Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

У питању је овај ром.

Едит: Ипак први утисак зна да превари. :D После краћег тестирања, моментално сам се вратио на С5 сток ром. Мораће ту још доста ствари да се испегла а верујем и да ће ускоро званично лизалица стићи на Н3. :)
За сада још увек нема комплетнијег рома од овог (С5), далеко најстабилнији и најфлуиднији кувани ром који сам до сада пробао.

Poslednja izmena:
Liquidsmooth AOSP - sve radi (kamera, NFC, GPS, bluetooth...) ultra-mega-giga brz + baterija odlična : nisam pravio SS mogu sutra, ali opušteno za 1 dan i nekih 6-7 sati, izvukao 5.50h sot + 1.47 min razgovora.

Dva problema sam imao: zvuk na spikerfonu kada se pusta nešto preko stock music / video playera bio je izobličen, rešen uz pomoć skripte i flesovanja iz recovery. Drugi problem je bio sto se prilikom razgovora ekran ugasi ali i tako ugašen reaguje na dodir, pa mi se dešavalo da uvetom slučajno prekinem vezu ili spustim notification bar pa tu nešto zeznem. Proximity screen off Lite sa Google play resava i taj problem.

Nije da je sve ootb ali dve brzinske zakrpice sve resile.

Kakav greh na Note staviti AOSP... :zgran:

Nikakav, veruj mi. Sve one dodatne mogućnosti koje nudi TW nisam koristio. Sa druge strane da ne bude ona stara "ako ne koristiš olovku koji moj ce ti note" - telefon sam dobio po službenoj dužnosti. Ono sto mi treba su veliki ekran i dobra baterija. Abrakadabra sa olovkom mi ne čini puno...

Poslednja izmena:
5 sati SOT i nije neki uspeh. Sa lakoćom nerutovani telefoni to guraju u normalnim uslovima.

Ne bih znao šta nema od ovog što koristim, nisam nikad video AOSP na N3. Retko kad AOSP pije vode ozbiljnim korisnicima. Kome telefon služi za igru može da stavlja šta hoće. :)

Pa vidi, meni telefon sluzi za posao. Zato i imam toliko razgovora. Pozivi, email, Skype, hangouts i server auditor najviše kada sam na terenu a laptop nije pored mene... Whats app (ili kako se već piše), Facebook i slično retko da koristim... Nije mi fon za igru, mislim da sam "ozbiljan korisnik" ;)

Što ga onda drndaš kad radi odlično i sa Samsung ROM-om? Šta si tačno dobio?

Aj sto nemas olovku, al sto se slike uskrnave maksimalno kad slikas na aosp to je vec deruga prica ;)

Što ga onda drndaš kad radi odlično i sa Samsung ROM-om? Šta si tačno dobio?

Dobio sam bolju bateriju i brži rad telefona, bez TW ;)

Aj sto nemas olovku, al sto se slike uskrnave maksimalno kad slikas na aosp to je vec deruga prica

Mislim da slike nisu "skrnave", osim što je ova što sam je postavio skrnava na drugi način, nije neka scena, u prolazu sam slikao da pošaljem drugaru koji je u Kanadi a koji je odrastao na ovom košarkaškom terenu, da vidi koliko su današnji klinci unakazili sve.

Ajd sad polako, da li ste uopšte probali neki AOSP rom, ili se ovde priča napamet? Nemam razloga da branim AOSP, nisam ga ja napravio, `be mi se baš, nego mnogo kritikujete nešto što niste ni probali...

Nismo na Note 3, nego na telefonima koji imaju mnogo lošiji fabrički ROM i slabiji hardver, pa nigde nije radio bez nekog kompromisa.

Pa to ti pričam, na Note 3 radi ok, mada je bilo kompromisa, napisao sam gore: izobličen zvuk i ekran pri pozivu i ako se ugasi, reaguje na dodir - nije da nema problema. Na sreću brzo se reše. Na Desire HD AOSP je bio blagi užas, Saletov Neat AOSP na S3 je bio mušičav ali ok, bolje nego ovaj na Desire. Ni ja ne znam u čemu je fazon sa AOSP na Note 3, ali radi bez greške u svakom pogledu - što ne znači da će tako i ostati. Možda mu se za par dana digne ona stvar i počne da me zeza, battery drain, camera, GPS... Ko zna.... Za sada, ovih 6-7 dana je ok...

E da, ono za šta meni treba olovka je samo jedan program: Drawexpress Lite (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.drawexpress.lite), stvarno samo zbog posla i samo za to koristim olovku. S Note, Autodesk i ostalo stvarno ne koristim.

