Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Imam jedno pitanje za vlasnike, da li vam se javlja neki cudan zvuk u earpiece zvucniku pri pozivu kad se koristi 2G mreza, verovatno usled radio interferencije (isti zvuk koji hvata pojacalo samo mnogo slabije), na 3G ga nema i zvuk je kristalno cist, verzija yakju IMM76I, 4.0.4, baseband I9250XXLA2.

Cool izgleda futrola a beli je prelep ;) I cena je odlicna.

Imam jedno pitanje za vlasnike, da li vam se javlja neki cudan zvuk u earpiece zvucniku pri pozivu kad se koristi 2G mreza, verovatno usled radio interferencije (isti zvuk koji hvata pojacalo samo mnogo slabije), na 3G ga nema i zvuk je kristalno cist, verzija yakju IMM76I, 4.0.4, baseband I9250XXLA2.

Jok. Mali milion puta razgovarao tokom voznje kad je obicno 2g i nisam primijetio nista slicno...

Fina je futrola i tanka, kad si mu nabacio nazad zastitu stavi i naprijed onda, ako vec i nisi jer se vidi ko da se malo odlijepilo dole :D

Bijela futrola ti je dobra, ona druga je naka felsava :D

Covece, to je neverovatan rezultat.. samo sta podrazumevas pod tim ''sve ukljuceno''?

Mada me vise zanima koliko duze traje baterija sa upaljenim ekranom? Mislim u odnosu na default os i autonomiju na koju su se zalili po testovima..

Covece, to je neverovatan rezultat.. samo sta podrazumevas pod tim ''sve ukljuceno''?

Mada me vise zanima koliko duze traje baterija sa upaljenim ekranom? Mislim u odnosu na default os i autonomiju na koju su se zalili po testovima..

Zakačen na wi fi stalno, 3g, upaljeno ono lociranje, sinhronizacija.

Izvukao je sada 1 dan i 9 sati, sa 3 sata screen on time. Ako ga jače koristim bude 4 sata screen on time, a oko 17 sati ukupno.

Au... al' su ga optimizovali. Ja toliko jedva uspijevam da dobijem sa custom kernelom.

Nesto malo vise od 6h usage time-a. Moze da traje i 3 dana sa toliko usage-a. GPS stalno upaljen i 3g/wifi. Mada dobro, na note-u mi je trajala skoro 3h haha :D

^ cekaj, ti nisi na JB? Mislim nema logike da ljudi na JB hvale autonomiju a ti da kukas :D I ako nisi na JB, zasto?

Pa ako cemo tako mogu i ja da naguram 5-6h display on i da mi ostane 60-70%....

Pa ako cemo tako mogu i ja da naguram 5-6h display on i da mi ostane 60-70%....

Ne mozes :D

Kako bre nisam na JB, zbog toga sam i kupio telefon :D

@dr.sonic

Naravno, to svako zna da sam manjim ekranom dobijamo vecu autonomiju. Hocu da kazem da sam note prodao bas zbog baterije i nadao sam se da je ovde bolje koliko toliko ali vidim da ne. Otvoris browser i gledas kako ti padaju procenti. Bas dosta koristim web tako da mi ne odgovara ovo bas. Okacicu ga na oglase, pa ako neko bude zainteresovan neka se javne.

Pa to jedino hebe super amoled ako je baterija malog kapaciteta za dijagonalu ekrana.. super amoled generalno stedi ali ako se mnogo koristi pretrazivac procenti se tope.. e sad jedino da zbudze neki pretrazivac sa crnom pozadinom sto i ne bi bilo lose :D

Mene to i ne dotice u slucaju Nexusa.. surfovao bih bas kratko a kada koristim gps i muzicki plejer telefon bi bio skoro u idle, u dzepu i sa ugasenim ekranom. Naravno, ostale multimedijalne mogucnosti koje bih koristio bi topile bateriju ali ne brzo kao surf.. gledao sam cene dodatnih default baterija, mislim da su malo preterali :d ali svakako cu kupiti jos jednu.

Al glasno razmisljam :d

@krkojzla

Mogu mogu, citao sam neku knjigu prije 2 nedelje, 5h display on a potrosio nekih 15% koliko se sjecam...

@hsv
Ma ne treba ti dodatna baterija... Za to sto ti budes koristio trajace ti citav dan 100%.

Ja browser veoma veoma rijetko palim, sav moj "surf" se svodi na ttalk, engadget, greader i flipboard i pored svih tih aplikacija browser mi je potpuno nepotreban. Redovno izvucem 4h display i oko 18-19h usage.

Kapiram ja sve to, dodatna baterija je bas skupa, iako je standardnog kapaciteta.. Ali ipak bih kupio jer hocu da budem miran ako putujem nedge ili odem na kapovanje od 3-4 dana. Nazalost, zbog finansija i obaveza ljudi to se sve manje desava ali opet ne bih da ostanem bez svih silnih funkcija Nexusa u tim situacijama.

Poslednja izmena:
Hm, kampovanje je ok razlog za drugu batt ali davati onolike pare za dodatnu bateriju a da ces je pri tome iskoristiti 1-2 puta godišnje...ne znam. Ako kampujes makar 3 puta u 2-3 mjeseca onda ok.

Kad se moze očekivati OTA? Posle 15-20. jula?

Poslednja izmena:
Kakve sam price slusao je sam prezadovoljan baterijom, brightness drzim uvek na 40% osim na jakom suncu kad ide na max, wifi+sync+mobile net bez gasenja.
Uz volume+ za glasniji speaker i poweramp da sredi headset zvuk tel je do mudiju :) , nemam pojma kakav je voodoo+wolfson ali zvuk ovde kida, probano na in ear AKG324.

Prilozi

• Screenshot_2012-07-06-18-01-42.png
    Screenshot_2012-07-06-18-01-42.png
    125.5 KB · Pregleda: 97
  • Screenshot_2012-07-06-18-01-52.png
    Screenshot_2012-07-06-18-01-52.png
    68.3 KB · Pregleda: 93
Uz volume+ za glasniji speaker i poweramp da sredi headset zvuk tel je do mudiju , nemam pojma kakav je voodoo+wolfson ali zvuk ovde kida, probano na in ear AKG324.

To hocu da cujem ;)

@dovla
Ma gde posedujem, patim se sa badom :d

Ali kupujem sigurno, samo ne znam kada, moram da iskombinujem najpovoljniju opciju :)

Poslednja izmena:
HSV jel ti poseduješ Galaxy nexus ili planiraš da ga pazariš?
pitam pošto i mene zanima odkako sam isčačkao ICS na Wave-u i sada ne mogu da prestanem da razmišljam o stock ICS ili JB telefonu (a di ćeš bolji od ovoga ;))
bada is so dead

Da, fiksni brightness malo poboljsava usage ali mene smara da stalno kad sam napolju povecavam i u kuci smanjujem nivo osvetljenja.

Sta se dobija sa Volume+? Samo jaci zvuk ili bolji (cistiji) zvuk na speakeru?

PowerAmp sam kratko koristio ali mi se vise dopada UI Google Music aplikacije....

Dobija se jaci zvuk (istog kvaliteta kao i pre tweak-a), cist je ako ne preteras (+10 je neka preporucena granica), imas i EQ i jos neka podesavanja ali nisam probao.

Urose aj kad budes sledeći put citao knjigu da ostaviš ss od baterije stats + screen on jer mi je neverovatno 15% 5+ sati...

Nazad
Vrh Dno