Šta je novo?

Samsung Galaxy A56

• Začetnik teme Začetnik teme Stock
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Odosmo u off pa neka moderatori moderiraju 😊
@marinko98 meni na 400 pro, android 15 ne radi bez zvučnika.
True Phone 2.0.17 rev 117
Novije verzije True phone ne rade kako treba. Kada zvoni telefon, ne pojavljuje mi se dialer zato mi je ta starija verzija.
Imaju li neka posebna podešavanja?
Verovatno ne radi zato što je Android 15 u pitanju. Moj Honor 200 je na Androidu 13.
Podešavanje koje si stavio je ok. Ima još ono da štikliraš sve 4 opcije(automatsko snimanje poziva).

Android verzija je onda u pitanju. I meni je radilo na Honor 50 i android 13.

Da ne bude totalni off dobar je A56, sestra prije par dana uzela. Zbog dugogodišnjeg korišćenja Huawei/Honor telefona, Samsungov UI mi djeluje prenatrpano, ali vjerujem da je to stvar navike i da se brzo privikava.

Pojavio mi se bug da mi kontakti sami nestaju, tj. završavaju u trash, što sam kasnije skontao, sreća nije prošlo 30 dana. Bukvalno mi dnevno telefon obriše 150+ kontakata. Rešio sam tako što sam u podešavanjima deaktivirao sinhronizaciju sa samsung nalogom, a ostavio standardno google. Moguće da bih našao problem u podešavanjima samsung naloga, ali mrzelo me je iskreno, svakako ne koristim taj nalog nikad, ni ne znam zašto sam se ulogovao. Čisto da ostane info ako se nekome još desi.

Taj bug postoji odavno. Posto imam i hotmail nalog na telefonu, redovno nalazim obrisane kontakte u Deleted items. Dok god ne nestaju iz imenika na telefonu i sa Google naloga ne tangiram se previse.

Moguće, i očigledno je problem kad se sinhronizuje na više naloga, jer nisam nikad imao problem a koristio sam A71 pre A56 baš dugo (5 godina). Mene nervira, hoću da nazovem nekoga i nema ga u imeniku, onda idem u trash i vraćam kontakte.

Ja sam taj problem bio primetio jos na A71. Svako malo mi se pojave neki obrisani kontakti u Hotmail-u, ali nisu izbrisani iz imenika na telefonu.

Nije isti bug, ovde bukvalno telefon sam briše kontakte.

Verovatno ne radi zato što je Android 15 u pitanju. Moj Honor 200 je na Androidu 13.
Podešavanje koje si stavio je ok. Ima još ono da štikliraš sve 4 opcije(automatsko snimanje poziva).
Moram ovde da se ispravim. Da li se Honor sam ažurirao ili sam ja u tome učetvovao(ne sećam se), ali on je sad na Androidu 15, a snimanje i dalje radi.

Prilozi

• Screenshot_20251109_083658_com_android_settings_Settings$DeviceInfoSettingsActivit.jpg
    Screenshot_20251109_083658_com_android_settings_Settings$DeviceInfoSettingsActivit.jpg
    62 KB · Pregleda: 25
Samsungov UI mi djeluje prenatrpano, ali vjerujem da je to stvar navike i da se brzo privikava.
Ja sam prešao sa miui na oneui i preporodio sam se.

U poređenju sa muiu oneui je svetlosnim godinama ispred.

Koristim uporedo i p30 pro čiji je ui sličan kao honor ali one ui mi je ipak bolji.

Imam i a9 tablet uparen sa a56 i mislim da se na neki drugi brend neću skoro vraćati.

Jel imate appcloud instaliran?

