Šta je novo?

Samsung F3, Partition Magic - partition table error #110

Gadjan

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2006
Poena
390
Ne znam gde je problem,
- da li disk/particije nešto nisu u redu (mada u radu nema problema)
- da li zato što je kontroler star ili brljavi (via southbridge vt8237)
- ili su programi sa hirensa outdated pa nešto ne podržavaju, mada opet ne verujem jer dobar deo njih prijavljuje različite greške

Može li neko ko ima ovaj hdd (HD103SJ) da ubaci hiren's i da mi kaže da li mu partition magic normalno vidi particije, da bih odmah bar to eliminisao.

Ako se dobro sećam, particije sam pravio iz wina (disk management) sve regularno, 20 GB primary, ostatak extended i tri logička drajva: 211, 500, 200 GB. To je sve vidljivo i radi ok u windowsu i acronisu.
Ali PM ne vidi uopšte particije, i ne znam ima li neke veze ali on prijavljuje disk kao 953867 MB, win xp instalacija vidi 953868 a recimo norton ghost 953869. Nešto tu ne štima...
- Zatim, Super Fdisk kaže "Error: Partition 2 on hdd1 start head is 254. The right start is 1. Do you want to correct the error?". I isto to za ostale particije samo 63 umesto 254.
- GDisk kaže "Cannot read sector 0 of fixed disk 2 - drive not ready".
- Ranish Partition Manager: "This is unsuported file system".
- HDD Regenerator vidi disk iz sva dela, ovaj drugi kao hdd2 od 10MB i 20808 sektora i svi su bad?!

Inače smart je u redu, a sken u mhdd-u je perfektan. Pošto za taj error #110 piše da može biti ozbiljan, hoću ovih dana da nosim kod ortaka da bekapujem i particionišem ponovo pa otvorih temu ako neko zna nešto da mi kaže. Samo on ima isti stari čipset-kontroler pa čekam trećeg ortaka sa novijom pločom da vidim šta se kod njega događa, možda ću i kod njega da particionišem samo prvo da bekapujem.
A sećam se da sam imao problema sa particionisanjem iz hiren's alatki, kad napravim iz Acronisa PM prijavi neke probleme sa extendedX particijom, a kad pravim iz PM-a onda win pokrene checkdisk. Uff... :wall:

Prilozi

• PM.jpg
    PM.jpg
    377.3 KB · Pregleda: 75
Ništa se verovatno ne može uraditi, ali prob aj da odneseš disk u servis pa nek oni pogledaju. Koliko vidim, mrka kapa. Verovatno se predstavlja Bogu.

Sto ti je toliko bitan PartitionMagic? :D

Nije mi bitan uopšte, naravno... Samo onda želim da čujem od ljudi iz prve ruke nešto tipa: "da i na našim novim velikim diskovima partition magic ne funkcioniše" :) da znam da je to do njega, ovako mi je mnogo sumnjivo.
Mada nešto ne verujem da PM ne podržava nove diskove ili velike particije, čim tu toliko različitih programa prijavljuje različite greške, to treba proveriti i otkloniti.

Ja imam taj disk i rado bih ti pomogao ali PM mislim da sam zadnji put video negde 2004. :p

@Gadjan

Ako si "popravljao" greske iz partition magica verovatno ostali programi brljave. U suprotno odradi S.M.A.R.T. iz Hard Disk Sentinel pa vidi sta se desava.

Ma smart je u redu, koliko se ja razumem...

@garson
Pa ako nisi video PM onda si video acronis ili nešto drugo sa Hiren's-a :D, teško mi je da zamislim advanced korisnika da nema hiren's boot cd pri ruci :). Toliko korisnih alatki i još butabilno, meni to uvek bilo must have, stoji mi u kućištu :).
Zezam se, ima zilion ljudi na forumu F3 pa će se neko valjda sutra (danas) javiti...

Prilozi

• HD Sentinel Smart.png
    HD Sentinel Smart.png
    57.3 KB · Pregleda: 57
Ovo mi se desavalo kada kada sam popravljao greske iz Partitiona i kada su mi particije bile preklopljene u radu nije pokazivalo nista tj sve je radilo normalno. Posle sam kopirao na lap podatke i ponovo preformatirao iz Acronisa i sada radi i Partition znaci reklopljene particije stupid Win Partitioner :)

Poslednja izmena:
@garson
Pa ako nisi video PM onda si video acronis ili nešto drugo sa Hiren's-a :D, teško mi je da zamislim advanced korisnika da nema hiren's boot cd pri ruci :). Toliko korisnih alatki i još butabilno, meni to uvek bilo must have, stoji mi u kućištu :).
Zezam se, ima zilion ljudi na forumu F3 pa će se neko valjda sutra (danas) javiti...
Imam Hirens mada ni njega nisam odavno koristio, jer nisam imao potrebe za velikom vecinom alata sa njega. Ali cesto koristim butabilni Acronis sa True Image i DiskDirector. :)

Ne znam gde je problem,
- da li disk/particije nešto nisu u redu (mada u radu nema problema)
- da li zato što je kontroler star ili brljavi (via southbridge vt8237)
- ili su programi sa hirensa outdated pa nešto ne podržavaju, mada opet ne verujem jer dobar deo njih prijavljuje različite greške

Može li neko ko ima ovaj hdd (HD103SJ) da ubaci hiren's i da mi kaže da li mu partition magic normalno vidi particije, da bih odmah bar to eliminisao.

