Šta je novo?

Samsung F3 HD103SJ Firmware Update - kako? (mrtvi linkovi)

Pioneerko

Slavan
Učlanjen(a)
15.12.2005
Poena
320
Jel moze neko da mi objasni kako da odradim firmware update na pomenutom disku?
Trenutna verzija je 1AJ100E4, ali se disk cudno ponasa. Od kad sam promenio maticnu plocu na Gigabyte 870A USB 3L problemi su ucestali. Na kraju sam shvatio da postoji neki konflikt harda i ploce. Recimo kada otkljucam L3 kesh na procesoru (u BIOSU, preko Unlock opcije) racunar ne moze da se butuje. Tacnije hard momentalno krece da struze i krcka.
Radio sam search sa ovom tematikom, ali kao da je mrtav deo Samsung sajta sa firmwareima. Svi linkovi koje sam po forumima nasao, sa objasnjenjima, su mrtvi.

This patch program works only to
F3 (HD323HJ / HD502HJ / HD503HI / HD103SJ / HD105SI)
F3EG (HD153WI / HD203WI)

[F/W Patch Procedure]
1. Please unzip attached file to Bootable media (USB,CD, Floppy...etc).
2. Please connect Target HDD to Primary / Mast.
3. Booting the system to DOS mode by bootable media.(which with this F/W flash program).
4. Please run " Patch ".
5. When FW Flash successfully message display , please Power Off system, to make F/W flash complete.

Note: Please do not warm boot(Ctrl+Alt+Delet , or push Reset button..etc) your PC during the
F/W patch. Warm boot can make F/W Patch fail and make unexpected problem on HDD.

F3
F3EG

Sve sto radis, radis na sopstvenu odgovornost.

Hvala za odgovor.

Naci cu neki tut kako napraviti bootabilan usb flash, nadam se da nije neka mudrost potrebna.

Jedino mi je nejasno koja je razlika izmedju tih fajlova (sta je to EG?), i kako da znam da li su to najsvezije verzija FW-a, tj. da li je to novije od ovoga sto ja imam?

Jedino mi je nejasno koja je razlika izmedju tih fajlova (sta je to EG?), i kako da znam da li su to najsvezije verzija FW-a, tj. da li je to novije od ovoga sto ja imam?
Aha, nisam primetio. Jasna mi je razlika izmedju ta dva fajla, samo te molim da mi napises koja je to verzija FW-a.

Odradjeno sve po uputstvu.
Izgleda da je problem resen.
Otkljucan L3 kesh, masina se butovala, za sad radi ok.

Hvala svima od srca.

Nazad
Vrh Dno