Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

Azurirao sam, zadnja zakrpa je novembar 2021, sa nekim sitnim izmenama u telefonu. E sad da li ja mogu da uzmem neki drugi CSC kod ili bas mora taj VZW i za njega da cekam android 12, posto preko Frija programa nema nista novije za taj CSC?

Bas u ovom threadu imas moj detaljni post. Potrazi, sve po koracima sam napisao sta sam radio.

Jel to onaj post na 126. strani gde pise odin 3.14.1 3B da se skine?

Bas taj! Srećno!

Uradio, sve je proslo super, pogledam sam malo sistem, ali mi se ne svidja malo baguje vise, kako da se vratim na android 11 koji sad softver treba da trazim?
Baseband version: G975U1UEU6HVA1 ovo je trenutno android 12

Na kraju sam vratio na avgust 2021 patch, nema stucanja kad skrolujem negde, kamera dosta bolje radi, i nije toliko upadljivo ako stucne malo, jedino sto je lose (ali bolje nego sto je bilo) je obican (ne super slow) slow motion video kada snimam u uspravnom polozaju ekrana zna da secka kada tapnem na ekran da sakrijem kontrole plejera, onako da se vide crni okviri, inace u polozenom modu sve super radi.

E sad nisam direktno mogao da se vratim na februar/mart patch valjda sto je drugaciji bootloader broj, to moram proveriti kako, ali mislim da mora jedan po jedan patch kad se vraca softver nazad, posto sam hteo da ga vratim na februar/mart 2021 kad je bio najstabilniji za moj telefon, cak sam i planirao na android 10 xDD ali to msm da ne moze...
Negde sam procitao da i nije moguce vracati na nizi bootloader od broja 5 posle aprilskog update-a 2021, da je samsung nesto blokirao

U svakom slucaju brze i stabilnije radi sad :)

Da li je neko imao problema sa chat service opcijom u porukama i kako je to rešio? Jedno vreme mi je radilo, ali sada kad god pokušam da se registrujem uvek mi izbaci "registration failed".

Samsung poruke su postale besmislene od kako ni promena na Unicode ni taj chat ne dozvoljava da se pošalje duži sms nego konvertuje u mms.

Ne pomaže ni to, čak i "ošišana" slova posle 3 poruke prebaci u mms. Prosto ništa ne pomaže osim druge aplikacije a šteta jer je Samsungov Messages daleko lepši i za oko i za korišćenje.

Proveri da li su ispraćeni svi koraci kao u gornjem linku, ja sam probao kod mene i funkcioniše :unsure:

Radi i kod mene.

pre azuriranja na UI4.1, a posle azuriranja je baterija min. upola losija. Upravo sam uradio hard reset. U pitanju je Note10+ SM-N975U1 sd855 csa cod XXA kojim sam prezadovoljan

Proveri da li su ispraćeni svi koraci kao u gornjem linku, ja sam probao kod mene i funkcioniše :unsure:
Hajde probaću koji dan da testiram, muž na Note 10 ne želi mrsko mu je da više uzalud pokušava kaže 😄 ja ću probati na Flip3, daleko mi je prijemčiviji Samsung Messages ali se Textra pokazala kao neuporedivo praktičnija i lakša. Javljam utiske, biće slanja SMS-a za praznike 😄

Update:
Čim je izbacio obaveštenje da će u skladu sa GSM Alphabet podešavanjem ošišati sva slova i izbaciti emoji iz poruke, bilo je to jedno brzinsko Back to Textra putovanje, ne vredi.

pre azuriranja na UI4.1, a posle azuriranja je baterija min. upola losija. Upravo sam uradio hard reset. U pitanju je Note10+ SM-N975U1 sd855 csa cod XXA kojim sam prezadovoljan
Zlo sa ovim 4.1 azuriranjem, baterija upola krace traje ne radi lepo, greje se kad gledam samo facebook itd. iako sam mu uradio fabricki reset.

Zlo sa ovim 4.1 azuriranjem, baterija upola krace traje ne radi lepo, greje se kad gledam samo facebook itd. iako sam mu uradio fabricki reset.
Jesi siguran da je problem sa softverom? I meni je vremenom oslabila baterija, ali telefon se skoro nikada ne greje(osim ako ne pustim neku jako zahtevnu igricu). Mozda imas neki problem hardverski sa baterijom.

Jesi siguran da je problem sa softverom? I meni je vremenom oslabila baterija, ali telefon se skoro nikada ne greje(osim ako ne pustim neku jako zahtevnu igricu). Mozda imas neki problem hardverski sa baterijom.
Ne bih rekao da je baterija jer sam sa 4.0 imao preko 7 sati SOT i odmah posle par dana kad sam instalirao zadnje azuriranje drasticno se smanjio SOT, bar upola.

Ne bih rekao da je baterija jer sam sa 4.0 imao preko 7 sati SOT i odmah posle par dana kad sam instalirao zadnje azuriranje drasticno se smanjio SOT, bar upola.
Mogu da potvrdim isto, nije do baterije do softvera je, ja sam pre mesec dana prodao svoj N10+ koji sam koristio 15 meseci i presao na N20U, na N20U jos gori SOT, prosto nisam mogao da verujem, a isto sam primetio da se drasticno smanjio SOT na N10+ nakon azuriranja na 4.1.

^ to je poenta svih proizvođača. Sto bi koristio N10+ koji je perfektan uređaj ali ga namerno ubiju softverom. Ima novijih modela za prodati.

