Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

Off: mislim da je preveliki S10 lite, ima lošije Gorilla Glass čak i od S7 kojeg koristim 4 god.

Ima GG3+ ali koliko sam citao na netu da sluzi bolje od GG5 koja se kazu mnogo lako grebe.
N10 je premium uredjaj, kome je to bitno nece da pogresi.
 
Ja ne znam da li vi mrdate negde van kuća i posla, ok, signal je u velikim gradovima pristojan, čim kreneš ka unutrašnjosti, autoputem, ibarskom, na planinu, isto tako da zahvališ ako ima 3g a kamo li 4g, na E75 ka jugu dobar deo puta telefon je na Edge. No dobro, odosmo u off. Ja gledam repetitor sa prozora na Banovom brdu, imam jednu crtu 4g u stanu i često mi stižu poruke o propuštenim pozivima. Kad čitam ove postove osećam se kao da gledam vesti na Pinku a baterija mi curi pa mrežu u sopstvenom stanu prebacujem na edge kada sam na wifi, ali to nije tema...
Jel' može taj Note 10 da izdrži dan? Bez gejminga i bluetooth muzike, konkretno pitanje? Sat, sat i po pozivi, WhatsApp, Viber, mejlovi, čitanje vesti i eventualno fotkanje?
 
Poslednja izmena:
^ naravno da moze. U normalnom koriscenju koje si naveo izdrzace ti ceo dan bez problema.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
 
Ide li uz n10 lite ona providna maskica i ima li preapliciranu foliju preko ekrana?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
Stigao i meni April update na SD.
Ne vidim niđe da mogu da mijenjam frekvencija ekrana.
Ovo ostalo ništa novo, osim da baterija bolje drži u standby.

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk
 
@Ludak kakva bre promena frekfencije ekrana, čemu se ti nadaš?!! [emoji2957][emoji56]

Sent from my SM-N970F using Tapatalk
 
Evo i 120hz, brze su animacije i generalno "input" brze lista fb/ig/web al nije 120hz, pre ce biti performance mode da dodaje sa "system speed" neku brzinu.
1a60a78694ce4868399ccb60473ca220.jpg


Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Ćemo da probamo čim dođe [emoji41]

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk
A ja nesretnik ovom. Eto da odradim screenshot da se pofalim

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk
 
Proday po ceo dan slusa bt muziku i koristi 2 kartice na ko zna kakvom signalu, on nije realan primer upotrebe telefona.
Drugaru super koristi N10, ceo dan mu izdrzi lagano.
N10 nema losu bateriju, skroz prosecna baterija.


Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Njegovo korišćenje nije ništa posebno. Ako ću da ubijem telefon i da ga koristim kao dumb 3310 onda stvarno nema poente kupovati ga, pogotovo ne po ovoj ceni.

Baterija je loša i na Plus modelu. Baterija je jedino dobra kada ste pod staklenim zvonom (kancelarija ili kuća na wifi, bez izlaska napolje). Tim načinom meni Note 10+ gura preko 6 sati ekrana, jednim čak i 7 (kuća, ne izlazi se pa sam testirao). Isti telefon čim izađem iz kuće je na 4 sata ekrana, BT spojen sa satom, muzike nema, igrica nema, prilično bazično korišćenje.
Najveće mane Note 10+ su baterija, zvuk i skener otiska prsta. Zvuk je slabiji od S10+ na spikerfonu i slušalici u toku poziva, istim korišćenjem svaki drugi poziv na spikerfonu mi govore "halo, ne čujemo, ponovite" dok je na S10+ sve bilo top. Zvuk u slušalici jeste glasan ali se rasipa, mora da se pogodi određeni ugao telefona i uha da bi ste čuli kako treba ako ste u bučnoj sredini. Bateriju sam komentarisao, to mi je postala najbitnija stavka koja mi najviše smeta. Sve ostalo je odlično, ekran je fantazija, izrada telefona odlična, UI novi 2.1 je odličan i to lepo radi (nije najbrži, ali je korektno i brže u odnosu na S10+), olovka odlične funkcije... ali baterija ne dozvoljava da se uživa u telefonu. Ako planirate kupovinu ovih modela planirate da nosite punjač.
 
