Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Da li se nekom desava da mu nestane notifikaciju kada stigne SMS?
Naime, kada stigne SMS ekran zasvetli i pokaze notifikaciju, ali notifikacija odmah nestane. Tako da kada se spusti notification bar tamo nema nicega kao ni na lock screen-u, kao da poruka nije ni stigla, iako na ikonici za (default) SMS stoji brojka koja pokazuje da je SMS stigao i moze se procitati kada se udje u SMS aplikaciju.

Pokusao da brisem kesh iz application manager-a i resetovao telefon i prvi SMS koji stigne radi, ali posle toga vise ni za jedan ne radi (tj desava se sve gore navedeno).

Jel ima neko ideju kako ovo da se resi?

Jel se ovo još nekome dešavalo i kako je rešavao??? Naime, imao sam fingerprint namešten i na obično paljenje telefona, ispada da mi više ne traži fingerprint već backup password koji nisam ni namestio? I ne mogu nikako da uđem u telefon niti da pristupim podacima. Ne radi ni android device manager fora? Resetova telefon, vadio karticu, bateriju, i dalje se ponaša kao da mi fingerprint ne paše pa mi nudi backup password mada je poenta da mi fingerprint ni ne nudi da uradim?? Kakve su to fore i nemojte mi reći da ne mogu podaci da se povrate :D

Čekaj polako se vrati u nazad i kad sam koristio note 4 i sad na note 5 kad aktiviras fingerprint traži to backup password Bas iz razloga ako crkne senzor ili zaglavi tako da milion posto si morao da ukucas backup šifru polako vracaj film i setices je se

Sad, u tome je problem, što je se ne sećam, šta onda? Postoji li neka opcija spašavanja podataka?
Da stvar bude grđa, sve ali sve šifre pišem na papiru ali ovu za backdoor password nemam, pa se i pitam jesam li je postavljao. Kada kažem sve, mislim na sve sajtove, forume. Ne pada mi apsolutno na pamet koja je :) a bog me ima ih mnogo

Morao si da je postaviš, drugačije ne ide...

Da li se nekom desava da mu nestane notifikaciju kada stigne SMS?
Naime, kada stigne SMS ekran zasvetli i pokaze notifikaciju, ali notifikacija odmah nestane. Tako da kada se spusti notification bar tamo nema nicega kao ni na lock screen-u, kao da poruka nije ni stigla, iako na ikonici za (default) SMS stoji brojka koja pokazuje da je SMS stigao i moze se procitati kada se udje u SMS aplikaciju.

Pokusao da brisem kesh iz application manager-a i resetovao telefon i prvi SMS koji stigne radi, ali posle toga vise ni za jedan ne radi (tj desava se sve gore navedeno).

Jel ima neko ideju kako ovo da se resi?
Sada sam resetovao preferences svih aplikacija i resetovao telefon, onda poslao test poruku i izasao je notifikacion i ovo od adblock plus. Iskljucio adblock plus i sada stizu notifikacije (za sada :d).

Jel bi mogla nekako da se stavi SMS aplikacija u exclusion u Adblock Plus-u?

Sad, u tome je problem, što je se ne sećam, šta onda? Postoji li neka opcija spašavanja podataka?
Da stvar bude grđa, sve ali sve šifre pišem na papiru ali ovu za backdoor password nemam, pa se i pitam jesam li je postavljao. Kada kažem sve, mislim na sve sajtove, forume. Ne pada mi apsolutno na pamet koja je :) a bog me ima ih mnogo
Sumnjam da ces bez sifre moci da vratis podatke. Factory reset jos i mozes da izvedes i odradis ali podatke da iscitas jok.

Sumnjam da ces bez sifre moci da vratis podatke. Factory reset jos i mozes da izvedes i odradis ali podatke da iscitas jok.

Ne znam, pomalo bezveze. PIN ukucam to bi trebalo da bude "dovoljno" i onda mi ne da fingerprint i baci me na backup pass, pre toga me pita za PIN - pa ako ga znam čemu dalja procedura.
Davao sam nadu jer sam naišao na ovo:

"The easiest way, without losing data, is to bring the phone, along with a photo ID proving that it's yours, to your carrier, and ask them to please unlock it. As long as it's yours, it's a simple procedure and they should have no problem with it. (We won't do it here because we can't verify that the phone is yours.)"

Najgore meni sto ja iskljucim tu optimizaciju, ali i pored toga meni u tasku izbacuje svakih par dana ikonicu za app optimizer kao da je aktivan!?! :(

Painted on note 4 in Autodesk SketchBook ... 8)
59daa4497691e7fe007c0c73f9b35ae6.jpg

Od prije neki dan mi se desava da me druga strana kad me neko zove slabo cuje. Dakle da li je spikerfon otisao tj da li da ga reklamiram ili je problem do necega drugoga?

Ako te slabo cuju,to je mikrofon...Imas rupicu na dnu telefona(tu se nalazi mikrofon) pogledaj da se nije zapusila...hoce ako se telefon nosi po dzepovima...pogledaj pa je malo "procackaj"...samo nezno...

Probao, malo se bolje cuje ali opet zvuk nije cist... nekako isto kao iz bureta da pricam, e nemam pojma. Je li se jos kome desavalo nesto slicno?

Ako imas futrolu probaj bez nje.

Zdravo drugari, imam jedan, za sada, neresiv problem. Naime, dobio sam Note 4 iz Amerike (N910P-05), sa Sprint mreze. Telefon je otkljucan sa mreze, sto imam potvrdjeno bas direktno od provajdera, putem emaila, a na konto IMEI broja koji sam im poslao.

