Šta je novo?

Samsung Galaxy A5 2017 vs Sony Xperia XA2

kapetan_Miki

Cenjen
Učlanjen(a)
22.08.2017
Poena
125
dakle, šta uzeti?

a5 2017 - model na zalasku, ali i dalje cenjen i atraktivan, otporan na vodu i prašinu, ali isto tako i lomljiv zbog staklene poleđine... verovatno nakon orea više neće biti ažuriranja za njega.

xperia xa2 - sony pokušava da se izvuče iz dubioze i u srednjem cenovnom razredu, procesor najnovije generacije, out of box sa android oreo verzijom, 4k snimanje...

znači između ova dva pretenduješ na sony :)... koji su tvoji razlozi za to?

a budžet je cenovni rang ova dva fona, s tim da su ova dva ispunjavaju i druge kriterije (dimenzije kučišta, veličina ekrana, podrška za quick charge, itd.).

p.s. samo nemoj predlagati one huawei/honor lite verzije kao alternative :D

Pa koja je to cena?:d

Zasto Sony? Bolji cip unutra, bolja autonomija i ne podnosim samsung UI:d Plus u globalu su im zestoko precenjeni telefoni.

Sad neko ne voli Sony-ev UI i dizajn, koji je realno davno bio zreo za neku promenu. Ali u globalu XA2 je dobar telefon.

Sad kad vec napisa, da isao na ovu dijagonalu od 5.2inca, onda izbor postaje bas suzen.

Poslednja izmena:
Pa koja je to cena?:d

Zasto Sony? Bolji cip unutra, bolja autonomija i ne podnosim samsung UI:d Plus u globalu su im zestoko precenjeni telefoni.

Sad neko ne voli Sony-ev UI i dizajn, koji je realno davno bio zreo za neku promenu. Ali u globalu XA2 je dobar telefon.

Sad kad vec napisa, da isao na ovu dijagonalu od 5.2inca, onda izbor postaje bas suzen.

autonomija im je u 5 deka, ako gledamo gsmarena test, koji se u mojim dosadašnjim iskustvima pokazao tačnim.

a da je čip dosta bolji kod sony-a, to stoji. mislim, ovde bih voleo da isključimo subjektivni odnos spram nekog branda :)

cena se vrti do nekih 250 evra.

Sony je sa cenom skoro u rangu honora 9,koji brise patos sa oba modela.

honor 9 daleko cenovno iznad ovih modela, pa to je flegšip honor serije i cena mu je oko 330 evra, dok ovde pričamo o cenovnom rangu do 250 evra. :) da imam toliko, uzeo bih g6 ili p10 ;)

ne mora ta dijagonala, ali veličina mobitela je presudna :)

uglavnom @djoko odustao sam od a5 2017, ali sam zato ubacio redmi 5 :D... kako sam ranije imao rn 4x znam šta mogu očekivati. treća solucija je da čekam pad cene lg g6 i galaxy a8 2018. :)

Nazad
Vrh Dno