Ako se dobro sećam, particije sam pravio iz wina (disk management) sve regularno, 20 GB primary, ostatak extended i tri logička drajva: 211, 500, 200 GB. To je sve vidljivo i radi ok u windowsu i acronisu.
Ali PM ne vidi uopšte particije, i ne znam ima li neke veze ali on prijavljuje disk kao 953867 MB, win xp instalacija vidi 953868 a recimo norton ghost 953869. Nešto tu ne štima...
- Zatim, Super Fdisk kaže "Error: Partition 2 on hdd1 start head is 254. The right start is 1. Do you want to correct the error?". I isto to za ostale particije samo 63 umesto 254.
- GDisk kaže "Cannot read sector 0 of fixed disk 2 - drive not ready".
- Ranish Partition Manager: "This is unsuported file system".
- HDD Regenerator vidi disk iz sva dela, ovaj drugi kao hdd2 od 10MB i 20808 sektora i svi su bad?!

Inače smart je u redu, a sken u mhdd-u je perfektan. Pošto za taj error #110 piše da može biti ozbiljan, hoću ovih dana da nosim kod ortaka da bekapujem i particionišem ponovo pa otvorih temu ako neko zna nešto da mi kaže. Samo on ima isti stari čipset-kontroler pa čekam trećeg ortaka sa novijom pločom da vidim šta se kod njega događa, možda ću i kod njega da particionišem samo prvo da bekapujem.
A sećam se da sam imao problema sa particionisanjem iz hiren's alatki, kad napravim iz Acronisa PM prijavi neke probleme sa extendedX particijom, a kad pravim iz PM-a onda win pokrene checkdisk. Uff... :wall:

na zalost nemam samsung disc ali da pokusam da ti pomognem u svakom slucaju,

opis greske mozes pogledati u nastavku i shodno tome preduzeti nesto.
inace na netu ima brdo rezultata o ovome.

#110 Partition table number of sectors is inconsistent
The hard-disk partition table contains two inconsistent descriptions of the number of sectors on the hard disk. This error is serious if both DOS and another operating system use the hard disk. Because DOS uses one description and other operating systems may use the other, data loss is likely once the partition is almost full. To resolve this problem, see the instructions in Resolving partition table errors.

http://service1.symantec.com/SUPPOR...est.nsf&view=6c360f88152ecfce88256e91005066ac

Znam to, zato se i brinem jer je rezultat korupcija podataka kada se disk napuni, a ima logike za nejednak opis broja sektora kao što već rekoh, možda upravo zato neke alatke prijavljuju greške a neke ne.
Onaj partition info sam već ranije proveravao i sve je ok, ne prijavljuje ništa loše, a takođe i windows instalaciona verzija Partition Magic-a radi. Problem je samo u alatkama sa hiren's-a.
Rešenje sa onog linka je da se particioniše ponovo :) što i planiram i nadam se da će onda biti u redu svuda. Želim ili da u svakom partition programu bude sve u redu, ili da u suprotnom ljudi potvrde da je ono sve normalno.
Hajde Samsung korisnici javljajte se sami, nemoj da prozivam :D.

Pokrenuo sam zbog tebe Partition magic sa 10.5 Hirensa koji mi stoji narezan odavno.
Uglavnom, odmah posle ucitavanja drivera za mis lepo izbaci prozor na kome pise da je program outdated i corrupts partitions on Win7/Vista. Nakon toga sam dobio error 110 kao ti tako da je to normalno. Program cak preporucuje da koristim partitioning tools sa Mini XP-a. Verujem da treba novija verzija, nista vise.

Koristio sam ga godinama i nikada mi nije napravio problem.

PM ne prepoznaje particije koje počinju na x * 2048 sektora (Vista+), već samo na x * 64 sektora. U stanju je da ih trajno "popravi" na način koji vam se ne bi svideo.
Probaj Acronis Disk Director sa tog istog hiren'sa.

Poslednja izmena:
I meni je PM prijavljivao taj error 110, ali zato je acronis završio posao na oba harda.

Batali PM.

Nazad
Vrh Dno