Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

vise smara ovo ne mogu da update a mrzi me da se smaram sa rutuvanjem ili sta vec.nikad nisam to radio,zbog toga sam i kupio nexus da ne bih morao to da radim a vidis sad

Steta je koristiti ovakav telefon,a ne odraditi mu makar root jer Nexus pruza neverovatne softverske mogucnosti...Ja sam presao sa LG Optimusa 3D bas iz razloga sto mi se smucilo da cekam famozni update na ICS, a ovde sam u startu vec imao JB... :D Sto kaze Uros, skines neki toolkit i ubacis stock verziju yakju ili takju v4.2.1...A ako si zainteresovan za nesto vise skines lepo i ubacis neki custom ROM i nema brige... :cool:

Poslednja izmena:
vise smara ovo ne mogu da update a mrzi me da se smaram sa rutuvanjem ili sta vec.nikad nisam to radio,zbog toga sam i kupio nexus da ne bih morao to da radim a vidis sad

Nesto si pogresno razumeo... ako si hteo telefon koji neces da cackas, trebao si uzeti sony xperiu ili lg neki... nexus je google i predvideo da cackamo do besvesti... ako neces ni da ga rootujes, a kamoli da stavljas custom rom, skroz si omasio telefon...

Zasto je omasio telefon?
Nexus jeste upravo najbolji telefon za ono sto on trazi, ima redovan zvanican update i za razliku od drugih da bi dobio taj update na vreme ne treba da ti se smiluje neki klinac sa XDA da ti spakuje neki rom na kome obavezno nesto nece raditi.
Problem je sto telefon nije kupljen sa Play Store pa da bi dobio redovan update mora da ga prebaci na yakju ili takju, ali on ni to nece :)

Poslednja izmena:
Slazem se, moj gnex nije rutovan a radi ko zmaj.Od letos od kad ga imam samo jednom sam morao da ga restartujem znaci radi mnogo lepo.Sve ono sto ja koristim ne zahteva root.Jedino sam ga prebacio na yakju.

@nightmare prebaci preko toolkita na yaklju brzo je i jednostavno i posle si miran.

I meni je bio. Deinstalirao sam viber, Facebook i Twitter i progledao

Svi ostali Twitter klijenti su, meni licno, krs, a ovom zaista nista ne fali niti je preteran ozahtevan po pitanju baterije. Viber je smece i njega nemam a Facebook mi jeste perzistentan - ali nije deo problema.

Drugari pozdrav,
uzeo sam danas ovaj telefon i ovo mi je prvi android telefon, tako da ne zamerite ukoliko postavim neka pitanja koja su za vas mozda i glupa, a za mene totalna nepoznanica.

1. Zvono, SMS .. se izuzetno slabo cuju, kako resiti ovo, jel moguce da je ovoliko tiho? Govorim o default zvonima.
2. Verzija softvera je 4.1.1 - Pretpostavljam da ovo nije poslednja, pa posto nemam ponudjen update, da li postoji bolja verzija i kako update uraditi?
3. Zasto mi je kad izaberem srpski samo ćirilica ponuđena?
4. Vremenska prognoza koja je ponudjena u widgets, nema Niš, koja drugi widget da koristim?

Slobodno dajte neke savete, prvi mi je android telefon i totalno pojma nemam koje apps da ubacim i slicno :D

Thx unapred!

1. Promeni melodiju, skini neki app(npr zedge) i odaberi neku glasnu ja sam tako resio.
2. 4.2.1 je najnoviji softver ako ti ne nudi kad odes na settings>about phone>system updates verovatno treba da prebacis na yakju ili takju verziju telefona preko toolkit-a ili da cekas da puste za tvoju verziju.
3. Mislim da ne moze latinica za srpski(nisam siguran)
4. Kod mene radi taj widget normalno i prikazije mi Nis, proveri location access u settings treba da bude ON i gps i wifi da bude oznaceno.

Evo i screenshot-ova potrosnje baterije sa Purity ROM-om i AK Purity kernelom...Postizao sam i bolje rezultate ali nije ni ovo lose... :)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1360423071000.jpg
    uploadfromtaptalk1360423071000.jpg
    36.5 KB · Pregleda: 141
I general usage...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1360423335650.jpg
    uploadfromtaptalk1360423335650.jpg
    47.3 KB · Pregleda: 146
@Axel, звук је такав какав је често м нећеш чути кад ти стигне порука...
За временску прогнозу ја користим HD widgets-то се плаћа, на знам како да ти препоручам апликације реци за шта ти требају па да ти кажемо које су најбоље:D

Pa nista gori rez nemam ja sa kernelom koji dolazi uz Paranoid. Sta cu dobiti ako se iscimam da stavim neki drugi?

Еее, може неко да ми да линк одакле да скинем trinity kernel, тражио сам на xda и не могу да нађем:banghead:

Хвала брате!:D Гледаћу да флешнем ових дана, кад одем негде где има wifi;)

Хвала и теби:D
Тражио сам више од пола сата и нисам нашао, срећа па има ко зна;)

Na xda za 12c/13c kazu da su najbolji...Tako da. Ja sam na 12c i prilicno sam zadovoljan. Vise nema prokletog laga prilikom ulaska u drawer ili pritiska na power button kao kod franka.

Ma nema to veze, ne pravi on kernel za svaki derivat Androida za Nexus uredjaje.

Imas fino napisano sa lijeve strane da za 4.1/4.2 imas Galaxy Nexus (all) i to je to.

Ovo 12c, 13c itd su ovi experimental! kerneli, ne milestone.

Ukljucen mi je 3G. Izuzetno mi sporo radi net, telenorov... Imam recimo 300mb brz net, ostalo normalan. - Meni je u svakom sl, spor, vuce se.. Jel tako treba ili nesto ja ne radim kako treba?

@Uroš E to sam hteo da znam, hvala:D
Axel vidi u opcijama da li ti je uključen 2G only.Ako jeste isključi to...

Не знам шта то може бити, и ја користим Теленор (постпејд), али брзина нета је солидна тамо где имам 3г.

Je l' treba gore pored signala da stoji 3g? Meni stoji 'E'. U About.. vrsta interneta pise EDGE-2. Kako da podesim da koristi 3G. Ja nista nisam ni podesavao, sam je telefon podesio sve, i proveri osam sve je OK.

Gledao sam neke klipove o Parandroidu, mnogo "klizavo" djeluje... Za dosta stvari treba da vucea prstom po ekranu predugo.

@Axel, udji u dialer, kucaj *#*#4636#*#*. Onda Phone Information pa pod Set preferred network type izaberes wcdma preferred ako vec nije setovano. Ako jeste, onda jednostavno nemas 3g signal tu gdje se nalazis.

Neko voli i tako:d, ali ja sam odlučio da pređem na RasBean Jelly i to ću verovatno uraditi u petak kad odem kod jednog druga da mu root-ujem huawei g300 (kad nemam kući wifi:S:)
Preći ću iz čiste znatiželje, ovaj CM radi bez bukvalno i jednog baga-valjda će tako raditi i ovaj Ras:D

Nazad
Vrh Dno