Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Isti slucaj, razmisljao sam o promeni telefona (vec dugo imam samo Samsung) ali ne mogu da nadjem nista sa cim bih bio zadovoljan posle Note-a. I naredni telefon ce mi biti Note najverovatnije.

Ove poslednje 2-3 strane se kajem sto sam procitao, nista korisno, samo cisto neko prepucavanje. :) :D

A jes, gore nego iphone vs ostali, ovo je samo svadja samsunga sa samim sobom :D
Meni je note 2 sa fabrickim 4.3 i dalje odlican. Nemam bas nikakvih problema. Cekao sam kit kat, al videcu dal uopste imam neke koristi da ga nadogradim.
Sto se tice note 4 cekam da ga isprobam uzivo kada stigne kod nas pa da odlucim. Meni i note 2 deluje metalno za razliku od trojke.

Bice da si slabo koristio N3 (ili nisi uopste) ako ti N2 deluje bolje. Ona plastika je krs neopevani.

Vise puta sam ga cackao na kratko i meni ono deluje jeftino. Sve ostalo je super, ali samo kuciste mi je bezveze. Valjda sam ocekivao da bude metalan jer se mesecima provlacile informacije o metalnom kucistu, kad ono ispalise prosle godine.
U svakom slucaju krenuli su u dobrom pravcu sa note 4.

Jedino je lajsna problematicna, mada ko vodi racuna nece je ostetiti sigurno. Meni je N3 u odnosu na N2 spejs satl po svim pitanjima.

Ukratko posto sam se pola sata igrao sa cetvorkom...sve preporuke za isti (naravno ukoliko se baterija ne pokaze kao fail,nisam smeo na sajmu da ga cupam sa punjaca)!! Definitivno treba tel videti i probati uzivo da bi se mogli donositi zakljucci. Imao sam note 3 jedno vreme i mogu da kazem da je naslednik definitivno u svemu superiorniji. Prvi put sam primetio koliko recimo znace one oborene ivice sto toliko hvale itd.
9b44e7fe59bb59510e95a28791bb6266.jpg

Niko da prokomentarise kakvu je sjajnu reklamu Note dobio sinoc :) Samsung nista bolje nije mogao pozeleti.
Od sinoc se Note-ova velicina naziva "optimalna", vise nas niko nece prozivati kako nam je glomazan telefon...
Onda kao slag na tortu dodje cinjenica da je Note 4 u svakom pogledu superiornija sprava sa pride vise mogucnosti od 6+ i reklama je kompletirana.

Da,to sam bas ja pisao u iphone temi. Sada ne moras da se strecas kada koristis note u kaficu,sada je "cigla" mob u modi,mislim apple je tako rekao.. ;)

Poslednja izmena:
Ja sam ocekivao da ce oba IP6 da ponize u svakom smislu (sw/hw) N4, GS Alphu, Z3 i ostale koji su predstavljeni u poslednje vreme ali sada vidim da uopste nije tako. Takodje sva ta napljuvana ''mizerna'' poboljsanja i inovacije na pomenutim android uredjajima preko noci su postala sasvim dobra unapredjenja.

Kad se samo setim pre par dana kako mnogi nisu bili odusevljeni napretkom Note-a, kad vidi ga sada, to je ispalo dovoljno za 3x revoluciju :)

Realno note 4 ima najvise potencijala ako gledas vodece modele velikih igraca..

Mada moramo sacekati testove batetije. 2k ekran.. Videcemo

Obecali su 7% duze trajanje baterije, nadam se da je istina.

7% u odnosu na note 3 kada se pojavio sa 4.3 ili posle updatea na 4.4...ni blizu ista cifra?!

Pa bio je neki update pre par nedelja, ja od tada vise nemam nikakvih problema.

Te zvanicne kad mi napisu 400+ sati da drzi baterija prosto obozavam

Samsung Galaxy Note 4 has the best display as per DisplayMate

-The review is based on quite a lot of technically-oriented tests and its verdict is that the Note 4's display is currently the best in the market. It is better than the AMOLED on the Galaxy S5 and Galaxy Tab S.

