Šta je novo?

Samsung Galaxy A53

Samsung je mislio da malo "ispegla" situaciju sa ovim A53 u odnosu na A52S, tako što će doneti veću bateriju i unapređen software za kamera sistem. Tj. kako se pričalo, kamere su ostale iste kao na A52S, ali je software poboljšan i uspeva da napravi kvalitetnije fotografije.
To je trebalo da bude kao neki kompromis zbog slabijeg čipseta i odsustva punjača i 3.5 mm ulaza.
A stigao je i test na G. Areni gde se vidi da ni to nisu uspeli da odrade kako valja. Niti baterija duže traje, iako je za 500 mAh veća, niti su fotografije bolje u odnosu na A52S.
Koliko videh na GSMAreninom Reviewu bas su pomenuli unapredjenu AI jedinicu na A53 i rekose da su fotke bolje u odnosu na A52S u ovom trenutku. Kamerica je, generalno, i najbitnija. Sve ostale komponente (sem SoCa) su iste ili ~ iste sa A52S i jedno kome je "hendikep" nedostatak 3.5mm audio rupice i punjaca, *bm li ga

Kakav je vibra motor? To me baš zanima, da li su stavili kršten ili i dalje koriste ono reliktno zujalo kao na A52 telefonima?

Koliko videh na GSMAreninom Reviewu bas su pomenuli unapredjenu AI jedinicu na A53 i rekose da su fotke bolje u odnosu na A52S u ovom trenutku. Kamerica je, generalno, i najbitnija. Sve ostale komponente (sem SoCa) su iste ili ~ iste sa A52S i jedno kome je "hendikep" nedostatak 3.5mm audio rupice i punjaca, *bm li ga
Ako koristiš samo fabričku aplikaciju - okej. Ali kao što sam već pominjao - uzmi u obzir GCam i priča je potpuno suprotna. Level 3 API support na A52s je monumentalna prednost.

Razlike u kameri izmedju A53 i A52s su vidljive samo u specijalnim prilikama, u korist A53, ali zato ce svako da primeti bolju autonomiju na A52s. 😁 Zmaj je zmaj...

Da li sam ja to dobro razumeo..da na A53 tj. uz ovaj telefon ne ide punjač ?!?

Ne ide. Samo fon i kablic.

Razlike u kameri izmedju A53 i A52s su vidljive samo u specijalnim prilikama, u korist A53, ali zato ce svako da primeti bolju autonomiju na A52s. 😁 Zmaj je zmaj...
Evo specijalne prilike na A52s, volio bih da vidim nečiji rezultat na A53.

Prilozi

• PXL_20220427_224542763.NIGHT.jpg
    PXL_20220427_224542763.NIGHT.jpg
    179.9 KB · Pregleda: 248
Astrofotografija jeste, pošto je neophodan Gcam port, što je moja poenta.

Zavisi kojim punjačem puniš, ako je to 15W, trebaće ti od 0 do 100% oko 1h 40min, dok sa 25W malo više od sat vremena.

Pošto je produžena promocija za slušalice do 31.5. za A53, zanima me da li će telefon zaista stići do 15. juna za tih 15-ak dana, kada je rok za registraciju u Samsung Members aplikaciji za Galaxy Buds Live.

Zavisi kojim punjačem puniš, ako je to 15W, trebaće ti od 0 do 100% oko 1h 40min, dok sa 25W malo više od sat vremena.

Pošto je produžena promocija za slušalice do 31.5. za A53, zanima me da li će telefon zaista stići do 15. juna za tih 15-ak dana, kada je rok za registraciju u Samsung Members aplikaciji za Galaxy Buds Live.
Meni punis traje 2 sata a trebao je 1 sata i 20 min,baterije malo brzo trosi,nesto to nije u redu 🤔

The only real advantage of buying the Galaxy A53 5G would be the software. The Galaxy A53 5G launched with One UI 4.1 out of the box that’s based on Android 12. The Galaxy A52, being a year old, launched with One UI 3.1 based on Android 11 out of the box. Samsung is promising an additional year of OS updates and security patches for the Galaxy A53 5G, which means it’s guaranteed to receive more updates than the Galaxy A52s. So if you are someone who prioritizes software support while making a purchase decision, then the A53 5G makes a very good case here.

A52S je bolji od A53 , bolji procesor (A52S Snapdragon a u A53 Exynos) , 3,5mm ulaz za sluške, punjač u pakovanju , duže trajanje baterije ...

