Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

Mozda u odnosu na stock i dobijes nesto bolje trajanje. Ako koristis krsten custom nema nikakve potrebe.

Batak, probao si lollipop pa znaš prednosti i mane ili na osnovu čitanja nečijih iskustava tvrditš to što tvrdiš?

Pati za xposedom, pa zato tako priča za lollipop. Kontam da ga je koristio samo pola sata, video neke stvari i vratio se.

Jel ti telefon rutovan? :)

Duze koristim Lolipop od svih Vas koji ga dizete u nebesa. I stojim iza toga da je KK bolji.

E onda kad rutujes onda cemo ti objasniti :p

Nemas nista posebno sa njim. Pola gikova se pali sa tim xposed-om, ne znam kako su ziveli svih ovih meseci na lolipopu bez njega posebno i mesecima iza koji su koristili ART. Ja ga nesto i ne volim, pa mozda i nisam nesto objektivan, ali ja ne vidim neku primenu u njemu da je must have za telefon niti da ce ti bolje raditi telefon sa njim da ce biti brzi itd. To su razni tweak-ovi, koji samo dodaci neki. Dosta pravi i problema, ako se zaboravi na njega, pa se flesuje nesto itd, pa moze da ode u bootloop ako se zaboravi na njega, pa onda imas dupli posao vracanja u zivot telefona.

Eto znas mnogo ljudi ga potencira u fazonu ja ga imam, ja znam vise od tebe i tako to, a on je neki minor program koji je tu i tamo upotrebljiv.

Opet moje misljenje.

Zaobidji ga, jer ako ga i do sada nisi imala niti imala potrebu cak ni za rutom, ne treba ti ni xposed.

Duze koristim Lolipop od svih Vas koji ga dizete u nebesa. I stojim iza toga da je KK bolji.

Tako je bilo kada se pojavio i kitkat, kuknjava, lele i slicno
Na kraju kuknjava za kitkat, ne valja lizalica, sacekajmo jos jedan apdejt koji ce sve srediti ne mora se odmah kukati i zaliti
Kada bude stigao neki novi, bice jao kuku lele lizalica je bila bolja i tako sve u krug

@Djilkos ,
Hmmm ,skoro sam uzela note 3 pa nisam nesto imala vremena da se bavim njime. Root je ok stvar,imala sam ga na predhodnim telefonima kao i neke tweekove ☺ Svakako cu root- ovati note.
Hvala ti na objasnjenju. ☺

Poslednja izmena:
Tako je bilo kada se pojavio i kitkat, kuknjava, lele i slicno
Na kraju kuknjava za kitkat, ne valja lizalica, sacekajmo jos jedan apdejt koji ce sve srediti ne mora se odmah kukati i zaliti
Kada bude stigao neki novi, bice jao kuku lele lizalica je bila bolja i tako sve u krug
Bice bolji verovatno ali za sada to nije.

Ma jednostavno se promeni okruženje koje meni uvek, ali baš uvek odgovara. Imam note već jednu godinu i postaje dosadan sa kk.

Bice bolji verovatno ali za sada to nije.
Po meni nisi u pravu : ll je već bolji od kk... Nema xposed, nije veliki problem. Stock rom već sada ima bolju bateriju od custom kk. Zadnji put je kod mene bilo 8 h 40 min sot za nekih 50h uptime, bez ikakvih tweak-ova , power savinga i slično. Ispod je trenutno stanje :

29739d42e44bef006e2c68a5d33a7118.jpg

22ad20f5831774a71ca7c3693bf2d8ea.jpg

8e0cec6a8bf8b3832f2779adf49f929b.jpg

Stock rom, root, ubacio samo aosp temu, pomerio sat na sredinu, a sa tom aosp temom stigao i 3minit i ove ikonice...

Poslednja izmena:
Ima samo ta jedna, AOSP sa dve varijante: aosp i dark. Jedina stvar koja mi se (za sada) na lollipop ne sviđa je šarenilo koje su napravili sa stock rom, zato sam i ubacio ovu, a i imam jako lepo iskustvo sa aosp romovima, pa me ovo podseća na njih...

http://forum.xda-developers.com/galaxy-note-3/themes-apps/amazing-aosp-theme-lollipop-n900-t2978515

Flešuje se iz recovery.

Konkretno, ovaj fajl:

https://yadi.sk/d/Gc9pOyhadg7Mp

Osim što je promenjena tema, izbačene su prečice za quick connect i s finder, ubačen je 3minit, app-ops, ima i onaj grayscale power saving mod, omogućeni još neki unlock efekti...

