Šta je novo?

Samsung F3-ni malo tih

Sirena

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2008
Poena
350
Samsung Spin Point F3 HD103SJ star mesec dana
3 particije ( 100 ( sistem ) +200+700 )
Win 7

Imam osecaj da sa ovim diskom nesto nije u redu.
Naime, vrlo cesto cujem prilicno glasno drljanje po disku za vreme rada ali se ono ponekad cuje i u idle-u ( kad legnem a komp ostane ukljucen )
Cak i samo kretanje kroz foldere nije necujno, bukvalno se cuje pristup svakom folderu.
Da li je ovo normalno za ovaj disk ili bi on trebao da bude potpuno necujan?

Totalno nečujan nije nijedan. Drljanje može da bude svašta. Je l' ugašen Indexing, je l' radi antivirus?

Hmm, ja imam dva F3 500GB u RAID-u 0 i prilično su tihi u otvorenom kućištu. Možda je neka drugačije serija, ili ....

Takodje F3 1,5TB necujan.

Hmm, ja imam dva F3 500GB u RAID-u 0 i prilično su tihi u otvorenom kućištu. Možda je neka drugačije serija, ili ....

+1 samo sto moje nije otvoreno :D
Doduse 1hdd mi je u prvih 24h crko. Krkljao ko lud al kontam da se istunbao u konteneru do nase zemlje :-devil-: Reklamacija korektno obavljena. Poslao Joki pokvareni,a on meni sutra dan novi. cheers

Ne znam kako tvoj nije tih ali ja sam vec uzimao par komada za sebe i za neke prijatelje i svi su hladni i tihi daleko bolji nego WD.

kvalitet kucista dosta zavisi od buke racunara ako hoces sto tisi racunar uz dobre coolere treba da uzimas dobro stabilno icvrsto kuciste....mada imam i ja jedan lek za hard kako bi se umanjila buka nije preporucljiva ako cesto prenosis kuciste sa jednog mesta na drugi ali meni je na primer mnogoo pomoglo http://www.youtube.com/watch?v=sym2p5bB19E jedino sto moras da upropastis neke stare gace za ovaj postupak :DDD

Gde je kupljen taj samsung?

Vrh Dno