Naravmo da je posebno, kao sto je posebno i to da neko za jedan dan koristi telefon 6, 7 sati.
To nisu uobicajeni scenariji koriscenja telefona, vec izuzetci.
Kao sto verujem i da prosecan korisnik tako skupog telefona provede vecinu dana pod wifi, sto kod kuce, sto na poslu.
Za neke ljude ne postoji dovoljno dobra baterija i dovoljno dobar telefon.

To ne znaci da N10 i N10+ imaju lose baterije, i ako ima boljih.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
 
Šta je posebno što je telefon korišćen 6-7 sati kada smo zaključani kući po par dana?! Svšta. Samo telefon sam i koristio najviše. I tu nije problem, u tim uslovima traje, poroblem je kada se izađe napolje, telefon tj. exynos kasapi bateriju prilikom kretanja, odnosno promene baznih ih stanica. 1000e i da ograniče korisnika na sat vremena korišćenja telefona ? To je po tebi normalno korišćenje ? Što je najgore nemam na telefonu ni Fejs ni Insta. Vidim reklamu po tebi za novi Note "ako niste zahtevan korisnik, ne slušate muziku preko BT i dosta vam je sat vremena dnevno, dajte 2000e za Note" :D
Ko je kupio ovo da ga drži pod staklenim zvonom ? Porasli im apetiti, telefoni sve skuplji, porasli su i prohtevi. Mora sve da bude tip top i zadovoljan korisnik bez kompromisa. Moraju oni da slete na zemlju sa cenama, ne Samsung nego svi. Naopako vreme došlo da se misli da je Apple povoljni uređaj, kompletni jeste kome nije potrebna olovka.
Nisam dodao u gore u komentar mog iskustva sa Note 10+. Note 10+ vs S10+, više sam zadovoljan bio sa S10+ zbog zvuka i boljeg držanja u ruci. Note je malo veći, i to malo kvari sreću. Dobar je u zvuk na Note 10+ da ne shvati neko pogrešno, ali na S10+ je bolji.
 
Poslednja izmena:
Ja sa kretanjem, slušanjem muzike od oko 1 h preko bt, dve kartice, satom bt, 5 sinhronizacija mejlova, instagramom, pričom, dopisivanjem, kamerom, imam ceo dan bateriju i u proseku oko 5 sati ekrana. Ne opterećujem se previše baterijom, nemam procenat. Šta više, sada sam na 4g+ i krećem se. Od 9 sam u pokretu, imam 80% baterije i na granici sat vremena korišćenja.

Na kraju ga punim samo tokom noći. Ako izlazim noću, malo ga dopunim, jedno pola sata i imam ceo novi dan.

Malo se preteruje s pričom. N10+ je najkompletniji telefon na tržištu, a sada i najbolja kupovina, s obzirom na probleme koji drugi imaju, pre svega mislim na S20 seriju.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
 
Niko nije rekao sta je problem ili nije, problem je sto ti ne kapiras da to nije prosecan nacin koriscenja. Neko ko ne vadi telefon iz ruke, treba sa sobom da nosi eksternu bateriju.
To sto bi ti neki drugi(mozda 2, 3 telefona) telefon dao pola sata vise sot-a te ne vadi.
A ako te vadi, prodaj Note i kupi neki od tih sa tom boljom baterijom.

Opet, zvati losim nesto samo zato sto nije najbolje je smesno.

Znam pored mene jos 3 korisnika n10+ i 2 n10 i niko od nas se nije zalio na bateriju.

Ja 5 dana nedeljno imam 4-5 sati voip poziv uvece na bt sluskama, konektovan galaxy watch 24h dnevno, a pored toga ceo dan koristim fon za tapatalk, viber, wa, obicne pozive, yt oko sat vremena, bt muziku oko sat vremena(ne 4g streaming, nego imam 256GB storage, pa cu i da stavim kvalitetne ripove na njega, necu streaming krs da slusam).

I izdrzi mi ceo dan.

