Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Gde je naznaceno? Reklamiraju da kad kupis telefon dobijes 2god 50GB, logicno je da ako kipis 10 telefona dobijes 500 tj da kad god kupis dobijes.
To je problem a ne sto traje 2god.
Moje razmisljanje je bilo, ok, svakako menjam tel na manje od 2 god pa mogu to stalno da koristim, kad ono...

Poslednja izmena:
Pa problem je kako nije, ako vec imas na prethodnom nalogu, treba sve tumbati, treba praviti novi gmail nalog (sto ni u ludilu ne bih radio), gomila komplikacija i to opet samo kao privremeno resenje.
Meni je prekipelo pa sam presao na google storage, nekih 1.9$ mesecno za 100GB i vise ne razmisljam... Pride ovo na Google sve radi bolje i lepse (Google photos pre svega).
A Dropbox nek se.... sa njihovim, istekla vam je promocija, ali sad specijalna ponuda samo 9.99 EUR mesecno... Mrzim kad neko laze maze i mulja kao sto je ovde slucaj.

Pa opet, ne razumije sta je problem otvoriti nov nalog ako ti vec neko POKLANJA dvije godine koriscenja cloud-a?

Sto nam svima ne bi dozivotno dali po 1tb a?

Ne vidim ni sta je problem kro prebacivanja, kad je cloud - pa cloud? Ides samo na import kao kada bih ja tebi sad poslao neki fajl od 10GB i ti ga importujes u svoj db....Na 1 klik bukvalno?!

Ista je cijena storage kod google-a i kod dropboxa cini mi se, 10$ mjesecno za 1tb.

Pa ako cemo dozivotno da kupujemo telefone od 600+ EUR koji dolaze u paketu sa 2god 50GB onda sto nam ne bi dali??? Za pretpostaviti je da oni imaju neki medjusobni deal, to i reklamiraju na predstavljanju telefona, te se to prihvata kao dodatna stavka uredjaja koji kupujes.

Medjutim istina je potpuno drugacija, ovo je cista navlakusa da pocnes da koristis pa postanes zavisan od toga i onda nema vise te sad plati... Ne daju ti nista free samo hoce da te nasankaju. O gimnastici necu vise da pricam, meni to nikako nije prihvatljivo i nije ono sto je reklamirano.

Google ima paket od 100gb koji je ~2 dolara i dovoljan je za 99% korisnika, dropbox ima samo 1tb, nije to slucajno. Pride i da je isto uvek bih pre uzeo kod Google-a nego kod DB.

Slazem se sa lazom. Pogotovu sto i meni istice dropbox promocija za 20 dana. :) Moracu sve da prebacim na google drive..

Mada sam procitao ovde na forumu da google photo's kvare kvalitet slike pri uploadu na drive.. ?

Poslednja izmena:
Pa jer neces dozivotno kupovati takve telefone. Drugo, ako je to dodatak X telefonu koji kupis po Y cijeni, i prozivodjac X u saradnji sa dropbox-om ima interes da ti ustupi 50GB storage-a stvarno ne vidim zasto bi se iko bunio.

Po meni, situacija je jednostavna. Kupis jednom telefon, dobijes 50gb da vidis njihov servis. Ako ti se svidja, plati da nastavis da koristis. Ako ti se ne svidja, khm otvori nov gmail nalog i nastavi da koristis...:) :p Ili plati ako neces da otvaras mail.

Oni u ovom slucaju (Dropbox) samo nalaze put do potencijalnih novih pretplatnika. Ne vidim sta je lose u tome.

Na kraju krajeva isto je ako gledas sta dobijas za ono sto platis (attachment).

Po tvojoj logici bi i Google trebalo da daje XXGB uz Nexuse pa ne daje. Tek od skoro su povecali sa 2gb na 15gb (kumulativno za sva tri servisa). Dropbox je nezavistan cloud servis za razliku od njih.

