Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Sa poklopcem, oko 35e ili nesto manje, donosi mi drug iz Svedske.

Ima li u Svedskoj ovih origigi drzaca za Nexus? Postavio sam link par postova ranije...

Ima, drugar je to porucio sa expansys.se cini mi se. Taj originalni drzac je skup, ako se dobro secam.

Telefon ce samo malo deblji biti, nista strasno.

U tome je i poenta. Da bude perfektan. Bilo koja malverzacija i mursovanje, narusavaju izgled. Po meni, njegova glavna karakteristika je dizajn.

Kacim na dropbox semplove sa camera enhancements modom iz Gnex ToolKit-a pa cu ostaviti link da svi koji hocete procijenite. Mislim da je x2 media profile najoptimalniji po pitanju kvaliteta/velicine fajla...

Takodje, zamolio bih nekog da izvuce media_profiles.xml (kad odradite backup iz ToolKit-a, taj fajl cete naci u "C:\Galaxy Nexus ToolKit\backups" ako je ToolKit instaliran u root diska posto sam greskom bekapovao x2 media profile :smash:

Poslednja izmena:
E ***-a nisam slikao nista...samo video pravio jer me to najvise zanimalo. Danas nemam vremena za fotke, to cu sjutra da odradim. I zato bi mi trebao default xml profile...

Na slikama nema razlike, odmah da vam kažem :)
Ja sam okačio 2 slike u temi za to, sa JB.

Poslao sam ti fajl. Mada nisam siguran da li je baš isti za ics i jb.

Poslednja izmena:
Извињавам се за овакав интерапт, јако ми је било мрско да се читам тему од почетка па морам овако да питам.
Да ли неко зна где има да се купи батерија за овај нексус АЛИ капацитета 3800 мАh... видео сам да постоји и да је у питању мало дебља батерија, са којом долази засебан поклопац па ако неко нешто зна нек постује.
Хвала унапред :)

Stigla baterija. Videcemo za par dana da li se i koliko isplati :)

Konacno se zavrsio upload...:/

Elem ovako stoje stvari na papiru za sempl od 30 sekundi, snimljeno napolju pod maltene idealnim uslovima:

x2 media profile:
720p (h.264,30fps, 16.1 mbit/s, 48Khz mono, 96kbit/s, 58MB)
1080p(h.264,24fps, 19.3 mbit/s, 48Khz mono, 96kbit/s, 69MB)

medium quality media profile
720p (h.264,30fps, 20.1 mbit/s, 48Khz mono, 128kbit/s,73MB)
1080p(h.264,24fps, 28.2 mbit/s, 48Khz mono, 128kbit/s,102MB)

high quality media profile
720p (h.264,30fps, 30.1 mbit/s, 48Khz mono, 128kbit/s,109MB)
1080p(h.264,24fps, 40.2 mbit/s, 48Khz mono, 128kbit/s,144MB)

Dakle ovo su brojke koje se dobijaju nakon modovanja. Na zalost, *****ao sam backup tako da nisam snimao na default postavkama pa da i to dodam...

Evo i snimaka: (na zalost nisam uspio da nadjem idealnu poziciju za snimanje jer mi je terasa natrpana glupostima ali se svakako moze napraviti poredjenje)

x2 720p ; x2 1080p

medium 720p ; medium 1080p

high 720p ; high 1080p

Nisam htio da kacim na yt zbog njihove kompresije ili cega vec, ovako mozete svako na svom monitoru da uporedite i (eventualno) primijetite razliku. Direktan dload.

Ja sam od svih modova ostavio x2 za sada...

@sonic

Nije isti media xml kao ovaj sto ja imam backup-ovan...Nema vise qcif rez vec qvga (pretpostavljam da se ovo odnosi na mms video...) i promijenjene su neke cifre za bitrate za 1080p video...Za tacno poredjenje bi mi trebao xml iz ICS nexusa.

Edit: Mozda sjutra slikam sa ToolKit modovima i ovim x2 profilom, pa posle ucitam xml sa tvog telefona pa cu postaviti i video i slike.

Poslednja izmena:
Da se ispovedim prvo: posle 3 godine koriscenja iPhone-a, skoro 2 na WP7 presao sam na beli Galaxy Nexus i JB bigxie_maguro_JRN84D_v2-signed, root naravno. Koristio sam Android pre ali samo u poslovne svrhe i to na raznim telefonima i tabletima ali sada je ozbiljnije :). Imam samo pitanje, ako neko moze da proveri, zasto na JB ne mogu da uradim sync contacts sa facebook-a (imam uredno account i ukljucen sync ali je lista prazna?) i da li je nesto menjano od cetvorke pa na dalje da ne prikazuje u galeriji albume sa facebook-a? Najveci problem za sada mi je tranzicija kontakata i kalendara sa WP7 jer sam drzao sve na Live-u povezano i sada moram da sredjujem rucno ili uz pomoc aplikacija sa Play store-a...

Sinhronizacija sa fb-om je izbačena u ics, a takođe i u jb. Jedino da koristiš neki program za to, ali tu se već ne razumem.

Ja imam isti taj rom, samo v1 (razlika je samo što v1 ima instalirane mape, v2 nema) i nigde nisam video tu opciju.

Zato što je fb konkurencija g+, a čini mi se da je došlo i do nekih neslaganja.

Pa nema veze. Eto i s voice je izašao pre mesec dana pa je đubre :D

Uskacem vam u sred polemike, videh one 1080p semplove sto je neko kacio, kvalitet je ok ali 24 fps je bedak jer je video ipak isciman malo.. E sad me zanima da li se u medjuvremenu pojavio neki sound fix? GSM Arena test mnogo hvali audio kvalitet a neki korisnici se zale po forumima, u YT komentarima, kako je to veliki minus Nexusa.

Bas me zanima, ovo je prakticno savrsen fon za mene i uzeo bih polovan Nexus mozda i pre isteka ugovora jer su svi bolji telefoni neverovatno skupi u paketima operatera.. A uzeo bih i neku ogromnu bateriju jer vidim da imate probleme sa autonomijom.

Nazad
Vrh Dno