Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Gestures? Nisam znao da to neko koristi. Resize ikona? 25 ikona po strani nije dovoljno ili je previse?

Sta jos? Pitam ozbiljno jer sam ja samo jednom instalirao probao launchere (Nova i jos 3 4 popularna) i skinuo ih odmah. Sem lepsih ikonica, apsolutno ne vidim potrebu da na nekom 3rd party launcheru ostanem. Zanima me zbog cega ih ljudi koriste.

@Kissme1: Ti to meni nesto ili?
Gestures koristim stalno. Npr. swipe na dole otvara notifikacije (ne moram da vucem od vrha), double tap za gasenje ekrana, promena animacije skrolovanja, mnogo fluidniji od TW-a. Sta vise da ocekujes?
A ikonice na TW-u su ogroomnee..

Poslednja izmena:
Ti si prvi za koga sam cuo da koristi, sto nije nista lose naravno. Ipak stvar ukusa, sto postujem. Da li je fluidniji ili ne, ja nisam primetio iskreno.

Batak, kad ne radim/pricam N4 izvuce 6.5-7h sot-a, sto je meni dovoljno. Mozda sam ja skroman samo, a mozda se neki ljudi nikada nece pomiriti da ne moze tanak i elegantan telefon i baterija da drzi 10h+ ekrana.

Narucio sam sa neta Lenovo Vibe P1 sa 5000mah baterijom pa kad stigne, bas cu uporediti koliko moze ona da izvuce (ukoliko je i moguce porediti ekrane N4 i Vibe).

Sa ovakvim ekranom, baterija je i vise nego dobra. Kome je losa, uvek moze da kupi dodatnu ili da promeni telefon.

Uostalom, po cemu je Nova bolja od TW? Dajte konkretne primere.

Po bojicama :) i što nano-sekundu otvori brže nešto...

O kakvim bojicama pričaš?
Nova je deset puta funkcionalniji launcher od svakog fabričkog.
To što ti ne znaš ili nećeš da koristiš je nešto drugo.

Ti si prvi za koga sam cuo da koristi, sto nije nista lose naravno. Ipak stvar ukusa, sto postujem. Da li je fluidniji ili ne, ja nisam primetio iskreno.

Batak, kad ne radim/pricam N4 izvuce 6.5-7h sot-a, sto je meni dovoljno. Mozda sam ja skroman samo, a mozda se neki ljudi nikada nece pomiriti da ne moze tanak i elegantan telefon i baterija da drzi 10h+ ekrana.

Narucio sam sa neta Lenovo Vibe P1 sa 5000mah baterijom pa kad stigne, bas cu uporediti koliko moze ona da izvuce (ukoliko je i moguce porediti ekrane N4 i Vibe).

Hm, veliki broj ljudi na forumu to koristi.
Fluidniji je dosta, probaj iznenadices se. :)
Ti si jedan od retkih kome baterija drzi toliko. Vecina ide oko 4h (kolega ima N4 i tu je oko 4h). Da je svima 6.5h bilo bi sjajno.

Po bojicama :) i što nano-sekundu otvori brže nešto...
Nisam ni ocekivao drugaciji komentar od tebe.

Probao sam ali sem lepsih animacija i ikona ne vidim nista sto bi me zanimalo. TW je ok takav kakav je.

Inace ovo je prvi Samsung od S2 da nisam rutovao, jer realno nema potrebe.

Pa dobro, tebi odgovara i to je to. Ja posle Nova launchera nikako ne bih mogao da se vratim na TW.

Nego vidi realno, sve te aplikacije koje koristis su amaterske i trebao bi windows fon da koristis...Cemu note 4? Za lepe ikonice, launcher, citanje novina i sl. :) Mocan telefon koji moze mnogo zahtevnije stvari da radi ofarbao si u roza [emoji14]

Mnogo mocan telefon ... i crtanje i video i obrada i upload ... da mi je neko rekao da cu sve to da uradim sa telefonom .. ma daj ...
https://youtu.be/bCFwSqZo1Go
b1f609e75f78c2198164b8efd36b4c40.jpg

E o tome se i radi.Njegova primena ide mnoogo dalje od ikonica, launchera...Niko ne pominje da i za video montažu može da koristi.Strimujem i muziku na radio sa Noteom, uporedo kontrolišem server i obradjujem fotku.Videonadzor mali prozor mi lebdi u uglu telefona nezavisno od svega.Strimovao sam tribine jer mu odlučno rade dva mikrofona, kad povežem muzičku preko USB OTG kabla u Note i muzičku sa miksetom emitujem original zvuk svirke na net :)

Poslednja izmena:
I to sve je rezervisao samo za note?
Nijedan drugi telefon ništa od toga ne može?

Može ali ovde je tema Note 4. Uspevao sam sve to i sa Note2 i s5.
iPhone ne snima zvuk u prostoru tako dobro kao Note, ustvari snima dobro ali eliminiše dalje izvore zvuka (pozadinsku buku).
Recimo sa Nexus 4 sam odlično strimovao tribinu na med. fax-u u NS-u...
Nego jel zna neko da li ona opcija na Note 5, strimovanja videa na youtube, može na Note 4 da se nabuži?