Prilozi

• ScreenHunter_08 Nov. 17 14.25.jpg
    ScreenHunter_08 Nov. 17 14.25.jpg
    101.8 KB · Pregleda: 170
Ja tebe bas ne razumem najbolje casna rec :) Ako reklamira da ce mi dati 50GB kad kupim telefon (a pri tome ne pominje samo ako to nisam vec koristio) onda samo ocekujem da mi to da, nista vise.

Pazi, kad sam pre izvesnog vremena saznao za ovo (jer mi se ni sa N3 nije produzio Dropbox), pun net je bio besnih ljudi koji su na tezi nacin saznali istinu. I svima to smeta samo je vama ovde cool i OK, ne znam samo da li stvarno volite da vas neko nasanka ili cisto da terate kontru, treceg nema.

Google ne mora da daje nista ako ne reklamira da daje, ako pocnu da reklamiraju da ce da daju 100GB uz Nexus, onda bih ocekivao i da ih daju (siguran sam da bi ih i davali jer oni nisu jajarska i obmanjivacka firma).

EDIT:

Jos nesto, Dropbox je u Evropi 9.99 EUR, a u Americi Dolara, jos jedan lep znak postovanja evropskim kupcima. Google kosta isto i tamo i ovde...

Poslednja izmena:
Druze sto se nisi lepo registrovao na mail.ru kad su delili dzabe po 1Tb i sad ne bi lupao glavu sa dropboxom verovatno. Doduse i mene pogadja to o cemu ti pricas, ali mozemo samo da se nerviramo i gubimo zivce, drugog resenja nema.

Ta ne nerviram se ja uopste oko toga, vec mi smeta kad se ovde pojavi neko ko te ubedjuje kako je to sve cool i tako i treba (a samo hocu drugima da skrenem paznju na navlakusu).
Ja sam problem trajno resio na meni vrlo zadovoljavajuc nacin, da sam znao istinu odavno bih to uradio.

Poslednja izmena:
Човек не види ништа лоше у томе што они узимају кинту и навлаче нове кориснике илити будале као што смо ми:). Због таквих и имамо типа изјаве како су у плусу "само" 45 милијарди од прошлогодишњих 56. Значи само је... кориснике а увелико им помажу овакви ликови којих има доста из не знам ког разлога. Слажем се са Лазом.

Vidi, na njima je da probaju, na nama da im objasnimo da grese ;) Ja recimo iz principa necu da ih koristim kad istekne dve godine, a znam jos gomilu takvih. Kad propadnu, cesace se gde ih ne svrbi.

Ta ne nerviram se ja uopste oko toga, vec mi smeta kad se ovde pojavi neko ko te ubedjuje kako je to sve cool i tako i treba (a samo hocu drugima da skrenem paznju na navlakusu).
Ja sam problem trajno resio na meni vrlo zadovoljavajuc nacin, da sam znao istinu odavno bih to uradio.
Ni ja ne shvatam zasto ti ovo posmatras kao navlakusu. Na kraju krajeva imas ToS koji i služi tome... Sitna slova su uvijek postojala i postojace.

Koga briga i za njihov profit na kraju krajeva? Sve dok sa svakim novim telefonom bude ovo funkcionisalo a da radi preko gmail-a, ne vidim razlog da bilo ko kuka ovdje.

Uostalom, dobro neko rece, imas mail.ru sa 1TB prostora pa izvoli.

^ nema vise, mislim da sad dele po 50Gb.. i ja sam zakasnio :d

Ajde da kazem ja jos koju rec o telefonu, dok odmarate od Dropboxa. :D
Auto osvetljenje (kao i na svakom Samsung telefonu) je ocajno, nekad radi lepo ali u vecini slucajeva ocajno. Softver je veoma fluidan i retko kad zalaguje, zauzece rama je veliko (vec sam pisao). Kamera je za 2 klase bolja od N3. Nema vise onih vostanih fotografija pri slabijem osvetljenju i znatno su detaljnije. Osim par softverskih problemcica sve je za 10-ku.