E sad, ja sam vratio s finder i quick connect, zato što mi trebaju nekad, quick connect je odlična stvar ako imaš neki HTPC i na njemu npr. KODI (nekadašnji XBMC), bez problema ga nađe za sekundu i možeš da strimuješ sa telefona na HTPC slike, audio, video. Takođe, ovo sa satom na sredini ne dolazi uz temu, ali se sve lako odradi u kućnoj radinosti. Sve što ti treba za to je u ovoj temi:

http://forum.xda-developers.com/galaxy-note-3/development/dev-tw-lollipop-torch-5way-reboot-t2997748

Treba ti na kompu advanced apk tool i notepad ++ a na telefonu root, root-explorer ili neki sličan. Ovo sa dekompajliranjem i kompajliranjem apk je lako, nema ništa teško niti specijalno. Instaliraš advanced apk tool i samo pratiš meni i to je to.

Po meni nisi u pravu : ll je već bolji od kk... Nema xposed, nije veliki problem. Stock rom već sada ima bolju bateriju od custom kk. Zadnji put je kod mene bilo 8 h 40 min sot za nekih 50h uptime, bez ikakvih tweak-ova , power savinga i slično. Ispod je trenutno stanje :

29739d42e44bef006e2c68a5d33a7118.jpg

22ad20f5831774a71ca7c3693bf2d8ea.jpg

8e0cec6a8bf8b3832f2779adf49f929b.jpg

Stock rom, root, ubacio samo aosp temu, pomerio sat na sredinu, a sa tom aosp temom stigao i 3minit i ove ikonice...
8h 40 min? Pa to je bolje i od JB-a, koji je rasturao po tom pitanju.
Mozes li postaviti SS iz aplikacija? Da vidimo kakvo je stanje sa memorijom.

a340fe27e1c704475e5eb74cc277d8c8.jpg

f89558060033edfbf75cefc247cc62bf.jpg

5855e4b56998b4279493eada44d8828e.jpg

Evo ga. Dopunio sam telefon danas, ali nisam do kraja... Greenify mi je samo za fejs, a možda za sot doprinosi i ovaj velis autobrightness, njega stalno koristim, i na telefonima koje sam ranije imao. Mislim da sam na forumu mobilnog sveta video da je neko postavio sot oko 9h i nešto preko toga...

( Edit: evo ga http://www.mobilnisvet.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=27174&start=2760 nadam se da nije zabranjeno postavljanje linkova ka drugim našim forumima...)

Pazi, kao što sam i pre napisao, za moje potrebe i način korišćenja, sot je ovakav : whatsapp slabo, viber tu i tamo, najviše aqua mail 4 naloga, hangouts, server auditor često kada sam na terenu, igrice ne igram, nekada ćerka odigra nešto, muziku ne slušam, youtube slabo, pozivi dosta, sms tu i tamo... Kontam da neko ko gleda filmove, igra igrice, koristi navigaciju, non stop koristi wa i viber, neće imati ovakav sot...

Poslednja izmena:
Meni na Poljskom 5.0 izašao update od 44MB, iskreno nemam pojma šta donosi.

a340fe27e1c704475e5eb74cc277d8c8.jpg

f89558060033edfbf75cefc247cc62bf.jpg

5855e4b56998b4279493eada44d8828e.jpg

Evo ga. Dopunio sam telefon danas, ali nisam do kraja... Greenify mi je samo za fejs, a možda za sot doprinosi i ovaj velis autobrightness, njega stalno koristim, i na telefonima koje sam ranije imao. Mislim da sam na forumu mobilnog sveta video da je neko postavio sot oko 9h i nešto preko toga...

( Edit: evo ga http://www.mobilnisvet.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=27174&start=2760 nadam se da nije zabranjeno postavljanje linkova ka drugim našim forumima...)

Pazi, kao što sam i pre napisao, za moje potrebe i način korišćenja, sot je ovakav : whatsapp slabo, viber tu i tamo, najviše aqua mail 4 naloga, hangouts, server auditor često kada sam na terenu, igrice ne igram, nekada ćerka odigra nešto, muziku ne slušam, youtube slabo, pozivi dosta, sms tu i tamo... Kontam da neko ko gleda filmove, igra igrice, koristi navigaciju, non stop koristi wa i viber, neće imati ovakav sot...
Koliko ram memorije ti je dostupno na tom romu? Po SS iz aplikacija je oko 2 GB sto se nikako ne uklapa.
Mozes li postaviti SS kada baterija bude pri kraju (oko 15-20%)? Hvala

uklapa se, saberi i used i cached i free i nemoj da citiraš slike koje su na 3 ekrana :D a i mstevan bi mogao ih kači kao attachment u tt a ne kao image :D

Pa ja na noteu 3 sa 4.3 fw jedva mogao da izvucem 8h sot i to sa ugasenim data!...ovo mi nerealno dobro zvuci.

Šta nerealno? To je to. Utegao je Sammy lolišku samo tako [emoji5]

Vrh Dno