Desava se sledece: telefon ne vidi Telenor SIM karticu, ali u trazenju mreza vidi sva tri nasa provajdera, ali se ne kaci u ovom slucaju, na Telenor (probao i sa VIP - ista prica).
Ono sto stoji u SYSTEM (odeljku sa zelenim ikonicama) je "Activate this device". Koliko se secam, to ne bi trebalo da bude tu, da je sve ok. Nisam koristio Android par godina, ali me drzi pamcenje. Kada kliknem na tu operaciju, on zahteva Sprintovu karticu, koju ja, svakako ne posedujem. Ima li neko nekog resenja za ovo? Unapred zahvalan! (Android version: 5.1.1)

Zdravo drugari, imam jedan, za sada, neresiv problem. Naime, dobio sam Note 4 iz Amerike (N910P-05), sa Sprint mreze. Telefon je otkljucan sa mreze, sto imam potvrdjeno bas direktno od provajdera, putem emaila, a na konto IMEI broja koji sam im poslao.

Desava se sledece: telefon ne vidi Telenor SIM karticu, ali u trazenju mreza vidi sva tri nasa provajdera, ali se ne kaci u ovom slucaju, na Telenor (probao i sa VIP - ista prica).
Ono sto stoji u SYSTEM (odeljku sa zelenim ikonicama) je "Activate this device". Koliko se secam, to ne bi trebalo da bude tu, da je sve ok. Nisam koristio Android par godina, ali me drzi pamcenje. Kada kliknem na tu operaciju, on zahteva Sprintovu karticu, koju ja, svakako ne posedujem. Ima li neko nekog resenja za ovo? Unapred zahvalan! (Android version: 5.1.1)

Verovatno ima onaj glupi samsung regional lock što znaci da prvo aktiviranje mora da bude sa nekom sprint karticom.

Aha, sto znaci da mi treba Sprint kartica, cisto za aktivaciju? Mislim, tako mi se cini. On mreze vidi, ali ne moze da ih odabere. Vidi se da ga nesto sputava. Jedino sto bode oci je ta aktivacija. Pitanje je da li se iz Srbije moze aktivirati Sprintom. Oni u sustini imaju ovde mogucnost rominga, pa mislim da bi trebalo da sljaka. Naredno pitanje koje se namece, ima li ko od vas to na zajam? Naravno, mislim na Sprint karticu? :D

1ze9t01.png

Vidi factory reset odradi iz rikaverija i prođi sva podešavanja od početka ...
Stavi i zadnji 5.1.1 http://www.sammobile.com/firmwares/database/SM-N910P/
Isto tako uzmi 4G karticu - neće da šteti, a može da koristi .

Odradio sam mu danas factory reset, podesio sve ono sto me ceka na pocetku i na njemu imam zadnji 5.1.1, koji je sam updateovao preko telefona. Takodje, probao sam sa dve razlicite 4G kartice i ista prica. Jednostavno, stoji da nije aktiviran. Razmisljam se da porucim od nekog Sprint karticu iz Amerike, da mi posalje postom, ako je to zaista problem. Voleo bih da cujem jos necije misljenje. Ovo sto kaze Pablo za regional lock, pije vodu. Telefon je otkljucan, ali SIM lock i regional lock nije isto, koliko sam skontao.

Idi prvo u neki bolji servis, moguće da su imali slične probleme...
Moguće i da imaju karticu koja tebi treba ;)
Ne mogu ništa da ti naplate ako ne otključaju to...

Probacu sutra u Nisu da pronadjem neki adekvatan servis, da vidim sta kazu. U svakom slucaju, hvala na pomoci. Ponavljam, ako iko zna resenje, slusam. :)

Hvala unapred!

Inace, gledam sad ovaj Firmware koji si mi poslao i ja imam ovaj na telefonu: http://www.sammobile.com/firmwares/download/60440/N910PVPU4COJ6_N910PSPT4COJ6_SPR/

Ono sto me zabrinulo je to sto pored stoji CDMA. Posto se ne razumem bas, reci mi da li je taj software i baseband uospte moguce da radi ovde? To je ono sto me buni. Predlozio si mi ga, ali ja bih da pitam ipak. Na Sprint strani, lepo pise da podrzava GSM i to, ali totalno sam sad nesiguran. Mozes li mi reci nesto vise o tome?

Pa, nasao sam ovo: http://forum.xda-developers.com/spr...print-samsung-unlocker-unlock-sprint-t2928250
Ono sto oni nude je otkuljucavanje, ali kazem ti, meni su iz Sprinta javili da je telefon otkljucan za overseas usage. Znaci, ono sto sam malopre cuo od clana za onaj regional unlock mi je dalo nadu da ne treba da se bakcem flesovanjem ili rutovanjem, jer su to stvari koje su, bar po meni koji sam nubara za to, jer sam radio davno na nekom S2 i doduse uspeo, ali sam se dosta cimao da ne zeznem nesto. Sad sa ovim CDMA "momentom" sam opet vracen u pocetnu poziciju. Prilicno mi je konfuzno sve to. Inicijalno me zanima da li cu moci da koristim telefon kod nas. A ako moze, sigurno da postoji nacin za to. Ali mi je ovo major concern.:S:

ZA Evropu ti treba GSM...

Most of the rest of the world uses GSM. The global spread of GSM came about because in 1987, Europe mandated the technology by law, and because GSM comes from an industry consortium.

Poslednja izmena:
A da li moze da se ubaci neki software/firmware koji podrzava GSM? Ako uredjaj hardverski podrzava GSM, kao sto mislim da bi trebalo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno