Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Ja cekam Ubuntu OS release da probam sledece nedelje :)

Poslednja izmena:
Koju navigaciju koristite, hteo sam da instaliram IGo ali mi ne uspeva.

Pretraživao sam ovu temu ali ogromna je, pokušao sam da nađem nešto o navigaciji i skinuo neke fajlove sa dropboxa ali opet mi ne radi iGo, može li mala pomoć, da me uputite na pravi post u temi.
Da ne čitam 250 strana teme ako neko ima u glavi da me uputi.

Hvala :d

navigon 4.7

ajd da me neko nauci kako najbezbolnije da se upgradujem na novi rom? kad radim titanium backup, pa restore jednog po jednog, jako me smori... ustvari mislim da sad imam 2 aplikacije koje su mi bas neophodne da se backupuju (ovaj navigon i big lifts, koji bi stvarno lepo morao da radi backup i restore liftova...) i par koje su mi da kazem korisne da se backupuju (igrice)...
al dok mu namestim sva podesenja, gmail, face, alarm za budjenje aaaa... umorim se :)

dje mogu uzet ovaj tel najeftinije nov sa garancijom? dobio sam na pm br telefona radnje u zrenjaninu gdje je 295 eura. ima li jos dje??

Neće Igo da mi se startuje. Zaledi se pri startu a kada promenim ručno rezoluciju unutar apk fajla onda neće da mi instalira iGo :(

Jel može link do .apk fajla koji radi, neki sam instalirao ali nakon instalacije i skidanja mapa se gasi redovno

Ok uspeo sam, nije trebalo da menjam sys.txt fajl u .apk fajlu već ovajneki poseban koji stoji u iGo folderu, nisma ga imao pa sam prevideo to.

Stavio sam ipak purity 3.0, pa cemo da vidimo kako radi :)

Zeznuo sam titanium, pa nisam backupovao par aplikacija koje sam trebao :( i tako...

Za navigon, 4.6 radi nako, 4.7 radi OK, ali mora gnex biti na 4.2.1 :) koliko sam shvatio... nasao na tpb. Ovo mi je trenutno jedini nelegalni komad SWa na svim masinama, a mislim da cu i njega da pazarim (cim vidim kakvi su sa update-ovima mapa i ostalog, da ne moram svake godine da se izujem jos 50e...)

jeli ti muka da mi napises neku radnju pa da potrazim? Nijesam iz SRB pa nijesam upucen... Zvao sam sa mobilnogsveta ili ga nemaju ili je u krv skup...

Druze nadji u oglasima na mob.svetu telefon koji ti odgovara i da ima garanciju,dogovori se s covek gde se i kad mozete naci da preuzmes nexus,to ti je najbolja opcija po meni.

tamo se polovni oko 300 e krecu a ja trazim novi za taj novac. nasao sam ga u zrenjanin ali me zanima ima li ga dje kroz BG.

Da bi se instalirao Igo, da li mora gnex da bude rootovan?

Ne mora.

Zna li neko gdje se nalazi bugmailer (ili tako nesto) fajl koji je zaduzen za kreiranje log nakon duzeg drzanja power + vol tastera? Znam da se on preimenuje ili obrise i nema vise maltretiranja sa iskakanjem log fajla kad u dzepu pritisnem power + vol tastere....

/system/bin/ bugmailer.sh mora biti rootovan...

Konačno sam odlučio da root-ujem ovog mog mezimca:D pa ću sad da postavim vama verovatno glupa pitanja, ali eto neko mora i to ;)
Root bih odradio preko toolkita kada odem negde gde ima wifi jer kući ne mogu ništa da skinem osim poneke pesme i to traje čitavu večnost, ali to nema veze. "Daklem" da li postoji mogućnost da vratim aplikacije koje će biti obrisane tokom root-ovanja i kako to da uradim?Onda nije mi baš jasan postupak ubacivanja custom rom-a pa bih voleo i da mi to neko sažeto kaže (ako može,ako hoće):d znam da se prvo skine rom ali ne znam šta se posle radi :lupko: E ne znam ni kako se ubacuje drugi kernel, ustvari da li mi uopšte i treba neki drugi, valjda je dobar i onaj što ide uz rom?Može i neki link za poslednji uslovno rečeno stabilni Cyanogenmod.Hvala unapred!
PS: Hristos se rodi!

Linkove ces naci na xda-developers.com a kratko ti mogu opisati postupak flashovanja custom ROMa.

Dakle, toolkitom rootujes telefon. Tu nema sta da se objasnjava, par klikova i kraj.

Zatim, moras na telefon nabaciti custom recovery preko kog ces flashovati custom ROMove. Dva najpoznatija za Gnex su CWM i TWRP. Opet, na xda ces naci vise o njima.

TWRP je noviji i kazu bolji, mada, ja i dalje koristim CWM. Njega najjednostavnije nabacujes ovako: instaliras aplikaciju ROM Manager, i prva opcija u toj aplikaciji je Flash CWM Recovery. To i odaberes i imas ga.

Sad, u njega kad udjes (imas na YT milion klipova o tome kako izgleda i kako se koristi), a uzevsi da vec imas na memoriji skinut ROM koji mislis da flashujes, treba da uradis sledece pre nego sto ga i flashnes:

Wipe data
Wipe cache
Wipe Dalvik cache (u Advanced)
Instal .zip from internal sdcard (i tu odaberes ROM koji zelis da nabacis sebi)

Pre svega ovoga u CWMu, ako zelis da sacuvas kontakte sinhronizuj ih sa Gmailom, pa posle vrati, poruke i pozive uspomoc aplikacija SMS Backup&Restore i Calls Log Backup&Restore, a aplikacije cuvas i posle vracas pomocu Titanium Backup aplikacije.

Pre flashovanja popij rakijicu. :D Veruj mi. Tih 10ak min flashovanja, i to maksimalno, trajace ti vecno. Ne brini nista, ako si sve radio kako valja, nemas briga.

Kad se tel ponovo upali, treba prvo da uneses svoj Gmail account, pa skines Titanium Backup, a onda s njime polako vracas sve. I da - taj prvi boot-up ce isto trajati dugo. Polako, pusti ga da obavi svoje, i samo cekaj. Sve i da upadne u boot loop, otklonice se to nekako, ne brini.

Eto, i srecno flashovanje! ;)

Hvala braćala!Mislim da mi je sad sve jasno, evo upravo mi se skinuo Cyanogenmod 10 Nightly:D skidao se samo 5 sati ali neka...Sledeći put kad budem postovao ili tražim pomoć zbog "cigliranja" ili se hvalim :wave:

Vrh Dno