam se jos koji provajder sa druge). Znaci posto ti je tel otkljucan bez problema bi mogao da ga koristis na verizon mrezi ali na ovim gsm jok.

Sta ti pise u network mode?
Ako je stoji samo cdma onda probaj http://forum.xda-developers.com/galaxy-s5/general/how-to-add-rf-lte-frequency-bands-to-t2886059 al procitaj prvo 2 puta preko nego sto bilo sta uradis.

Imam da biram izmedju: CDMA, LTE/CDMA, GSM/UMTS i AUTOMATIC.
Dakle, nije striktno CDMA. Ono sto kapiram, da nece moci 4g da fura, ako se dovede u red, jer LTE (sto mu dodje 4G speed) radi sa CDMA, a GSM/UMTS su 3G. Jos negde na netu sam procitao da kada se otkuljuca, ovaj telefon kod nas nece moci da ima 4G mobile data, sto je shit, ali bitno je da radi.

Fora je sto telefon trazi aktivaciju uredjaja cim se upali i pokusava da uspostavi vezu i tu dolazimo do onoga da mi je potrebna Sprint kartica za poziv od par minuta, kako bi se otkljucao.

Tako je. Imas GSM radio sad samo da nadjes karticu ili pokusas na chat sa podrskom.

Tako je. Imas GSM radio sad samo da nadjes karticu ili pokusas na chat sa podrskom.

To mi kazi. Inace, pokusao sam sa SSU.apk, ali nece na 5.1.1 da radi. Ono sto kazu na XDA je da se telefon downgradeuje na 4.4.2, pa tad odradi. Nakon toga, moze opet update, ali je telefon sada otkljucan za nase mreze. Inace, zahteva manualno podesavanje APN, sto u mom slucaju nije problem, jer podesenja stoje na Telenorovom sajtu. Ne odustaje mi se od Notice tako lako! :D

Imam da biram izmedju: CDMA, LTE/CDMA, GSM/UMTS i AUTOMATIC.
Dakle, nije striktno CDMA. Ono sto kapiram, da nece moci 4g da fura, ako se dovede u red, jer LTE (sto mu dodje 4G speed) radi sa CDMA, a GSM/UMTS su 3G. Jos negde na netu sam procitao da kada se otkuljuca, ovaj telefon kod nas nece moci da ima 4G mobile data, sto je shit, ali bitno je da radi.

Fora je sto telefon trazi aktivaciju uredjaja cim se upali i pokusava da uspostavi vezu i tu dolazimo do onoga da mi je potrebna Sprint kartica za poziv od par minuta, kako bi se otkljucao.

LTE postoji i za CDMA i za GSM...nije to bas tako kako si ti zamislio ;) Kako god, zivo me zanima hoces ga naterati da radi do kraja na nasoj mrezi.

More ima da radi i da peva i da vas sve zovem sa tog broja, da vidite da sljaka.
Upravo sam na vezi sa Sprintom. Ubedjujem ih da mi posalju pripaid karticu da ga aktiviram. :D

Sve to znaci da telefon nije koriscen pre tebe. Bar znas da si prvi vlasnik :)

To mi kazi. Inace, pokusao sam sa SSU.apk, ali nece na 5.1.1 da radi. Ono sto kazu na XDA je da se telefon downgradeuje na 4.4.2, pa tad odradi. Nakon toga, moze opet update, ali je telefon sada otkljucan za nase mreze. Inace, zahteva manualno podesavanje APN, sto u mom slucaju nije problem, jer podesenja stoje na Telenorovom sajtu. Ne odustaje mi se od Notice tako lako! :D
Pa to ti i kažem, ako ne radi na 5.1.1 GSM otključavanje flešuješ 4.4.4 odradiš i posle može update na 5.1.1...
Ima 100 stranica na xda - samo treba čitati. Pre ćeš sam to odraditi nego što će ti oni poslati karticu :)
Ako nisi siguran onda servis...

Probaj i na isrbija da pitas za karticu. Jer za iphone znam pouzdano da se otkljucavaju sa sprint mreze tako da mozda mozes nesto da uradis.
Dosta telefona nabavljam iz usa i ono sto znam to je da je svaki sprint po 100 dolara jeftiniji od istog modela sa att ili t mob mreze. Ali i od verizon telefona jer je verizon obavezan da svoje uredjaje otkljucaju za overseas gsm korisnike. Takodje sajtovi na kojima pouzdano otkljucavam telefone napominju da ne otkljucavaju sprint telefone. Zelim ti svu srecu u otkljucavanju. Inemam sprint karticu samo att i t mob

Pa to ti i kažem, ako ne radi na 5.1.1 GSM otključavanje flešuješ 4.4.4 odradiš i posle može update na 5.1.1...
Ima 100 stranica na xda - samo treba čitati. Pre ćeš sam to odraditi nego što će ti oni poslati karticu :)
Ako nisi siguran onda servis...
A da li je moguće uopšte uraditi downgrade sa 5.1.1 na 4.4.4?

Probaj i na isrbija da pitas za karticu. Jer za iphone znam pouzdano da se otkljucavaju sa sprint mreze tako da mozda mozes nesto da uradis.
Dosta telefona nabavljam iz usa i ono sto znam to je da je svaki sprint po 100 dolara jeftiniji od istog modela sa att ili t mob mreze. Ali i od verizon telefona jer je verizon obavezan da svoje uredjaje otkljucaju za overseas gsm korisnike. Takodje sajtovi na kojima pouzdano otkljucavam telefone napominju da ne otkljucavaju sprint telefone. Zelim ti svu srecu u otkljucavanju. Inemam sprint karticu samo att i t mob

Probacu u toku dana, nadam se da cu uspeti! :D

Može. Lično radio više puta, bez problema (barem u mom slučaju) - samo da znaš, ne odgovaram za moguće posledice koje mogu da te snađu!:D

Može. Lično radio više puta, bez problema (barem u mom slučaju) - samo da znaš, ne odgovaram za moguće posledice koje mogu da te snađu!:D
Pa ne bih bas da brick-ujem telefon ali slike koje sam pravio na 4.4.4 ne mogu se porediti sa ovim smećem koje sad pravim kamerom, sve ostalo je na strani ispeglanog 5.1.1

Ja i dalje imam problem sa baterijom da mi se naglo trosi, kad je ispod 25%,cak se i na 25% ugasi i pokazuje 0%...stvarno me ovo razocaralo... Probao sam i kalibraciju sa *#0228# i hard reset, dzaba nista ne pomaze

Pa nova baterija! @CZ99 sad mi zao sto nisam imao note sa 4.4.4 da vidim tu radikalnu razliku u kameri :(

A nisam siguran da je bas do baterije, posto ona dok nedodje do tih nekih 25% odlicno drzi, bar za mene odlicno...

Jel ima neka preporuka za after market bateriju? I da li mozda i ona podleze garanciji? Telefon je jos pod garancijom, u telenoru uzet

A nisam siguran da je bas do baterije, posto ona dok nedodje do tih nekih 25% odlicno drzi, bar za mene odlicno...

Jel ima neka preporuka za after market bateriju? I da li mozda i ona podleze garanciji? Telefon je jos pod garancijom, u telenoru uzet

Garancija na Bateriju je 6 meseci.

Evo gledam na aliju, pa cu neku naruciti, pa kakva bude, pre cu to da probam, nego da mi ovde neko nesto uvali za 2-3 puta vece pare.

Vidim ima ih dosta i sa vecim kapacitetom, ali kako sam provalio samo ih tako deklarisu, a u stvari isto kao standardno, pa cak i manje

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Evo gledam na aliju, pa cu neku naruciti, pa kakva bude, pre cu to da probam, nego da mi ovde neko nesto uvali za 2-3 puta vece pare.

Vidim ima ih dosta i sa vecim kapacitetom, ali kako sam provalio samo ih tako deklarisu, a u stvari isto kao standardno, pa cak i manje
Ako možeš, bolje naruči sa ebay. Dosta mi je sigurniji od alija kada su u pitanju originali.

Drugar baš skoro naručio original Nillkin staklo za G4 od jednog od najbolje ocenjenjih korisnika na aliju. Stiglo staklo (pakovanje i sve full) koje je sa svih strana po 3-4mm kraće u odnosu na ivice displeja. Ne mora ništa da znači, ali kupovao sam više puta na oba sajta i sa ebay nikada nikakvih problema nisam imao, dok se na aliju dešavalo. I čak je na ebay proizvod bio jeftiniji. S obzirom da se radi o bateriji, ne bih se kockao sa alijem zbog prethodnih iskustava.

Poslednja izmena:
Poslednji update koji se pojavio za telenor da li ga je neko dobio ota? Imam 910c i dalje nista.

Nazad
Vrh Dno