Да ли је могуће да на Самсунгу ради све тако како кажете? Дајте утиске после мало дужег времена коришћења. 100% сам сигуран да следи успорење.

Zasto, evo sad sam bas cackao stari Note 3, on i dalje radi odlicno. N4 readi 2x odlicno :)
Ponavljam, prvi savrsen telefon ikada izbacen :)

Od samsung samo note serija vredi kako treba i radi kako treba imam u ducanu note 1 note 2 note 3, note 2 i note 1 jos rade kao prvi dan malo je note 1 problematicen ali note 2 jos je ramo sa velikim telefonima za note 3 i note 4 znam da ce da bidu zverotinja jos 2-3 godine

Za sada radi sve odlicno, imam ga od subote. Kao sto kaze Laza i N3 radi odlicno (kada se rutuje i olaksa rom) ali ovaj radi duplo bolje. I to nije cisceno nista (osim onog s healtha koji mi ide na zivce zestoko). Po meni napredak na svim poljima u odnosu na N3. Pogotovu po pitanju kamere, tu je najveca razlika.
Ovo staklo je perfektno, imas osecaj kao da direktno dodirujes display. :)

Poslednja izmena:
Немам појма, водим се овом чамотињом од Ѕ3:). У почетку све екстрa a онда бум.

Resio Samsung malo da ubrza telefone. Ako ne zahebu sa Lolipopom nesto bice ovo jos bolje.
Nego, dajte ljudi neke SS-ove da vidimo kako drzi baterija. Meni bolje od N3 sa custom romom i kernelom.
0d0f340a126b98b20041428ba1cb2119.jpg

Da li ti je ukljucen 3G? Vidim da ti je wifi radio sam 14h. Da li je radio 3G za ostalo vreme?

Da li ti je ukljucen 3G? Vidim da ti je wifi radio sam 14h. Da li je radio 3G za ostalo vreme?

nije, samo wifi uklucen, baterija je samo jednom napunena do 100 % odma sam ga rutovao za sada to je to mislim da ce posle 10-tina punenja vratice se u normalu za sada je to to knox je otkidan jos od prvog dana ono sto mogu da primetim note 4 je kao note 3 prvog dana mislim na JB ovako je radio i note 3 posle sa KK su ga usporili malo ali tu su oba dva i dobro je optimiziran tw :)

Onda ti je malo slabiji rezultat s obzirom da je samo wifi i nije bio ukljucen sve vreme. Trebalo bi da se smiri posle nekoliko punjenja. Da, tu je negde sa N3 sa 4.3 verzijom.
Evo moje potrosnje (prvo punjenje je bilo)...
42268b1d1abc010e1f011a08ffa36e59.jpg

Да ли је могуће да на Самсунгу ради све тако како кажете? Дајте утиске после мало дужег времена коришћења. 100% сам сигуран да следи успорење.
Sve je to relativno. Ako radi kao alpha, a verujem da radi, možda i sporije zbog rezolucije, posle nexusa i iPhonea to nikako nije odlično. Posle S3 i S4 verujem da jeste. Kad se samo setim priča iz note 2 teme... To je isto bio savršen telefon, ubija kako radi, bolje nema i ne može... :)
Sa 500 MB slobodnog rama multitasking je smešan i ni blizu onakvog kakav bi trebao da bude na uređaju od 700€ sa 3 GB memorije. Pa Nexus sa 2 GB ima duplo više memorije za korišćenje, ovaj novi sa 3 GB i da ne pričam.

Kakve veze ima koliko ima slobodne ram memorije?

Telefon radi odlicno i nema sta tu dalje da se raspravlja. Probaj ako nisi pa ces da vidis. Poredis Alphu sa Note 4, svasta.

Па тога се и прибојавам. Који је најтечнији од свих андроида а да има sd slot? G3, Note, Alpha, Sony?

Nazad
Vrh Dno