Šta je novo?

Samsung Galaxy A56

I šta bi na kraju, jel telefon otpakovan?

Vi koji koristite duže telefon kakvi su utisci? Probao sam telefon više puta u poslovnicama, sve deluje glatko i brzo pogotovu u odnosu na moj telefon (Mi 9) koji je 60hz. Kako se ponaša nakon nekog vremena? Glatko ili ima onih mikro seckanja? Zvučnici su mi isto bitni, da li imaju puniji zvuk ili deluju jeftino? Baterija/punjenje, kamere?

Meni ga supruga koristi. Ona je zadovoljana,kamera je dobra,ona je posle poca x3 pro prosla.
Baterija je dobra drzi znatno duze nego na pr moj novi rn 12 pro 5g kada sam ga kupio.
E punjenje - znatno sporije nego na Xiaomi. Ispod saipo ne moze da ga napuni cak i 2h sata ponekad

Ako se puni punjačem od 45w i ode u 2 sata to je već katastrofa. Ako A56 sa 45w puni celih 7-8 min brže od A55 sa 25w, onda...

Meni puni sa originalnim Samsung punjačem od 45w za 1 i 15 min. otprilike.

Nije sve u punjacu, ima nesto i u kablu.

Meni je oko 1 sat i 40 minuta punio telefon , orginal Samsung kabl i punjac 45W. Ali bio se ispraznio na 0%

Original Xiaomi punjac i kabal od mog telefona.
39% trenutno,pise da se napuni za 1:15min.

Punjenje po meni ne sme da bude vise od 40-45 min, sve preko toga je nedopustivo osim ako je telefon od 100 eur vrednosti. Uvek me je u nekoj meri zanimala ta A klasa Samsunga, imao sam zelje da koristim Samsung ali uvek su terali neki inat. Iz godinu u godinu forsiraju te debele bezele, iz godine u godinu sporo punjenje... Dok je konkurencija nudila 120w oni nudili 25w i to bez punjaca, ovaj telefon na papiru ima 45w dok je ustvari skoro isto punjenje kao i A55 od 25w. Znaci tipicni iPhone potezi... Samsung ima najbolje Android telefone na svetu, to su Ultre i sve ispod toga je pod nekim ogranicenjima, cisto jer im se moze. Da ne bude da samo trujem, kod ovog telefona mi se izuzetno svidjaju softver i ekran. Ne postoji ni jedan Xiaomi koji moze da im pridje softverom, makar gledao i Xiaomi 15 Ultra kad uzmes ovaj A56 u ruke on deluje bolje i skuplje od 15 Ultre (sto se tice koriscenja softvera telefona).

Verovatno da je i to nekome bitno, taj FC time, ali nije svima podjednako bitno i samsung to očigledno zna. Meni je recimo FC u 90% slučajeva ugašen, telefon se puni noću skoro uvek, ali nismo svi isti i nemamo svi iste potrebe. Inače GSM arena tvrdi da se do 65% puni za 30min.

When it comes to charging speed, the Galaxy A56 offers an upgrade - 45W fast charging over Power Delivery with Samsung's PPS. We tested the phone with a 45W Samsung charger and got 1 hour and 13 minutes from 0 to 100%. Surprisingly, that's slower than last year's A55 to get to full, but the A56 is considerably faster at the 15 and 30-minute marks. You get 65% of the charge back in the first 30 minutes.

Mozda samsung ima neki svoj protokol punjenja koji nema xiaomi punjac? Pa ga recimo puni na 15w unesto na 45w koliko podrzava A56

Ja koristim punjač od motorole edge 40, jačine 68w. Napuni relativno brzo za nekih sat i 10min. Istina je da do nekih 65% dodje za pola sata ali onda uspori. Čitao sam na netu da je to zbog zaštite od pregrevanja.

Oko 1h15 min od 0-100% bi trebalo da se puni. U opcijama baterije mora se ukljuciti brzo punjenje. Takodje, Samsungov kabl od 3A koji dobijate u kutiji nije predvidjen i nema snage za punjenje brze od 25W, tako da, pored adaptera/punjaca od 45W, potreban je i odgovarajući kabl od 5A kako bi se izvukao taj maximum iz punjenja. I da, nikakvi xiaomi adapteri/kablovi nece funkcionisati, koliko god brzi bili, jer tehnologije i standardi punjenja nisu isti za samsung i xiaomi.

Tačno kolega slažem se,al meni ne pada na pamet da dajem jos 50e za Samsung punjac i kabal dje punjenje biti 10 min brze od sads.
Svakako, Samsung telefoni imaju sporiji mehanizam punjenja nego Xiaomi.

Tačno kolega slažem se,al meni ne pada na pamet da dajem jos 50e za Samsung punjac i kabal dje punjenje biti 10 min brze od sads.
Svakako, Samsung telefoni imaju sporiji mehanizam punjenja nego Xiaomi.
Istina, tih 45W u odnosu na 25W samo bolje zvuči nego što zapravo jeste. Pomislio bi čovek da skoro pa dva puta brže moze da napuni telefon, ali u praksi to jeste mozda čak i manje nego 10 min razlike i definitivno se ne isplati kupovati taj adapter.

Best buy telefon definitivno, ne postoji telefon koji je više value for money. Razlika u ekranu u odnosu na S24U se vidi naravno ali što se tiče fluidnosti telefona, baterije i zvuka zadovoljava sve potrebe normalnog korisnika. Jedino što mislim da je za neke duže staze od 2 godine npr 128GB nedovoljno pa treba ići na 256GB.

Jel ima neko bag sa kucanjem? Pravi greške baš često, kao da ima problem sa tačom.
Kucam poruke normalno, probam na drugim telefonima, nije do mene, jednostavno nešto manijači i npr. ponovi poslednje slovo u početku naredne reči. Smanjio sam onaj odziv tastature al opet nije to to.

Probao restart?

Ne reset (na fabricka), nego najobicniji restart telefona (iskljuci/ukljuci :D).

Dvoumim se između A55/A56 i S24... Znam da im je A5 serija jako dobra, imao sam i A52 i bio jako zadovoljan, samo nisam uopšte ispratio posednjih godinu dana ova dva modela A55 i A56 kakvi su utisci... Ostaje da verujem u A5 seriju ako se ne odlučim za S24. U budžetu sam oko 400 eura.

Već smo pisali o tome ali možemo opet. Ako nemaš A55 uzmi A56, ako imaš A55 a dvoumiš se da li da pređeš na A56, nema nekog posebnog smisla.

Nazad
Vrh Dno