Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

Sve zavisi kad kupuješ mob i koliko ce da padne cena. Recimo da kupujes za 500e note 3, to znaci 150e doplate ako prodas kao nov n2 sa racunom i garancijom, pa jos 150 za note 4, znaci 300e ( :d ), a ako prodajes n2 pa uzimas n4, mozda te izadje manje 30ak evra, sto znaci da i nema potrebe da se ceka ko hoce da kupuje n4.. Sad sam se bacio u razmišljanje :D :D :D
Lazo, za sve si ti kriv :d

Priznajem, kriv sam :)
Ja sam tu matematiku odavno skontao, tako da vise i ne razmisljam o smislu i besmislu menjanja, cim izadje nova generacija, menjam...
Slicna prica na zapadu vazi i za kola (ne i u Srbiji), menjaj cesce i na vreme pre nego sto pocne da se kvari...

Hooray, Samsung’s hyperglaze is dead (Poll)

http://pocketnow.com/2013/09/05/no-more-hyperglaze

1) Good riddance! I hope that glossed-out mess is behind us for good. 53.28% (657 votes)

2) I don't care what Samsung does with it; plastic phones are still plastic phones. 18.33% (226 votes)

3) I like that Samsung's trying something new here, but I wouldn't mind seeing hyperglaze again someday. 17.27% (213 votes)

4) Seriously? Fake leather is arguably even lamer than hyperglaze. Stick with what works. 11.11% (137 votes)

Vidi se da se vise vecini svidja ovo sto je odradjeno nego ona glossy plastika. Sad ce jos vise dobiti kupaca...

U pa ovo je savrseno za moju ruku i dzep. Ja sam, inace, posedovao Note prosle godine i savrseno staje u dzep i za posao je dusu dao. Za neke druge aktivnosti poput voznje bajsa i sl. nije bas sjajan ali za to uvek moze da se nabavi neki jeftiniji telefon manjih dimenzija.

Jedva cekam da ga probam (i ne, necu da menjam S4).

Pogledao i nisam nesto preterano odusevljen...nisu nista epohalno napravili po pitanju dizajna, hardverski je sve ocekivano i to je to..ok je kupovina

U pa ovo je savrseno za moju ruku i dzep. Ja sam, inace, posedovao Note prosle godine i savrseno staje u dzep i za posao je dusu dao. Za neke druge aktivnosti poput voznje bajsa i sl. nije bas sjajan ali za to uvek moze da se nabavi neki jeftiniji telefon manjih dimenzija.

Jedva cekam da ga probam (i ne, necu da menjam S4).

Za tvoju rucerdu mislim da je ovo idealni fon :D

Nemoj da ga probas, odmah ces prodati S4 :p

Necu, S4 mi je idealan po pitanju brzine, dimenzija, baterije, zaista sam zadovoljan i kupio sam dosta stvari za njega tako da ne planiram promenu u skorije vreme.

A da uzeo si onaj fensi narandžasti cover :p

S pen opcije mi se nevidjeno svidjaju.

Dok neki proizvođač ne izbaci uređaj da ima stylus kao note, nikada neće imati konkurenta, bez obzira na hw i sw. Note ftw :)

Dok neki proizvođač ne izbaci uređaj da ima stylus kao note, nikada neće imati konkurenta, bez obzira na hw i sw. Note ftw :)

Izbacio Sony Xperia Z Ultra, ne treba ti stajlus uopste, vec moze bilo kojom olovkom da radi :) Samo sto je prevelik i sto Note ima bolji softver za te zezancije sa stajlusom ;)

Катастрофа...

Preskupo i preterano!
Svaka cast LG-u sto se cene za G2 tice.

Ako ga ne daju za 1din uz paket retko ko ce i da ga uzme preko operatera. Koliko se secam za note 2 u mts-u se nesto doplacivalo sto je po meni bas trulo. Dal je neko i uzeo note 2 preko mts-a, nesto se ne secam da sam vidjao u oglasima, sve sa Telenora.

Sto se brinete? Sem naravno ako necete odmah da ga kupite. Apsolutno me zaboli da li sam prvi u Srbiji sa N3 ili tamo stoprvi. Zima se ceka, taman ce i pasti cena kao i uvek.