Poslednja izmena:
Da brzi je po defaltu je staveno 0,25 animacije zato radi brze :)

Evo još jedne, malo "umetničkije" slike sa AOSP kamere

Šta znam, nije loše....

Nego, Krale, šta bi sa downgrade sa KitKat na Jelly Bean? :D

Ma druze imao sam par samsunga i poredio slike sa stock tw i aosp (tipa dva s3 istovremeno,jedan pored drugog isto se slika). Tw ima daleko vise detalja i bolju ostrinu, tu nema sta da se prica. Cak sam i dizao u neku temu,davno bese.

Da brzi je po defaltu je staveno 0,25 animacije zato radi brze :)

За сада је све како треба. Једино што је проблем код фабричке, Самсунг тастатуре, као на претходном рому, када инсталирам другу тастатуру (ја сам одмах инсталирао две), фабричка неће да ради. Али то ми не представља проблем. Само ако је то једини "недостатак", било би одлично. За сада је једини. :)

Ma druze imao sam par samsunga i poredio slike sa stock tw i aosp (tipa dva s3 istovremeno,jedan pored drugog isto se slika). Tw ima daleko vise detalja i bolju ostrinu, tu nema sta da se prica. Cak sam i dizao u neku temu,davno bese.

Pa ok, slažem se druže, ali reci mi šta fali ovim slikama??? Drugo, tvrdiš pazar, a nisi ni probao niti video na Note 3 kako izgleda niti si upoređivao... Opet kažem, nisam ja napravio ovaj AOSP pa da ga žustro branim, ali imamo situaciju da tvrdite da nešto ne valja a niste ni probali...

Poslednja izmena:
Evo još jedne, malo "umetničkije" slike sa AOSP kamere

Šta znam, nije loše....

Nego, Krale, šta bi sa downgrade sa KitKat na Jelly Bean? :D
Reko sam ti da nemogu da najdem rom jb najdi mi pa flesuvacu ga

Inace aops na note je wtf

Poslednja izmena:
Apsolutno gresis,davno sam nosio note 3 sto mozes videti i u ovoj temi dosta strana ranije,ali sam ga prodao jel mi je bio ogroman. Kako god,uglavnom ne pricam nesto napamet. I realno ako ti odgovara aosp,uzivaj u njemu,sta te briga sta drugi pricaju; ja te razumem u potpunosti,nosis ono sto ti odgovara. Ja sam samo naveo jos jednu stvar koju gubis koriscenjem ne stock samsung roma ;)

Ha ha, pa stvar je u tome da NE GUBIM ništa što je meni potrebno, a ti tvrdiš da gubim nešto instaliranjem AOSP roma, a sam to nisi ni radio. U pravu si, ne obraćaj ni ti pažnju šta ja pričam i bole te patka ;), a i uostalom, mislim da ova tema može da bude popunjena pametnijim postovima nego što su ovi ;)

Reko sam ti da nemogu da najdem rom jb najdi mi pa flesuvacu ga

Inace aops na note je wtf

Šalim se Krale, batali to.

A što je po tebi AOSP wtf i u kom smislu? Mislim, ispada sada da svi koji imaju Note 3 koriste samo i isključivo olovku i TW app za olovku?

Poslednja izmena:
Note nije note ako nema tw na njemu a i sve je rekao Proday sta se gubi sa aops,dibijas osakateni softver i slabu kameru s pen bezkorisan i tako dalje :)

Pa dobro Krale, gledaš li ti slike koje sam postavio? Po čemu je kamera osakaćena??? Šta je tebi tu loše? Osakaćen softver? Pa svi redom kukaju na TW, većina odmah uradi disable s-health, disable all samsung app, disable ovo, disable ono, ... Ili instaliraju custom rom gde je to već urađeno...

S Pen je koristan, on i dalje radi, odakle ti da je beskoristan??? Imaš aplikacije poput Papyrus (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.steadfastinnovation.android.projectpapyrus), Autodesk (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pixlr.express), Sketchbox (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.adsk.sketchbookhdexpress), Autodesk Sketchbook (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.adsk.sketchbook)... i da ne nabrajam.

Usput, skinuo sam ti Jelly Bean Omega Rom (4.3), poslaću ti link za skidanje od mene, ili možeš i sam da ga skineš brzo i lako. Instaliraj Omega Files na telefon ili ako nemaš mesta na telefonu, instaliraj na PC Bluestack, na njemu Omega Files, skini ROM (brzo ide), a onda napravi na PC jedan folder koji ćeš šerovati, i sa es file explorerom ga kopiraj iz Bluestack na taj folder na PC (http://support.bluestacks.com/hc/en...w-to-Access-Files-on-your-PC-from-BlueStacks-). Sve je gotovo za manje od 10 minuta...

Poslednja izmena:
Vrh Dno