@Car
Samsung je od marki HDD najkrace u tim vodama (WD, Fujistsu, Seagate su imena za koje se moze reci da su dugo u tim vodama)
tako da ne vidim problem gubljenja poverenja zacetnika teme.
E sad, druga je stvar sto ti licno nisi imao problema sa svojih 1-2 primerka..
Kao sto ni ja licno ne bih nikada kupio Samsung HDD,
ali bez problema bih kupio njihov Tv, usisivac..
Savrseno sam svestan doticne cinjenice i... pa sta?
Prilicno glup razlog, tj. totalno pogresno rezonovanje. Ako cemo po tom, Seagate je "trista godina" u ovim vodama, pa ima se desio onaj katastrofalni kiks epskih razmera, od koga ne znam jesu li se uopste oporavili. Mnogo ljudi je tada diglo ruke od Seagate-a, ono nije bilo normalno.
Ko zna, mozda oporavak smatraju upravo kupovinom Samsung-ove divizije za HDD-ove.
Sto se pak konkretno F3 serije tice, o kojoj je ovde rec, za vreme od kako se pojavila se pokazala kao prilicno pouzdan disk - kada vec pricamo o istoj. I tu tvrdnju zasigurno ne zasnivam na "uzorku" od par komada koji su prosli kroz moju masinu. Jednostavno - to je pouzdan hard, pokazalo se vremenom... iako ga proizvodi Samsung, "mala firmica koja je od juce u ovom poslu", kako ce se maltene predstaviti ovde sa tvoje strane.
Osim toga, od jedine prave konkurencije u vidu WD Black serije je brzi u prosecnom transferu (vreme pristupa je i dalje na strani WD-a)... definitivno je hladniji par stepeni... definitivno i jeftiniji, sasvim solidno (uvek bilo, bar pre nego sto se desilo ovo cudo sa poplavama)... dok jedino jos preostaje pitanje buke, gde se manje-vise sve svodi na stvar primerka, jer ima i jako tihih F3-ojki, ali vala i bucnih. Ista je prica i kod WD-a, mada Black seriju generalno nikada nije odlikovao tih rad.
Ista je prica - cak i jos ubedljivija - na polju storage hardova, tj. teskasa od 2TB. Samsung-ov F4EG je brzi (ovaj put u potpunosti - i za access time, i za average transfer), hladniji i jeftiniji od ekvivalentnog WD-a iz Green serije. Ostaje - opet - samo pitanje buke, kao subjektivne kategorije.
Kada se sve ovo sagleda - meni je Samsung (F3, F4) prvi izbor. Kako za performance, tako i za storage drive. Iako sam godinama bio na WD hardovima, raznih serija (Blue, Black, pa i Raptor), samo sa zaljenjem mogu da konstatujem da ih je Samung presisao, makar u kategorijama koje ja vrednujem - brzina i grejanje (buka se naravno uvek racuna, ali to bas i nije lako utvrditi), te sam zato i presao na proizvode iste firme. Najpre F3, potom i na F4EG.