Zvanična cena? Znam samo da je kod nas npr s3 sada skuplji u evrima na jačoj tarifi nego kad je izašao kod istog tog provajdera pre više od godinu dana. Znači da je s4 drastično skuplji nego s3 (u vreme izlaženja). Apple (pu, pu, pu) je tu fer, novi model preuzima cenu starog, ovaj onog još starijeg...

Izbacio Sony Xperia Z Ultra, ne treba ti stajlus uopste, vec moze bilo kojom olovkom da radi :) Samo sto je prevelik i sto Note ima bolji softver za te zezancije sa stajlusom ;)

Video sam to i nema pojma da se poredi sa ovime. Stajlus je veh precizan i ima milion funkcija, on mi je presudan za kupovinu note-a jer se posebno izrađuje SW. Nije problem da ekran reaguje na bilo sta, to nema veze sa ovim sto ima note (i na s4 moze da se ubada običnom olovkom)

@kudtihaex- note 1 nije imao ni shestinu funkcija koje je n2 uveo, a i olovcica je na kecu bas bas losija od ove sad. Sto vise upoznas f-ja to vise koristis.

G2 razbija.Steta sto nisu stavili z1 umesto ovog ubogog htc one

Metalni objekti su dobri provodnici, pa je zato reagovao. Sa ovim jogurtom prakticno nije radio, verovatno se ekran pomerao zbog AirView-a i AirGestures-a. Za razliku od ovoga, ekran Xperije Z Ultra radi sa bilo cim, mozes da koristis bilo sta, npr grafitnu olovku.

A ovo sa klipa cu da proverim u praksi, mozda vec veceras, posto dobar drug i drugarica imaju GS4

^^
A kako onda objašnjavaš onu debelu rukavicu pošto ona nije metalna?

Inače i Note2 reaguje preko tankih rukavica.

A što se tiče Xperia Z Ultra pogledaj na YT kako su je ispljuvali što se tiče tog ekrana i osetljivosti na "svaku" olovku. Čak ga je i Erica ispljuvala.

Poslednja izmena:
^^
A kako onda objašnjavaš onu debelu rukavicu pošto ona nije metalna?

Inače i Note2 reaguje preko tankih rukavica.

Ne reaguje on na rukavicu, vec ima osetljiv ekran pa detektuje elektrostaticko polje preko rukavica. Na tom principu radi i AirView, ne moras da dodirnes ekran, vec mozes da drzis prst na 5mm od ekrana pa ce npr u galeriji da zumira sliku ili pusti klip u malom prozoru, u porukama da otvori mali prozor sa tekstom cele poruke ili maila, na lockscreen-u da ide neka zvezdica (sta li je vec) koja prati prst... U sustini, sve to (osim rukavica) sluzi za pokazivanje sta tvoj telefon moze, kada ga prvi put pokazujes ortacima, ali se u praksi nikad ne koristi, posto je lakse da kliknes i otvoris sliku/klip/poruku/mail nego da drzis par sekundi prst iznad toga sto hoces da se otvori

Nisi u pravu za airview, ekstraje koristan jer npr u galeriji kad ti izbaci preview slika mozes odmah na neku da kliknes ili da pomeras da vidis sve. I ne reaguje na 5mm nego bar na 1.5cm ako ne i 2

Note 3 je toliko hardverski mocan da ne mogu ni da zamislim sta ce Note 4 imati.
sYF5e.gif
Misim 4k video.......koje loodilo

Nisi u pravu za airview, ekstraje koristan jer npr u galeriji kad ti izbaci preview slika mozes odmah na neku da kliknes ili da pomeras da vidis sve. I ne reaguje na 5mm nego bar na 1.5cm ako ne i 2

Pa već imaš thumbnails za pregled slika.
Probao sam kod ortaka, radi sa ključevima (ako se dohvati ključ blizu ekrana, ako se dohvati na drugi kraj neće), a sa hemijskom ili drugim telefonom neće (doduše, nismo imali nijedan metalni telefon, niti hemijsku koja je cela od metala). Ne radi na većoj daljini od 1cm garantovano, mada možda malo smeta i folija koju ima na ekranu

Nazad
Vrh Dno