Trosio sam i po 30GB 4g neta mesecno, pa nisam osetio neku muku sa baterijom.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
 
Ma baterija je vise nego koretktna, ljudi svasta pricaju, isti nacin koriscenja iphone xs isao 2x na punjac i to ne dopunjavanje nego 10-100%

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
 
Ja smem da se kladim da bih iscedio 10+ od 8h do 16h bez ikakvih problema. Nema šanse da bi mi izdržao dan na 4g bez dodatnog punjenja, pogotovo napolju na osvetljenju 70-100%. To je veliki problem jer se predstavlja kao biznis telefon, a sa osrednjom autonomijom to ne može da bude. Jedino ako se ceo dan provede na WiFi u kancelariji.
Ista priča se vodila i sa S7, kad je većina pričala kako može da se izgura od 7h do 20h bez problema, a ja ga punio 2 puta dnevno. 4g je toliko cedio bateriju i telefon nikad nije prešao 4 crte signala.
 
Po meni lako je prilagoditi se poslu. U kancelariji imam punjač, u autu imam punjač i uvek nosim jednu bateriju u rancu za laptop i telefon. Ako čovek dosta zavisi od uređaja logično je da će biti pokriven na svim lokacijama te ne vidim poentu ogromne baterije sem da se produži život iste (a to naravno proizvođaču ne ide u prilog).

Što se tiče baterije ja sam više zadovoljan sa redmi note 8 pro koji sada koristim kao sekundarni telefon. Kao što neko reče baterija na Exynosu dosta curi kada se osoba kreće, kod mene posebno jer na terenu koristim dosta kameru, GPS, Deezer, mail.
Takođe nisam baš oduševljen baterijom kad je telefon u standby, više curi nego xiaomi (bez uključenog AOD).




Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
 
Ja smem da se kladim da bih iscedio 10+ od 8h do 16h bez ikakvih problema. Nema šanse da bi mi izdržao dan na 4g bez dodatnog punjenja, pogotovo napolju na osvetljenju 70-100%. To je veliki problem jer se predstavlja kao biznis telefon, a sa osrednjom autonomijom to ne može da bude. Jedino ako se ceo dan provede na WiFi u kancelariji.
Ista priča se vodila i sa S7, kad je većina pričala kako može da se izgura od 7h do 20h bez problema, a ja ga punio 2 puta dnevno. 4g je toliko cedio bateriju i telefon nikad nije prešao 4 crte signala.
Pa nece ti nijedan telefon izgurati dan da je non stop ukljucen 4g i da si napolju na 100% osvetljenja.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
 
Bukvalno 90% budžet telefona (200-300e) će izgurati dan bez problema. Mate 20 Pro, P30 Pro, Oneplus 7 Pro, Mi 9T/Pro, Mi Note 10 Pro, 11 Pro, 11 Pro Max.
Realno gledano telefon kao telefon je dobar i kompletan, ali baterija na 4g je užas i to je generacijama boljka, bar za Evropu. Mi tu ne možemo ništa sem da ih ne kupujemo.
Ja sam planirao da kupim S10e i zamenim S7 jer su identičnih dimenzija ali kad sam video da je baterija užasna odmah sam odustao bez obzira što je 3 generacije noviji telefon. Džabe mu sve kad moram svuda sa sobom da nosim punjač ili pb i jurim utičnice.
 
Na koje tačno probleme sa S20 serijom se misli?
 
Ma sa s20 plus neces pogresiti sigurno samo sto je jos skup,strpi se malo pa ga cekaj na bolju cenu.[emoji3]

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
 
Njegovo korišćenje nije ništa posebno. Ako ću da ubijem telefon i da ga koristim kao dumb 3310 onda stvarno nema poente kupovati ga, pogotovo ne po ovoj ceni.

