Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Da li mi se cini ili je cataclysm rom stedljiviji od stock roma?? Evo tek sad prvi put punim telefon do kraja, sinoc je ostao na ispod 10 % i zaboravio sam da ga stavim na punjac, jutros kad sam se probudio oko pola 9 jos uvek je bio upaljen (wi-fi on, sync mail. fb, hang ... svi servisi aktivni), odg sam na 5,6 sms-a skinuo tune in i tek posle pola sata se setio da ce se ugasiti i stavio ga da se puni..

Mislim da stock to ne bi izdrzao...

Da li mi se cini ili je cataclysm rom stedljiviji od stock roma?? Evo tek sad prvi put punim telefon do kraja, sinoc je ostao na ispod 10 % i zaboravio sam da ga stavim na punjac, jutros kad sam se probudio oko pola 9 jos uvek je bio upaljen (wi-fi on, sync mail. fb, hang ... svi servisi aktivni), odg sam na 5,6 sms-a skinuo tune in i tek posle pola sata se setio da ce se ugasiti i stavio ga da se puni..

Mislim da stock to ne bi izdrzao...
Ma čini ti se, cataclysm je stock praktično.
na big mem verziji predpostavljam ne radi full hd snimanje?
Da, ugašeno je a imaš 65 MB rama više na raspolaganju.

WTF?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1380898069559.jpg
    uploadfromtaptalk1380898069559.jpg
    64.2 KB · Pregleda: 113
A za nas će odmah 4.4?

Upravo sam flešnuo SlimBean rom, 5 minuta straha :d

Javi koliko imaš slobodnog rama posle 24h, ja na PA imam 216mb posle 24h.

Dogovoreno. Sutra u isto vreme :)
Još nešto me interesuje, kada bih hteo da ubacim neki drugi kernel, procedura je, TWRP>Install odaberem zip sa kernelom i toliko?
Ne planiram to još uvek da radim ali me interesuje kako, šta.

Baš tako.
I ne moraš da menjaš ako ti odgovara kako radi :-D

Za sada mi se dopada. Ima prs i pleva opcija koje stock rom nema ali vi to već znate :)
Još uvek čačkam, ovo za menjanje dpi je čudo, drugi telefon ali što mi se svidja ovaj pitch black, full dark mod :D

Da taj dark mod je baš strava. :)

Evo kako to izgleda posle 24h upotrebe. Jedna stvar mi nije jasna, zašto količina slobodne memorije nije ista u apps i u recent apps(ovaj talk menadžer, šta je već)?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1381093293441.jpg
    uploadfromtaptalk1381093293441.jpg
    45.3 KB · Pregleda: 82
  • uploadfromtaptalk1381093312646.jpg
    uploadfromtaptalk1381093312646.jpg
    56.4 KB · Pregleda: 84
  • uploadfromtaptalk1381093330842.jpg
    uploadfromtaptalk1381093330842.jpg
    73 KB · Pregleda: 82
HA! to je ono što sam pričao, druga slika. pogledaj google services na njoj, to treba 20-30mb da bude na normalnom romu.
na trećoj slici android system i system UI su 220 zajedno a treba oko 150-180. doduše ova brojka nije realna koja piše, kad klikneš na neku aplikaciju tu u listi otvori se detaljniji prikaz i imaš 2 vrednosti za mem usage, ona u zagradi je koliko stvarno zauzme u RAMu, nisam izvalio šta predstavlja ova veća...

sad idi na xda napiši im to u temi i biće odgovori to tako treba, kod mene nije tako, problem ti pravi neka aplikacija itd itd.

a ne prikazuje istu brojku zato što ne mere istu stvar.
za ovo na prvom shotu imaš da u opcijama roma podesiš šta će biti računato u used a šta u free (tri opcije ima koliko se sećam)
na drugoj slici free = koliko ti je dostupno memorije za keširanje
na trećoj OS monitor meri bukvalno praznu memoriju i to će uvek biti ok iz prostog razloga što LMK ubija aplikacije kad slobodna memorije spadne ispod neke vrednosti koja je podešena.

Ok, hvala. Da li je moguće da se to recimo stabilizuje posle par dana i restarta?
Napisaću na xda, nije problem :)
Kakav je PA u odnosu na slim, što se podešavanja tiče?

Meni je PA bolji, i ima više podešavanja.

Ok, hvala :)
Probaću i njega.

Ok, hvala. Da li je moguće da se to recimo stabilizuje posle par dana i restarta?
Napisaću na xda, nije problem :)
Kakav je PA u odnosu na slim, što se podešavanja tiče?
pa možeš ti da ga restartuješ, imaćeš onda 250mb free (ti i više s obzirom da nemaš skoro ništa od aplikacija u pozadini), ali posle 6-10h će opet ovako da ti se skljoka i šta onda, opet restart :)

za xda sam bio ironičan, nema svrhe, mada ako ti je dosadno možeš, i videćeš reakciju :)
ti ćeš da kukaš da ne radi kako treba a 10 teletabisa će da kažu "meni radi super" jer pod radi super podrazumevaju da se lepo skroluje i da ima 250 nebitnih opcija

@gibo daj ti ove shotove sa paranoida :) radi li IGO?

Poslednja izmena:
Evo ss-ovi
PS:
Nisam stigao da se zezam sa igo-om, većina vikenda mi je protekla u traktoru... :p

Prilozi

• uploadfromtaptalk1381096149397.jpg
    uploadfromtaptalk1381096149397.jpg
    64.3 KB · Pregleda: 92
  • uploadfromtaptalk1381096162489.jpg
    uploadfromtaptalk1381096162489.jpg
    67.9 KB · Pregleda: 91
slabo je ovo tebra... nemaš nijednu zahtevnu aplikaciju a samo 150mb free na bigmem kernelu, treba da bude 250-300 sa ovim što se tebi vrti.
idi u OS monitoru na ovaj šrafciger/ključ pa na ikonicu za sort pa izaberi memory... koliki su android system i system UI ?

a za traktor ne treba navigacija? :)

Kad tamo kliknem na memory...
I naravno da mi ne treba navigacija u traktoru :-D

Prilozi

• uploadfromtaptalk1381097099138.jpg
    uploadfromtaptalk1381097099138.jpg
    19.2 KB · Pregleda: 77
eh čudno nešto kod tebe... ok fala :)

Vojkane, ti beše imaš cataclysm rom?

aham, onaj poslednji stabilni build od 7. sep... mrzelo me da flešujem ovu međuverziju što je izbacio, a i sad će uskoro još jedna stable

Pretpostavljam da si zadovoljan kako radi ili i on nije savršen?

Cataclysm je najbolji, ali ni on nije savršen naravno.

Šta njemu fali?

Pa isto kao i stock - u.
A to samo Google može da ispravi, ili da se doda 1GB rama :-D

Nazad
Vrh Dno