Šta je novo?

Samsung Galaxy A50

Naručio sam Xiaomi Redmi Note 8 Pro (6 /64). Stiže za 2 dana, pa ću uporediti sa Samsung A50, koji sam upravo prodao. Bio mi je spor i FP je očajan....

Ha, ha... Nekoliko puta sam rekao "nikad više Samsung".... *mjau**mjau**mjau*, nisam bio od riječi.... Sad je vajda definitivno kraj sa Samsung experimentima...

Uzeo sam Huawei p30 a imam I ovaj A50, ali nemam sta da poredim [emoji6] a p30 platio 360,mada moz se nadje I jeftinje. Kamera na p30 zumira 30x, ostao sam zaprepascen kako to radi ko pravi teleskop.... Selfi kamera na A50, baterija I zvuk na sluskama stvarno nemam zamerke, tako da nije bespotreban. Koristice se u nekim prilikama.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Naručio sam Xiaomi Redmi Note 8 Pro (6 /64). Stiže za 2 dana, pa ću uporediti sa Samsung A50, koji sam upravo prodao. Bio mi je spor i FP je očajan....

I oni se dobro probijaju samo mi se ne svidju bas MediaTek Helio procesori...

Svi /vecina/ se navikavamo na velike tel, kad vidim kako dete koje je cem m nize od mene i ima duplo manje ruke barata sa vecim tel nego sto ja imam, divim se - stvar navike.

I koga interesuje ta tvoja cigla od 200 grama, i A50 nekom veliki a kamoli zaomi

Tebe interesuje toliko da prokomentarišeš.... Da je platični poput A50 bio bi težak 160 grama. Pošto je radjen od stakla kao premium modeli, ima 200 grama. Brži je skoro duplo u odnosu na A50 (zbog čega sam ga i uzeo), a kamere su mu dosta bolje. A50 jedino ima bolji displey.... Ostalo se ne može porediti. Redmi Note 8 Pro je klasa iznad A50... Mediatek u ovom telefonu je VRH
MEDJUTIM... Navikao sam se na AMOLED display... To je jedino što mi nedostaje sa A50...

Poslednja izmena:
Tebe interesuje toliko da prokomentarišeš.... Da je platični poput A50 bio bi težak 160 grama. Pošto je radjen od stakla kao premium modeli, ima 200 grama. Brži je skoro duplo u odnosu na A50 (zbog čega sam ga i uzeo), a kamere su mu dosta bolje. A50 jedino ima bolji displey.... Ostalo se ne može porediti. Redmi Note 8 Pro je klasa iznad A50... Mediatek u ovom telefonu je VRH
Sve si rekao u jednom postu, svaka cast...sad mozes i da se pridruzis na rn8p forum jer ovde mozes dobiti samo kritike cim se kaze istina [emoji1]

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

MEDJUTIM... Navikao sam se na AMOLED display... To je jedino što mi nedostaje sa A50...

Samsung ima najbolji Amoled. Cak evo i Huawei P30 ima Amoled, ali bez diskusije dosta losiji nego kod Samsunga. Sad je na korisnicima da izvagaju sta im je bitnije, ekran, kamere, baterija, wufi signal..... Antuntu jeste iritantno pokaxuje rezultat od bednih 160000 za A50, medjutim u realno radu se ne vidi taj tolliko losiji rezultat. I definitivno Samsung ima tonu aplikacija za AOD da se prilahodi. Huawei recimo nema ni jedny aplikacije za podesavanje AOD, ili je stalno ukljucen I srce bateriju ili gasis I ne vidis ni jednu notifikaciju.

