Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

Isto ovako kako da jos nisi otvorio ?
7109c11c866048ccc00c2fa082a4e188.jpg

Da, to je taj. Ja ga nisam dobio. Da li ima negde da se kupi original? Mislim na usb kabl. Sam punjač original imam, ali usb kabl je običan sa micro ulazom. Kad stavljam telefon na punjenje moram da nišanim...;)

Poslednja izmena:
Da, to je taj. Ja ga nisam dobio. Da li ima negde da se kupi original? Mislim na usb kabl. Sam punjač original imam, ali usb kabl je običan sa micro ulazom. Kad stavljam telefon na punjenje moram da nišanim...;)
Da ima na ebay, samo vidi da usb bude plav to oznacava da je 3.0, ja sam narucio 3 kabla 2 su bili 3.0 jedan je bio crni ali nije bio 3.0 posto kompjuter ga nije poznavao kao 3.0 :)

P.s sto se tice telefona ja planiram da ga koristim jos godinu dana jos radi kao zmaj ne vidim potrebu za da menjam kako je kod vas :)

Našao sam ga na KP za 700 din. Samo čekam odgovor prodavca, da mi kaže koje je boje?

N3, koji sam zadrzao, je sestrin (meni ne znaci single SIM), ona vec ima neki njen matori punjac koji brze puni od bilo kog novijeg koji sam imao (isprobano), pa nije ni otvarala punjac, tako da i ne znam kako izgleda :D

Inace joj savetujem da umesto da puni punjacem na AC, stavi u laptop nocu i ostavi 10-ak sati da se puni. MNOGO duze traje baterija onda!

jesi li siguran za to punjenje preko laptopa?
imam ja jedno pitanje, posto sam slab sa mobilnim netom, ima li neka fora da ogranicim da mi samo messenger koristi internet?
p.s
taj siroki kabal od punjaca ne pomaze u tzv brzom punjenju vec je 3.0 usb brzi transport podataka... isto puni kao i obican punjac uski

Poslednja izmena:
Meni čovek koji ga ima i kod koga sam ga prvi put video, reče da mu taj brže puni. Proveriću kad mi stigne sa KP-a.

Nisam siguran ovo za laptop (tj. za punjenje preko prilicno sporijeg punjaca), ali nekoliko puta sam isprobao i na dva telefona je takva situacija, da prilicno duze moze da se koristi baterija punjena preko obicnog USBa nego na A/C. Sto ce reci, nisam siguran da je ovo dokazna studija, ali na dva primerka se pokazala tacnom, vec preko mesec dana. (znaci, random su punjeni na laptopu i A/C, nije prva koriscenja baterije na A/C, drugi USB, ili obratno...)

Ovo za net, mozes jedino background data da zabranis svim appovima zasebno (jer ako zabranis globalno, ne mozes posle messengeru da dozvolis), a dalje od toga mislim da cak ni permissions ne mogu da zabrane pristup netu, vec je to osnovno pravo svake aplikacije.

Meni čovek koji ga ima i kod koga sam ga prvi put video, reče da mu taj brže puni. Proveriću kad mi stigne sa KP-a.

Mozda mu brze puni od nekog ranijeg punjaca, koji nije imao 2A (ili koliko vec imaju telefoni iz doba S5 recimo), ali pitanje je da li puni za pola sata, koliko je brzo punjenje.

Isprobajte ovo za punjenje na USBu kada imate vremena i mogucnosti, pogotovu ako ne mora fon da vam stoji pored nosa nocu :)

jesi li siguran za to punjenje preko laptopa?
imam ja jedno pitanje, posto sam slab sa mobilnim netom, ima li neka fora da ogranicim da mi samo messenger koristi internet?
p.s
taj siroki kabal od punjaca ne pomaze u tzv brzom punjenju vec je 3.0 usb brzi transport podataka... isto puni kao i obican punjac uski
Instaliraj neki firewall i podesi kako ti odgovara. Droidwall je verovatno najpoznatiji ali traži root, a ima i onih za koje nije potreban.

Nisam siguran ovo za laptop (tj. za punjenje preko prilicno sporijeg punjaca), ali nekoliko puta sam isprobao i na dva telefona je takva situacija, da prilicno duze moze da se koristi baterija punjena preko obicnog USBa nego na A/C. Sto ce reci, nisam siguran da je ovo dokazna studija, ali na dva primerka se pokazala tacnom, vec preko mesec dana. (znaci, random su punjeni na laptopu i A/C, nije prva koriscenja baterije na A/C, drugi USB, ili obratno...)

Ovo za net, mozes jedino background data da zabranis svim appovima zasebno (jer ako zabranis globalno, ne mozes posle messengeru da dozvolis), a dalje od toga mislim da cak ni permissions ne mogu da zabrane pristup netu, vec je to osnovno pravo svake aplikacije.
Moj prijatelj ceo zivot tako puni tel, isao na elektrotehniku, isto kaze da mu duze traje bat.

Takvim punjenjem baterija može imati duži radni vek, odnosno kapacitet će joj sporije padati. To ima logike, ako je stalno tako puniš (dakle, značajno manjom strujom, 0.5A naspram > 2A).
Ono što, međutim, nema nikakvog tehničkog osnova, je da punjenje nižom strujom obezbeđuje veći kapacitet, tj da se baterija "više napuni" ako je puniš slabijom strujom. A sasvim je nemoguće da se sporije prazni.

To su ljudi mislili za mnoge tehnicke stvari, sve dok nauka ne napreduje dovoljno da objasni sta nismo mogli znati ranije :)

Meni je SoT nekoliko sati vise kada ne napunjen sa USB-a, naspram kada je napunjen sa A/C.

Ne mogu da garantujem, ipak nijedan od tih dana nije isto koriscenje, iako je 90% gledanje klipova ili Chrome surf preko wifi-a, ali nije jednako vreme provedeno na surf, a Chrome definitivno mnogo vise pojede bateriju nego klipovi.
Zato sto vise ljudi proba, bice preciznije poznato :) A isplati se po pitanju baterije, tj. radnog veka.

Deki kako mislis nekoliko sati veci sot?...koliko ti izvlacis onda covece kad ljudi uglavnom ne prebijaju 5h

Na N3 sam 8-10h sa klipovima izvlacio, u stvari uvek preko 7h je izvlacio Surf+Video.
Ali sve je na wifi. Kada se puni na AC, tesko stigne 6h.

da li je moguce da mi baterija duplo manje traje kada sam u vikendici (slab domet) nego kad sam kuci kad imam dobar signal?

Ako je izrazito slab signal, sve je moguće, naročito ako je uključen net pa na 2G ne može 3h da odradi ono što je hteo pa produži wakelock na beskonačno.

Itekako, meni baterija i na matorom W902 traje manje od nedelju dana kod mojih (Slab singal), dok u centru BG izvlacim i preko 2 nedelje. (a telefon nista ne radi generalno, samo je tu za voice-only karticu koja mi treba da bude always-on)

Ja sam 4.4.2 valjda (ili 4.4.4, nije kod mene pa ne mogu da proverim).

A da li ta "fora" sa punjenjem preko usb-a važi i za punjenje preko desktop računara?

a ima li neko pouzdan odgovor na razliku u brzini punjenja onim 'duplim' punjacem u odnosu na jedan obican?

Kabl USB 3 nema nikakvu prednost kod punjenja u odnosu na USB 2. Punjač ima.

Nazad
Vrh Dno