Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

Znam to, ali sam mislio d ima neki nacin da zadrzim default temu.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Nema nažalost. Night mode ili druga pozadina.

I čestitam na kupovini, da te služi [emoji4]

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

^^ Zar nije def. onako normalno sa belim slovima ... probaj da promeniš font (skini Samsung sans recimo) pa odaberi taj pa restart ...
Mislim da ponekad budu tamnija slova zbog svetlije pozadine, ali nisam siguran kad odlučuje da budu tamna

Poslednja izmena:
Au, koja glupost, da oni odredjuju boju fonta na osnovu pozadine...pa ne znam kojoj, osim beloj boji pozadine bi bio okej crni/sivo font...
b734ec2ba40022066cd1a5f2b7117919.jpg
953e6bce920153ed2fa2bbbc6343824f.jpg

Ne znam kako je vama, ali meni je extra ružna ta ikonica slušalice na Samungu, baš bode oči...

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Pa j b g ... da bi bilo kontrastnije da može bolje da se čita pretpostavljam

@proday kako drzis power mode? Do deafult ili promenis rezim. Ja uvek drzim na high performance.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Ne znam kako je vama, ali meni je extra ružna ta ikonica slušalice na Samungu, baš bode oči...

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Ja sam zbog toga, čim su uveli te ikonice u OneUI, ubacio druge ikonice sa Galaxy Store-a... Nije samo slišalica, već i galerija, kamera itd...

Zar je izgled ikonica nekakav problem na Androidu, sunce mu :) Jos nisam video UI a da ima ikonice koje mi u potpunosti odgovaraju, zato je tu Gugl prodavnica.

Poslednja izmena:
Pa zar na Androidu nije podešeno da kad je svetla slika budu crna slova i obrnuto? Bar je meni tako bilo na S7 (mada nije imao OneUI). Sad na Mi 8 je ista priča. Otkud im sad i siva boja fonta?

@proday kako drzis power mode? Do deafult ili promenis rezim. Ja uvek drzim na high performance.

Uvek je bio na optimised tj defoultni čini mi se. Evo sad sam stavio high performans da vidim koliko će još očajnije da bude [emoji23][emoji56]

I šta je ovo bre, u celom ns još niko nema nillkin nature cover!?! Frosteda ima al njega neću

^ meni uvek stoji na high. Primetio sam da i otisak u ekranu radi bolje. Mislim da ti nece biti prevelika razlika u potrosnji baterije.

Koliko brze radi FP sa high performance modom [emoji50][emoji50]. Ja kontam zezas, kad stvarno ima razlike.

Kad u tom rezimu cpu nema limit, ne ide u usporeni mod da stedi bateriju. Gledajuci samu bateriju na optimized se mozda 30min vise SOT dobije nego kad je na high.

Obzirom da je i ovako baterija očaj u najavi, nemam šta da izgubim [emoji2957]

Sad gledam na xda temu sa potrošnjom bat; note10+ Snapdragon 7-10 sati sot opušteno, exynos 4,5-6h ko navuče može da slavi. Ne mogu da verujem koliko su upropastili ove 8 i 7nm exy procesore!!

Što se power dugmeta sa leve strane tiče, navikavam se polako ali i dalje je neobično i često bodem prstom po desnoj ivici telefona tražeći dugme (ja sam levoruk pa kontam da će biti super kada se naviknem na novi raspored).

^ Neko je postavio video gde je bilo poredjenje izmedju exynos i SD. Kada se exynos ugasio SD je imao 2% bateriju. Cudno da je bas toliko velika razlika.

Nisam vidio testove gdje se poredi stand by oba procesora, to je exynos slab.

Ogromna je razlika u odnosu na SD. Nije dobar test rađen u kućnim uslovima, tu Exy bude ok, miran mali. Problem nastaje kada izađete iz kuće, e tu Exy krene da se cedi ko pomorandža, android sistem odmah krene da divlja, verovatno zbog signala i bazne stanice kada ih menja, nemam drugo objašnjenje. Nosio sam uporedo Exy i SD isti telefon i ista mreža. Telefon sa SD je malo hladniji, ima bolji signal mreže i naravno baterija kao da je drugi telefon u pitanju. Već duže vreme kukam na Exy po temama, jeste Loznica u pravu kada piše da je podvala Exy. Ili kupite Exy i pomiriti se sa tim jer vam neke druge stvari odgovaraju, ili kupite drugi brend. Ne isplati se uzimati SD verzije zbog garancije, nisu isti delovi i to baš neke sitnice koje život znače, recimo konektor punjenja vam ode i vi imate običnu ciglu jer je telefon prazan.

Obzirom da je i ovako baterija očaj u najavi, nemam šta da izgubim [emoji2957]

Iskreno, ne znam šta si očekivao od manjeg modela N10. I S10+ gura oko 4 SoT napolju na 4G, i nekad i to bude nedostižno. U kuli/kancelariji S10+ meni je znao da ide na 6-7 SoT, ali van toga druga priča.

