Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

Ima veze. Note 10 5G je trenutno single SIM only, a posebno model koji se prodaje za tržište Koreje (imaš oznaku u mom postu gore). Drugi model je za tržište SAD i taj je naravno isto Single-SIM. Trenutno postoje samo dva modela Note 10 5G, a u Koreji se prodaje samo 5G, dakle Single-SIM.

Više je razloga, a jedan od njih je trajanje baterije koje će kod 5G biti još više problematično nego kod LTE dok se mreža ne razvije za nekoliko godina.

Za HK mozda, vidim na Expansys da stoji DS sa SD855.

Note10 5G je dostupan trenutno samo u SAD i Koreji. Ne znam da li znaš u čemu je razlika (pošto mi deluje da ti nije najjasnije da to nije sve isto), ali postoje generalno tri verzije Note10 telefona: Note10, Note 10+ i Note10 5G. Note10 5G je zapravo Note10+ sa podrškom za 5G (svi postoje sa različitim kapacitetima memorije). Ovaj zadnji je trenutno dostupan samo u dve varijante za tržište SAD i Republike Koreje. Oba single-SIM.

Poenta je da u R.Koreji imaš samo 5G model dakle Single SIM. Na drugim tržištima imaš LTE Note10 tako da je moguće da nađeš i DS, ali ne 5G. Hongkong ima SD, LTE DS varijantu, ali ne i 5G.

Poslednja izmena:
U pravu si, pogrresno sam procitao da ima i5G DS"
"Galaxy Note10 | Note10 5G
Single SIM 5G model

One Nano SIM
Dual SIM model

One Nano SIM and one Nano SIM
Galaxy Note10+ | Note10+ 5G
Single SIM 5G model

One Nano SIM and one microSD slot (up to 1TB)
Dual SIM model (Hybrid SIM slot)

One Nano SIM and one Nano SIM or one microSD slot (up to 1TB)"

Ptavio sam razliku izmedju 5G i LTE-only modela.

Drugar i ja na cekanju za Note 10+ u MTS-u, kazu nema telefona, a obojica smo uzeli u preorderu, koji je napravljen na osnovu broja telefona koje dobijaju, sto znaci da su nasi telefoni dati nekim drugarima zaposlenih...
Strasno je kako se ophode prema korisnicima...sutra idemo da im se nacestitamo mile nove godine.

Da ne kazem sto kod njih imam Note 9 na ugovoru koji sam kupio sestri i jos 2 telefona kevi i caletu, ukupno mesecnih racuna oko 20k bez telefona i izhebu me za glupi telefon, a nikada nikakav popust nisam trazio, niti se femkao i pravio bilo kakav problem.
Dodatno, nesposobnjakovici su sa poslovnih na privatne brojeve prebacivali brojeve 20 dana, morali smo da idemo 4 puta, a za zahtev nam dali hemijsku i prazan papir, da pisemo rukom...i jos mu se neka slepica becila kada sam je pitao sta da pisem...sve to za prebacivanje 10 brojeva u tadasnjoj vrednosti od 30k dinara mesecno koji su placani x godina...sacuvaj me Boze.

Jesu povoljniji, ali taj popust mnogo kosta.

Ne vidim da te neko tera da budeš kod njih?

Uvek možeš sve raskinuti i preći kod drugih.

Ma da, saplicem se da platim punu maloprodajnu cenu Note 9ke i jos 2 telefona od po 300e da bih njima "pokazao", a broj na kome mi je N10 mi je do novembra svakako kod njih.
Da sam hteo telefon u novembru, ne bih ga sada porucivao.

Ovo je napisano kao moj isfrustrirani rant, jer sam bas popizdeo, a i da neko ko vec nije tu, dobro razmisli da li da dolazi u MTS.

Najgore u celoj situaciji nije to sto su odlozili telefon, nego sto nemaju pojma kada ce ga dobiti ponovo...

Poslednja izmena:
Moze im se na zalost,imaju najvise pretplatnika i najpovoljniji su od svih i zato mogu ovako da se ponasaju. Ne zanima ih uopste koliko dugo si pretplatnik i koliko placas racune tretiraju te isto kao i da nisi pretplatnik

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Cudi me bas da nemaju note to jest samsungov top model na lageru...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Mtel je za prvu isporuku dobio oko 20 komada za citavu RS kada je s10 plus izasao. To nije ni 1-2 komada po gradu. Kontam da je i kod vas slicna situacija sa mts :D.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Da se priključim temi kako dolikuje...daleko mi bilo da čekam novu godinu i da padne cena. Kad sam ga video u radnji i uzeo u ruke, gotovo- ljubav na prci pogled...i svaki sledeći!! [emoji56]

@alfaunits onda je HongKong, meni te istočne zemlje i gradovi svi isti! Kako god, znam da postoji [emoji6]

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Obican? Ja uzeo plus,stvarno klasa za sebe

Da se priključim temi kako dolikuje...daleko mi bilo da čekam novu godinu i da padne cena. Kad sam ga video u radnji i uzeo u ruke, gotovo- ljubav na prci pogled...i svaki sledeći!! [emoji56]

@alfaunits onda je HongKong, meni te istočne zemlje i gradovi svi isti! Kako god, znam da postoji [emoji6]

Opa, konacno da se i ti skrasis! Cekamo utiske. [emoji23]
Cestitke svima na novim masinama! [emoji4]

Obican? Ja uzeo plus,stvarno klasa za sebe

Rekoh ako budem uzimao da će biti običan...taman sam se rešio jednog crepa...da sam mogao da trpim te dimenzije, još bi n9 bio in da hause ;)

cestitke, svakako jedini hendikep obicnog je u ''rezoluciji'' tj vise je psiholoski nego realan jer se ne primecuje to. nije mi jasno da to urade, a QHD ekran ima u s8 -.- kakvi su to ludaci :D

Nije rezolucija hendikep. To se uopšte ne primećuje. Najveći henikep običnog note 10 je baterija. Ja na 4g nisam uspeo da namaknem više od 3,5h sota. Na wifi je to bolje, ali 4g je očaj.

