Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

kako nije curilo, šta je tebe iznenadilo na ovom noteu kad si gledao predstavljanje?

Kad je pocelo da curi?

Android... naravno da se znalo koji ce SOC da ima, koliko MP i sl.
Mislio sam konkretno na dizajn, materijale, slike samog uredjaja.

Kao sto vidis Emix, i sam Samsung vidi da je zas..ao.

Mozda, ne znam ja ne vidim u cemu je problem jer je do sad svaki put tako bilo kod njih, oko 3-4 nedelje se cekalo.

I svaki put je bilo iritantno :)
Jedino sto im do sada nije izmedju uleteo Apple sa konkurentom oko koga se sada konstantno dize drama, prvo predstavljanje pa odmah narucivanje i dostupnost, N4 koji je duplo bolji telefon je u toj ludnici negde usput potpuno nestao sa radara...

Zavisi sa cijeg radara, na mom 6+ nije nikad ni bio. ;)

Do sada Note kao phablet nije imao konkurenciju koja je masovno popularna ili uopste nije imao konkurenciju, prodaja je pocinjala za oko 3 nedelje i sve je bilo ok i relativno brzo.
Sada je problem sto su prodaju zvanicno najavili tek za sredinu oktobra a pojavio se i prodaje se prvi apple phablet na koji pola planete sece vene. Naravno oba phableta imaju svoju hc publiku koja nikada ne bi ni pomislila na kupovinu ''onog drugog phableta'' ali je sigurno da ima i onih neodlucnih koji ce da kupe prvi uredjaj koji se pojavi.

GS Alpha je konkurencija IP6, predstavljen je pre mesec i po dana a tek sada pocinje masovno da se prodaje, paralelno sa skoro predstavljenim IP6. Zato Samsung mora da pozuri, prodaja (Q2) u vecem delu Evrope im je opala za 10-12% u odnosu na Q1 2014 a oni na to nikako nisu navikli i ne smeju sebi da dozvole (u istom periodu Apple ima pad za oko 2%).

Poslednja izmena:
Note 4 ce biti dostupan za par dana u nekim zemljama. U ostalim do 10-og oktobra.

To sad kad su ubrzali, tako i treba ako misle da se bore sa jabukom i odrze stare pozicije.

Najbolje iz Samsunga da izbace sve one doktore ekonomskih nauka i vrhunske menadžere i angažuju ljude sa ovog foruma.Oni bre i ne znaju koliko ovde ima vecih strucnjaka za tržišnu ekonomiju.

To nisu lupetanja vec zvanicni podaci a vidis i sam da su ubrzali sa pocetkom prodaje N4 tako da.. Njima je cilj da se takmice sa jabukom tako da ne mogu da dozvole da kasne mesec dana sa pocetkom prodaje.

Poslednja izmena:
Najbolje iz Samsunga da izbace sve one doktore ekonomskih nauka i vrhunske menadžere i angažuju ljude sa ovog foruma.Oni bre i ne znaju koliko ovde ima vecih strucnjaka za tržišnu ekonomiju.

:D:d

Ubrzali su za jednu ili dve zemlje.
10-i je bio najavljen od starta.

Ima i na forumu doktora...

Inace sada i u Ch pise kod nekih prodavnica da krece od 29-og, jos samo da stave i pravu cenu i krece igranka :)

Poslednja izmena:
Njima je glavni cilj da u sto vise zemalja Note 4 bude dostupan u isto vreme, zato sad obezbedjuju kolicine.
Znaju da su im prve nedelje najbitnije za prodaju i sigurno zele sto vise budu mogli telefona da posalju iz fabrike samim tim i prodaju.

Poslednja izmena:
Ovde u USA preorder sa mreze je krenuo pre neki dan jos
cena je kao IP6+ , 299$ ...pricam na ugovor cena

Jeftinije je, racunaj da ce biti oko 600e, ali ne znam kako ide za povrat, svakako se ne bi usrecio jer je porez 8%.

Njima je glavni cilj da u sto vise zemalja Note 4 bude dostupan u isto vreme, zato sad obezbedjuju kolicine.
Znaju da su im prve nedelje najbitnije za prodaju i sigurno zele sto vise budu mogli telefona da posalju iz fabrike samim tim i prodaju.

njima je cilj da jedan srbin/rumun/albanac ne bude ostecen i u isto vreme dobije telefon kad i nemac/francuz/englez
batali te price i laganje samog sebe
da su bili u mogucnosti ,izdali bi telefon cim su ga predstavili i pokupili kajmak(odnosno profit koji im je i najbitniji)a ne cekali da to jabuka uradi
ne sumnjam da ce prodaj N4 biti na zavidnom nivou,al da je samsung krenuo mesec dana ranije ,mnogo bolje bi prosli

Ne glavni cilj im je da za mesec dana predju cifru od 10 miliona. Eto to im je glavni cilj.
A pre mesec dana to nisu i ne bi mogli.

@fkloznica To ide jedno sa drugim, da to im je cilj, da u sto vise zemalja u prvih mesec dana isporuce samim tim i prodaju telefone. Ukljucujuci i Albaniju jer mislim da i oni dobiju medju prvima kao i Srbija, CG, Hrvatska...

Poslednja izmena:
Pa naravno da im je glavni cilj da prodaju sto vise uredjaja.. (Ako predje 10mil time i bolje ) Nije im siguro cilj da u albaniji stigne mob u isto vreme kao u nemackoj.

Poslednja izmena:
hoces da kazes da im je lakse sad prodati vise uredjaja nakon sto je jabuka prodala 10mil nego da su to ucinili cim su predstavili N4 i samim tim bili u prednosti od 2 nedelje nad jabukom?

Ne, hocu da kazem da ovo nema nikakve veze sa iPhone-om i da je situacija takva kakva je sigurno ne zbog Apple.
Dakle ne pricam o tome sta bi bilo kad bi bilo, Samsung je najavio Note 4, rekao da izlazi u oktobru tj. pocetkom oktobra, za neke zemlje su pomerili izlazak par dana ranije sto ne rade prvi put i to je to.

Ne vidim da su nekoga zeznuli, nesto odlozili i sl. Onaj ko zeli Note 4 sacekace jos nekoliko dana i kupice ga, ko ne moze da ceka neka kupi iPhone 6+ koji po mom misljenju nema apsolutno nikakve veze sa Note 4. Jedino sto ova dva telefona imaju zajednicko je slicna velicina ekrana.

Ne znam da li bi i koliko bi vise komada prodali da ovo da ono... ne razmisljam o tome.

Poslednja izmena:
Ja sam rekao da bi vrlo verovatno bolje prosli da su poceli prodaju pre jabuke i to onog trenutka kad su predstavili fon jer je upravo tad i bio najveci hype oko nota. Sad su ipak nekako u senci konkurenta o kome se bruji na svakom koraku,mada i pored toga ne sumnjam da ce prodaja biti na zavidnom nivou.

Nazad
Vrh Dno