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Sve si rekao u jednom postu, svaka cast...sad mozes i da se pridruzis na rn8p forum jer ovde mozes dobiti samo kritike cim se kaze istina [emoji1]

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

S obzirom da sam par mjeseci koristio A50, a sad Redmi Note 8 Pro, mislim da moja riječ ima veću težinu nego kod korisnika koji nisu isprobali oba telefona. A50 na Antutu ima 144574, a Redmi NOte 8 Pro 224759.
Ne oslanjam se skroz na sintetičke testove, ali ima utisak da je Redmi Note skoro duplo brži... Nisam se pokajao što sam prodao A50... Koristim jako puno servisa i bitna mi je brzina... Krajnje moje mišljenje je.... da je Samsung u svakom smislu precijenjen... Rado bi kroz koji mjesec da imam novca pazario Huawei ili neki Flagship od Xiaomi... Veoma mi je bitno da me neko ne farba i nabija cijenu zbog "marke telefona", a to čine Apple i Samsung...
Nemojte se sad paliti na moj text... Ne gledamo svi kroz iste naočale...

Srednja klasa do 500km xiaomi. Samsung nikako. A70 jedini koji vrijedi. Ostalo ne. Jednostavno

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Samsung ima najbolji Amoled. Cak evo i Huawei P30 ima Amoled, ali bez diskusije dosta losiji nego kod Samsunga. Sad je na korisnicima da izvagaju sta im je bitnije, ekran, kamere, baterija, wufi signal..... Antuntu jeste iritantno pokaxuje rezultat od bednih 160000 za A50, medjutim u realno radu se ne vidi taj tolliko losiji rezultat. I definitivno Samsung ima tonu aplikacija za AOD da se prilahodi. Huawei recimo nema ni jedny aplikacije za podesavanje AOD, ili je stalno ukljucen I srce bateriju ili gasis I ne vidis ni jednu notifikaciju.

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Takoje ,

Ja sam imao A40 svoj, jako kratko A50 kao sluzbeni a Xiaomi inace koristim... Nije mi nikada realno poredjenje telefona srednjeg segmenta, jer su to uvek telefoni koji dolaze ili uz kompromis ili uz adut.
Prica oko Redmi Note 8 Pro i A50 je po meni stvar ciste preferencije. A50 ima taj SAMOLED koji je realno neprikosnoven u segmentu, izradu koja ce nekome biti prednost nekome mana. Nije cvrst telefon, ali zato na tu velicinu jeste lagan, sto isto moze da znaci mnogo, narocito kada racunas da na 200g 8 Pro dodajes masku ili jos staklo.
Jedino mi nije jasna ta sporost, ja na A40 koji je slabiji nikada nisam iskusio moimenat da sam rekao spor je, a na njemu imao pregrst aplikacija.

Ako se gleda cena, ni to nije realno, jer je Samsung kostao pre nego sto je Xiaomi postojao, i to je prosto tako, i naopako bi bilo da Samsung spusta svoju cenovnu filozofiju kako bi bio konkurentan Xiaomiju u best-buy filozofiji.
A50, i sa manama, je ipak prosle godine jedan od telefona srednje klase koji je medju zapazenijima.

Ja sam sada u procesu vaganja novog telefona, trenutno mi je Redmi Note 8 Pro na vrhu, ali cekam konkretniju najavu ili nove Note serije, za koju se nadam da je manji telefon, ili stavise A41, ako bi se nasao u ponudi za 2 meseca recimo, po ceni koja je u rangu A40 koja je bila, samo kada bi ponudio istu kompaktnost + vecu bateriju, definitivno bih ga pazario.

Meni je smesno uopste poredjenje cena i brendova tipa apple, samsung sa xi.
Veze sa vezom. Kada xi bude gurao toliko para u marketing i support, onda mozemo da pricamo, ovako su 2 dimenzije...

...riding on 720p...

nije telefon samo zbir delova na gomili...a kad god se xiaomi ubaci u priču izgleda da je samo to važno...

Po meni, kod telefona, vise nego kod bilo kog proizvoda verovatno, ultimativna vrednost je u korisnickom iskustvu, a njega prosto ne mozes dovesti u egzaktnu meru koju ces da vagas sa drugima.