Bugari: https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_note10-review-1976.php

Ja na 4g nisam uspeo da namaknem više od 3,5h sota. Na wifi je to bolje, ali 4g je očaj.

Pa koliko ce Proday imati onda, 2h? :D

@Proday

Respect buraz, ne znam kako te samo ne mrzi da toliko puta mesecno (ili nedeljno) vadis/menjas kartice, radis bekapove, podesavanja itd. :) Ja se bukvalno smorim kad jednom u 2-3 godine moram da odradim takav ''prelaz'' :d

@hsv.stoned i sam sebi se ponekad divim [emoji2957]
Mada nisam više radikalan sa potrošnjom kao ranije, što zbog obimnijeg posla što zbog drugih obaveza.

Što se potrošnje tiče videćemo, ali iskreno sumnjam da će da bude i približan sa n9! Još nisam kartice stigao da prebacim, samo osnovno podešavanje, ali dok meni krenu procenti da opadaju kako skinem sa punjača, ne miriše mi na dobro...no da ne pričam unapred!

A u vezi 4g, ja ne moram ni da ga palim; 3g-4g meni to isti očin, samo ako radi.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Pogledaj verziju Google BS-a prvo, pa onda kuni bateriju :)

Pozdrav drustvo

Ako moze savet-sugestija,koja futrola za 10+ i koje zastitno staklo?

Pogledaj verziju Google BS-a prvo, pa onda kuni bateriju :)
Ne vredi da gledam gbs kad ni kartice nisam ubacio. Sutra sam u srb pa bar jedna karta da mi ne bude u romingu, videću kakva je situacija
Pozdrav drustvo

Spigen tough armor ili uag monarch (ako ćeš baš da se bahatiš) + whitestone dome glass

Pozdrav drustvo

Futrolu kupi koja ti najviše leži ruci i oku.Mislim da sreća igra presudnu ulogu u padu ne futrola (sem ako nije neki bumper).Ja odmah uz telefon dok sam u radnji kupujem originalnu Clear Cover i meni je više nego dobra. Kad ga otpakuješ na njemu već imaš zaštitnu plastiku koja je više nego ok (izgledom i kvalitetom) i potrajaće ti verovatno ...

Stigao spigen tough večeras...simpatičan ovaj novi dizajn mada sam navikao na onaj stari nekako. Whitestone dome ću verovatno uzeti kad se vratim u De...i to onaj 2pack.

Još mi ostaje samo nillkin nature da pazarim kod nas

08e2814558dbd623fc1c96383c555729.jpg
c095d0da4a7bdeba2726b61aa74776ed.jpg
2d406871c9215dff167795a132723f4e.jpg

Poslednja izmena:
Stigao spigen tough večeras...simpatičan ovaj novi dizajn mada sam navikao na onaj stari. Slike sutra kad stignem kući. Whitestone dome ću verovatno uzeti kad se vratim u De...i to onaj 2pack.

Još mi ostaje samo nillkin nature da pazarim kod nas

Svaka čast Spigenu , ali sam se šlogirqo kad sqm skontao da nemaju tvrda leđa već gumena . Znam sa je Spigen super ali sam ja navikao na UAG pa mi malo sumnjivo ( na prvi pogled ) [emoji850]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovim smaračima u Telenoru ostala samo bela boja...

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

@bognec ako ti metal na ovom mom pomenutom nije tvrd (ne uzimam uvek tough bez razloga), evo ja ne znam [emoji6]

U Hrvatskoj, ako se uzme mobitel npr na pretplatu 24mj, te ga je vlasnik prodao kroz par dana ili mjeseci nebitno..novi vlasnik telefona je 'pravi' vlasnik. Znači ako mobitel mora na garanciju ili se možda odobri zamjena za novi uređaj, novi vlasnik mobitela sve rješava. U nikakvom slučaju nema prvotni ugovor veze sa bilo čime. Nevjerovatno sa čime vas 'cimaju' vaši da mora dolazit prvi vlasnik mobitela za zamjenu uređaja. Npr da je prvi vlasnik promjenio broj mobitela, ili da je išao u inozemstvo ili je onemogućen na bilo koji način..kako se onda rješava to ?

Tako je kako je, (kod nas uobičajeno najgore) nažalost. U Italiji možeš i da rutuješ telefon da ne izgubiš garanciju ali to je do države!

Po meni je to normalno jer telefon nije isplacen. Isto ti je i sa kolima, ako su na lizingu mozes da ih prebacis na novog vlasnika samo ako on preuzme lizing. Kada kupis telefon u celosti tada si njegov vlasnik

Nema veze šta nije isplaćen, vlasnik je potpisao ugovor na 24mj i OBAVEZAO se plaćati mobitel, u slučaju da ga ne plaća FINA mu sjeda na račun, vrlo jednostavno rješivo putem OIBa u Hrvatskoj, tako da je operater isplaćen svakako na jedan ili drugi način. U momentu kupovine aparata, vlasnik može raditi sa mobitelom šta želi...

Vrh Dno