-AMOLEDs have the reputation for being oversaturated and generally not accurate with colors. Not the one on the Galaxy Note 4 though, as under its Basic screen mode, it has the most accurate colors for the sRGB/Rec.709 spec of all smartphones and tablets the company has tested. The phone's Photo Mode bumps the screens compatibility to display the Adobe RGB gamut, which is 17% larger than the sRGB/Rec.709 standard.

-Viewed at an angle, Note 4's display suffers minor, 19% decrease in brightness and small white point color shift. As to be expected, the primary color shifts are at their worse at 30 degrees, but with a rating of 6.6 JNCD, it is rated at very good. The screen impresses when it comes to screen reflectivity, too. The average screen reflection with light from all directions is just 4.8%. The best value DisplayMate have ever measures for a smartphone is 4.4%, which is impressive.

-Finally, the Galaxy Note 4's screen was found to be 14% more power efficient than its predecessor's and is as much as 40% less power hungry than 1080p panels used by the HTC One and Sony Xperia Z2.

http://www.displaymate.com/Galaxy_Note4_ShootOut_1.htm

What else is new? :smoke:

Poslednja izmena:
Ja ima samo jako zameram pocetak prodaje tek od sredine oktobra...

To je ono sto im ozbiljno nedostaje... Apple cim predstavi svoje igracke odmah su na svim njihovim lokalnim sajtovima, cim se zavrsi prezentacija. Narucivanje krece jako brzo kao i dostava prvih primeraka.

Samsung predstavi N4, dve nedelje kasnije o njemu se ne moze naci nista na pola lokalnih sajtova, o narudzbinama a tek o rokovima isporuke ni reci...

To je istina. Niko ne moze da aktivira toliko kapaciteta kao jabuka. Npr ako je neko sada hteo note 4 prosto se smori od cekanja i ne ostaje mu nista drugo nego da kupi iphone 6+ kao alternativu.

Poslednja izmena:
Sto ti je alternativa... :d Hahha
Inace 6+ je dostupan bas onko... u mnogim zemljama i u ogromnim kolicinama.

Prosto je, Apple to radi zbog hype-a, oni su poceli proizvodnju pre 2-3m sigurno ako ne i ranije, zato je i curilo na sve trane jos od Marta.

O Note 4 se skoro nista konkretno nije znalo pre premijere, i Samsung sad proizvodi kolicine, ne radi se tu uopste o kapacitetu. Samsung svaki put odradi ovako. 4-5 nedelja nakon premijere uredjaj moze da se kupi.

Bice ovo jedan odlican tel-fablet zaokruzen, samo ce cijena kod nas bit prava sitnica nazalost.

^^Sve to stoji. Ali cinjenica je da jabuka mnogo pre samsunga pusti u prodaju svoj vodeci uredjaj posle predstavljanja. Potpisujem da ce mnogi odustati od note 4 i uzeti jabuku bas zbog toga
To bih cak i ja uradio da sam burza i da zivim fazon u svici,svedskoj itd itd

Poslednja izmena:
Kako ko bogami...

Ja posle godinu i po sa Note 2 i S-penom (a skoro 4 godine Androida) jedino mogu na Note 4 ili Nexus mada sumnjam da ce biti neka prevelika razlika u odnosu na aktuelni model.

Ja bih recimo cekao N4 ako vec moram da biram 6+ ili N4. 6+ pored N4 ne bih pogledao.
Ali kazem ne radi se tu o tome moze li neko to da odradi, vec zeli li.

Mogu i Sony i Samsung i LG da izbace odmah telefon ali ne zele. Samsung u medjuvremenu reklamira proizvod.
Mislim da je HTC izbacio One odmah nakon premijere ali samo u nekim zemljama.

Cak ni Apple ne radi tako vec je telefon dostupan nakon 10-ak dana ali samo u par zemalja.

Recimo CG, Albanija, Bugarska... ga zvanicno dobijaju krajem godine.

Nazad
Vrh Dno