Šta je novo?

Samsung Galaxy A53

Namesti ovako i treba da bude ok

Prilozi

• Screenshot_20230107_221303_Settings.jpg
    Screenshot_20230107_221303_Settings.jpg
    51.4 KB · Pregleda: 97
Uradila sam tako, hvala Vam.
Možda ja grešim jer upoređujem istu fotografiju na dva različita telefona.

Komšinica mi se žali da ponekad sa nekoliko kontakata ima problema, da je slabo ili nikako ne čuju prilikom razgovora.
Ona onda ode na sprat kuće i tamo se razgovor odvija normalno. Nekoliko puta sam razgovarao sa njom i sve je bilo u najboljem redu(nije bila na spratu).
Kažem joj da je možda problem do Mts mreže i signala na određenom mestu/lokaciji u kući, a ona će kao iz topa...."a kako sa prošlim telefonom (Samsung A6 nisam imala tih problema")?
Šta mislite u čemu je problem?

VoLTE je verovatno ukljucen neka iskljuci ako jeste pa nek proba a tu je uvek i slucaj da je ili prijem losiji na A53 u odnosu na A6 ili sama bazna stanica "slabije" odasilje ili se telefon kaci na drugi baznu stanicu. Tesko je sad reci ako u ruci nema i stari telefon pa da uporedi jacinu signala na oba.

As we already know, there won’t be a Galaxy A74 this year, so the A54 5G is the most premium offering coming to the Samsung mid-range this year.
128GB option will be priced between 530€ and 550€, and the 256GB option will cost between 590€ and 610€.

da se upišem i ja na temi, od prekjučer vlasnik ovog modela, a supruga već dve sedmice ima a52s, tako da iz prve ruke mogu porediti oba uređaja :).

kako sam pre ovog imao poco x3 pro, prvi utisak je da sam očekivao veću razliku u kvaliteti kamere u korist a53.

Pozdrav svima.Pre par dana kupih a53,pa me zanima kako ste vi zadovoljni baterijom?

Sve sto pomislis, sve je losije u odnosu na A53.

U pravu ste za A54, ja sam takođe hteo da ga čekam, međutim biće i on skup kod operatera. Kako ste do sada zadovoljni ljudi? Baterija, kamera i ostalo, nema bagova? Mislim da ovaj telefon uopšte nije flop kako pričaju. Ja imam A5 sa eksijem, nikakav problem u radu imao nisam ali nikakav, još uvek dobro radi, samo baterija je problem nakon godina korišćenja, zameniću je pošto mob može da funkcioniše dalje ali verovatno ću, uzeti i 53, pošto je A5 već peta godina. Poređenja radi, 13 Lite je uz paket koji ja imam, mesečno 4000 hiljade, dok će cena u slobodnoj prodaji biti što se tiče A54 ista kao i 13-ci, samim tim i očekujem skoro pa istu cenu kod operatera.

nakon mesec dana, ipak sam skapirao da samsungov ekosistem nije za mene, mnogo se prirodnije osećam u xiaomi ekosistemu.

tako da ću se verovatno vratiti na isti.

Krajem jula krece prva beta za one ui 6, nakon 2-3 meseca od prve bete dolazi stabilna verzija koja se pusta prvo za s23 seriju pa potom za sve ostale

Je l imao neko probleme sa ovim telefonom da se restartuje u toku poziva, na punjaču ili bilo kako nasumično?

Jok, ali sam primetio da se bas zagreje prilikom punjenja na 25W, dok se na A52S jedva oseti.

Mislim da nije do pregrevanja. Probao sam da pustim 3dmark stress test dok se puni, greje se, ali nista kriticno. I sta god radio, nije se resetovao.
Sat vremena posle toga, u pozivu se resetovao.

Tek je kupljen telefon, tako da ne bi trebalo da bude problema oko zamene.

Stigao je za 1 Oktobar

Prilozi

• 393838729_682549693839927_2694432873312629504_n 8888.jpg
    393838729_682549693839927_2694432873312629504_n 8888.jpg
    116.6 KB · Pregleda: 50
@Mudri
Ja ništa, telefon je bio od kolegenice.

Reklamirala ga je u gigatronu gde je kupljen i na prvu nisu hteli da zamene, "kvar nije uočen" fazoni.
Bilo je i par apdejtova u međuvremenu, ali ništa nije pomoglo. Tek su drugi put uvažili reklamaciju i vratili pare.

Otac koristi ovaj mob od kako se pojavio kod nas, kupljen preko Yettel-a, covek u godinama u glavnom pozivi, malo pretrage i telegram ponajvise
Nazalost javio mu se problem, koji nije izgleda samo izolovan slucaj

Touch funkcija blokira, i telefon je nemoguce otkljucati
U pocetku je bilo random, pa nekad proradi sam od sebe
Onda je bilo da kada ga resetujem, posle toga neko vreme radi i onda se problem pojavi ponovo
Da bi posle 2 dana se zakljucao i nista mu ne pomaze. Telefon je u mint stanju, bez udaraca i ogrebotina, zasticen sa svih strana
Radjen factory reset - ne pomaze

Problem se javio pre bilo kojeg update-a, u medjuvremenu sam uradio svaki update i problem je nastavio da se javlja, da bi na kraju doslo do nemogucnosti koriscenja telefona
Garancija istekla pre 3 meseca, drugar proverio nije do flat kabla, na netu sam nasao indijce koji su CPU skidali cistili konektore i vracali. Cisto sumnjam da cu naci nekog da to radi - ali eto da prenesem iskustva. Kada proguglas masovno se zale ljudi - da li je problem do temperature, ili do nekog udarca sa zadnje strane nemam pojma - u glavnom totalno razocarenje i sada sledi trazenje mobilnog za starijeg gospodina kojem nije lako da se navikne na neki drugi model ili UI

Dobro vece, dakle what? tnx

Prilozi

• mobbbbbbbbbbb.jpg
    mobbbbbbbbbbb.jpg
    226.6 KB · Pregleda: 48
Nazad
Vrh Dno