Ja sam primetio da mi ja baterija slabija, ali sam mislio da je to do starosti telefona. Ja otprilike iskoristim 2 baterije dnevno. Punim telefon kući preko noći i punim ga u autu kad putujem pa mi baterija i ne predstavlja toliki problem. Najviše me iritira to što mi se istrošio oleofobni premaz na ekranu.

Mogu da potvrdim isto, nije do baterije do softvera je, ja sam pre mesec dana prodao svoj N10+ koji sam koristio 15 meseci i presao na N20U, na N20U jos gori SOT, prosto nisam mogao da verujem, a isto sam primetio da se drasticno smanjio SOT na N10+ nakon azuriranja na 4.1.
Jel mozes da mi kazes gde si kupio N20U? Ja sam zeleo da uzmem, medjutim osim par sumnjivih vebsajtova, nisam nigde nasao da moze nov da se kupi. Ako ne uspem da nađem nigde, verovatno ću sačekati S22U da padne cena malo pa ću ga uzeti.

^ to je poenta svih proizvođača. Sto bi koristio N10+ koji je perfektan uređaj ali ga namerno ubiju softverom. Ima novijih modela za prodati.
To rade oduvek...zato kad nesto dobro radi ne diraj.. meni stoji na UI 3.1 i toliko sam zadovoljan telefonom da jos nisam presao na S22U a bio sam siguran da hocu cim se pojavi...2.5 godine i dalje sljaka bez greske

@Milenijumkv isto i ja na S10+ (G975U1) drzim one ui 3.1 doduse izmenjao sam nekoliko verzija softvera i vratio na kraju na avgust patch 2021 (za koji sam ustanovio da je najfluidniji), perfektno, brzo, fluidno sve radi i sto je najbitnije baterija je odlicna.

Ja sam primetio da mi ja baterija slabija, ali sam mislio da je to do starosti telefona. Ja otprilike iskoristim 2 baterije dnevno. Punim telefon kući preko noći i punim ga u autu kad putujem pa mi baterija i ne predstavlja toliki problem. Najviše me iritira to što mi se istrošio oleofobni premaz na ekranu.

Jel mozes da mi kazes gde si kupio N20U? Ja sam zeleo da uzmem, medjutim osim par sumnjivih vebsajtova, nisam nigde nasao da moze nov da se kupi. Ako ne uspem da nađem nigde, verovatno ću sačekati S22U da padne cena malo pa ću ga uzeti.
Ja sam kupio na kp-u od prodavca sa dosta pozitivnih ocena, i to sam ga malo pretplatio jer je jedini u tom momentu od svih oglasenih telefona imao u perfektnom stanju sa jos fabarickom folijom, ja sam platio 650 a nov je recimo oko 800 sto smatram da je previse pa se nisam opterecivao da jurim novi, cena polovnih ide od 550 ali bez 600-650 a da je stanje 10/10 ne moze da se nadje, cene su skocile nerealno al sam i ja skuplje prodao N10+ tako da mu to dodje na isto. Mala je ponuda, tesko se nalazi dobar primerak.

Ja sam kupio na kp-u od prodavca sa dosta pozitivnih ocena, i to sam ga malo pretplatio jer je jedini u tom momentu od svih oglasenih telefona imao u perfektnom stanju sa jos fabarickom folijom, ja sam platio 650 a nov je recimo oko 800 sto smatram da je previse pa se nisam opterecivao da jurim novi, cena polovnih ide od 550 ali bez 600-650 a da je stanje 10/10 ne moze da se nadje, cene su skocile nerealno al sam i ja skuplje prodao N10+ tako da mu to dodje na isto. Mala je ponuda, tesko se nalazi dobar primerak.
Ako uspem da nađem nov N20U uzeću ga u suprotnom sačekaću da padne cena S22U, jer koliko vidim sad je 165k što mi je previše.

Skandalozna je baterija nakon poslednjeg ažuriranja. Skandalozna. Jedva 3h, sa 5 koliko je bilo pre...

Imam malo čudnije pitanje - da li znate da li neko može da mi uradi oleofobni premaz preko ekrana ili da li postoji neki home kit pa da to mogu da odradim kod kuće? Vremenom mi se istrošio taj premaz preko ekrana, otisci su jako vidljivi i vrlo se brzo skupe i to mi postaje jako iritantno.
stigla mi je mala bočica sa alija...ima nekog efekta, oseti se da prst lakše klizi, ekran se laše briše, ali u principu ako baš kreneš da ostavljaš jasan otisak palca ili prsta, vidi se i dalje...ima smisla jer nije skupo, ali neka baš 100 posto zaštita nije...mada takvu zaštitu nisam ni očekivao...

Jel moze neka pomoc sta da radim? Imam s10+ snapdragon i imam problem sa galerijom, ultrawide i slow motion klipove kada pustam seckaju jako kao neki fps drop, kamera radi super, nije do nje, a probao sam druge galerije i radi ok svaki video. Jedina solucija koju sam probao je da ukljucim "disable hw overlays" i onda nema laga uopste, ali svaki put se iskljuci ta opcija kada restartujem telefon. Laga nema uopste kada su vidljive one bele tracice, a cim tapnem na ekran u trenutnku reprodukcije videa, tj da pustim kao fullscreen, da sakrijem te kontrole odmah krece da laguje.
Probao sam vise verzija softvera te g975u pa u1 nekoliko verzija i svaki put isto brljavi. Na androidu 11 sam one ui 3.1

Nazad
Vrh Dno