Lose staklo skroz na a56,vec imam jednu crticu a 10 dana tek telefon koristim,6 godina koristio a50 bez zastitnog stakla mozda 3 crtice da je dobio za tih 6 godina

Telefon uvijek u dzepu nosim bez iceg drugog

Azurirao juce na android 16 i one ui8,sad imam problem kad pricam s nekim prekine mi poziv,bude samo tisina

Zdravo svima, evo bliži se kraj godine i pitanje je šta raditi. Da li uzeti preko kp naravno nov a56 8/256 za 280e ili nov s24 fe 8/256 360-380e(naisao sam na opciju polovnog s24fe u dobrom stanju za 315e). Da napomenem kratak sam sa budžetom, telefon koristim prosečno, skrolovanje, bez gaminga. Sta vi kažete?

Mislim da ce A56 da zavrsi posao. Meni ga supruga koristi,bas je odlican telefon. Jos ako si kratak sa budzetom,mislim da ne mozes pogrijesiti.
Jedino sto meni smeta za razliku od Xiaomi ima proces sporijeg punjenja baterije,ispod 1i30h ne moze se kod napuniti, cak nekad i duze

Telefon je super ali definitivno iduci telefon ide neki manji,ruka me nekad krene boliti od ovog telefona

Super steady snima samo u 1080p i to pod uslovom da ima dosta jakog svetla. Inače ovako za koncerte i tamne scene je praktično beskoristan.

Ali sama stabilizacija je dosta dobra.

Ovo je snimljeno u super steady režimu i može se videti koliko je loš snimak

Ma taj super steady verovatno samo podigne ISO, i onda kao imaš svetla a zapravo je snimak neupotrebljiv zbog ograničenja samog senzora. Potpuno neupotrebljiv mod koji postoji samo zbog marketinga.

Zdravo svima, evo bliži se kraj godine i pitanje je šta raditi. Da li uzeti preko kp naravno nov a56 8/256 za 280e ili nov s24 fe 8/256 360-380e(naisao sam na opciju polovnog s24fe u dobrom stanju za 315e). Da napomenem kratak sam sa budžetom, telefon koristim prosečno, skrolovanje, bez gaminga. Sta vi kažete?
S24fe , imao i koristio oba. S24fe primetno bolji - moje iskustvo .

Dvoumim se između A55/A56 i S24... Znam da im je A5 serija jako dobra, imao sam i A52 i bio jako zadovoljan, samo nisam uopšte ispratio posednjih godinu dana ova dva modela A55 i A56 kakvi su utisci... Ostaje da verujem u A5 seriju ako se ne odlučim za S24. U budžetu sam oko 400 eura.
Kao da porediš kupe i SUV, nisu uopšte ista kategorija, ni velicinski ni hardverski, za početak vidi šta ti je bitno, ako je baterija onda serija A, ako ti je bitna veličina ekrana opet serija A(u ovom slučaju S24 da nije + ili Ultra). Ako ti je bitan dobar ekran, brzina telefona, otvaranje stranica, fluidni multitasking onda S serija... U ovom slučaju poredjenje babe i žabe ali nadam se da sam ti makar malo pomogao. Ako si prosečan korisnik I ne koristiš mnogo telefon A56 ti je sasvim dovoljan samo vidi da uzmeš sa 256 Gb I 12Gb RAM memorije.

To su verzije za indijsko tržište. Evropske verzije nemaj 12gb ram-a

Zanima me prelazak sa iphone 11 pro max na a56 jel to ok? Baterija mi je oslabila ne daje mi se za originalnu 100€ a za neki noviji iPhone treba dodat prilicno novca sto mi se ne daje naravno. Kakvo je vase misljenje?

Zanima me prelazak sa iphone 11 pro max na a56 jel to ok? Baterija mi je oslabila ne daje mi se za originalnu 100€ a za neki noviji iPhone treba dodat prilicno novca sto mi se ne daje naravno. Kakvo je vase misljenje?
Da telefon star 6 godina svakako treba da zameniš. A56 je odličan telefon. E sad, Pro Max je bio flagship kad je izašao, ako tražiš high end telefon A56 to nije. Ako tražiš value for money telefon, A56 to već jeste.

Nazad
Vrh Dno