Poslednja izmena:
Može ali ovde je tema Note 4. Uspevao sam sve to i sa Note2 i s5.
iPhone ne snima zvuk u prostoru tako dobro kao Note, ustvari snima dobro ali eliminiše dalje izvore zvuka (pozadinsku buku).
Recimo sa Nexus 4 sam odlično strimovao tribinu na med. fax-u u NS-u...
Nego jel zna neko da li ona opcija na Note 5, strimovanja videa na youtube, može na Note 4 da se nabuži?
Da li koristis neku aplikaciju za snimanje predavanja kao Cogi npr ili je ok i Samsungova app voice recorder podesena na meeting, ne zelim da isprobavam jer su mi vazna predavanja.
Preporuka za dobru app ako stock nije dovoljno dobra :)

Pa nije da nije dovoljno dobra :) ali ima svojih mana i stock...po meni to je zato sto snima samo jednu vrstu audio formata m4a i u "voce memo" modu komunicira sa bazom u US gde na njihov server odlaze podaci pa cak i snimak...
Ipak, stock Samsungova aplikacija "Voice Recorder" je najbolja bas za "Meetin mode" u tom modu rade oba mikrofona ali dosta osetljivije nego obicno.

AndroidPIT-Note-4-meeting-mode-voice-recorder-w782.jpg

Odlicna isto Samsungova aplikacija za snimanje ali vise za obradu posle snimaka je Soundcamp, mana mu je sto samo snima donji mic...ne mogu oba ali gain se podesava manuelno i moze da se pojaca isti posle, kao i dodaju efekti...

1zxs175.png

Evo demonstracija moci Souncamp-a na Note 4

[YOUTUBE]qNr4TcQUCcI[/YOUTUBE]

Neko rece da Samsung ne zna da napravi dobru aplikaciju??? :) ustvari to prica 90% ljudi ovde :p

Treca aplikacija (nije Samsungova) vredna pomena po meni je RecForge II pro, ima mogucnost snimanja vise audio formata, gain kontrola moze automatski i manuelno.Mnostvo opcija.Odlican je i ja ga goristim za snimanje ptica :) Mana mu je to sto u podesavanjima nema oba mic-a da rade.Samo prednji ili zadnji tj. donji ili gornji, kako hocete :)

recforge-ii-pro-audio-recorder-e65516-h900.jpg

Jos jedna aplikacija koja radi savrseno na Note 4 je BroadcastMyself ali ona je prvenstveno za streaming mada snima ujedno dok emituje (placena verzija) u Mp3 i moze gain da se pojaca.Super je sto rade oba mic-a i snima odlicno u prostoru.Ima Icecast/Shoutcast podrsku za servere i nikad mi nije zakucala a emitovao sam vazda.Oba mikrofona na Note 4 u ovoj aplikaciji rade stalno, ne moze samo jedan mic da radi, samo oba.Dok emitujes mozes da utisas mikrofone i pustis muziku na pauzi ili ako nesto krene naopako :p
p8dBsq9fpsGXSwXBTo1oke7BX7HeQmQKvCwLNoV0gMRkivycGxW7U_vkWQQCLrvLbSEp=h900

Cogi aplikaciju nisam probao ali znam da moze da se uz audio snimak doda fotka ili tekst pa ako ti to treba super.Mada proveri i uporedi snimak sa stock recorderom...Bitno je da ti rade oba mikrofona za to sto ti trazis.
Izvini sto si cekao duze na odgovor i sto bejah malo opsirniji ali ko zna moze ovo nekom da zatreba, uglavnom ne moze da skodi...

Poslednja izmena:
Planiram ovaj Note 5 ROM da probam, ali se čeka već 10 dana da izađe V3 ...
Bolje da se sačeka još malo ;)

Ovaj CM ROM ti je 910F i 910G - to su Snapdragon verzije tako da pazi prilikom flešovanja (kod nas su uglavnom prisutne 910C exynos verzije)

Naime, novu platformu će u prvom tromesečju sledeće godine dobiti ovi uređaji: Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note Edge, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy Note 4 Duos, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Duos, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S5 Neo i Samsung Galaxy S5 LTE-A.

http://www.benchmark.rs/vesti/samsu...6.0_marshmallow_pocetkom_sledece_godine-60544

Poslednja izmena:
910F je u pitanju, ciljano nisam uzeo Exynos. :)
I ja cekam V3, zato i pitah da nije neko probao V2 kakav je, prevashodno zbog tih problema sa kamerom.

E pa ti imaš izbor sa snapdragon-om...
Exynos ili ovaj note 5 port ili ništa :)

Je l placeni nova ili besplatni koristite i da li je vekika razlika u besplatnoj i placenoj aplikaciji

Probaj prvo free verziju, a ako ti treba neka od ovih opcija kupi aplikaciju...

uploadfromtaptalk1444739705829.png

Svaki ima prednosti i mana tako da, najbolji je onaj koji vise zadovoljava tvoje potrebe!

Hvala na odgovoru. :)
Jedna od opcija za kupovinu mi je 910c nadam se da necu pogresiti ukoliko se odlucim za taj model. :)

Ako nisi zaludjenik za custom romove, neces pogresiti.

Koliko vidim kamera losije slika nego na 4.4.4. I 5.0.1 pri losijem osvetljenju. Morali su def nesto da zeznu.

Pa nemos sve savrseno ;) I dobro da znam da gledam da nema 5.1.1 kad i ako budem uzimao telefon jel nazad nema.
Btw sta uopste bese problem sa 4.4.4 na n4?

Nista note 4 sa kitkatom je bio telefon, a sada je postao kao note 2 :D

Meni je kamera ista na 5.1.1 kao i na prethodnim verzijama...

Na 4.4.4 bagova ima mnogo, na 5.1.1 ih nema (npr halo-halo, recents menu) :)

@danilo-nije ista kamera, pri losijem osvetljenju se sad ponasa kao na g3 mnogo je suma na slikama a ako se ukljuci blic duze mu treba da uslika nego na 5.0.1

Svakodnevno koristim kameru pri priblizno istim uslovima i primetan je pad kvaliteta fotografija

Vrh Dno