Drug uzeo Xperia 10 Plus nedavno, i svako ce apsolutno reci glup izbor jer SD 636 etc... ali covek je zagrizeni Sony fan otkad zna za sebe, voli onaj 21:9 odnos stranica, voli tu dizajnersku unikatnost samog telefona koja je nekome blentava mozda, ne nosi masku jer mu se svidja ona brusena plastika, koja stvarno jeste dojmljiva, potencira prednosti FP senzora sa strane. I njega ne zanima sto je za te pare mogao da kupi telefon koji je 2.5 brzi, koji ima veci ekran, bateriju skoro pa duplo vecu i slicno...
Prosto je kupio ono sto ceni, i ko da mu kaze da je *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* sto daje 35k na telefon sa osrednjim dve godine starim SoC-om ili stagod...

Naravno da svako treba da kupi ono što mu se sviđa, odnosno odgovara.

Poslato sa VOG-L29 uz pomoć Tapatoka

Koristio sam i Huawei i Xiaomi pre Samsunga i iskreno Samsungov AMOLED ekran je vrhunski. To mi je glavna stvar za prelazak na Samsung. Drugo, softver. Ne znam sad kako je ali i Huawei i Xiaomi su pre kuburili sa softverske strane, dok Samsungov OneUI je po meni odlican.

Ide Beta OneUI 2 i za tursku verziju. Mislim da je ovo poslednja pred finalnu verzijuScreenshot_20200202-170806_CheckFirm.jpg

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

Koristio sam i Huawei i Xiaomi pre Samsunga i iskreno Samsungov AMOLED ekran je vrhunski. To mi je glavna stvar za prelazak na Samsung. Drugo, softver. Ne znam sad kako je ali i Huawei i Xiaomi su pre kuburili sa softverske strane, dok Samsungov OneUI je po meni odlican.
Danas kolega uzeo toliko hvaljeni redmi note 8 pro, a drugi kolega ima a50. Razlika u displeju je tolika da je to neverovatno. Jako me je razocarao displej na rn8 pro. Samsung tu dominira.
Naravno da je razlika u samoledu i ips-u ali opet...

Danas kolega uzeo toliko hvaljeni redmi note 8 pro, a drugi kolega ima a50. Razlika u displeju je tolika da je to neverovatno. Jako me je razocarao displej na rn8 pro. Samsung tu dominira.
Plus AOD notifikacija

Послато са SM-A510F помоћу Тапатока

Ne znam, ali meni samsungov yellow tint toliko bode oci, da bi pre nosio ips. Verovatno se čovek vremenom navikne, ali je na s9 npr bas izražen.

Sent from my Redmi K20 using Tapatalk

Stigao mi je juče februarski update, ali neću da instaliram. Jel neko probao i kakva su iskustva?

Pozdrav,
jel ima neko problem sa mrežom? Dual sim telenor+mts, kada me neko zove vrlo često sam zauzet iako imam pun signal.

Slazem se. I ja sam uporedjivao i stvarno je bas razlika. Ne bih mogao da se vratim na IPS sad ja mislim.

Vecita debata (AM)OLED vs IPS. Kad su u istom kvalitetu nema tu jasnog pobednika. Sve zavisi od ocekivanja, tj. use case -a.

Idealno je kad bi svako licno imao prezentaciju takva dva ekrana uz demonstraciju prednosti i mana od strane nekog ko je neutralan , strucan i stvarno poznaje gde leze te prednosti i mane obe tehnologije.

Koristio sam IPS (P9 lite) i SuperAmoled (Mi9). Po meni oba ekrana imaju svojih prednosti i mana, ne bih mogao ni jedan da izdvojim kao bolji. Koliko je kod Amoleda bolja crna, u istoj meri je kod IPS bolja bela boja. Amoled ima nesto jace boje, ali kod IPS ekrana nema bojazni od Burn In efekta. Obe varijante su jednako dobre samo zavisi kome se sta vise svidja.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh Dno