Baterija je loša i na Plus modelu. Baterija je jedino dobra kada ste pod staklenim zvonom (kancelarija ili kuća na wifi, bez izlaska napolje). Tim načinom meni Note 10+ gura preko 6 sati ekrana, jednim čak i 7 (kuća, ne izlazi se pa sam testirao). Isti telefon čim izađem iz kuće je na 4 sata ekrana, BT spojen sa satom, muzike nema, igrica nema, prilično bazično korišćenje.
Najveće mane Note 10+ su baterija, zvuk i skener otiska prsta. Zvuk je slabiji od S10+ na spikerfonu i slušalici u toku poziva, istim korišćenjem svaki drugi poziv na spikerfonu mi govore "halo, ne čujemo, ponovite" dok je na S10+ sve bilo top. Zvuk u slušalici jeste glasan ali se rasipa, mora da se pogodi određeni ugao telefona i uha da bi ste čuli kako treba ako ste u bučnoj sredini. Bateriju sam komentarisao, to mi je postala najbitnija stavka koja mi najviše smeta. Sve ostalo je odlično, ekran je fantazija, izrada telefona odlična, UI novi 2.1 je odličan i to lepo radi (nije najbrži, ali je korektno i brže u odnosu na S10+), olovka odlične funkcije... ali baterija ne dozvoljava da se uživa u telefonu. Ako planirate kupovinu ovih modela planirate da nosite punjač.
Drago mi je da me bar neko razume [emoji106][emoji56]

Evo n10, izvadio sam 1 karticu, sknuo jutros u 6 sa punjača, oko podne izašao do grada, slike, malo navigacija, par poziva i telefon je na 37%. Ja potpisujem da običan n10 ne može dan da izgura (osim ako ne napravim ciglu od njega kao ivan ko što reče). Ok, nisam radio full reset posle prelaska na a11, google procesi mi divljaju, ali niko ne garantuje da ni onima koji kupe n10 posle 2-3 nedelje (kolko ja uvek dajem samsungu da krene sa divlja) neće početi! Znam da sam već dosadan ponavljanjem ali ja iz revolta neću uzeti vise exy smeće, a voleo bih i mnogi drugi kada bi pratili primer da ih što ore dovedemo u red i da svima isto prodaju! Lep dan želim!

Sent from my SM-N970F using Tapatalk
 
@Proday, ne bi bilo loše da uradiš full reset ako imaš mogućnosti, da vidimo da li će se takvo stanje i dalje dešavati... Moguće da ti je zapao "feleričan" primerak? Da li nešto konkretno "srče" bateriju u pozadini?
 
@Proday Pa ti si presao sa s10e na mnogo veci telefon sa manje od 15% jacom baterijom...ne znam kakvo cudo si ocekivao :)

@korisničkoime
"Bukvalno 90% budžet telefona (200-300e) će izgurati dan bez problema. Mate 20 Pro, P30 Pro, Oneplus 7 Pro, Mi 9T/Pro, Mi Note 10 Pro, 11 Pro, 11 Pro Max."

Budzet telefoni???

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Skapirao sam da mi fali par reči ali me mrzelo da editujem. :d
Mislio sam da 90% budžet telefona ima bolju bateriju, tipa Redmi Note 8 Pro, Mi 9T, P40 Lite itd.
A dok flagship konkurenti gore navedeni svi imaju bolju autonomiju od Note i S serije. I to između 20 i 40% (11 Pro Max i 50%), što nije uopšte zanemarljivo. Pogotovo kad se uzme u obzir da su svi sem Ajfona jeftiniji od Samsunga.
 
N10+ ima najveći ekran i bateriju od 4.300mah. Lagano se u pokretu izvlači 5 sati SOT + razgovori, BT x2.

7t Pro ima 90Hz, ok.

N10+ Ima olovku, koja je i sama potrošač ako se često koristi, te dopunjuje.

Razlika u bateriji nije sigurno 40% 50%.

Procentualno je to znatno manje. Možda maksimalno 20% i to kod 11pro max.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
 
Ljudi baterija je dobra verujte mi ,posle p30 pro i iphone 11pro max najbolja baterija sigurno samo druga stvar tu nije u redu i nikad nece biti sto se pokazuje i sa s serijom u Evropi. Ja nikad do sad nisam bio ispod 7h sota.prosek mi je sigurno 7,5h a islo je to i vise a a koristim muski telefon , sto 4g sto wifi sto bt
 
Poslednja izmena:
Velika polemika oko baterije koja je generalno dobra na n10+,da je 4700-4800mah sto je moglo da se stavi lagano bila bi bas dobra al i ovako je ok.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
 
Zadovoljan baterijom. Pravi test ću imati kada službeno idem do BG-a, ceo dan pod 4g, wifi, lokacija, dve sim kartice, gledanje filmova u povratku i sl. Ovako kad sam u mestu, sasvim je OK.

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh Dno