Poslednja izmena:
Onda kupis wireless punjac [emoji23][emoji106][emoji123]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ogromna je razlika u odnosu na SD. Nije dobar test rađen u kućnim uslovima, tu Exy bude ok, miran mali. Problem nastaje kada izađete iz kuće, e tu Exy krene da se cedi ko pomorandža, android sistem odmah krene da divlja, verovatno zbog signala i bazne stanice kada ih menja, nemam drugo objašnjenje. Nosio sam uporedo Exy i SD isti telefon i ista mreža. Telefon sa SD je malo hladniji, ima bolji signal mreže i naravno baterija kao da je drugi telefon u pitanju. Već duže vreme kukam na Exy po temama, jeste Loznica u pravu kada piše da je podvala Exy. Ili kupite Exy i pomiriti se sa tim jer vam neke druge stvari odgovaraju, ili kupite drugi brend. Ne isplati se uzimati SD verzije zbog garancije, nisu isti delovi i to baš neke sitnice koje život znače, recimo konektor punjenja vam ode i vi imate običnu ciglu jer je telefon prazan.

Iskreno, ne znam šta si očekivao od manjeg modela N10. I S10+ gura oko 4 SoT napolju na 4G, i nekad i to bude nedostižno. U kuli/kancelariji S10+ meni je znao da ide na 6-7 SoT, ali van toga druga priča.
@Ivan KP da te podsetim da sam pre s10e i n10 imao preko deset samsunga još sa exynos čipsetovima i ni jedan nije imao ovakav drain (znači bukvalno napuniš tel do 100%, skineš sa punjača, otvoriš tapatalk, yt bilo šta, posle 3 minute si na 98%). Generalno baterija lapi bilo da telefon diraš ili stoji na stolu. I pominjete stalno 4g kao da je on krivac; s10e mi je bio zaključan na 3g/2g samo i opet isti đavo...probaću i sa n10 sad kad ga budem napunio ali već znam šta će da bude. Jedino je s7 svojevremeno posle jedne aprilske madogradnje počeo ovako da divlja ali su to kasnije koliko toliko bili rešili. Rekao sam već, dok vidim da su mi android system, android os, device idle i cell standby prvi procesi ispod screen meni pada mrak na oči!

Nikad neću zaboraviti mate 10 pro, skineš sa punjača i posle 45-50min korišćenja si na 99% :(

Poslednja izmena:
Ne može Samsung da napravi dobar cpu kao što je SD nikad, mora to negde da fali. Samo podižu performanse jer sintetički testovi pokazuju da su chipsetovi isti, što je daleko od realne situacije.

Prodigy ne znam sta bih ti rekao, come to Nebula blue side [emoji1]

Sent from my Oneplus 7 Pro using Tapatalk

@Phoenix92 da nije cigla još veća od N9, odavno bi pomenuti bio kod mene ;)

Clear view je djubre obično, znao sam da ce da grebe ekran mogao sam da potpišem, samo ne znam sto sam bio toliko glup da ga kupim.... Jednostavno ss isprilja i to posle drnda po ekranu kad se poklopi... Na svu srecu nisam skinuo fabricku foliju...

Glupo pitanje; jel imate vi opciju fast wireless charge na notu10, ne mogu da je pronađem u opcijama...znam da se ranije (s8, s9+, note9) pojavljivala iznad opcije fast cable charge kada se teleon prvi put stavi na wireless punjač, ali sada iste nema nigde (ili sam ja ubio neki proces više sa packagedisablerom)!?!

Ima samo fast cable charging ...

Poslednja izmena:
Pobogu, predpostavljam da mora da se natakne tel na onaj novi punjač od 15w da bi se dobila pomenuta opcija.

Inače za prvo pražnjenje telefona i nije tako loše; preko 8h SOT do 5% baterije...3/4 sam bio na wifi odrpilike, 1/4 na mobile data. Sim jedan 4/3/2g i onako signal, sim 2 3/2g u romingu, signal ok. Brightness negde u granicama 30-40%, sve popaljeno osim nfc! Večeras kontam da testiram bez AOD, mobile data only i sa 3g/2g obe kartice (bez 4g i onako mogu da živim)!

Moram da pomenem da mi se jako sviđa kontinuiranost kojom se prazni baterija, ispod 50% troši gotovo podjednakom brzinom kao i iznad 100%; od 15% do 5% sam izvukao gotovo 1h sot više što je prilično impresivno...moguće da je i ovo razlog zašto telefon odma kreće da pada sa 100% dok se skine sa punjača!!?
05ee520ed341b80d2733c3b85b6a7971.jpg
aeb6f1a203843b6379f5a40e0ed36b4f.jpg
909e7c576bc5e75db8a73f11e24cb07f.jpg
e894bbe2b9b6535887ae134facdca6c2.jpg

^ pa nije bas baterija ocaj kao sto si mislio[emoji16]

@Lemaja ću ti kažem sutra...mada uobičajeno prvih 2-3 nedelje nikad ne volim da postujem rezultate; iz iskustva tek oosle nekog vremena počnu da divljaju procesi[emoji56]

Ajde kad ga istestiras za neki period postavi ponovo slike posto se razmisljam da predjem na N10+

Nazad
Vrh Dno