Koristim A53 dva meseca, i imam konstantan problem sa WiFi mrežom, tj. telefon konstatno gubi konekciju na WiFi.

U praksi to izgleda ovako: Koristim normalno telefon (net, viber, bilo koja aplikacija koja zahteva internet konekciju), ostavim telefon, posle 2 minuta (ili 10min. ne bitno) hoću da nastavim korišćenje on nema WiFi konekciju. Prikazano je da je konektovan na WiFi, piše da je povezan, ali nema konekcije. Onda bukvalno isključim - uključim WiFi i on se opet bez problema konektuje, i tako u krug…

Da li je neko imao sličan problem?

Ima li opcija da se ugasi zatamljenje wallpapera kada je dark mod upaljen ?

EDIT: Nasao ali evo ako nekome zatreba (3 godine proveo na kinezima pa dok se covjek prisjeti):

image.png

Poslednja izmena:
Stigao android 13

Prilozi

• Screenshot_20221109_122350_Software update.jpg
    Screenshot_20221109_122350_Software update.jpg
    103.5 KB · Pregleda: 45
  • Screenshot_20221109_122411_Software update.jpg
    Screenshot_20221109_122411_Software update.jpg
    114.8 KB · Pregleda: 58
Evo 5 dana kako je A 13 izasao, telefon gotovo 2x brzi. Isto flagship da koristim. Bio mi je ok i prije ali sada sve kontam da nisam animacije stavio na 0.5x.

@ Glenn, kako ti radi telefon? Ima li nekih problema u svakodnevnom radu? Pazi nije da sumnjam u procesor, tj možda malo, ja imam još uvek iz A5 (2017), kupljen 2018, radi dobro, međutim pokazuje mi u Samsung Members da je vreme da se menja baterija iako je "life - good", uglavnom moj telefon ima Exy i zaista nikada problem nisam imao. I ako možeš još da mi kažeš kakva je baterija i kvalitet izrade? Znam da je plastika ali malo mi je frka kada sam video na temi A52s da su se neki modeli po sredini odlepili. Lično mislim da ovaj telefon nije flop kako su ga neki predstavili. Ili da sačekam još malo da vidim kakav će biti A54.

Uzela sam A53 i uopšte ne mogu da se naviknem. Najveći mi je problem ekrana, tj. boje. Pink i crvena su previše jake, ekran vuče na žuto osim u momentima kada pojačam osvetljenje na max, mada mi ni tada nije baš belo belo. Ja bih želela belu boju, ne sivo ili žuto.
Da li zna neko kako da to rešim?

Uzela sam A53 i uopšte ne mogu da se naviknem. Najveći mi je problem ekrana, tj. boje. Pink i crvena su previše jake, ekran vuče na žuto osim u momentima kada pojačam osvetljenje na max, mada mi ni tada nije baš belo belo. Ja bih želela belu boju, ne sivo ili žuto.
Settings/display/screen mode/stavi na natural.
Pretpostavljam da ti je sad na "vivid" podesavanju...

Settings/display/screen mode/stavi na natural.
Pretpostavljam da ti je sad na "vivid" podesavanju...
Uradila sam tako, stavila na prirodno, ali opet mi je nekako toplo belo. Ne znam kako to da sredim i da li uopste mogu da rešim. Imala sam ranije A21s i upoređujem ga sa njim, ne moguće mi da je on bolji od A53. A nahvalili u radnji taj ekran koji mi sada frustrira.

Ako vec nisi, pogledaj i opciju "eye comfort shield", ako je ukljucena, onda malo vuce na zuto. Imas u istom meniju i "custom", gde se manuelno podesava temperatura boja, pa mozes na slajderu da podesis da boje budu malo hladnije..

Skontala sam u čemu je problem. U uglu, odnosno poziciranju telefona. Ako ga držim ravno onda je žuto, a ako ga iskosim onda ide na hladnije, odnosno onako kako bih želela. Da li možda postoji način da se to reši?

iskljuci zastita za udobnost za oci

Prilozi

• 323379140_1161303844589759_7875333112367721972_n.jpg
    323379140_1161303844589759_7875333112367721972_n.jpg
    55.5 KB · Pregleda: 25
Isključila sam to već.

Prilozi

• Screenshot_20230107_221001_Settings.jpg
    Screenshot_20230107_221001_Settings.jpg
    49.2 KB · Pregleda: 37
Nazad