Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

uploadfromtaptalk1424517249521.jpg

Da li neko zna o čemu se ovde radi?

Uradio sam čistu instalaciju lolipopa, proverio sva podešavanja i dalje email (exchange) neće da radi preko ugrađene aplikacije a hoće preko nekih koje sam isprobao sa Google play-a.
Na kitkatu je radilo kako treba.

Probao sam... Iz recoverija sam obavio format svega i sveze instalirao lolipop.. Uneo sam ispravno sva podesavanja jer sam ih paralelno proveravao u drugoj aplikaciji na kojoj su mailovi odmah proradili. Ne kontam sta moze da bude..

Jesi li odradio update aplikacija i konfigurisao mail,tj cekirao opcije u samom mailu

Jesam,tj sve aplikacije su posle instalacije lolipopa ponovo na cisto instalirane (nije radjen restore iz titaniuma ili tako nesto). U mail aplikaciji su sve opcije cekirane (nema ih puno a podesavanje znam napamet jer sam isto uradio na bar 10tak telefona)

Ja se vec treći put vraćam sa LP na KK zbog sličnih sitnica koje nisam uspevao da premostim. Nada ipak ne umire da ce to sve neko doterati na nekom dobrom custom rom-u [emoji6]

Meni pre svega nije jasno kako su izostavili mogucnost da telefon stavim na silent :) Dok sam bio na KK programirao sam jedan NFC da mi prebaci sa standardnog zvucnog profila na Mute i zalepio ga na radni sto kad god idem na sastanke da na taj nacin utisam telefon..Sada dodirom tog istog NFC-a dobijam neku zvezdicu u Notification baru i mislim da pise nesto tipa Priorities ili tako nesto. Ludnica :)

No, uspeo sam da resim problem sa exchangom..Resenje je,blago receno, udri me do zore :)

Morao sam da se skinem sa kucnog wifi-ja,da izbrisem APn za mobilni net koji sam imao na telefonu i kreiram novi kakav je bio ranije,da se preko te konekcija konektujem prvi put na exchange da bi mogao kasnije da isto radim preko wifija.
Svaki komentar je suvisan :)

pa ok je ta zvezdica... imaš u podešavanjima da staviš šta su prioriteti, kalendar, sms, pozivi (od svih ili samo kontakata sa zvezdicom) + alarm uvek zvoni. trebalo bi da može i pojedinačno svaka aplikacija da se stavi da upada u priority.

Ma daaj, to je glupost. Mislim, da interesantna je opcija kao dodatak redovnoj opciji za mutiranje a ne ovako da jedno iskljucuje drugo.

Pa šta će ti dve iste opcije, ovo je naprednije, može da radi kao stari silent a može i nešto selektivno da propušta. Po defaultu radi kao stari silent. Kako to može da bude glupost :)
Jedini problem je što neke aplikacije ne poštuju priority mod ali vremenom i apdejtovima se to sređuje i srediće se.

Pa sad si sam objasnio zasto je glupost :"neke aplikacije ne poatuju priority mod". Dakle imas kao unapredjenu funkcionalnost koja ne radi bas kako treba :) meni konkretno se desilo da iako sam imao ukljucen taj priority cule su se poruke sa vibera. Sva sreca pa sam tad bio kuci a ne na sastanku

Ali to nije problem Lollipopa nego vibera! Njih treba da pljuješ a ne Samsung ili Google.

To je potpuno isto kao da kriviš Android zato što neka aplikacija zabode wakelock i potroši ti bateriju za 5h. Nije tu kriv Android nego đubre app.
...a često je i u tom slučaju ta app viber :D

Opet se ne mogu sloziti sa tobom. Da li ti mozes bilo kakvu aplikaciju postaviti na google play? Ja mislim da be mozes i da pre nego sto aplikacija bude dostupna ista bude i proverena.
Komplikujem malo ali eto, to je nesto sto mi se ne svidja. Da imamo i dalje onaj klasican mute, bolela bi me patka koja aplikacija radi kako treba a koja ne jer bi sve po defaultu bile na mute :)
Slazes se?

Pa slažem se da bi te bolela patka :)

Ali ne kapiram to oko play store. Pa ne očekuješ valjda da Google skine viber zato što ne poštuje prioritetni mod?tamo imaš aplikacije sa ocenom 2.5 koje ništa ne rade kako treba pa opet stoje. Nije to Apple App Store pa da ima neka kontrola kvaliteta :)

Problem je 100% do vibera, ne gledaj uopšte u drugom pravcu. Znao sam da te on zeza još pre nego što si ga pomenuo. Isto je bilo i sa whatsappom kada je L tek izašao ali su oni izbacili update u roku od par dana i naravno sredili ponašanje u priority modu. Textri u changelogu isto vidim "now honoring priority settings". Jedino te magarce iz vibera zabole za sve kao i uvek.

Ja sad recimo na custom romu na nexusu imam baš to što ti hoćeš. I stare silent/vibrate opcije i nove priority/none interruptions. + normal. I jeste da bi tebi to npr vršilo posao ali mene nervira kad imam 5 pozicija na tom toggleu a sve duplirano, amaterski mi je nekako :)

Poslednja izmena:
Niko te nije terao da uradiš update pa da sada kukaš.Trebao si videti šta je novo, da ti to ne odgovara i ostaneš lepo na kk.

Lepo obrišeš Viber i nema problema i mirna Bosna :) iovako samo vuče struju i ima pe*ersku boju :D

Ja sam se posle nedelju dana navikao na priority, ali nije da ga ne bih odmah zamenio čim se vrati silent mode.

Chobby, ne kukam :) funkcionalnost koja slabi radi svoj posao na telefonu nije razlog za kukanje :) u svakom slucaju, dobio sam vise nego sto sam izgubio a to je valjda poenta uvek :)

Meni je zvono uvek uključeno pa ne znam ni kako rade ti silent,priority,trte-mrte modovi, ali da mi je to presudno, svakako bih sačekao da mi neko kaže kako radi pa onda odlučio da li da radim apdejt :)

Ukljuceno ti je u toku noci sve? Pa kako spavas od notifikacija?

Ugasiš internet.

Ukljuceno ti je u toku noci sve? Pa kako spavas od notifikacija?
Ne čujem ih, zato što spavam :) Nikad ne znam kome ne daj bože treba nešto hitno a ja glumim budalu sa silent modovima pa ne čujem zvono :)

I meni je zvono uvek upaljeno, samo nocu ugasim internet i to je to. Ne vidim poentu da internet bude upaljen dok spavam.

Vojkan, znas da jeste

Nije sto je glupost taj mod je odlican kome treba... Veca glupost je viber koji godinama ne radi nista dobro na telefonu osim sto izbace 40 novih stickera godisnje I baguje

Ne čujem ih, zato što spavam :) Nikad ne znam kome ne daj bože treba nešto hitno a ja glumim budalu sa silent modovima pa ne čujem zvono :)
+1 Upravo ista stvar kod mene. :)

Doduse meni wa stalno stoji bez melodije za not.

Poslednja izmena:
Ja takođe ne gasim ništa sem zvuka. Kome sam od tolikog značaja ima broj fiksnog, on se ne gasi jer niko skoro i ne zove.

Zasto stalno da se maltretiram sa gasenjem neta i da budem izbombardovan ujutru notifikacijama.
Sto kaze Nidza, imam fiksni pa ako je mnogo hitno neka zovu.

Nazad
Vrh Dno